Overnachten op Panglao, de Filipijnen
overnachten bohol

Overnachten op Panglao: Accommodatie tips

Panglao is een eiland dat met twee bruggen grenst aan het eiland Bohol. Het eiland is perfect voor freediving, scuba en snorkelen. Je vindt er enorme wolken van sardines, groepen jackvissen en eindeloze koraalriffen. Een uitje naar het onbewoond eiland Balicasag geeft je absoluut het Filipijnse eilandgevoel. Wij kwamen hier voor Deep Week, een week vol freediving.

Tip: Lees ook Deep Week Panglao – onze ervaringen en Vegetarisch eten op Panglao

Als je tijdens je reis door de Filipijnen graag Bohol wil bezoeken om de “chocolate hills” of de schattige spookdiertjes en/of magische vuurvliegen te bewonderen (er zijn allerlei tours die je bij je verblijf kunt kiezen), is Panglao een goed uitgangspunt om vanuit te vertrekken.

De twee keer dat ik de Filipijnen mocht bezoeken, startte ik mijn reis met een overnachting in Cebu City. Een centrale plek, rustiger dan Manilla, waar vanuit je een rondreis kunt beginnen. We overnachtten in Cebu City in Mural’s Hostel. Dat is echt een erg fijn hostel, met dorm rooms maar ook een privékamer beschikbaar en een super lekker ontbijt. 

Mural’s hostel in Cebu City

tips bohol
Mural’s Hostel

Je slaapt er voor 10 euro in een gedeelde kamer en voor 22 euro in een tweepersoonskamer. Hier vind je meer informatie over Mural’s Hostel

Onze accommodatie tips voor Panglao

Eenmaal met de boot aangekomen op Panglao, overnachtten wij op onderstaande locaties, elk met hun eigen voordelen:

1. Natura Vista

Hostels Panglao
Natura Vista

Andere gasten beoordeelden Natura Vista met een 8.0! Voor 7 euro per nacht slaap je hier in een dorm, voor een privékamer betaal je 26 euro. De gastvrouwen die heerlijk eten voor je bereiden laten je ontzettend thuis voelen. Echt een hostel om de hele dag in rond te hangen, wat we veel gasten dan ook zagen doen!

2. Glamping Alona

Hotel Bohol
Glamping Alona

Glamping Alona wordt beoordeeld met een 8.7. Je deelt hier voor 10 euro per nacht een tent met anderen en voor 23 euro per nacht heb je een tweepersoonstent. ‘S avonds hebben we met een groep marschmallows gegeten rondom het kampvuur.

3. Weyh residence

hotels bohol
Weyh residence

Bij Weyh’s verblijf je niet in een hotel, maar bij een supervriendelijke familie die prachtige appartementen verhuren. Je hebt je eigen koelkast en keuken. Klik hier voor meer informatie over Weyh residence

Reisblogs femke

Dit blog bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

Over de auteur

client-photo-1
Femke Meeuwes
Na de wereldreis met mijn vriend Yilmaz kan ik me geen leven meer voorstellen zonder reizen. En dat hoeft helemaal niet altijd ver en met het vliegtuig. Tips van iemand zoals jij, die jouw bestemming al kent, kan je reiservaring nog waardevoller maken. Een reisblog is daarvoor perfect, als digitaal doorgeefluik, zodat jij ook van alle mooie plekjes hoort die wij zijn tegengekomen op deze wereld!

Reacties en vragen

Stel hier je vraag of geef een reactie.