Overnachtingshotels in Frankrijk op doorreis naar Noordwest-Spanje

Overnachtingshotels in Frankrijk op doorreis naar Noordwest-Spanje

Noordwest-Spanje, geweldig om een roadtrip te maken met de eigen auto! Onze 22-daagse reis begon gewoon thuis en van daaruit vertrokken we voor ruim drie weken om dit prachtig stukje Spanje te ontdekken. Nu is Spanje niet bepaald naast de deur voor Belgen en Nederlanders. Het is daarom het beste om niet te proberen er in één ruk naartoe te rijden. Zonder file (een utopie!) is het namelijk zo’n 11 u rijden eer je bij de grens Frankrijk-Spanje bent. Dat is te lang om nog fris achter het stuur te zitten. Gemiddeld kun je 8 tot 9 uur echt doorrijden en daarna heb je een goede nachtrust nodig. In dit artikel geef ik daarom graag een aantal tips over op welke plekken je precies kan verblijven tijdens je route naar het Zuiden, en natuurlijk ook een aantal hotel tips!

Keuze overnachtingshotel

Wij vertrokken vanuit België op roadtrip. Om 4.00 ’s nachts ging de wekker, en een half uur later zaten we in de auto voor de lange rit naar onze overnachtingsplaats, Bordeaux. Voor ons is het een rit van zo’n 9 uren, als het verkeer vlot verloopt, en als je non-stop door rijdt. Natuurlijk zat het verkeer niet overal mee, en stopten we onderweg ook een paar keer, om iets te eten en de verplichte sanitaire stop. Uiteindelijk kwamen we zo’n 11 uur later aan in Bordeaux.

Houd bij de keuze van een overnachtingshotel het volgende in je achterhoofd:

  • niet midden in het centrum van een grote stad gelegen: na 9 uren rijden, wil je niet nog eens verdwalen in een onbekende stad met de auto
  • dichtbij de snelweg gelegen, met een vlotte bereikbaarheid
  • restaurant aanwezig bij het hotel, of vlakbij
  • eigen parkeerplaats
  • ga niet voor goedkoop, omdat je denkt dat de reis nog moet beginnen; zoek een comfortabel hotel, zodat je kan uitrusten

Je zou de heenreis naar Spanje ook anders kunnen opdelen, en op een andere plek overnachten dan Bordeaux. Wij vertrokken vanuit België, en konden dus al vrij ver geraken in Frankrijk op dag één. Als je vanuit Nederland vertrekt, ga dan voor een andere overnachtingsplek, afhankelijk van hoe noordelijk je woont.

Logische overnachtingsplekken zijn:

  • Orléans
  • Tours
  • Poitiers
  • Angoulême
  • Bordeaux

Overnachtingshotels op de route

Orléans

Orléans is een prachtige historische stad! De stad is synoniem aan de Franse heldin Jeanne d’ Arc. Mocht je de tijd hebben, loont het de moeite om een stadswandeling door Orléans te maken!

Ons keuzehotel: Hotel Mercure Orleans Centre Bords de Loire****

hotel orléans

Dit is een erg fijn overnachtingshotel. Het ligt centraal tov Orléans, maar ook tov de uitvalswegen. Er is een beveiligde, ondergrondse parking, waar je met een gerust hart je auto kan stallen. De kamers zijn voorzien van alle comfort, en beschikken over airco. Bij de kamerprijs is een erg goed ontbijt inbegrepen. Na de autorit kan je bovendien lekker nog ontspannen aan het heerlijke zwembad! Je boekt een tweepersoonskamer vanaf €152 per nacht.

Tours

Tours ligt in het Loire-dal. Dat is een bestemming op zich; er zijn namelijk talloze, prachtige kastelen te bewonderen! In Tours zelf is een prachtige kathedraal te bewonderen. Het is een goede plek om de reis naar Spanje op te breken.

Ons keuzehotel: La Héraudière Bed & Breakfast

hotel tours

Wauw, dit is een topper! Deze heerlijke B & B ligt buiten Tours en is omgeven door een prachtig groen park (speeltuigen voor de kids). De B & B is ondergebracht in een statig landhuis en is authentiek ingericht. Je kan hier gratis parkeren en bij de overnachting is een werkelijk voortreffelijk ontbijt inbegrepen! Verder zijn de lieve gastheer en -vrouw de grote plus van La Héraudière Bed & Breakfast. Andere reizigers beoordelen hem met een 8,8 en je betaalt €151 voor een tweepersoonskamer, inclusief ontbijt.

Poitiers

Poitiers ligt 100 km verder naar het zuiden. Als je Tours haalt, is het geen slecht idee om meteen door te rijden naar Poitiers. Dat scheelt in de reistijd de dag nadien.

Ons keuzehotel: Hotel Garrigae Manoir de Beauvoir***

overnachten poitiers
hotel poitiers

Dit prachtige landhuis ligt niet in Poitiers zelf, maar is zeer gunstig gelegen tov de uitvalswegen. Het is een prachtige, rustige plek om te bekomen van een lange autorit. De kamers hebben airco en er is een groot zwembad om in af te koelen. Je auto kan je gewoon parkeren bij het landhuis en een ontbijt is bij de prijs inbegrepen. Prijzen voor een tweepersoonskamer starten vanaf €132 en deze accommodatie scoort een dikke 8 op booking! Boeken maar!

Angoulême

Nog 120 km zuidelijker ligt Angoulême, een stad in Poitou-Charentes. Dit is één van de mooiste steden in Zuid-West-Frankrijk en het is een stad op mensenmaat. Wij hebben een leuke overnachtingstip buiten Angoulême!

Ons keuzehotel: Domaine De Chantemerle B’nB

overnachten angoulême
hotel angoulême

Het is duidelijk, wij stellen vrij hoge eisen aan ons overnachtingshotel. Die worden zeker ingelost als je logeert op dit domein, wat op 16 minuutjes rijden ligt van Angoulême, te midden van bossen en weiden. Alweer een prachtig landgoed dat gunstig ligt tegenover de uitvalswegen, kamers die tip top in orde zijn, gratis parkeergelegenheid en een werkelijk uitstekend ontbijt. Men leent je ook gratis fietsen uit om de omgeving te verkennen, ideaal als je hier een nachtje langer blijft! Prijskaartje = €86! Een geweldige deal vinden wij, met een score van 9 op booking.

Bordeaux

Bordeaux is de meest zuidelijke stad van al deze mogelijke overnachtingsplekken en dus de stad waar wij halt houden om te overnachten. Wij vertrekken vanuit België naar Spanje, en de afstand is lang, maar op één lange dag niet onoverbrugbaar. Zeker niet als je om de beurt rijdt en ’s nachts vertrekt. Kom je vanuit Nederland, dan is het aan te raden om in één van de vorige vier steden een nachtje te slapen.

Onze keuze: Cosy B&B Bordeaux

overnachten bordeaux

Cosy B&B Bordeaux is een B & B in een centrale, maar rustige buurt van Bordeaux. Je zit op wandelafstand van winkels en restaurants, en ook de verschillende bezienswaardigheden liggen niet veraf. De B & B is ingericht met veel zorg. Je kan er gratis je auto parkeren en er is een zwembad, een tuin en een terras (waar, als het goed weer is, het ontbijt wordt opgediend). Uiteraard is het fantastische ontbijt inbegrepen in de kamerprijs, die beginnen vanaf €107 per nacht voor een tweepersoonskamer. Deze B & B scoort, mede dankzij de geweldig lieve hosts, een dikke 9!

Tips overnachtingshotels doorreis Noord-Spanje

Allemaal leuke overnachtingsplekken op je route! Als je langer de tijd hebt, kan je op al deze plekken zelfs twee nachtjes blijven, en zo nog een stukje van de stad zelf verkennen. Wij overnachtten dus in Bordeaux en kozen ervoor om de dag nadien gewoon door te rijden naar Pamplona in Spanje en kwamen er na 3,5 uurtjes aan.

Lees hier alle reistips over Spanje!

Have fun en reis je vrij ,
Chris

Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

Foto Credits: Chris, Booking.com en Pixabay
blogger Chris Donkers

Chris Donkers

Sinds we met de kinderen een roadtrip door Mexico hebben gemaakt, zijn we een beetje reisgek! Als we reizen, willen we graag wat van het land zien, op onze eigen manier en op ons eigen tempo. Het zelfstandig organiseren van een reis, het vele uitzoekwerk, het verslinden van reisgidsen.... is voor mij even plezierig als het reizen zelf. Ik heb nog een lange wishlist: uitstapjes dichtbij, leuke city-trips in Europa, maar ook roadtrips en verre bestemmingen, ik hou van de wereld! Graag wil ik mijn reistips met je delen, zodat ook jij geïnspireerd geraakt.

Meer over Chris Donkers

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *