Paardrijden in Jardín – Colombia

Paardrijtocht naar Chorro Blanco in Jardín

Paardrijden Jardin Colombia

Paardrijden in Jardín, een groot avontuur! Je kunt paardrijden richting Chorro Blanco, dit is een waterval van 30 meter hoog waar je onderdoor kan lopen. Dit paardrij avontuur heb ik gedaan met de gids William. Een hele lieve man die je graag veel wil leren. Ik had nog nooit paardgereden maar dat was geen enkel probleem. In dit artikel beschrijf ik mijn avontuur en hoop ik jou hiermee te inspireren! Voor andere tips in Jardín kan je dit blogartikel lezen.

Een paardrij trip in Jardin kan je hier online boeken. Ik boekte met een andere organisatie, deze is helaas niet online vindbaar. Mijn gids William sprak weinig Engels, maar met een paar woorden Spaans én een goede wil kom je een heel stuk. William zorgt heel goed voor de paarden en heeft jarenlang ervaring. Als je de trip boekt, vraag dan naar William.

TIP!  Jardín is de plek om tot rust te komen, verblijf in de natuur om de schoonheid van deze omgeving nog meer te ervaren. Dat kan bijvoorbeeld heel goed in Creo Ecolodge Jardín.

Hoe ziet de dag eruit?

Om 9.00 uur moet je je melden op het centrale plein. Daar word je opgehaald door een tuktuk die je naar William brengt. De tuktuk rit is al een heel avontuur op zich. Je gaat steeds hoger de bergen in en het wordt alleen maar mooier. Dit is namelijk pas het begin van het avontuur.

jardin colombia hoe kom je er

Bij William aangekomen staan daar twee prachtige paarden. Ik kreeg het paard Charco, een mooie bruine viervoeter die rustig stond te grazen in het gras. William legt uit hoe je het paard kan instrueren. Daarna begin je rustig en rijd je het mini dorpje in de bergen uit. Aan het einde van het dorpje stopten wij even, hier kreeg ik laarzen. Op de route is namelijk veel modder.

Jardin paardrijden

Dan begint de echte rit. In draf rijd je de bergen in. Totale rust keert toe en je hoort alleen het geluid van de hoefijzers van de viervoeters, verschillende vogels, een koe die graast en af en toe een hond die blaft. Door een heel groen landschap rijd je de berg op. Je rijdt over smalle steile paden en ziet uitgerekte landschappen. Na 1,5 uur hobbelen kom je boven aan. Daar ‘parkeer’ je de paarden en ga je te voet verder.

Te doen Jardin
Jardin wat doen colombia
Chorro Blanco Jardin

Het eerste stuk loop je stijl omhoog in een weiland. Bovenaan begint de jungle, de omgeving veranderd helemaal. Na 10 minuten dalen via een kronkelweg in de jungle arriveer je bij de waterval. Wow! 30 meter hoog, dit is heel gaaf! William laat een kleine ingang in de berg zien. Na een klim door een grot van ongeveer 1 meter breed sta je onder de waterval!! Supertof!! Daarna loop je een stukje verder naar beneden om de waterval nog in zijn geheel te kunnen bewonderen. Na de waterval goed te hebben bekeken, keer je terug richting de paarden.

Chorro blanco Jardin

Bij terugkomst stonden de paarden nog braaf te grazen in de wei. Op dit punt is ook een klein huisje waar je gaat lunchen. William neemt in zijn rugzak de lunch mee, hij maakt dat de ochtend vers voor vertrek klaar. Na deze pauze stap je weer op het paard en begint de terug rit.

Jardin paardrijden tour

Verrassend genoeg ga je niet dezelfde weg terug, maar via de andere kant van de berg. Dit zorgt voor een heel ander uitzicht en opnieuw weer verbazingwekkend mooi. Elke keer als je opkijkt zie je weer een nieuw landschap. Na 1,5 uur ben je terug op het beginpunt. Hier staat een tuktuk klaar om je weer terug te brengen naar het centrum.

Wat te doen jardin colombia

Overnachtingstip!

Ik verbleef bij: Charco Corazon

Tijdens mijn verblijf in Jardin verbleef ik in Charco Corazon. Dit ligt net wat buiten het centrum, ongeveer een kwartiertje lopen of 5 minuten met een TukTuk. Een hele fijne plek in de natuur. Word wakker met de geluiden van vogels, de waterval die klettert en de geur van de natuur. Deze plek is 100% rust en vrijheid. De kamer zijn schoon en het personeel is heel vriendelijk. Een ander plus punt is de wifi, die is namelijk erg goed! Een bed in de gedeelde kamer kost €12,00 en een privé kamer is er vanaf €40,00.

Het is een erg gaaf avontuur en zeker de moeite waard!! Je ziet een tof landschap wat je zonder paard niet zou kunnen zien. Dit was mijn ervaring, heb je vragen? Stel ze gerust!

Meer Colombia?

Lees dan ook de volgende artikelen:

Have fun en reis je vrij ,
Juliëtte

Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

Juliette spaaij blogger

Juliëtte Spaaij

De wereld is zoveel groter dan alleen Nederland, dus waarom in Nederland blijven? Ik ben gek op nieuwe culturen, plekken, natuur, zon en vooral alles dat met water te maken heeft. Reizen is voor mij ultieme vrijheid en elke dag is een nieuw feestje. Om deze ultieme vrijheid te ervaren heb ik mijn huis opgezegd, spullen verkocht en ben ik vertrokken. Ik ben voor onbepaalde tijd aan het reizen en deel met veel liefde al mijn tips!

Meer over Juliëtte Spaaij

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *