Paklijst Rinjani Lombok: Dit heb je nodig
Rinjani tour

Paklijst Rinjani

Een goede voorbereiding voor je aan de klim van Rinjani begint, is wel zo handig. Daarom vind je hier een lijst met benodigdheden zodat je weet wat jij nodig hebt om zoveel mogelijk plezier te halen uit je trekking!

Tip: Lees ook tweedaagse tour Rinjani en Rinjani op Lombok beklimmen: dit moet je weten

Wat neem je mee de vulkaan op:

# Een zaklamp. Bij voorkeur een hoofdlamp. Zodat je ’s avonds / ’s nachts de weg naar je tent terugvindt, en nog kunt rummikuppen in je tent, mocht je dat willen.

# Goede wandelschoenen. Als je die (bij je) hebt. De weg naar beneden is soms glad door het losse zand. Op sportschoenen kom je overigens ook naar beneden.

# Zomerse kleding. Voor het begin van de tocht door het bos: Je krijgt het snel warm van bergopwaarts lopen.

# Warme, winddichte kleding. Voor tijdens de pauzes en op de kraterrand. Wel lekker voor als je gewend bent geraakt aan het tropische eilandweer. Een lange broek / legging is ook aan het begin van de tocht al fijn omdat het erg stoffig kan zijn en je soms door struiken / hoog gras loopt.

# Zonnebrand. Na het eerste deel door het bos loop je zeker nog twee uur in de volle zon tot de kraterrand. Als je huid gevoelig is voor zon is het dus wel verstandig om je even in te smeren en eventueel iets op je hoofd te dragen.

# Geld voor fooi. Om je dragers en gids een fooi te kunnen geven aan het einde van de tour. Je kunt zelf bepalen wat jij geschikt vindt, wij gaven 100k rp per persoon per dag.

# Een powerbank. Zodat je ongelimiteerd mooie plaatjes kunt blijven schieten.

# Je eigen muziek. Voor als je op je eigen deuntjes wil lopen. Internet is beperkt op de berg dus handig om van tevoren te downloaden. Veel dragers en gidsen hebben boksjes waar je jouw telefoon mee kan connecten. Een boksje kun je voor de zekerheid ook zelf meenemen. Je kunt er ook voor kiezen om mee te lopen op de dragers’ Indiase of Indonesische muziek, of op het gefluit van de vogeltjes als je geen zin hebt in muziek.

Onze belangrijkste tip: neem zo min mogelijk mee! Je moet het namelijk allemaal meedragen. Neem dat wat je wel echt nodig hebt mee in een comfortabele rugtas. Je gids en de dragers hebben heel veel spullen al voor jou mee, en het is voor hen ook fijn / verlichtend als jij dat gebruikt.

Je hoeft dus niet mee te nemen:

  • Je eigen water
  • Je eigen snacks

Dat is inbegrepen in de tour. Verder tillen de dragers jouw maaltijden, tent, slaapzak, kussen, matras en toilettent naar boven.

Nodig voor Rinjani

Reisblogs femke

Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

Over de auteur

client-photo-1
Femke Meeuwes
Na de wereldreis met mijn vriend Yilmaz kan ik me geen leven meer voorstellen zonder reizen. En dat hoeft helemaal niet altijd ver en met het vliegtuig. Tips van iemand zoals jij, die jouw bestemming al kent, kan je reiservaring nog waardevoller maken. Een reisblog is daarvoor perfect, als digitaal doorgeefluik, zodat jij ook van alle mooie plekjes hoort die wij zijn tegengekomen op deze wereld!

Reacties en vragen

Stel hier je vraag of geef een reactie.