Hero background

Hero background

Panama

Panama

Panama is een zeer geliefd backpackersparadijs in Midden-Amerika. Het heerlijke tropische klimaat, de prachtige groene natuur en natuurlijk de tropische eilanden maken Panama het ultieme backpackers oord. Daarnaast is het leven er relatief goedkoop en zijn de vliegtickets ook niet al te duur. Ook voor de solo reizigers is Panama een toegankelijk land en erg veilig om in rond te reizen.

Handig om te weten

  • Beste reisperiode: december t/m april
  • In Panama betaal je met Amerikaanse dollars. €1 ≈ $0,85

  • Reisvaccinaties aanbevolen.

  • Gratis visum bij aankomst.

  • Reisstekker nodig voor stopcontact type A & B.

  • Minimaal 13u vliegen. Zoek vliegticket.

  • Wij boekten de hotels vooraf via Booking.com.

Onze reisroutes

Alle reisblogs en tips

Leuke tours en excursies

Reizen naar Panama

Panama is vooral bekend door het Panama Kanaal dat de doorsteek mogelijk maakt tussen de Atlantische Oceaan en de Grote Oceaan. Daarnaast is het een prachtig land met grote diversiteit. Of je nu een citytrip wilt maken, hiken in de jungle of wilt relaxen op een tropisch eiland, alles is mogelijk. 

Hoe kun je het beste reizen?

Panama is een heerlijk veelzijdig land en heeft je veel te bieden. Een ideale manier om het land te verkennen is met een backpack op je rug. Je bepaalt je eigen route, reistempo en accommodaties. Ook al kunnen de afstanden soms best groot zijn, het busnetwerk is goed georganiseerd en daarnaast kun je voor een leuke prijs binnenlandse vluchten boeken. De voertaal is Spaans, maar met Engels kun je je overal ook zeker redden. 

Er zijn ook mensen die een auto huren in Panama en bepaalde delen hiermee bereizen. Hier hebben wij zelf geen ervaring mee. Goede ervaringen met auto’s huren hebben wij met Rentalcars.com.

Check voor vertrek het actuele reisadvies voor Panama.

Rondreizen door Midden-Amerika

Panama behoort tot het continent Amerika en valt daar weer onder Centraal Amerika, ook wel Midden-Amerika of Latijns-Amerika. Panama wordt grotendeels omringd door twee oceanen, maar grenst ook aan Costa Rica en Colombia. Ook twee hele interessante bestemmingen. Wanneer je voor langere tijd wilt gaan backpacken of rondreizen, dan is Panama jouw toegangsweg naar zowel landen in Zuid-Amerika als Midden-Amerika! Twee gebieden met enkele overeenkomsten, maar je ook een compleet andere reiservaring bieden!