Paragliden in Medellín – Colombia
paragliden medellin

Paragliden in Medellín – Colombia

Ben jij een adrenaline junkie en wil je graag een gave activiteit doen in Medellín? Ga dan zeker paragliden! Wat was dit vet zeg! Je hebt uitzicht over de stad Medellín maar ook over de bergen, een prachtige omgeving! In dit artikel geef ik je meer info over paragliden in Medellín en waarom je het zeker moet doen!

Paragliden met RubenFly

Op onze tweede dag in Medellín was het dan zover; paragliden! Een tikkeltje gespannen reden we met de taxi naar San Felix, waar het allemaal zou gebeuren. Eenmaal aangekomen werden we vriendelijk begroet door de instructeurs van RubenFly en kregen we een filmpje te zien met uitleg over het paragliden. Na het invullen van een formulier was het dan zover; time to fly!

paragliden medellin colombia

Wat was dit gaaf zeg!! Je hebt een geweldig uitzicht over de stad en de omgeving en als de eerste spanning er eenmaal af is, is het eigenlijk heerlijk om lekker in de lucht te hangen en rond te kijken! De ervaren piloot stelt je regelmatig de vraag hoe het met je gaat. Nou, heel goed hoor! 🙂 Na zo’n 15 minuten in de lucht gehangen te hebben, is het tijd voor de landing. Wat was dit een toffe ervaring!

uitzicht paragliden medellin

Wat kost het?

Voor 15 minuten paragliden betaal je 160.000 COP (€44). 20 minuten paragliden kost je 190.000 COP (€52).

Wil je graag toffe beelden van je vlucht? Je kunt je eigen GoPro meenemen maar je kunt er ook een huren, hiervoor betaal je 40.000 COP (€11). Je krijgt dan na het paragliden een SD kaart mee waarop diverse foto’s en een video staan van jouw avontuur. Een mooi aandenken!

Op de website van Paragliding Medellín vind je nog meer aanvullende informatie over het paragliden.

Vergeet niet je paspoort mee te nemen als je gaat paragliden!

paragliden medellin

Hoe kom je er?

Er zijn verschillende manieren om bij de locatie in San Felix te komen. Je kunt er op eigen houtje naartoe gaan. Pak in Medellín de metro naar halte ‘San Javier’. Vanaf hier kun je de cable car (kabelbaan) omhoog nemen. Stap uit bij de laatste halte ‘La Aurora’. Dit ritje kost je nog geen euro. Vanaf hier kun je de taxi nemen naar San Felix. Geef aan dat je bij ‘parapente’ moet zijn, dan weet de taxi chauffeur waar je precies moet zijn. Een taxi kost zo’n 20.000 COP (€5,50).

Een taxi vanuit Medellín naar San Felix kost je zo’n 40.000 – 60.000 COP (€11-€16). Vraag altijd of ze de meter aanzetten of spreek van tevoren een prijs af.

Ook kun je alles laten regelen door RubenFly. Private door-to-door transport kost je 120.000 COP (€33) en dan kunnen er maximaal 4 personen mee. Als je alleen bent vrij prijzig, maar met 4 personen prima te doen.

Terug naar Medellín kun je op een van bovenstaande manieren doen, maar wij hielden bij de hoofdweg (als je beneden komt) een lokale bus aan die ons richting centrum bracht. Dit kost iets van een euro, erg cheap dus!

paragliding medellin

Paragliden in Medellín was echt een heel gave ervaring en ik zou het je zeker aanraden als je van wat avontuur houdt!

Meer Colombia?

Lees dan ook de volgende artikelen:

Heb je nog vragen over het paragliden? Laat het me weten!

Travel blogger

Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

Over de auteur

client-photo-1
Laura de Greef
In 2017 reisde ik zeven weken door Zuid-Afrika en sindsdien ben ik besmet met het reisvirus. Samen met mijn vriend zit ik geregeld in het vliegtuig om nieuwe bestemmingen te ontdekken. Mijn motto? Don’t let your dreams be dreams! Lees je mee?

Reacties en vragen

23 februari 2020
[…] Fly. Een hele toffe activiteit waarbij je een mooi uitzicht hebt over de stad! Lees meer over mijn ervaring met paragliden in dit […]

Stel hier je vraag of geef een reactie.