Hero background

Hero background

Peru

Peru

Op vakantie of reizen naar Peru? Dat heb ik ook gedaan! Het is een geweldig land en ideaal voor backpackers en zelfstandige reizigers. Dit unieke en fascinerende land onderscheidt zich van de rest door de verschillende culturele en natuurlijke schatten. Zo is Peru ook de thuisbasis van natuurlijke wonderen zoals de Amazone, het hoogste bevaarbare meer ter wereld, de kleurrijke Rainbow Mountains, evenals het sprookjesachtige Huacachina. Het is een divers land met talloze bestemmingen om te ontdekken!

Handig om te weten

Kies een bestemming

Onze reisroutes door Peru

Peru reisblogs en tips

Rondreizen in Peru

Peru is een van de meest populaire landen om rond te reizen in Zuid-Amerika. Sommige reizigers brengen er maanden door om te backpacken, anderen om Spaans te leren. Jaarlijks bezoeken bijna een half miljoen mensen het beroemde Machu Picchu en lopen duizenden de Inca Trail er naar toe. Lima is de culinaire hoofdstad van het land waar je sowieso een keer gegeten moet hebben. Hoewel die delen van Peru de meeste aandacht krijgen, is het hele land ongelooflijk en heeft het een heleboel dingen om te zien en te doen.

Veel natuurschoon en cultuur

Kom de jungle verkennen, de Amazone zien, ga naar het Titicacameer of naar de stranden in het noorden. Bewandel de Colca Canyon en ga zandsurfen in Huacahina. Leer meer over de lokale inheemse cultuur, probeer de cocathee, maak een selfie met een lama en oefen je Spaans. Eat your heart out in Lima. Er is veel te doen als je door Peru reist.

Is het veilig?

Een vraag die wij vaak krijgen is of Peru wel een veilig vakantieland is. Hierop antwoord ik altijd dat ik me nooit onveilig gevoeld heb, maar dat ik wel op mijn hoede was. Lees van van te voren goed in over de bestemmingen (het actuele reisadvies) en loop niet te koop met dure apparatuur. Gebruik je gezonde verstand en geniet vooral van al het moois dat dit land en de mensen te bieden hebben!

Bekijk hier het actuele reisadvies Peru.

Hoe kun je het beste reizen?

Peru is een heerlijk veelzijdig land en heeft je veel te bieden. Een ideale manier om het land te verkennen is met een backpack op je rug. Je bepaalt je eigen route, reistempo en accommodaties. Hoe je kunt reizen met de lokale busmaatschappijen leg ik uitgebreid uit in mijn reisroutes.

Er zijn ook mensen die een auto huren in Peru. Hier heb ik zelf geen ervaring mee. Afstanden zijn groot, maar als je het van te voren goed plant dan zal het goed te doen zijn. Goede ervaringen met auto’s huren hebben wij met Booking.com / Rentalcars.com.

Rondreizen door Zuid-Amerika

Maak Peru zeker onderdeel van je reis wanneer je gaat backpacken in Zuid-Amerika. Als je heel Peru wilt ontdekken, zo ook het Noorden, trek dan zo’n 6 weken uit voor dit land. Peru is heel goed te combineren met Bolivia, Chili en Colombia.