Hero background

Hero background

Polen

Polen

Polen is een hartstikke leuk vakantieland. Of het nu voor een stedentripje is of voor een langere trip, er is genoeg te zien en te doen! De hoofdstad Warschau is een populaire trekpleister met vele bezienswaardigheden en ook steden als Krakau en Gdansk zijn top! Een roadtrip of rondreis maken door Polen staat nog op onze bucketlist! Met je eigen auto of huurauto ontdek je de mooiste plekjes in alle vrijheid. Ook het openbaar vervoer is in Polen goed geregeld. Je kunt je makkelijk verplaatsen in en tussen steden met de tram, bus of trolleybus. Wil je ook het platteland zien? Dan is een huurauto wel noodzakelijk.

Handig om te weten

Alle reisblogs en tips

Reizen naar Polen

Polen is het negende grootste land van Europa en ligt in Oost-Europa. Het is een erg cultuurrijk land met grote en bruisende steden, maar ook grote stukken platteland.

Citytrips

Natuurlijk is hoofdstad Warschau ontzettend leuk om te bezoeken. Het is de stad die in de tweede wereldoorlog volledig verwoest werd, maar aan de hand van oude foto’s en tekeningen weer opnieuw opgebouwd werd, wordt nu ook wel het ‘Manhattan’ van (Oost-) Europa genoemd. Indrukwekkende historie, imponerende gebouwen, tot rust komen in de groene gedeeltes, hippe hotspots in smalle straatjes en meer dan genoeg leuke barretjes en restaurantjes. Ook Krakau is een super leuke en hippe stad. Er zijn veel ondergrondse pubs waar je een drankje kunt doen, en ook talloze bezienswaardigheden te zien. Loop zeker een rondje door de Joodse wijk Kazimierz en bezoek het Wawel kasteel. Ook een bezoek aan Auschwitz mag eigenlijk niet ontbreken.

Auschwitz

Als je meer wil weten over de geschiedenis van Polen en de Tweede Wereldoorlog, breng dan zeker een bezoek aan Auschwitz. Eigenlijk een must-visit als je het mij vraagt. Auschwitz ligt op een klein anderhalf uur rijden vanaf Krakau. Op het busstation kun je een busticket kopen voor een retourtje Auschwitz (Oswiecim). Dit kost ongeveer €3. Auschwitz kun je met of zonder gids bezoeken.

Hoe kun je het beste reizen?

Boek je een citytrip naar een van de steden? Dan heb je geen eigen auto nodig en kun je prima uit de voet met openbaar vervoer. Wil je meerdere steden bezoeken in Polen? Dit kan ook met openbaar vervoer, maar zelf geven wij 100% de voorkeur aan zelfstandig reizen met een eigen auto of huurauto! Dat geeft je zoveel vrijheid. Ook kun je dan gebieden bezoeken waar je met het openbaar vervoer niet kunt komen.

Interessante buurlanden voor een roadtrip Europa

Polen heeft een aantal interessante buurlanden. Het land grenst aan Duitsland, Tsjechië, Slowakije, Litouwen, Oekraïne, Wit-Rusland en Kaliningrad, een stukje dat bij Rusland hoort. Ga je met je eigen auto op vakantie? Dan is een combi met een van deze landen zeker een aanrader.