Een reis boeken via Reisjevrij.nl

In samenwerking met Airtrotter.com

Op reis met Reisjevrij.nl

Reisjevrij.nl staat voor reizen in vrijheid en lekker zelfstandig op reis gaan. Sinds 2016 schrijven en delen meerdere reisfanaten hun prachtige reizen en beste reistips op Reisjevrij.nl. Zo is Reisjevrij.nl uitgegroeid tot een groot reisblog vol met onze eigen gemaakte reisroutes, uitgewerkte planningen en reistips die jij 1-op-1 kan overnemen. We merken dat steeds meer mensen in onze voetsporen treden en onze reizen willen ‘nareizen’. Dat is superleuk om te zien! Vanaf nu maken we het je nog makkelijker en kun je onze zelf uitgestippelde reizen boeken! Dit is hoe het werkt.

Wie of wat is Airtrotter.com?

Om onze reisroutes en citytrips in één keer te kunnen boeken, werkt Reisjevrij.nl samen met Airtrotter.com. Als je een reis boekt, dan boek je die via onze partner Airtrotter. Airtrotter is een innovatieve reisplanner waarmee je heel snel en eenvoudig een complete rondreis kan plannen inclusief transport, accommodaties en tours, bezienswaardigheden en activiteiten. Alles kan met één klik direct geboekt worden en is geheel geautomatiseerd. De reisroutes van Reisjevrij.nl hebben we klaargezet als reisplan in het systeem van Airtrotter en kun je naar wens aanpassen en ook direct boeken. Het systeem van Airtrotter boekt automatisch de geselecteerde hotels via Booking.com of Expedia.nl, de vliegtickets bij de betreffende luchtvaartmaatschappij en eventuele tours bij de aangesloten operators en huurauto.

Via de reisplanner kun je in één scherm een compleet op maat gemaakte rondreis plannen en boeken!

Goed om te weten

 • De reizen die je ziet, worden geboekt en uitgevoerd door Airtrotter. Airtrotter is ook aangesloten bij de VZR Garant. Je boekt met garantie. Reisjevrij.nl zelf is geen reisorganisatie en is hier ook niet bij aangesloten.
 • Je reist nog steeds zelfstandig! Nooit met een gids of groepsreis. Airtrotter boekt enkel je vlucht, huurauto, accommodaties en eventueel je excursies.
 • Je kunt elk reisplan van Reisjevrij.nl nog aanpassen aan je persoonlijke wensen. Kies bijvoorbeeld een extra bestemming, of je eigen favoriete hotels.
 • Accommodaties worden automatisch geboekt via Booking.com of via Expedia.nl.
 • Vliegtickets worden geboekt bij de betreffende luchtvaartmaatschappij.

Hoe werkt het?

Sommige van onze reisroutes hebben wij klaargezet als reisplan. Dit reisplan kun je nog naar eigen wens aanpassen:

 1. Kies de gewenste reisdata
 2. Bekijk de vlucht of kies een vlucht indien nodig
 3. Controleer of de huurauto erbij zit en dat je deze ophaalt op het juiste tijdstip op de juiste luchthaven (en weer inlevert).
 4. Bekijk welke hotels geselecteerd zijn en of deze ook aan jouw wensen voldoen.
 5. Breid het reisplan eventueel uit met leuke tours en activiteiten.
 6. Alles gecontroleerd? Dan kun je doorgaan met het boekingsproces.
 7. Vul je gegevens in.
 8. Controleer de hotels en selecteer eventueel een andere kamer.
 9. Controleer de vlucht en voeg eventueel extra bagage toe zoals een koffer.
 10. Controleer indien deze nodig is de huurauto, eventuele extra’s zoals een kinderzitje of GSP kun je hier selecteren.
 11. Alles gecontroleerd, dan kun je betalen en aftellen totdat je reis gaat beginnen! Je ontvangt een e-mailbevestiging en alle reispapier digitaal.

Bekijk de video!

1. Reisdata aanpassen

Pas het reisplan aan op jouw favoriete reisdata. Heb je een vlucht nodig? Dan is het handig om hier mee te experimenteren. Sommige vluchten gaan bijvoorbeeld niet elke dag en soms zijn bepaalde reisdata goedkoper!

2. Vlucht kiezen

Het systeem zoekt een vlucht op jouw gewenste reisdata, maar dat betekent niet dat dit de beste of voordeligste optie is. Klik op ‘Ticket details’ om de geselecteerd vlucht en tijden in te zien. Wil je vliegtickets vergelijken? Klik dan op ‘Vlucht wijzigen’.

vlucht selecteren airtrotter

Nu kun je vluchten vergelijken, maar ook checken of andere luchthavens nog interessante vluchten hebben. Heb je een betere vlucht gevonden? Dan kun je die toevoegen aan het reisplan.

Handbagage is meestal inclusief, maar ruimbagage voeg je pas toe tijdens het uitchecken/boeken.

3. De huurauto selecteren

Reisjevrij.nl werkt standaard met Sunnycars.nl omdat zij de beste service leveren. Je bent all-risk verzekerd en ook je eigen risico is gedekt. Kies een huurauto die bij jouw reisgezelschap past.

Let op! Je hebt wel altijd een creditcard nodig om een auto te kunnen huren. Neem die dus mee!

4. Hotel selecteren

In de reisplannen van Reisjevrij.nl worden eerst onze favoriete hotels gecontroleerd op beschikbaarheid. In deze hotels hebben wij vaak zelf overnacht. Echter als deze favoriete hotels volgeboekt zijn, of niet boekbaar zijn, dan kun je zelf een hotel uitkiezen! Klik op het hotel en vervolgens op ‘Selecteer een ander hotel’.

hotel selecteren airtrotter
airtrotter ervaringen
Hier zie je welke hotels beschikbaar zijn en wat het doet met de prijs van de reis.

Je kunt direct de gewenste kamer selecteren, maar ook tijdens het uitchecken (boeken van de reis) wordt dit nogmaals gevraagd! De hotels met de lichtgroene achtergrond en het Reisjevrij icoon in de foto, zijn onze favoriete hotels!

5. Excursies toevoegen

Per bestemmingsplaats kun je leuke tours en excursies toevoegen aan je reisplan. Deze tours worden geboekt bij partners zoals Getyourguide.nl, Tiquets.nl of de ANWB.

6. Boeken

Tijdens het uitchecken, ofwel boeken van de reis, moet je je gegevens invullen en wordt alles nogmaals gecheckt. Ook kun je koffers toevoegen, GPS navigatie, babyzitjes etc. Na je betaling wordt alles automatisch geboekt!

FAQ

Is Airtrotter betrouwbaar

Ja, wij hebben goede ervaringen met Airtrotter. Ze zijn snel te bereiken en leveren een goede klantenservice. Airtrotter is ook aangesloten bij de VZR Garant, een garantieregeling voor pakketreizen.

Wat is de VZR Garant regeling?

Elke boeking via Reisjevrij.nl by Airtrotter valt onder de garantieregeling VZR Garant. Dan weet je zeker dat je boekingsbedrag veilig en beschermd is. Je loopt zo geen risico dat je je betaalde boekingsbedrag kwijtraakt door een faillissement van de organisatie waarbij je geboekt hebt.

Bij wie kan ik terecht als er iets gewijzigd moet worden?

Net zoals bij andere boekingen, wordt het e.e.a. vastgelegd na betaling. Vliegtickets zijn lastig te wijzigen. De gereseveerde hotels kunnen meestal wel gewijzigd of geannuleerd worden.

Kan ik mijn reis nog annuleren?

Ja je kan annuleren, maar dit betekent niet dat je 100% je geld terug krijgt. Dit zijn de annuleringsvoorwaarden:

Indien er een vliegreis, treinreis of busreis bij de Reis is inbegrepen dan zijn bij opzegging door de Reiziger de volgende bedragen verschuldigd:
tot en met 56 dagen vóór de dag van vertrek: de totale kosten van de vliegreis, treinreis of busreis + 25% van het overige deel van de reissom;
vanaf 55 dagen tot en met 22 dagen vóór de dag van vertrek: de totale kosten van de vliegreis, treinreis of busreis + 50% van het overige deel van de reissom;
vanaf 21 dagen tot en met 7 dagen vóór de dag van vertrek: de totale kosten van de vliegreis, treinreis of busreis + 75% van het overige deel van de reissom;
vanaf 6 dagen voor vertrek: 100% van de reissom.

Indien geen openbaar vervoer is inbegrepen (vliegtickets, treintickets, busreis) is de Reiziger de volgende bedragen verschuldigd:
tot en met 56 dagen vóór de dag van vertrek: 25% van de reissom;
vanaf 55 dagen tot en met 22 dagen vóór de dag van vertrek: 50% van de reissom;
vanaf 21 dagen tot en met 7 dagen vóór de dag van vertrek: 75% van de reissom;
vanaf 6 dagen voor vertrek: 100% van de reissom.
Naast bovenstaande bedragen blijft u in alle gevallen de bedragen voor boekingskosten, VZR bijdrage en eventuele verzekeringspremies verschuldigd.

Is alles geregeld in zo’n reisplan?

Nee zeker niet! Reisjevrij.nl staat voor reizen in vrijheid en zelfstandig rondreizen. In een reisplan staat precies beschreven wat er wel en niet in zit. Zaken zoals taxi (transfer naar je hotel) of vervoer van A naar B met het openbaar vervoer moet je vaak zelf nog op locatie regelen.

Moet ik in één keer betalen?

Zodra je een reis bij ons boekt, dan legt het systeem automatisch alles voor je vast. De gekozen vliegtickets t/m de hotels. Het bedrag betaal je inderdaad in één keer. Je gehele boekingsbedrag is valt onder de garantie van VZR Garant.