De reislust van Milan Lemmen (van De Bachelor)

Reisjevrij app QR
Download de Reisjevrij app Download de Reisjevrij app

In gesprek met Milan over De Bachelor, reizen en vakantieplannen

Je kent de mooie Milan Lemmen wellicht van het TV-programma De bachelor 2024, waar zij voor de zoektocht naar liefde naar Tanzania vloog. Een avontuurlijke beslissing en zo is Milan ook: altijd op zoek naar avontuur, nieuwe dingen proberen en ervaringen op doen. In dit interview hebben we het even over De Bachelor, maar vooral over Milan’s reiservaring! Die heeft ze namelijk genoeg.

Hoe kwam je op het idee om je op te geven voor De Bachelor?

reislust milan
milan lemmen bachelor

Het begon eigenlijk als een grap van mijn nichtje die mij had getagd in een oproepberichtje op Instagram van Monica Geuze om je aan te melden voor De Bachelor. Ik had me aangemeld, ook met het idee van ‘ik heb niets te verliezen’ want ik zat midden in mijn sabbatical. Toen werd ik onverwacht uitgenodigd om op casting te komen en daarna heb ik een tijdje niets meer gehoord. Ik heb zelfs daarna een ticket naar Thailand geboekt, om lekker te gaan reizen, maar toen werd ik een week voor vertrek gebeld door het programma: je mag mee! Toen heb ik best nog even getwijfeld, maar na meerdere gesprekken toch de knoop doorgehakt om te gaan.

Hoe lang ben je op Zanzibar geweest?

In totaal ben ik er 3,5 week geweest. Als je geen roos krijgt, dan mag je uiteindelijk zelf bepalen wanneer je de terugvlucht neemt. Ik ben bijvoorbeeld nog 3 dagen gebleven en heb nog samen met Amber met wilde dolfijnen gezwommen. Wel met een privé tour met respect voor de dolfijnen en de natuur hoor!

Heb je veel van het eiland kunnen zien?

bachelor zanzibar
mooiste stranden zanzibar

Je mag tijdens het programma niet de villa uit, behalve voor de dates. Maar door de vele dates en groepsdates heb ik wel veel van het eiland kunnen zien. Zanzibar heeft écht prachtige stranden, je kunt er heel mooi duiken en snorkelen en ik heb natuurlijk paardgereden. Maar Zanzibar is nog niet zo heel toeristisch en daardoor ook wel wat primitiever. Dus bepaalde toeristische faciliteiten of van die gezellige beach barretjes heb je niet zo in Zanzibar, als ik dat vergelijk met bijvoorbeeld Bali of Thailand.

Wil jij zelf ook eens naar Zanzibar? Lees hier wat er allemaal te zien en te doen is!

Heb je voor De Bachelor al veel van de wereld gezien?

milan cambodja
milan lemmen op reis
bali rijstvelden man

Ja! Mijn eerste reis buiten Europa was naar Cambodja! Ik wist daar echt niet wat ik meemaakte, maar een groot avontuur. Een heel veelzijdig land met mooie natuurgebieden, van die leuke markten, prachtige stranden en hele aardige mensen. Alles is er ook lekker goedkoop, dat is ook wel fijn! Een jaar later ben ik met mijn ex naar Vietnam geweest. Verder ben ik in China geweest, Jamaica, Cuba, Curaçao, Marokko, Dubai, Canada, Cyprus en nog een heleboel landen in Europa.

Na De Bachelor ben ik geloof ik een week in Nederland geweest en daarna ben ik alsnog naar Thailand gevlogen. Dat was eigenlijk mijn eerste echte rondreis helemaal alleen. Normaal ging ik wel met mijn vriendjes of met een vriendin en nu dus helemaal alleen. In Thailand ben ik in Bangkok gestart en heb daarna nog wat eilandjes gezien: Koh Samui en Koh Tao en Koh Phangan. Koh Phangan vond ik echt héél leuk! Je hebt daar nog heel veel rustige plekjes, maar aan de andere kant is het ook wel weer heel toeristisch met veel leuke feestjes. Een goeie afwisseling. Lekker hippie-achtig, met veel natuur en hele fijne mensen. Ik denk wel een van mijn lievelingseilanden.

milan thailand
bachelor kijken bali

Na ongeveer 3 weken backpacken in Thailand, ben ik doorgereisd naar Bali, in Canggu. Daar zaten toen nog wat meiden van De Bachelor en wij vonden het leuk om de eerste aflevering samen te kijken. En uiteindelijk hebben we een aantal afleveringen samen gekeken totdat we terug vlogen naar Nederland voor de opnames van de reünie-aflevering.

Op zoek naar leuke reisroutes door Azië? Bekijk hier vele backpack routes!

Heb je een favoriete bestemming?

ontbijtjes azie
nusa penida bali uitzichtpunt

Ik denk wel meteen aan Azië. Ik vind de mensen daar heel vriendelijk en er zijn veel mogelijkheden (scootertje huren, iets ondernemen) en het is er een stuk goedkoper! Ook het eten vind ik echt een plusplunt. Alles wordt met zoveel liefde gemaakt. Zoveel kleine genietmomentjes. Als ik weer een maaltijd krijg met een mango in een hartjesvorm, dan is dat voor mij weer zo’n extra genietmomentje. Het geeft mij echt een dankbaar gevoel.

Mijn favoriete bestemming denk ik Cambodja en Bali ook wel!

Cambodja en Bali zijn dus geweldig, maar waar je volgens Milan niet per se heen hoeft:

Cuba. Daar had ik meer van verwacht. Daar had corona wel heel veel aangericht. Heel veel restaurants hadden maar 10% van hun normale menukaart. Je kon ook niet makkelijk even een scootertje huren om lekker rond te touren. Dus dat viel wel tegen.

Hoe reis je het liefst?

Met een backpack en low budget. Een backpack is wel heel handig als je bijvoorbeeld bij iemand achter op de scooter wilt. Je bent lekker flexibel als je echt wilt rondreizen. Maar heel eerlijk, helemaal alleen voor een langere tijd rondtrekken vind ik toch minder leuk. Ik reis toch liever met een vriendin of mijn vriend (als die er is), dan helemaal alleen. 

En je let dus best wel op je budget?

infinity pool bali rijstvelden
budget tips reizen

Ja best wel erg! Ik ben mij er heel bewust van, zeker omdat ik voor langere tijd wil reizen. Als je er niet op let, dan gaat het er gewoon best snel doorheen. Bijvoorbeeld op Bali kun je voor €25 per nacht ergens overnachten, maar ook voor €15. Voor mij is het belangrijk dat het schoon is en verder hoef ik niet zoveel luxe zoals een zwembad. Dan lig ik liever aan het strand of bij een beach club aan het zwembad. Ik bespaar veel op overnachtingen en geef het liever uit aan lekker eten. Ook dan zoek ik naar een goedkoper restaurantje, maar dan wil ik wél alle gerechtjes van de menukaart proeven! 

Heb je nog een goede bespaartip?

budget tips vlucht
chinese muur peking

Ja, ik boek bijvoorbeeld het liefst een heel goedkoop vliegticket met een hele lange ongunstige overstaptijd van bijvoorbeeld meer dan 12 uur. Dan wordt er vaak een gratis hotel voor je geregeld en mag je ook de luchthaven uit! Zo heb ik een keer in 17 uur tijd de Chinese muur beklommen in Peking! Dat was toen wij naar Vietnam gingen. Je betaalt dan hartstikke weinig geld voor een vliegticket, maar je zit wel een hele dag in een andere stad.

Plan jij je reis van tevoren?

Ik ben echt een hele slechte voorbereider. En hoe vaker ik reis hoe minder goed ik me voorbereid. Toen ik samen reisde, planden we wel veel van tevoren. Dan ging ik gewoon het internet op om alles uit te zoeken. Dat is ook wel fijn omdat je in het buitenland vaak slecht internet hebt en het dan ook veel tijd kost om daar ter plaatse vanalles uit te zoeken. Na een lange vlucht ben je ook moe en dan wil gewoon een plan hebben.

Toen ik alleen naar Thailand ging, heb ik bewust alles opengelaten. Ik wilde de vrijheid hebben om ter plaatse te beslissen waar ik heen ging. Die reis heb ik dus totaal niet voorbereid.

Heb je nog tips voor beginnende reizigers?

mooie zonsondergang
milan finland reisplannen
canada toronto milan

Ja! Eigenlijk overal ter wereld is alles te koop, maar neem altijd je eigen medicatie mee want je kunt op reis – zeker in Azië – echt wel ziek worden. Ooit had ik bijvoorbeeld geen medicatie mee en kon ik echt wel een diarreeremmer gebruiken. Gelukkig kon ik die toen krijgen van mijn ex, dat was echt een lifesaver op dat moment. Verder vind ik het heel fijn om een heuptasje onder mijn kleding te dragen. Daar draag je je belangrijkste spullen in en draag je dan veilig bij je. En dat scheelt ook met telkens zoeken naar je paspoort of pasjes.

Het allerbelangrijkste is dat je je niet te veel zorgen moet maken. Ik spreek veel mensen die het zo spannend vinden om te gaan reizen, maar het stelt zo weinig voor. Het komt altijd goed. Er zijn overal mensen die je kunnen helpen en hoe vaker je reist hoe makkelijker het wordt. Dus gewoon lekker genieten.

Heb je je volgende reis al gepland?

Ik ben natuurlijk net terug uit Finland, via Reisjevrij.nl en dat was heel leuk. Ik ben van plan om in augustus te gaan varen in Italië en in september wil ik graag naar Albanië

Milan haar ervaring in Finland lees je binnenkort op Reisjevrij.nl!

Have fun!,
Milan Lemmen

Hey lezer of reiziger! Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Ik doe mijn best om alle reistips up to date te houden en jij kan daarbij helpen. Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

Milan lemmen bachelor 2024

Milan Lemmen

Ik hou van reizen, het liefst naar de zon maar ik zeg bijna tegen elk nieuw avontuur JA! Heerlijk om lekker vrij van alles te ontdekken. Op die momenten ben ik echt het gelukkigst! Ik waardeer de kleine dingen in het leven en probeer een beetje van alles in mijn leven te proppen. En oja! Ik kom uit Eindhoven waar ik als een single thirty year old door het leven ga en geniet van alles dat op mijn pad komt!  

Meer over Milan Lemmen

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *