Reizen met een backpack of een koffer?

Reizen met een koffer of een backpack? Dit is een vraag die iedere reiziger zich wel eens of misschien wel meerdere keren gesteld heeft. Ook ik twijfel daar nog steeds wel eens over! Bij Reisjevrij.nl krijgen wij regelmatig van andere reizigers de vraag of je bepaalde landen zoals Thailand, of Zuid-Afrika ook met een koffer kunt bereizen. In dit blog licht ik graag de voor- en nadelen toe van het reizen met een backpack en het reizen met een koffer.

Op reis gaan met een jonge baby doe je zo!

Jarenlang gingen wij met z’n tweeën op vakantie. We maakten mooie verre reizen, maar konden ook genieten van korte citytripjes. Toen ik in verwachting raakte, wist ik dat ik het reizen niet wilde opgeven. Bovendien lijkt het mij geweldig om met mijn kleintje de wereld over te reizen. Op vakantie gaan met een jonge baby is écht anders. Je moet aan veel dingen denken en bepaalde voorbereidingen treffen. Toch is het krijgen van een kindje echt geen reden om altijd thuis te blijven. Ik geef je graag wat tips voor je eerste vakantie of reis met een baby!

Paklijst Rinjani

Een goede voorbereiding voor je aan de klim van Rinjani begint, is wel zo handig. Daarom vind je hier een lijst met benodigdheden zodat je weet wat jij nodig hebt om zoveel mogelijk plezier te halen uit je trekking!

Fijne draagzak voor op vakantie: voor newborns & peuters

Wanneer je voor het eerst op vakantie gaat met je baby, dan moet je aan heel veel dingen denken. Je baby’s kleding, voeding, slaapplek en hoe je met je baby of peuter op pad gaat. Een kinderwagen is fijn om bij je te hebben, maar is zeker niet praktisch wanneer je wilt gaan hiken of rondwandelen in een stad met allemaal kinderkopjes. Zo begon ik mijn zoektocht naar een fijne draagzak. Ik geef je graag mijn tips.

Wat doe jij met je vakantiefoto’s?

In juni 2017 gingen wij voor onze huwelijksreis naar Hawaii! Een heerlijke en onvergetelijke vakantie. Alleen zo jammer dat je erna alle foto’s op de computer hebt staan en er niet meer snel naar kijkt. Daarom heb ik er voor gekozen om toch een fotoalbum te maken van onze mooiste reizen en dan ben ik maar meteen begonnen met deze topper!

Beweging fotograferen: speciaal effect bij stromend water, mensen of verkeer

Je kent ze vast wel, van die prachtige foto’s met een speciaal effect. Er zijn van die foto’s waarbij het lijkt alsof het water stroomt, mensen bewegen of het verkeer voorbijraast. Tijdens mijn vakantie in Slovenië sprak ik per toeval een fotograaf en ik vroeg hem hoe ik meer beweging in mijn foto’s kon krijgen. Het antwoord was héél verrassend, maar echt een goede tip en het is écht heel gemakkelijk!

Winactie! Wij verloten 5 digitale reisgidsen

London, Paris, Tokyo… you’ll need a travel guide where ever you go. Of je nu een citytrip gaat maken of een leuke roadtrip, een reisgids komt altijd van pas. Ik gebruik ze zelf ook veel om inspiratie op te doen en voor veel praktische tips. En nu mag ik 5 digitale reisgidsen van The Media Bay Shop weggeven! Lees hieronder hoe je kans maakt.

Fotograferen op reis is echt een hobby van mij geworden. Even door de knieën, wachten totdat de laatste toerist uit beeld gelopen is en ‘klik’: foto! Even na controleren of de belichting goed is en of hij helemaal scherp is. Natuurlijk ben ik geen professionele fotograaf, maar voor mezelf en Reisjevrij.nl probeer ik wel mooie foto’s te maken. Heel veel foto’s belanden op Facebook, Instagram, mijn website en dit keer ook aan onze muur!

Gratis reizen door Peru?

Dat kan, want jij kunt een busticket t.w.v. $199 winnen! De route die je gaat testen loopt van Lima tot aan Cusco en je reist met PeruHop! We geven dus een gratis busticket weg waarmee je van Lima tot Cusco kan reizen. Onderweg kun je in- en uitstappen waar jij wilt. Ga bijvoorbeeld zeeleeuwen spotten in Paracas, sandboarden in Huacachina, maak een paar selfies met de Alpaca’s en treed in de voetsporen van de Inca’s tijdens een trekking naar Machu Picchu!

Er zijn zo van die cadeautjes die elke reisfanaat leuk vindt! Ook ik wilde er al langer eentje hebben! Een wereld kraskaart! Je start met een geheel gouden kaart van de wereld. Als je een land bezocht hebt, ‘kras je het open’. Elk land heeft een eigen kleur, dus in hoe meer landen je bent geweest, hoe kleurrijker de kaart wordt! Ook vind ik het superleuk om zo bij te houden waar ik geweest ben. Dus ken jij iemand die écht van reizen houdt? Dan is dit in ieder geval een superleuk cadeau!