Iedereen kent de vooroordelen over cruisevakanties wel. Alleen maar oude mensen, drukte aan boord, lange rijen bij het buffet en slecht eten. En dit kun je toch geen reizen noemen? Ook ik dacht zo over cruises, maar dit begon te veranderen toen ik documentaires keek over de grootste en meest luxe cruiseschepen ter wereld! Inmiddels ben ik naar het Caribische eiland Sint Maarten verhuisd en hier zijn cruises helemaal hot. Dagelijks (voor de pandemie dan) kunnen er wel 11 cruiseschepen in de haven liggen en door alle bezoekers wordt het inwonersaantal van het eilandje verdubbeld op die momenten!! Het is toch een wel mooi gezicht om die schepen te zien liggen en het begon toch te kriebelen. Toen de cruisemaatschappij MSC cruisereizen vanaf Sint Maarten aanbood en de prijs mee viel, besloten we het toch eens te proberen. En ik moet zeggen, de vooroordelen kloppen niet! Ik vond het een hele ervaring en deze deel ik graag met je.

Tips: wat te doen rondom de Geirangerfjord?

De Geirangerfjord is één van de populairste fjorden van Noorwegen. Daar is natuurlijk een goede reden voor: deze diepblauwe fjord staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De 15 kilometer lange fjord is op sommige plekken zeer nauw met aan beide zijden steile rotswanden, waarlangs enkele indrukwekkende watervallen naar beneden donderen. Zeker opnemen in je reisroute door Noorwegen dus! In dit blog geef ik je praktische tips voor je bezoek aan de Geirangerfjord: hoe je er komt, welke activiteiten je er kan doen en waar in de buurt je kan overnachten.

Tips: Wat te doen rondom Myvatn Lake?

Één van de hoogtepunten van Noord IJsland is Myvatn Lake. Myvatn Lake behoort tot één van de grootste meren van IJsland. Alleen een rondje rondom het meer is al de moeite waard maar er zijn ook genoeg prachtige bezienswaardigheden in de omgeving te vinden.

De Elzas in Frankrijk: 10x toffe bezienswaardigheden en activiteiten

Wij maakten in de herfst een Elzas (en Vogezen)-rondreis met onze tieners van 14 en 11 jaar. Ettelijke jaren eerder brachten wij ook al eens een midweek in de Elzas door, maar dan op een andere plek. Dit is een prachtig seizoen om deze streek te verkennen. Er is namelijk heel veel natuur in de vorm van bossen, en deze hebben prachtige herfstkleuren. Het doet een beetje denken aan de foto’s die je dikwijls van New England ziet, maar dan lekker dicht bij huis. Behalve veel bossen en wandelmogelijkheden, is er ook erg veel te zien in de Elzas: steden, dorpen, kastelen, noem maar op, je vindt het hier.  Dat was ook de reden dat wij teruggingen; we waren nog lang niet uitgekeken! Hieronder geven we de, volgens onze mening, 10x tofste bezienswaardigheden van deze omgeving weer.

De bezienswaardigheden in de Elzas bezoeken met de Pass’Alsace: alle info, tips en ervaringen

Op onze zesdaagse ‘midweek’ in de Elzas wilden we heel veel historische en culturele bezienswaardigheden zien. En dat met zijn vieren. Nu ook de jongste 11 jaar is, bijna 12, lopen de kosten al snel op. Voeg daarbij nog eens wat toffe activiteiten en in West-Europa mag je diep in je portemonnee tasten. Online uitzoekwerk leerde me dat het toch zou lukken om alles te doen en te zien wat we wilden! Hieronder lees je meer over de Pass’Alsace, een heel fijn initiatief.

Tips voor een 2 tot 3 daagse winterse stedentrip in Tallinn

Tallinn is misschien niet de eerste plek die je in je opkomt om te bezoeken voor een stedentrip. Maar vergis je niet! Deze oude, sprookjesachtige stad heeft veel meer te bieden dan je wellicht zou verwachten. De prachtige middeleeuwse gebouwen, de gemoedelijke sfeer, het heerlijke (goedkope) eten en de knusse straatjes maken dit de perfecte stedentrip voor het najaar of de winter. In de koude maanden van het jaar, biedt deze stad warmte, gezelligheid en cultuur. Daarom wil ik graag mijn tips en to do’s in deze stad met jullie delen. Want het mooie Tallinn heeft mijn hart gestolen. Je hebt aan 2 tot 3 dagen genoeg om de stad te ontdekken en alle mooie plekjes te zien. Maar boek gerust een aantal dagen langer, want alleen al voor de sfeer is dit een plek waar je zeker voor langere tijd kunt vertoeven. Ook fijn; een groot deel van de inwoners spreekt vloeiend Engels.

Tips voor de Westfjorden: Wat doen en waar overnachten?

De Westfjorden van IJsland is een regio die door vele toeristen wordt overgeslagen. De meeste toeristen maken een trip in het zuiden of rijden IJsland rond via de Ringweg. In eerste instantie wilden we de Westfjorden ook overslaan, achteraf gezien was dit het mooiste stukje van IJsland wat we hebben gezien.

10x Hiken op Sint Maarten en Saint Martin

Het eiland Sint Maarten in de Caribbean mag dan klein zijn, je kunt er wel ontzettend goed wandelen. Het eiland is heuvelachtig, dus er zijn veel wandelroutes te vinden met als eindbestemming een prachtig uitzicht. Maar ook routes langs de kust of door typische Caribische straatjes zijn er te vinden. In dit blog zet ik de leukste hikes uiteen + een handige linkjes naar Google Maps, zodat je weet waar te starten! Tot slot een tip: ga vooral vroeg in de ochtend of in de namiddag hiken en niet in de volle zon. Vooral de wandelingen waarbij je een berg beklimt kunnen erg zwaar zijn. Een strandwandeling is een betere optie wanneer je toch in de zon wilt wandelen. En neem voldoende water mee!

Atacama Woestijn, Chili: tips, doen en bezienswaardigheden

Wat valt er te beleven op een van de droogste plekken ter wereld? Heel weinig, toch…? Onjuist! De Atacama woestijn in Noord-Chili is verrassend veelzijdig en onaards mooi. Verstopt tussen eindeloze zandvlaktes vind je maanachtige landschappen, azuurblauwe zoutmeren, dampende geisers en knalroze flamingo’s. Benieuwd naar de mooiste bezienswaardigheden? Lees gauw verder!

Mooie streetart spotten in Willemstad

Kleurrijke wijken, turquoise zee en witte stranden, Curacao is een vrolijk kleurenpalet! Overal zie je het levendige Caribische sfeertje. Deze kleuren vind je ook terug in de streetart van Willemstad. Vooral in de wijken Otrabanda, Punda, Pietermaai en Scharloo zijn veel mooie parels te vinden. Uiteraard ging ik op pad om deze muurschilderingen te spotten, kijk gauw mee naar de prachtige kunstwerken en waar je ze kunt vinden!