Hotel tips en appartementen Veliki Tarnovo, Bulgarije: onze favoriete accommodaties

Veliki Tarnovo is een belangrijke stad voor de Bulgaren. Het is één van de oudste nederzettingen van Bulgarije en in de Middeleeuwen was het de grootste stad in het huidige Bulgarije. Ook op economisch vlak was de stad rijk en het werd het centrum cultuur en godsdienst. In de 14de eeuw stond Veliki Tarnovo in het Oosten zelfs bekend als ‘het derde Rome’. Tweemaal was deze stad hoofdstad van Bulgarije. Om het belang van de stad te benadrukken, werd hier officieel de onafhankelijkheid van Turkije uitgeroepen in 1908. In de omgeving van Veliki Tarnovo zijn in de loop van de tijd vele kloosters opgericht. Ook hier vind je museumdorp Arbanassi en qua natuurschoon mag deze streek er ook zijn.

Wij raden je zeker drie nachten in deze omgeving aan, zodat je de tijd hebt om al deze bezienswaardigheden te bezoeken.

Hotel tips en appartementen Ruse en omgeving, Bulgarije: onze favoriete accommodaties

Ruse is onbekend bij Westerse toeristen; in Bulgarije is het de vijfde grootste stad. De stad ligt aan de Donau, op de grens met Roemenië en je merkt dat ook in de stad en de omgeving. Ruse zelf is een industriestad, compleet met een olieraffinaderij. Daarnaast is de stad ook de thuishaven van vele gebouwen in de neo-barok en de neo-rococo-stijl. Daarom wordt ze ook wel ‘klein Wenen’ genoemd. Je combineert een bezoek aan deze stad met een aantal bezienswaardigheden in de omgeving, zoals de rotskerken van Ivanovo, de Orlucka-grot en het Rusenski Lom natuurpark.

Wij raden je minimaal twee nachten in deze omgeving aan, zodat je de tijd hebt om al deze bezienswaardigheden te bezoeken.

Hotel tips en appartementen Golden Sands, Bulgarije: onze favoriete accommodaties

Golden Sands is niet zo bekend als grote broer Sunny Beach! Maar dat maakt deze badplaats niet minder leuk. Als je de kust van Bulgarije bezoekt tijdens een rondreis, zou ik zeker aanraden om zowel Sunny Beach aan de Zuidkust als Golden Sands aan de Noordkust van de Zwarte Zee, te bezoeken. Beide delen zijn écht anders.

Maar ook als je op zoek bent naar zon, zee en strand, loont het de moeite om aan je strandvakantie in Sunny Beach, minimaal twee nachten in Golden Sands te breien. Bulgarije is trouwens een prima budgetbestemming voor strandvakanties! In dit artikel geef ik je verschillende tips over fijne accommodaties in Golden Sands!

Hotel tips Sunny Beach: onze favoriete accommodaties

Bulgarije, heerlijk land voor een roadtrip! Tijdens je reis is het ook fijn om tussenin even uit te rusten en te ontspannen aan de Zwarte Zeekust. Waar kan je beter even ontspannen dan in Sunny Beach? Alhoewel dit vakantieoord door sommigen wordt aanzien als het Lloret de Mar of Salou van de Zwarte Zee, is het veel meer dan dat. Je kan er inderdaad feesten, maar je kan ook lekker in het water plonzen in alle veiligheid, tal van activiteiten ondernemen en één van de highlights van Bulgarije, Nessebar, ligt om de hoek. In dit artikel geef ik je verschillende tips over fijne accommodaties in Sunny Beach, in Bulgarije!

Hotel tips Rozenvallei: onze favoriete accommodaties

Leuk, je gaat naar Bulgarije! Een leuke, authentieke bestemming, waar je alle ingrediënten vindt om van je vakantie een succes te maken. De Rozenvallei is vooral erg aantrekkelijk in mei en juni, als de rozen ook effectief in bloei staan. De vallei staat bekend om haar immense rozenvelden, waarvan rozenwater wordt gemaakt, een belangrijk exportproduct voor Bulgarije. In dit artikel geef ik je verschillende tips over fijne accommodaties in de Rozenvallei, in Bulgarije!

Hotel tips Koprivshtitsa, traditioneel dorp in Bulgarije: onze favoriete accommodaties

In Bulgarije vind je alles: zon en Zwarte Zee, historische steden, een andere cultuur, mooie natuur, én leuke activiteiten! Koprivshtitsa is een fantastisch mooi traditioneel plaatsje, waar de tijd heeft stil gestaan, en waar tradities, die elders in Bulgarije al verdwenen zijn, nog volop leven. In dit artikel geef ik je verschillende tips over fijne accommodaties in Koprivshtitsa, één van de meest authentieke dorpen in Bulgarije!

Hotel tips Plovdiv, Bulgarije: onze favoriete accommodaties

Bij een reis door Bulgarije, mag een uitgebreid bezoek aan Plovdiv zeker niet ontbreken. Old Plovdiv is UNESCO-werelderfgoed en je vindt er sporen van vele culturen terug, van de oude Romeinen tot de Bulgaarse vrijheidsstrijders uit de 19de eeuw. Vanuit Plovdiv kan je ook leuke uitstappen maken, zowel in de natuur als culturele uitjes. In dit artikel geef ik je verschillende tips over fijne accommodaties in Plovdiv, op één na grootste stad van Bulgarije!

Hotel tips Shiroka Laka, Rhodope-gebergte, Bulgarije: onze favoriete accommodaties

De Rhodopen en de dorpjes die verspreid liggen in deze bergketen….misschien heb je er nog niet van gehoord, maar ben je nieuwsgierig? Misschien lijkt het je wel wat om in een originele bestemming als Bulgarije nog wat verder van de gebaande paden te gaan? Neem dan de Rhodopen en het plaatsje Shiroka Laka op in je rondreis! Het is een expeditie om hier te komen, de natuur heeft een ruige schoonheid en je komt mee loslopende schapen en hun herders tegen dan auto’s! In dit artikel geef ik je verschillende tips over fijne accommodaties in het Rhodope-gebergte, off-the-beaten-track-bestemming in Bulgarije!

Hotel tips Bansko, Bulgarije: onze favoriete accommodaties

Bansko is het centrum van een streek in Bulgarije, waar het zowel in de zomer als de winter goed toeven is. In de zomer kan je er eindeloze wandelingen maken door het Rila-en Pirin-gebergte, of zelf effectief een berg beklimmen. In de winter is dit het skioord van Bulgarije. In dit artikel geef ik je verschillende tips over fijne accommodaties in Bansko!

Hotel tips wijnstad Melnik, Bulgarije: onze favoriete accommodaties

Melnik is een stadje, waardoor we aangenaam verrast werden! Dat geldt trouwens voor heel Bulgarije, het land heeft een heleboel goed bewaarde geheimen! We hadden hier het gevoel in Griekenland beland te zijn, met een vleugje Turkije, maar kijk, het is gewoon Bulgaars! Melnik is in de eerste plaats de stad van de wijn, zoet en rood. Maar het stadje zelf en het dal waarin het gelegen is, zijn ook heel fotogeniek. Van hieruit maak je ook gemakkelijk een dagtrip naar het Rozhen-klooster. In dit artikel geef ik je verschillende tips over fijne accommodaties in wijnstadje Melnik!