Reizen in Sri Lanka met privéchauffeur | Ervaringen en tips

Reisjevrij app QR
Download de Reisjevrij app Download de Reisjevrij app

Privéchauffeur in Sri Lanka – onze ervaringen

Sri Lanka is dé reisbestemming van 2019 volgens de Lonely Planet. En wat hebben ze gelijk. Natuur, cultuur en bijzondere bezienswaardigheden wisselen zich af. Het land is mooi, gastvrij, niet te groot en daarom ideaal om te backpacken en te bereizen. Dit kun je op diverse manieren doen. Hieronder licht ik toe waarom reizen met een privéchauffeur zo ideaal is.

Hoe kom je er?

Vanuit Amsterdam gaan er rechtstreekse vluchten en vluchten met een tussenstop naar Colombo. Een retourtje met een tussenstop boek je al voor €700 a €800. Een rechtstreekse vlucht is iets duurder en duurt zo’n 11 uur. Vliegtickets kun je boeken en vergelijken via Skyscanner.

zelf rijden sri lanka
Het verkeer in Sri Lanka

Reizen per privéchauffeur

Erg populair maar minder efficiënt is het reizen per openbaar vervoer. Er rijden veel bussen in Sri Lanka en diverse plekken zijn per trein bereikbaar. Reizen per openbaar vervoer kost je heel weinig geld maar het is zeker niet efficiënt. Vaak is je volgende bestemming alleen via andere plekken bereikbaar dan waar je vandaan komt, waardoor je gemakkelijk een halve tot een hele dag kwijt bent met reizen. Zelf auto rijden wordt afgeraden in Sri Lanka. Hoe kun je efficiënt het land bereizen zonder dure taxi’s te betalen? Dat is door gebruik te maken van een privéchauffeur. Sri Lanka is het land bij uitstek om te reizen met een chauffeur. Het mooie hiervan is dat je zelf niks hoeft te regelen en uit te zoeken. De chauffeur zorgt voor een fijne auto of een busje en staat de hele dag tot je beschikking. Hij reist als het ware met je mee en brengt je overal naartoe waar jij heen wilt gaan. Je zult denken dat dit heel duur is? Helemaal niet!

taxi sri lanka goedkoop
Wij samen met onze chauffeur

Kosten privéchauffeur & hoe werkt het?

Is dit duur? Het antwoord is NEE. De gemiddelde prijs van een privéchauffeur is €70 per dag voor 2 personen. Ben je met meer personen, bijvoorbeeld met 4? Dan betaal je €75. Dit betekent dat de prijs €18,75 per persoon per dag is. Daarvoor hoef je geen uren in een oncomfortabele bus te zitten. Wij hebben onze rondreis gemaakt met chauffeur Chaminda van SeeSriLankaTours en ik kan hem van harte aanbevelen.

De prijs van €70 – €75 per dag is voor een complete rondreis van minimaal 7 dagen. Wil je voor minder dagen een chauffeur? Of wil je een dagtrip maken? Ook dat kan. De prijs is dan op aanvraag en is afhankelijk van het aantal kilometers.

prive chauffeur sri lanka tips
Het luxe busje met airco!

De busjes van SeeSriLankaTours zijn geschikt voor maximaal 8 personen. Wij waren met 2 personen en hadden onze route van 14 dagen al vastgesteld. Wij hebben een prijs van €65 per dag betaald in 2019.

Noem bij het aanvragen van jouw reis bij SeeSriLankaTours mijn naam en je krijgt een korting van €5 per dag! Zo betaal jij ook deze prijs.

Deze prijs is inclusief:

 • Comfortabel voertuig

De busjes zijn heerlijk comfortabel. Ze zijn ruim en voorzien van airco. Er kunnen maximaal 8 personen in. De chauffeur zorgde er dagelijks voor dat ons busje schoon was. Wanneer het busje vies was geworden, van binnen of van buiten, was dit de dag erna bij ophalen weer schoon.

 • Benzine

De chauffeur tankt wanneer dit nodig is en deze kosten zitten al bij de prijs inbegrepen. Wij hebben onze chauffeur niet zien tanken. Dit deed hij wanneer wij bij onze accommodaties verbleven. Dit gaat dus niet van je tijd af.

 • Tol

De weg van en naar de internationale luchthaven in Colombo is een tolweg. De chauffeur zal bij ophalen en afzetten op de luchthaven een aantal keer tol moeten betalen. Deze kosten zitten al bij de prijs inbegrepen.

 • Parkeergeld

Bij toeristische plekken zoals bijvoorbeeld Galle en de rotstempels van Dambulla wordt parkeergeld gevraagd. De chauffeur zal deze betalen en deze kosten zijn inbegrepen.

 • Onbeperkt aantal kilometers

Het maakt niet uit hoeveel kilometer je op een dag gaat afleggen. Wil je een kort stukje afleggen of veel kilometers gaan maken per dag? Geen probleem. De prijs blijft gelijk.

 • Eigen kosten chauffeur

De chauffeur maakt ook eigen kosten zoals maaltijden en accommodaties. Vaak bieden de door jou gekozen hotels gratis of goedkope kamers aan voor de chauffeurs. Mocht dit niet het geval zijn, dan is dat ook geen enkel probleem. De chauffeur weet zelf zijn plekken te vinden en gaat op zoek naar een accommodatie voor de nacht in de buurt. De kosten van zijn accommodaties zijn inbegrepen in jouw prijs. Ook kosten voor zijn maaltijden zijn inbegrepen. Voel je dus niet verplicht je chauffeur mee te laten lunchen of dineren als je nog onderweg bent. Dit is nergens voor nodig. Het mag natuurlijk wel, maar hij kan ook prima zelf zijn maaltijden verzorgen in de buurt van waar je zelf gaat eten.

 • Gids

Bij SeeSriLankaTours is je chauffeur tevens ook je gids. Onderweg vertelt hij over het land en stopt hij op plekken om je bijvoorbeeld fruitbomen of rijstvelden te laten zien (als je dit wil). Sri Lanka staat vol met tempels. Heb je hierin interesse? Dan weten de chauffeurs ook mooie stops op de toeristische routes. Wij vonden het echt heel leuk om met Chaminda op pad te gaan en te leren over de geschiedenis onderweg.

 • Veilige bagageopslag

Een heel belangrijk punt is dat je bagage gedurende de dag ook veilig is. Twijfel je bijvoorbeeld om zelf te gaan rijden met een TukTuk? Bedenk dan goed waar je je bagage laat als jij een tempel aan het bezichtigen bent of een rots wil beklimmen. In de busjes van de chauffeurs is je bagage veilig!

 • Verzekeringen

Last but not least: Verzekeringen. SeeSriLankaTours heeft alle verzekeringen op zak die nodig zijn. Dit is niet vanzelfsprekend en vraag dit altijd na wanneer je een auto met chauffeur gaat boeken!

prive chauffeur sri lanka
Chaminda van SeeSriLanksTours

Je eigen route en accommodaties kiezen

Heb je je accommodaties zelf al vooraf geregeld? Dan brengt de chauffeur je aan het einde van de dag naar je geboekte accommodatie. Heb je dit nog niet geregeld? Ook geen probleem. Hij zal je ter plekke zelfs tips geven wat betreft accommodaties en je helpen met zoeken. Je kunt ook vooraf contact met SeeSriLankaTours opnemen en aangeven dat je nog geen accommodaties hebt geboekt. Ze kunnen dit dan in overleg met jou regelen. Dit geldt ook voor de route. Heb je zelf al een route uitgestippeld? Dan weet je al waar je heen gaat en zal je chauffeur ervoor zorgen dat je elke dag op de gewenste plekken komt en in de avond bij de juiste accommodatie bent. Heb je je route nog niet (helemaal) uitgestippeld? Dan kan de chauffeur prima tips geven en met je meedenken. Dit kan ter plekke of vooraf.

Kijk vooraf al eens op de Nederlandstalige pagina van hun website om alvast een route samen te stellen.

sri lanka olifanten zien
sri lanka rondreis 2 weken

Onze route

Wij reisden in juni 2019 door Sri Lanka met SeeSriLankaTours en hebben deze route gemaakt:

Dag 1: Colombo
Wij kwamen in de nacht aan op het vliegveld in Colombo. Wij hebben toen een taxi genomen naar ons hotel in Negombo omdat wij de chauffeur pas op dag 3 nodig hadden. Je kunt er ook voor kiezen om je te laten ophalen door de chauffeur. Omdat je per dag betaalt, is dit niet de goedkoopste optie.
Wij verbleven in het Camelot beach hotel.

Dag 2: Negombo
Vandaag hebben we een relaxdag gehad in ons hotel in Negombo. We hebben nog een leuke tour met een tuktuk gedaan langs de hoogtepunten van het dorpje.

Dag 3: Negombo – Dambulla – Sigiriya – Habarana
Onze chauffeur Chaminda heeft ons in de ochtend opgepikt. We zijn eerst naar de gouden tempel in Dambulla gereden en vervolgens naar Sigiriya waar we de Pidurangala rock hebben beklommen. Uiteindelijk zijn we naar onze accommodatie in Habarana gegaan en hebben we overnacht in en boomhut! Wij verbleven in het Mutu Village treehouse resort.

Dag 4: Habarana – Polonnaruwa – Trincomalee
Vandaag hebben we in een halve dag het prachtige Polonnaruwa bezocht. Daarna zijn we naar ons strandhotel in Trincomalee gegaan en hebben we de rest van de dag kunnen zwemmen en relaxen. Wij verbleven in hotel Anantamaa.

Dag 5: Trincomalee
Vandaag hebben we een relaxdag gehad in ons hotel in Trincomalee. Toch hebben we de chauffeur nodig gehad. We hadden hem gevraagd of hij ons naar Nilaveli Beach kon brengen omdat we Pigeon Island wilden bezoeken. Het fijne aan de chauffeur is dat hij dan dus ook tot je beschikking staat en je op die dag geen taxi hoeft te regelen.

Dag 6: Trincomalee – Minneriya National Park – Habarana
Deze dag was bijzonder. We hebben een safari gemaakt in het Minneriya National Park en we zagen talloze olifanten! Daarna zijn we weer in de boomhut gaan slapen. Wij verbleven wederom in het Mutu Village treehouse resort.

Dag 7: Habarana – Kandy
In de ochtend zijn we naar Kandy vertrokken en hier hebben we de hele dag van de stad genoten. Onze chauffeur woonde vlak bij deze stad en is de rest van de dag naar zijn eigen huis gegaan. Wij hebben hem vandaag niet meer nodig gehad maar als dit wel zo is, kun je hem bellen of Whatsappen, Heel fijn! Wij verbleven in het Kandy City Hotel by Earl’s.

Dag 8: Kandy – Nuwara Eliya
In de ochtend zijn we vertrokken naar het prachtige Nuwara Eliya. Onderweg bezochten we mooie watervallen en theevelden op de route. Wij verbleven in The Ramp.

Dag 9: Nuwara Eliya – Ella per trein
Je zou denken dat je vandaag je chauffeur niet nodig hebt omdat je de treinreis gaat maken. Niets is minder waar. Je chauffeur brengt je naar het treinstation in Nuwara Eliya en zorgt zelfs voor treinkaartjes! Wanneer je aankomt in Ella staat hij op het station weer op je te wachten om jou, en je bagage, naar je hotel te brengen. Ideaal! Je kunt je bagage ook in het busje van de chauffeur achterlaten, zo hoef je niet met een backpack of koffer in de trein te zitten. Onze chauffeur heeft ons later ook nog naar het beginpunt van de hike naar Adam’s Peak gebracht. Wij verbleven in het Ella Flower Garden Resort.

Dag 10: Ella

Vandaag genoten we van een volle dag in Ella. Wij hebben de Ella rock beklommen en de rest van de dag genoten van de gezellige sfeer in Ella. Onze chauffeur heeft ons overal naartoe gebracht vandaag.

Dag 11: Ella – Udawalawe
Al na een korte rit stopten we bij prachtige watervallen. Daarna reden we door naar het Udawalawe Transit Home waar zieke olifantjes worden opgevangen. In de middag hebben we een safari gemaakt in het Udawalawe National Park en zijn we naar onze accommodatie gegaan. Wij verbleven in een luxe safaritent in Kottawa Village.

Dag 12: Udawalawe – Tangalle
Na ons ontbijt vertrokken we naar Tangalle. Hier liggen mooie stranden en hebben we genoten van een fijn strandhotel. In de avond bezochten we de Rekawa Turtle Watch met onze chauffeur / gids. Na zonsondergang gingen we op het strand op zoek naar reuzenschildpadden die hier hun eieren leggen. Bijzonder! Wij verbleven in het Seven Turtles Resort.

Dag 13: Roadtrip langs de zuidkust
In de ochtend begon onze trip langs de kust naar de bekende badplaats Unawatuna. We maakten diverse stops zoals het op één na grootste blowhole ter wereld, de coconut tree hill in Mirissa en een plekje waar authentieke paalvissers aan het werk zijn. In de middag bezochten we kort het kleine VOC stadje Galle met Nederlandse historie. Wij verbleven bij Green Escape Unawatuna.

Dag 14: Unawatuna – Colombo airport
Wij verbleven maar 1 nachtje in Unawatuna omdat in juni hier het regenseizoen is. De zee is dan erg ruw. Wij hadden al verbleven aan de oostkust in Trincomalee en gingen nog door naar de Malediven. Onderweg zijn we nog eventjes gestopt bij een schildpaddenstrand. De weg naar de airport is een tolweg. Bij SeeSriLankaTours zijn tolgelden inbegrepen in de prijs!

sri lanka chauffeur of tuktuk
sri lanka kosten chauffeur

Vindt de chauffeur het niet vervelend om te ‘wachten’?

Wat veel mensen zich afvragen is of de chauffeur het niet vervelend vindt om op je te wachten. Het antwoord is heel duidelijk: NEE! Dit is om de eenvoudige reden dat dit hun werk is. Het is hun taak om tot jouw beschikking te staan en daar betaal je ook voor. Daarom hoef je je zeker niet bezwaard te voelen als je bijvoorbeeld urenlang de Sigiriya rock wil beklimmen en daarna verder wil gaan reizen. Ze zijn ook zeker niet alleen op zo een parkeerplek. Veel toeristen reizen per chauffeur en daardoor staan er altijd wel andere chauffeurs op de parkeerplaatsen. Onderling kennen ze elkaar allemaal. Wij hebben stiekem gezien dat de chauffeurs het wel gezellig vinden om samen een hapje te eten in de schaduw onder de bomen 🙂

mooiste steden sri lanka
Udawalawe National Park Elephant Sri Lanka

Wat als je je chauffeur een dag niet nodig hebt?

Meestal reis je gedurende de hele reis met een privéchauffeur. Natuurlijk komt het wel eens voor dat je ergens 2 dagen wil verblijven of dat je bijvoorbeeld de laatste dagen aan de stranden in het zuiden door wil brengen. Wij boekten de chauffeur toch voor de gehele reis. Wij verbleven bijvoorbeeld 2 dagen in Trincomalee, maar maakten die dagen toch gebruik van onze chauffeur. In de avond heeft hij ons naar leuke restaurantjes gebracht en hij heeft ons ook een paar kilometer verderop afgezet voor onze boottocht naar Pigeon Island. Dan is het toch wel heel handig dat hij er is!

Maak je echt helemaal geen gebruik van de chauffeur? Dan kun je vooraf overeenkomen dat je die dagen een gereduceerd tarief betaalt. Het is namelijk wel zo handig dat hij bij je blijft, want je moet uiteindelijk weer verder reizen of naar het vliegveld gebracht worden. Wij hebben gekeken naar de optie om met een taxi naar het vliegveld te gaan vanaf Unawatuna, maar wij kwamen dan duurder uit.

Reizen met chauffeur maar toch de treinreis Kandy – Ella maken?

backpack route Sri Lanka

Deze treinreis is door menig reiziger al bestempelt als de mooiste treinreis ter wereld en is zeker een van de hoogtepunten tijdens je reis door Sri Lanka! Deze treinreis moet je dus zeker niet overslaan. Maar hoe doe je dit wanneer je reist met een chauffeur? Nou, het is eigenlijk heel simpel. De chauffeur brengt je naar het station. In de tijd dat jij de treinreis maakt rijdt hij naar je eindpunt om je daar weer op te halen. Wij deden dit ook en vonden het geweldig. Wij stapten op de trein in Nuwara Eliya en stapten uit in Ella. De chauffeur stond fijn op ons te wachten om ons naar onze accommodatie te brengen en had ook al onze bagage meegenomen in het busje.

Wij hebben SeeSriLanksTours vooraf laten weten dat wij de treinreis zouden maken. Zij regelden voor ons de treintickets.

Reis je niet met een chauffeur? Boek dan hier 3e klas treintickets, 2e klas treintickets of 1e klas tickets!
Wij boekten 1e klas tickets, wat betekent dat we gereserveerde plekken hadden in een coupe met airco.

Flexibel reizen

Het grote voordeel van het hebben van een privéchauffeur is dat je altijd direct vervoer hebt. Dit vervoer is comfortabel en efficiënt. Je reist direct van plek naar plek. Het belangrijkste voordeel is dat veilig reist. Het verkeer is nogal chaotisch en wij zouden hier niet zelf willen rijden. Een bijkomend voordeel is dat je chauffeur goede tips heeft over de omgeving en ervoor zal zorgen dat jouw reis aan niks ontbreekt! Je hebt ultieme vrijheid in het kiezen van je route en accommodaties, maar ze kunnen je ook helpen.

Dus: Ben je op zoek naar een goede, betrouwbare en betaalbare chauffeur / gids? Ik kan SeeSriLankaTours van harte aanbevelen. Kijk voor meer informatie en de lovende recensies op de tripadvisor paginaFacebook pagina en website.

Aanvragen kun je het beste via e-mail doen op seesrilankatourssl@gmail.com of via WhatsApp op nummer +94767773127

SeeSriLankaTours heeft de Travelers’ Choice Award 2023 van Tripadvisor!

Noem bij het aanvragen van jouw reis bij SeeSriLankaTours mijn naam en je krijgt een korting van €5 per dag!

Heb je vragen over het reizen met privéchauffeur? Laat het ons weten.

Have fun en reis je vrij,
Debbie

Hey lezer of reiziger! Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Ik doe mijn best om alle reistips up to date te houden en jij kan daarbij helpen. Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

reisblogger debbie

Debbie Hameleers

Het maken van verre reizen is mijn passie en word ik happy van. Ik bepaal graag zelf mijn eigen reisroute. Dit zijn altijd unieke routes langs de hoogtepunten van een land, of een combinatie van landen. Deze routes en mijn tips wil ik graag met jullie delen. Of het nu gaat om een zomerse strandvakantie, een winterse sneeuwavontuur of een spontane stedentrip, ik geniet ervan om op pad te gaan. Ongeveer tien keer per jaar ontdek ik nieuwe bestemmingen, zowel dichtbij als ver weg. Een grote magnetische wereldkaart is prominent aanwezig in mijn huis en biedt telkens inspiratie voor nieuwe bestemmingen.

Meer over Debbie Hameleers

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!
 • Hoi Debbie,

  Gekke vraag misschien maar wij hebben ook een rondreis met Chaminda geboekt. Geef je fooi per dag of aan het einde van de reis? En hoeveel is gebruiktelijk?

  Ik hoor graag van je!
  Bedankt alvast! Groeten,
  Jorieke.

  Jorieke Neefs

  Beantwoorden
  • Hoi Jorieke,
   Wij hebben aan het einde fooi gegeven. Zo een 5 euro per dag omgerekend.
   Je kunt geven wat je zelf wil en wat je kunt missen of wat jij het waard vond.
   Hij is een heel dankbare man en verwacht het niet. Het hoeft dus zeker niet.
   Geniet van jullie reis!

   Debbie Hameleers

   Beantwoorden
 • Hoi, ik kom op jouw site via privé chauffeur Vietnam . Ik zie helaas alleen sri lanka staan. Heb jij nog een site of een adres van een chauffeur in Vietnam .

  Niek

  Beantwoorden
  • Hey Niek,

   Helaas niet. Sorry. Vreemd dat je toch bij mijn website uitkomt…

   Groeten,
   Evy

   Evy van Kan

   Beantwoorden
 • Hey Debbie,
  Bedankt voor al jouw tips!
  Onze chauffeur Chaminda was echt top en is inderdaad een echte aanrader!!!
  (gemakkelijk te bereiken via WhatsApp: +94 76 777 3127 )
  Het land is prachtig en ondanks alle recente politieke en economische problemen in het land, kan je gerust naar daar reizen zonder problemen. (enkel indien je een lokale chauffeur in dienst neemt, want anders fuel-problems bij backpackers bv…)
  Een aanrader is het hotel (Guest house) Wijaya Beach in Unawatuna. Waar de reuze schilpadden juist voor je voeten rondzwemmen en je ze kan zien vanuit de slaapkamer.
  Groetjes en nogmaals bedankt!

  Familie Desmet

  Beantwoorden
  • Bedankt voor de toevoeging! 🙂

   Debbie Hameleers

   Beantwoorden
 • hallo,
  heeft iemand de eiara perahera/festival van de tand in Kandy meegemaakt ennnnn is het de moeite waard om daar ons volledige reisschema op aan te passen om bij een optocht te kunnen zijn?? Het festival valt dit jaar 23-28 juli en dan hebben wij NET vakantie, dus dat houdt in vanuit school zo ongeveer rechtstreeks het vliegtuig in.

  manon

  Beantwoorden
  • Hallo Manon. Helaas hebben wij geen ervaring met het bezoeken van dit festival. We kunnen je daarom hierin niet adviseren. Wellicht kun je ervaringen vinden van andere reizigers op Tripadvisor? In elk geval heel veel plezier gewenst! Het land is prachtig.

   Debbie Hameleers

   Beantwoorden
 • Dag Debbie, we (Belgische familie van 5) plannen rondreis van 2 weken einde juli 2023 in Sri Lanka. Heb je advies/ervaring die periode, er wordt gesuggereerd Oostkust? Is ook het binnenland “vrij droog”, zoals Sigiray, Kandy, Ella, …
  Dank voor je reactie, groeten Fam Nys

  Kurt Nys

  Beantwoorden
  • Goedemorgen Kurt, wat een mooi vooruitzicht. Sri Lanka is prachtig! Er zijn twee regenseizoenen in Sri Lanka. Het regenseizoen in het zuidwesten loopt van mei tot september. De meest regen valt in juli. Ik zou voor juli dus zeker de oostkust aanraden. Lees mijn artikel over Trincomalee eens: https://www.reisjevrij.nl/sri-lanka-trincomalee-tips-bezienswaardigheden-en-overnachten/ . In het midden van het land valt er niet zo veel regen in juli maar het kan natuurlijk af en toe regenen. Wij hadden regen in Negombo en eigenlijk is dat helemaal niet zo erg. Het zorgt voor een klein beetje verkoeling en als de zon daarna weer doorkomt kun je weer naar het strand 🙂
   Alvast heel veel plezier gewenst en, indien jullie een aanvraag doen bij SeeSriLankaTours, doe Chaminda de groetjes van me. Hij is een geweldige gids en chauffeur!

   Debbie Hameleers

   Beantwoorden
   • Hallo Debbie, dank voor snelle reactie, we hebben ondertussen reeds Chaminda gecontacteerd en min of meer route uitgestippeld.

    Kurt

    Beantwoorden
 • Wij hebben zopas een super vakantie en rondreis gemaakt in Sri Lanka en dit met een gids voor de volledige periode. Dat viel enorm goed mee. We zijn hem dankbaar voor alle hulp en de tips die hij ons heeft gegeven. We geven dan ook heel graag zijn naam door als er iemand op zoek is naar een betrouwbare, sympathieke, humorvolle en altijd lachende Rusiru. Schrijf me gerust aan, ik deel met plezier de gegevens.
  We reisden van negombo via Galle/Thalpe naar Yala en vandaar via Ella / kithulgala (regenwoud en raften) naar Kandy, dambulla en habarana met alle interessante sites in de buurt. Daarna gingen we naar de oostkust trinco waar we enkele dagen aan de kist verbleven. Vandaar terug naar negombo richting België. Ik deel met plezier de gegevens van de driver die de ganse reis kan uitstippelen en de hotels kan boeken.

  Bieke uit België

  Beantwoorden
  • hi Bieke,

   Dankjewel voor je positieve berichtje! I.v.m. jouw privacy heb ik wel jouw emailadres uit het berichtje verwijderd :-).

   Groetjes,
   Evy

   Evy van Kan

   Beantwoorden
  • Dag bieke
   Heb je misschien de gegevens van jou chauffeur en leuke hotels die je aanraad? Wij plannen voor November ongeveer dezelfde route als jullie?
   Dank je Marc

   Marc

   Beantwoorden
 • Dag evt, kunnen we de gegevens van onze driver delen? Dat zouden we met heel veel plezier doen. Hij is ontzettend bekwaam, opgewekt en de beste driver die je je maar kan inbeelden! Met plezier raden we hem aan voor andere reizigers! Hij stippelt met plezier je reis mee uit en regelt de hotels, treintickets, ingangsticketten en dit aan betere prijzen dan indien je het zelf allemaal zou boeken. En je doet er hen plezier mee! Dus niet aarzelen. Google even naar de chauffeur: Rusiru Shaminda.

  Bieke

  Beantwoorden
  • Hallo Bieke, wij gaan in juli volgend jaar met ons gezin naar Sri Lanka. Wij zijn nog op zoek naar vervoer daar voor 5 personen, dus zou heel graag je gegevens hebben voor een chauffeur. Alvast bedankt, fijne dag. Monique

   Monique van Kempen

   Beantwoorden
 • Hi Debbie, wij zijn net terug van ~3 weken rondreis in Sri Lanka. Heb ook Seesrilankatours gesproken, 2 keer via Whatsapp. Uiteindelijk hadden wij een neef van Chaminda als chauffeur, Sam. Hij deed het super goed. Is bereikbaar op +94711368184. Gaf veel tips en heeft ons ook goed geholpen met andere hotel suggesties. Na een aantal dagen in Sri Lanka kwamen wij achter hoe belangrijk het is met een betrouwbare partij in zee te gaan, die ook verantwoord met toeristen omgaan. De dag waar wij richting Nuwara Eliyia zouden rijden, ging Sam eerst na de garage om de remmen te controleren, wat natuurlijk belangrijk is. Maar het is daar niet vanzelfsprekend dat ook iedereen dat doen. Kortom, wij hebben een top vakantie gehad. Sri Lanka heeft ons hart veroverd. Wat een mooi land met super vriendelijke mensen. Een absolute aanrader.

  Morten

  Beantwoorden
  • Hallo Morten,
   Wat fijn dat jullie het zo naar jullie zin hebben gehad. Goed om te horen!
   Inderdaad, wij vinden SeeSriLankaTours ook heel erg betrouwbaar en erg goed. De eigenaar Chaminda zet in drukkere periodes inderdaad familieleden in, die allemaal werken naar zijn standaards.
   Echt heel fijn en betrouwbaar. Bedankt voor het compliment!

   Debbie Hameleers

   Beantwoorden
 • Hallo Debbie, wij zijn super blij net al je tips op deze site. Eind januari willen wij een rondreis maken door sri lanka .De standaard rondreizen hebben vaak een hoog cultureel gehalte en wij willen graag voor de mooie natuur en wildparken gaan. Raad je ons de route aan van 2 weken met privé chauffeur?, en kunnen we dan nog wijzigingen aanbrengen in de route.
  Spreken de chauffeurs allemaal engels of is er ook een Nederlands sprekende bij? Bedankt alvast!

  Alida

  Beantwoorden
  • Goedemorgen Alida, bedankt voor het compliment! Sri Lanka is fantastisch. Ik zou je zeker aanraden om te reizen met een privéchauffeur. Zo kun je je wensen kenbaar maken en je route geheel naar wens samenstellen. Je hoeft je niet te houden aan de route die wij gedaan hebben, geef er gerust je eigen invulling aan. Wanneer je contact opneemt met SeeSriLankaTours, kunnen zij je ook helpen de route samen te stellen als je er zelf niet helemaal uitkomt. De chauffeurs van SeeSriLankaTours spreken allemaal Engels, geen Nederlands. Alvast heel veel plezier gewenst!

   Debbie Hameleers

   Beantwoorden
 • Hi!
  De website van seesrilankatours bestaat niet meer. Heb je nog alternatieven toevallig?
  Groet,
  Noelle

  Noelle

  Beantwoorden
  • Hoi Noelle,
   De website is normaal gewoon bereikbaar. Ik weet niet waarom het nu niet werkt. Je kunt ze ook altijd via facebook bereiken: https://www.facebook.com/seesrilankatourssl
   Het is een heel fijne organisatie. Veel plezier alvast!

   Debbie Hameleers

   Beantwoorden
 • Wij zouden dit ook volgend jaar willen doen met een privé chauffeur, maar vragen ons nog het volgende af:
  1) Stel dat je een half dagje aan het strand wilt liggen, is de chauffeur dan ook bij jou op het strand? Een beetje privacy en rust, zonder dat er steeds een chauffeur om je heen is, is ook wel nodig vind ik persoonlijk.
  2) Eet de chauffeur dan ook steeds met jou aan een tafel voor middag en avondmaal?
  3) Kan je gemakkelijk vragen om op een route even te stoppen voor foto’s?
  4) Namen jullie een koffer mee of zo’n trekrugzak? Blijft deze dan de volledige dag bij de chauffeur als je op uitstap bent?
  5) We zouden 10 dagen Sri Lanka willen doen (en nog twee dagen malediven). Welke zaken zou je dan skippen?
  Bedankt alvast!

  Johanna

  Beantwoorden
  • Goedemorgen Johanna,
   Je chauffeur is alleen je chauffeur. Wanneer jij op het strand ligt, dan is hij niet bij je. Je krijgt je privacy en rust. Ook tijdens het bezoeken van bezienswaardigheden is hij niet bij je, tenzij je dit vraagt. Hij staan dan weer op je te wachten wanneer je klaar bent. Hij eet ook niet met je mee, tenzij je hem uitnodigt. Anders zorgt de chauffeur zelf voor zijn maaltijden.
   Natuurlijk kun je onderweg stoppen voor foto’s. Je kunt ook aangeven dat je bijvoorbeeld meer, onbekendere, tempels zou willen zien onderweg en dan stoppen ze ook voor je.
   Wij reizen altijd met een koffer. Dat is prima te doen omdat je vervoer hebt en van plek naar plek gaat. Wanneer je in de ochtend uitcheckt wordt je koffer ingeladen en wanneer je weer incheckt op een plek, dan pakt hij je koffer weer uit het busje. Als je tussendoor bezienswaardigheden bezoekt, blijft de koffer dus veilig in het busje.
   Wanneer je nog naar de Malediven gaat, zou ik de stranddagen in Sri Lanka overslaan. Je kunt er ook voor kiezen om maar 1 safaripark te doen bijvoorbeeld. De route zou je ook met SeeSriLankaTours kunnen bespreken. Zij kunnen jou adviseren op basis van je interesses. Dit kan vooraf of ter plekke.
   Ik wens jullie alvast heel veel plezier want het is een prachtig land!

   Debbie Hameleers

   Beantwoorden
 • Hoi Debbie, wat een mooie start voor ons deze route, wij hebben de tickets met onze 3 kinderen geboekt en vertrekken 20 april voor twee weekjes naar Sri Lanka, inmiddels ook al een mail gestuurd voor de prive chauffeur. Nu gaathet grote puzzelen beginnen. Een vraagje betreft de route: ik heb ergens gelezen dat de kans op luipaarden spotten het grootst is in Wilpattu of Yala, deze staan niet in jouw route? Wat raadt jij aan? Groetjes Ingrid

  Ingrid

  Beantwoorden
  • Hallo Ingrid. Wat fijn om te horen. Je gaat geen spijt krijgen, Sri Lanka is prachtig en de chauffeur is geweldig! Klopt inderdaad, ik heb Wilpattu en Yala niet bezocht. Wij kozen voor Minneriya en Udawalawe omdat wij graag olifanten wilden zien. Blogger Laura heeft in Wilpattu 3 luipaarden gezien. Wellicht heb je nog iets aan haar tips: https://www.reisjevrij.nl/rondreizen/tuktuk-huren-sri-lanka-route-3-4-weken/. Zij deed net een andere route, omdat zij met een tuktuk heeft gereisd. Je kunt bij SeeSriLankaTours ook aangeven dat je graag luipaarden wil zien. Zij kunnen je helpen een goede route samen te stellen. Hier lees je trouwens nog meer over de wildparken in Sri Lanka: https://www.reisjevrij.nl/sri-lanka-waar-en-wanneer-op-safari/
   Alvast heel veel plezier gewenst!

   Debbie Hameleers

   Beantwoorden
 • Hallo Debbie,
  Wij twijfelen nog nog tussen een georganiseerde groepsreis en een individuele. Hebben jullie ook zo’n reis gemaakt zodat je eea kunt vergelijken? Oa de reden dat ik twijfel is dat mijn moeder niet vloeiend Engels kan, alleen basis (70 jaar). Nog een vraag; wat is de toegevoegde waarde van See Sri Lanka tours als je rechtstreeks contact op kunt nemen met de chauffeur en alles kunt regelen?Telefoonnummers worden hier genoemd.

  Vriendelijke groet,
  Fenny

  Fenny

  Beantwoorden
  • Hallo Fenny, Wij organiseren onze rondreizen altijd zelf. Daarmee bedoel ik dat wij zelf vliegtickets boeken, accommodaties en eventuele excursies. Ook vervoer regelen wij zelf. Zo zijn wij bij SeeSriLankaTours terecht gekomen. Dit is een organisatie waar je een privéchauffeur kunt regelen. De chauffeurs spreken inderdaad Engels. Wellicht als je via een Nederlandse reisorganisatie een groepsreis of individuele reis boekt, je wel een Nederlandstalige gids krijgt. Vraag dit altijd even na. Met SeeSriLankaTours kun je inderdaad zelf contact opnemen op eea te regelen. Chaminda is de eigenaar van de organisatie en is zelf chauffeur. Hij zet ook familieleden in wanneer hij zelf al bezet is. Je hebt dus inderdaad direct contact met de chauffeur. Wanneer je zegt dat je mij kent, krijg je een mooie korting op de dagprijs en krijg je de treintickets voor de beroemde treinreis tussen Kandy en Ella gratis. Veel plezier alvast, Sri Lanka is prachtig!

   Debbie Hameleers

   Beantwoorden
 • Hi Debbie,

  Heb je misschien een tip om gemakkelijk met srilankatours in contact te komen? Ik heb ze middels de contact button een bericht gestuurd en heb ze gemaild, maar helaas nog geen reactie. Door jouw goede verhalen hier zouden wij ze erg graag willen hebben als privé chauffeur voor onze reis eind februari! 🙂

  Hoor graag van je.

  Groet, Berber

  Berber

  Beantwoorden
  • Goedemorgen Berber. Je kunt SeeSriLankaTours het beste bereiken via email of whatsapp. De eigenaar Chaminda zal reageren. Hij is echter momenteel op pad en zit in Yala NP. Het kan zijn dat hij daarom iets later zal antwoorden. De reactie zal snel volgen 🙂 Ik wens jullie alvast heel veel plezier!

   Debbie Hameleers

   Beantwoorden
   • Hi Debbie,

    Dankjewel voor je reactie 🙂
    Heb je voor mij het juiste e-mail adres en telefoonnummer?

    Dan check ik even of dat overeenkomt.

    Groet,Berber

    Berber

    Beantwoorden
 • Hi Debbie,

  Zou jij het aanraden om in juli, augustus of september naar Sri Lanka te reizen?
  Wij willen graag rondtrekken en houden erg van de warmte en de zon 🙂
  De chauffeur die je continu aan prijst staat hoog op mijn lijstje!

  Groetjes
  Dennis

  Dennis

  Beantwoorden
  • Hallo Dennis, wat betreft temperatuur maakt het niet uit welke maand je gaat. Wellicht dat je vliegtickets eind augustus en september het voordeligst zijn. In de maanden juli, augustus en september is er wel regenseizoen in het zuiden van het land. Je kunt je stranddagen dan het beste in het oosten van het land doorbrengen of op de Malediven. Alvast heel veel plezier!

   Debbie Hameleers

   Beantwoorden
 • Hallo Debbie,
  Mijn vrouw en ik gaan 11 Maart naar Sri Lanka, dank voor al je tips. We zullen Zeker voor de optie auto met chauffeur gaan. Mijn ervaringen in het verleden met India zijn zodanig dat ik zeker niet zelf zou rijden. Ik heb nog een paar praktische vragen….
  – Kun je gemakkelijk met credit-card over al betalen of is het handig “cash” mee te nemen?
  – Wordt er gecaterd tijdens de grote treinreis of moet je zelf drinken/eten meenemen?
  – Mijn vrouw is gek op massages. Zijn zulke salons overal beschikbaar?
  – We gaan dus een “rondje” Sri Lanka doen. Wat is het handigste, eerst oostelijk beginnen en dan via het zuiden en het westen terug naar Colombo of andersom? (wij vliegen door naar Goa, India om Holi te vieren).

  Alvast dank voor je antwoorden en nog een fijne dag.

  Wouter Huivenaar

  Beantwoorden
  • Hallo Wouter. Wat een fijn vooruitzicht. Sri Lanka is prachtig! Wat betreft je vragen kan ik natuurlijk alleen antwoorden uit mijn eigen ervaring. Wij hebben bijna overal onze creditcard gebruikt in restaurants en winkels, maar hebben ook altijd cash op zak gehad. Dat is wel fijn voor bijvoorbeeld street food of entreeprijzen bij iets minder bekende tempels. Ga er niet van uit dat je overal met je creditcard kunt betalen. Tijdens de treinreis werden er zakjes nootjes / pinda’s verkocht, maar verder niets. Ik zou zeker zelf eten en drinken meenemen. Wat betreft je reisroute zou je beide opties kunnen overwegen. Wij reisden eerst naar het oosten en daarna via het zuiden terug naar Colombo. Je kunt het rondje echter prima andersom doen. Laat je daarvoor adviseren door je chauffeur. Je kunt hen ook vragen naar massagesalons en aangeven dat je hier interesse in hebt. Veel plezier alvast!

   Debbie Hameleers

   Beantwoorden
 • Hallo Debbie, Afgelopen donderdag heb ik een aanvraag gedaan via de website van SeeSriLankTours. Ik heb geen bevestiging of anders terug gekregen. Gisteren heb ik Chaminda via Whatsapp gecontacteerd, doch ook geen reactie (het bericht is niet eens gelezen. Mijn vrouw en ik vliegen zondag Maart 10 naar Sri Lanka. Ik zou het graag geregeld hebben. Weet jij of er iets is? Kun je eventueel een alternatief noemen?
  Bij voorbaat dank, nog een fijne dag gewenst
  Wouter Huivenaar

  Wouter Huivenaar

  Beantwoorden
  • Hi Wouter,
   Je kan proberen om Sam een bericht te sturen (neef van Chaminda). Zie mijn bericht van augustus 2023. Hij heeft super goed voor ons gezorgd tijdens onze reis.
   Succes alvast en heel veel plezier in Sri Lanka.

   Mvg
   Morten

   Morten Olesen

   Beantwoorden
  • Hallo Wouter, als Chaminda op tour is, dan heeft hij vaak geen internetverbinding of tijd om te reageren. Dit doet hij dan na de tour. Vraag dus altijd ruim vooraf aan. Ik heb zelf geen idee of hij nog plek heeft in maart. Ook heb ik geen ervaring met andere chauffeurs, maar ik zou zeker de tip van Morten volgen om zijn neef te contacteren. Ik hoor goede dingen over hem. Alvast heel veel plezier!

   Debbie Hameleers

   Beantwoorden
 • Hallo Debbie, wij hebben met Chaminda gereisd van 25 januari tot 4 februari.
  Helaas heeft Chaminda onze rondreis moeten afbreken ivm overlijden van zijn vader.
  Tijdens de reis was hij overal en altijd bereikbaar op zijn mobiel.
  De wildparken ging hij niet mee naar binnen. Hij bleef altijd buiten de parken op ons wachten, terwijl wij de safari maakten. Ook bij de steden als Kandy en Ella liet hij ons zelf de stad verkennen en verbleef hij in een hotel. Ook daar was hij dan goed bereikbaar via whatsapp.
  Zelf hebben wij ook een simkaart aangeschaft en waren overal bereikbaar.
  Hij vertelde ons wel dat zijn laptop kapot was, dus alles op zijn telefoon deed.
  Hij is echt de hele dag druk op zijn mobiel, dus wij begrijpen niet goed waarom hij niet reageert.
  De dagen na zijn vertrek hebben wij zelfstandig verder gereisd. Er zijn overal in Sri Lanka wel taxi chauffeurs te vinden om je verder te helpen!

  Alida

  Beantwoorden
 • Lieve mensen, dank allemaal voor jullie snelle reactie. Ik heb inmiddels contact met Chaminda, dus het zal wel goed komen. Nog een fijne dag allemaal.

  Wouter Huivenaar

  Beantwoorden
 • Hey Debbie,
  Beste,
  We zijn van plan om in de zomer van 2025 een 3-weekse rondreis te doen in Sri Lanka of een combinatie Sri Lanka + Malediven.
  Is Sri Lanka een veilig land om te bezoeken?
  Valt er eind juli – begin augustus niet teveel regen op de Malediven want is toch volop regenseizoen?
  We zouden onze rondreis het liefst ondernemen met een privé-chauffeur. Ik lees dat jij SeeSriLankaTours aanbeveelt hiervoor. Kunnen ze met ons een volledige rondreis uitstippelen en advies geven qua overnachtingen en activiteiten?
  mvg,
  Filip

  Filip

  Beantwoorden
  • Hallo Filip,
   Wat een mooi vooruitzicht. Sri Lanka is prachtig. Wij hebben ons er niet onveilig gevoeld.
   Wat betreft het weer in juli-augustus kan ik niet uit eigen ervaring zeggen. Wij reisden in juni en ook juni valt in het regenseizoen. Wij hebben hier geen last van gehad op de Malediven en hebben enorm genoten. Ik zou zeker de combinatie Sri Lanka en Malediven doen. Het ligt relatief dichtbij en je komt er waarschijnlijk niet snel weer.
   SeeSriLankaTours is een geweldige organisatie en zij kunnen je zeker helpen met het samenstellen van de route. Ook kunnen ze je adviseren mbt overnachtingen en activiteiten. Je zou ook al eens op hun website kunnen kijken. Op de Nederlandstalige pagina kun je info lezen over de plekken en welke activiteiten daar zijn. Wellicht kun je zo al wat keuzes maken.
   Alvast heel veel plezier!

   Debbie Hameleers

   Beantwoorden
 • Hallo Debbie, ben ik weer. Ik heb met iemand gesproken die in Sri Lanka is geweest. Hij deed als cash geld alles in Dollars, klopt dat?

  Wouter Huivenaar

  Beantwoorden
  • Hallo Wouter. Wij hebben in de lokale munteenheid betaald. Maar het kan goed zijn dat ze Dollars accepteren. Vraag dit even na bij de organisatie zelf. Veel plezier alvast!

   Debbie Hameleers

   Beantwoorden
  • Hoi Wouter, wij betaalden ook wel eens met euro’s, is vaak geen probleem. Hou er rekening mee met geld pinnen dat je flinke onkosten per transactie hebt, ruim 10 euro. Wij hadden ook cash euro’s bij ons en Chaminda hielp ons altijd om het juiste wisselkantoor te vinden.
   Fijne reis!

   Alida

   Beantwoorden
 • Dank allemaal voor de input, erg behulpzaam.

  Groeten,Wouter

  Wouter Huivenaar

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *