Reizen in Sri Lanka met privé chauffeur | Ervaringen en tips
vervoer sri lanka tips

Privé chauffeur in Sri Lanka – onze ervaringen

Sri Lanka is dé reisbestemming van 2019 volgens de Lonely Planet. En wat hebben ze gelijk. Natuur, cultuur en bijzondere bezienswaardigheden wisselen zich af. Het land is mooi, gastvrij, niet te groot en daarom ideaal om te backpacken en te bereizen. Dit kun je op diverse manieren doen. Hieronder licht ik toe waarom reizen met een privé chauffeur zo ideaal is.

chauffeur sri lanka tips

Reizen per privé chauffeur

Erg populair maar minder efficiënt is het reizen per openbaar vervoer. Er rijden veel bussen in Sri Lanka en diverse plekken zijn per trein bereikbaar. Reizen per openbaar vervoer kost je heel weinig maar het is zeker niet efficiënt. Vaak is je volgende bestemming alleen via andere plekken bereikbaar dan waar je vandaan komt, waardoor je gemakkelijk een halve tot hele dag kwijt bent met reizen. Zelf rijden wordt afgeraden in Sri Lanka. Hoe kun je efficiënt het land bereizen zonder dure taxi’s te betalen? Dat is door gebruik te maken van een privé chauffeur. Sri Lanka is het land bij uitstek om te reizen met een chauffeur. Het mooie hiervan is dat je zelf niks hoeft te regelen en uit te zoeken. De chauffeur zorgt voor een fijne auto of busje en staat de hele dag tot je beschikking. Hij reist als het ware met je mee en brengt je overal naartoe waar jij heen wil gaan.

taxi sri lanka goedkoop

Kosten prive chauffer & hoe werkt het?

Is dit duur? Het antwoord is NEE. De gemiddelde prijs van een prive chauffeur is €60 per dag voor koppels tot €65 per dag voor gezinnen. En dit is een totaalprijs. Ben je bijvoorbeeld met 4 personen? Dan betekent dit dat de gemiddelde prijs €16,25 per persoon per dag is.  Daarvoor hoef je dus geen uren in een onconfortabele bus te zitten. Wij hebben onze rondreis gemaakt met  SeeSriLankaTours (www.seesrilankatours.com) en ik kan deze organisatie van harte aanbevelen. Wanneer je een aanvraag doet bij SeeSriLankaTours en mijn naam noemt, zit er een leuke korting in van €5,- per dag!

prive chauffeur sri lanka tips

Deze prijs is inclusief:

  • Comfortabel voertuig

Het busje is heerlijk comfortabel. Het is ruim en voorzien van airco. Er kunnen maximaal 8 personen in. De chauffeur zorgde ervoor dat het busje altijd schoon was. Wanneer het busje vies was geworden, zowel van binnen als van buiten was dit de dag erna bij ophalen weer schoon.

  • Benzine

De chauffeur tankt wanneer dit nodig is en deze kosten zitten al bij de prijs inbegrepen. Wij hebben onze chauffeur niet zien tanken. Dit deed hij wanneer wij in ons hotel waren.

  • Tol

De weg van en naar de internationale luchthaven in Colombo is een tolweg. De chauffeur zal bij ophalen en afzetten op de luchthaven een aantal keer tol moeten betalen. Deze kosten zitten al bij de prijs inbegrepen.

  • Parkeergeld

Bij toeristische plekken zoals bijvoorbeeld Galle en de rotstempels van Dambulla wordt parkeergeld gevraagd. De chauffeur zal deze betalen en deze kosten zijn berekent in zijn prijs.

  • Onbeperkt aantal kilometers

Het maakt niet uit hoeveel kilometer je op een dag wil gaan rijden. Wil je een kort stuk afleggen of veel kilometers per dag? Geen probleem.

  • Eigen kosten

De chauffeur maakt ook eigen kosten zoals maaltijden en accommodaties. Vaak bieden hotels gratis of goedkope kamers voor de chauffeurs. Mocht dit niet het geval zijn, dan is dat geen enkel probleem. De chauffeur weet zelf zijn plekken en gaat op zoek naar een accommodatie voor zijn nacht. De kosten van accommodaties zijn inbegrepen. Ook kosten voor maaltijden zijn inbegrepen. Voel je dus niet verplicht je chauffeur mee te laten lunchen of dineren als je nog onderweg bent. Dit is nergens voor nodig. Het mag natuurlijk wel, maar hij kan ook prima zelf zijn maaltijden verzorgen in de buurt van waar je zelf gaat eten.

  • Gids

Naast je chauffeur is deze persoon ook je gids. Onderweg vertelt hij over het land en stopt hij op plekken om je bijvoorbeeld bepaalde fruitbomen of rijstvelden te laten zien. Sri Lanka staat vol met tempels. Heb je hierin interesse? Dan weet hij ook mooie stops op de toeristische routes. Heb je je accommodaties vooraf al geregeld? Dan brengt hij je aan het einde van de dag naar je accommodatie. Heb je dit nog niet geregeld? Ook geen probleem. Hij zal zelfs tips geven wat betreft accommodaties en helpen met zoeken. Dit geldt ook voor de route. Heb je zelf al een route uitgestippeld? Dan weet je al waar je heen gaat en zal je chauffeur zorg dragen dat je elke avond bij de juiste accommodatie bent. Heb je je route nog niet (helemaal) uitgestippeld? Dan kan hij prima tips geven en met je meedenken. Dat is geen probleem.

  • Verzekeringen

Last but not least: Verzekeringen. SeeSriLanka Tours heeft de benodigde verzekeringen op zak die nodig zijn. Dit is niet vanzelfsprekend en vraag dit altijd na wanneer je een auto met chauffeur gaat boeken.

prive chauffeur sri lanka
SeeSriLanksTours (www.seesrilankatours.com) – Team van professionele chauffeurs

Onze route en rondreis met de prive chauffeur

Wij zijn onze rondreis Sri Lanka begonnen in Negombo. Onze chauffeur is ons komen ophalen. Toen zijn wij naar Sigiriya gereisd en hebben overnacht in Habarana. Vervolgens hebben we een ochtendbezoek gebracht aan Polonnaruwa en zijn verder gereisd naar Trincomalee. In Trincomalee stond onze chauffeur ook voor ons klaar toen we in de ochtend een bezoek wilde brengen aan Pigeon island. Onze chauffeur heeft ons naar Nilaveli beach gebracht en ook opgehaald. Heel fijn! Na Trincomalee zijn we terug naar Habarana gereisd voor een safari om vervolgens door te reizen naar Kandy en Nuwara Eliya. In Nuwara Eliya hebben wij de trein genomen naar Ella. Onze chauffeur bracht ons s’ochtends naar het treinstation in Nanu Oya en toen wij per trein arriveerde in Ella stond hij bij het station op ons te wachten om ons naar onze geboekte accommodatie te brengen. Wat een luxe! Vanuit Ella zijn we naar Udawalawe gereden voor een prachtige safari. De dag erna zijn we doorgereden naar Tangalle en na een dagje relaxen aan zee zijn wij via de zuidkust naar Unawatuna gereden. Die middag heeft onze chauffeur ons meegenomen voor een paar uurtjes bezoek aan Galle. Op onze laatste dag zijn we vanaf Unawatuna naar het internationale vliegveld van Colombo gereden. Wij hebben in 12 dagen 1450km afgelegd en we vonden het geweldig!

Safari sri lanka minneriya

Flexibiliteit en vrijheid!

Het grote voordeel van het hebben van een prive chauffeur is dat je altijd direct vervoer hebt. Dit vervoer is comfortabel en efficient. Je reist direct van plek tot plek. Een bijkomend voordeel is dat je chauffeur goede tips heeft over de omgeving en ervoor zal zorgen dat jouw reis aan niks ontbreekt! Je hebt ultieme vrijheid. Wij hebben er bijvoorbeeld voor gekozen om toch een deel van de treinreis van Kandy naar Ella te maken. Dit maakt voor de chauffeur niks uit. Ben je op zoek naar een goede, betrouwbare en betaalbare chauffeur / gids? Ik kan SeeSriLankaTours van harte aanbevelen. Kijk voor meer informatie en de lovende recensies op de tripadvisor pagina, Facebook pagina en website. Aanvragen kun je het beste via e-mail doen: seesrilankatourssl@gmail.com

Vergeet zeker niet mijn naam te noemen bij een aanvraag. Wanneer je een aanvraag doet bij SeeSriLankaTours en mijn naam noemt, zit er een leuke korting in van €5,- per dag!

Bekijk hier een mooie reisroute van Sri Lanka! Bekijk hier alle hoogtepunten van Sri Lanka

 

Heb je vragen over het reizen met privéchauffeur? Laat het ons weten.

blogger Debbie

Dit artikel bevat affiliate links, je leest er meer over in de disclaimer. Fotocredits: Debbie & Pixabay.com

Over de auteur

client-photo-1
Debbie Hameleers
Het maken van verre reizen is mijn passie. Ik bepaal graag zelf mijn eigen reisroute en stel deze zelf samen. Het worden altijd unieke routes langs de hoogtepunten van het land, of een combinatie van landen. Deze routes wil ik hier graag met jullie delen. Een grote magnetische wereldkaart is prominent aanwezig in mijn huis en biedt telkens inspiratie voor nieuwe bestemmingen.

Reacties en vragen

Jorieke Neefs
12 augustus 2019
Hoi Debbie, Gekke vraag misschien maar wij hebben ook een rondreis met Chaminda geboekt. Geef je fooi per dag of aan het einde van de reis? En hoeveel is gebruiktelijk? Ik hoor graag van je! Bedankt alvast! Groeten, Jorieke.
Debbie Hameleers
12 augustus 2019
Hoi Jorieke, Wij hebben aan het einde fooi gegeven. Zo een 5 euro per dag omgerekend. Je kunt geven wat je zelf wil en wat je kunt missen of wat jij het waard vond. Hij is een heel dankbare man en verwacht het niet. Het hoeft dus zeker niet. Geniet van jullie reis!
Niek
13 november 2019
Hoi, ik kom op jouw site via privé chauffeur Vietnam . Ik zie helaas alleen sri lanka staan. Heb jij nog een site of een adres van een chauffeur in Vietnam .
Evy van Kan
19 november 2019
Hey Niek, Helaas niet. Sorry. Vreemd dat je toch bij mijn website uitkomt... Groeten, Evy

Stel hier je vraag of geef een reactie.