Hero background

Reizen met kinderen

Tips voor een vakantie of reizen met baby, kids en tieners

Reizen is al enkele jaren onze passie. Wij maakten altijd avontuurlijke reizen naar verre landen zoals Peru, Zuid-Afrika of Indonesië. Hierbij zaten wij soms uren in de bus of in de auto om bij onze volgende bestemming te komen. Zodra er een kindje bij komt, of misschien wel meerdere, wordt het iets lastiger om dit soort avontuurlijke reizen te maken. Maar gelukkig houdt het reizen niet op! Ook met baby, peuter en jonge kinderen kun je nog steeds mooie reizen maken! En met wat oudere kinderen of zelfs tieners, is het helemaal makkelijk!

Reizen met kinderen vereist planning en geduld, maar het kan een van de meest waardevolle en avontuurlijke ervaringen zijn die je als ouders kunt delen. Geniet van elk moment en laat je kinderen zien dat de wereld hun speeltuin is. Veel plezier met het creëren van blijvende herinneringen!

Praktische zaken met jonge kinderen

Avontuur roept, en als vader en moeder ben je vastberaden om de wereld samen met je kinderen te verkennen. Reizen met jonge kinderen (baby’s, dreumes, peuter of kleuter) kan een ongelooflijk lonende ervaring zijn, waarbij je niet alleen nieuwe bestemmingen ontdekt, maar ook waardevolle herinneringen creëert en de band versterkt. Maar er zijn ook praktische zaken om rekening mee te houden. Zoals hun veiligheid, ritjes in huurauto’s of taxi’s, wat neem je allemaal mee enzovoort.

Rondreizen met baby en peuter: leuke bestemmingen

Een land ontdekken met een baby en/of peuter erbij is anders! Je reist op je eigen tempo en bouwt ook quality time in voor de kindjes. Onderstaande reizen hebben wij gemaakt met onze kindjes toen zij een baby en/of peuter waren, maar kun je natuurlijk ook prima met oudere kids maken.

Wanneer je gaat rondreizen met een baby of peuter/kleuter, pas dan je reistempo aan. Houd rekening met het tempo van je kinderen tijdens het plannen van activiteiten. Zorg voor voldoende rusttijd en ruimte voor spontaniteit. Overweeg ook kortere reisroutes en voldoende tijd op elke locatie, zodat jij en je kinderen de kans hebben om te verkennen en te genieten van wat elke plek te bieden heeft.

Rondreizen met oudere kinderen en tieners: avontuurlijke bestemmingen

Met naar schoolgaande kinderen kun je prima reizen! Jammer dat het in de schoolvakanties moet, maar hé, dat zijn toch bijna 11 vakantie weken per jaar! Tel daar leuke citytrips bij op en je hebt een reislustig jaar. Onderstaande reizen hebben wij gemaakt met onze kinderen die op dat moment al best zelfstandig waren (of inmiddels tieners zijn). Deze rondreizen zijn echter uitgeschreven zodat ook mensen zonder kinderen deze route kunnen reizen. Mocht je vragen hebben over reizen met kids, stel dan je vraag bij het betreffende artikel of reisroute!

Leuke stedentrips met kids

Stedentrips en kinderen, een prima combinatie als je je verwachtingen en planning een beetje bijstelt. Veel steden bieden een overvloed aan kindvriendelijke attracties, zoals musea, parken, speeltuinen en themaparken, die jonge reizigers en jou zullen verrassen en vermaken. Dus pak je koffers, houd de hand van je kind vast en ga op pad naar een bruisende stad die klaar staat om jullie avontuurlijke ziel te verwelkomen.

Blogs en reistips voor een avontuurlijke vakantie met kinderen

Onderstaande reistips en blogs zijn geschreven door reizende moeders van Reisjevrij.nl! Deze bestemmingen hebben wij zelf bezocht met kinderen.

Reizende mama’s

mama blogger reizen

Sabine Vermuyten

Verre reizen maken met mijn gezin is het liefste wat ik doe! Mijn motto ‘Travel is the only thing you buy that makes you richer’ zegt het helemaal: reiservaringen zorgen voor onvergetelijke herinneringen. Bij het uitstippelen van onze reizen zorg ik altijd voor een goede balans tussen zoveel mogelijk zien en doen en toch genoeg tijd hebben om van elke plek ten volle te kunnen genieten. Ik deel graag mijn tips met jou!

reisblogger evy van kan

Evy van Kan

In India heb ik de eerste keer de ultieme vrijheid van backpacken mogen ervaren! Sindsdien wil ik niet meer anders. Voor elke reis kies ik mijn eigen bestemmingen, route en hotels. Deze tips deel ik graag met jou, hier op Reisjevrij.nl. Have fun!

blogger Chris Donkers

Chris Donkers

Sinds we met de kinderen een roadtrip door Mexico hebben gemaakt, zijn we een beetje reisgek! Als we reizen, willen we graag wat van het land zien, op onze eigen manier en op ons eigen tempo. Het zelfstandig organiseren van een reis, het vele uitzoekwerk, het verslinden van reisgidsen…. is voor mij even plezierig als het reizen zelf. Ik heb nog een lange wishlist: uitstapjes dichtbij, leuke city-trips in Europa, maar ook roadtrips en verre bestemmingen, ik hou van de wereld! Graag wil ik mijn reistips met je delen, zodat ook jij geïnspireerd geraakt.

esther blogger reisjevrij

Esther Jacobs

Tijdens mijn eerste backpack reis in 2011 ben ik verliefd geworden op de overvloed aan natuur die de wereld ons te bieden heeft. Mooie kustlijnen, immense bergketens, parelwitte stranden, schitterende meren en ga zo maar door! Voor een reisje midden in de natuur mag je mij ’s nachts best wakker maken. En weet je wat top is? Je hoeft niet eens ver weg om te genieten van al het moois dat de wereld te bieden heeft, want in Europa kun je ontzettend veel mooie plekjes vinden! Ik deel graag mijn reistips met jou! Lees je mee?

Spullen die je moet meenemen voor je baby en jezelf!

Natuurlijk hebben we een complete paklijst voor je eerste vakantie met baby en met peuter! Maar onderstaande producten vonden wij erg handig om in het koffer/backpack te hebben.