Reizen met kinderen

Tips voor een vakantie of reizen met kinderen

Reizen is al enkele jaren onze passie. Wij maakten altijd avontuurlijke reizen naar verre landen zoals Peru, Zuid-Afrika of Indonesië. Hierbij zaten wij soms uren in de bus of in de auto om bij onze volgende bestemming te komen. Zodra er een kindje bij komt, of misschien wel meerdere, wordt het iets lastiger om dit soort avontuurlijke reizen te maken. Maar gelukkig houdt het reizen niet op! Ook met baby en jonge kinderen kun je nog steeds mooie reizen maken! En met wat oudere kinderen of zelfs tieners, is het helemaal makkelijk!

Onderstaande reistips en blogs zijn geschreven door reizende moeders! Deze bestemmingen hebben wij bezocht met kinderen.

De reizende mama’s

mama blogger reizen

Sabine Vermuyten

Verre reizen maken met mijn gezin is het liefste wat ik doe! Mijn motto ‘Travel is the only thing you buy that makes you richer’ zegt het helemaal: reiservaringen zorgen voor onvergetelijke herinneringen. Bij het uitstippelen van onze reizen zorg ik altijd voor een goede balans tussen zoveel mogelijk zien en doen en toch genoeg tijd hebben om van elke plek ten volle te kunnen genieten. Ik deel graag mijn tips met jou!

reisblogger evy van kan

Evy van Kan

In India heb ik de eerste keer de ultieme vrijheid van backpacken mogen ervaren! Sindsdien wil ik niet meer anders. Voor elke reis kies ik mijn eigen bestemmingen, route en hotels. Deze tips deel ik graag met jou, hier op Reisjevrij.nl. Have fun!

Chris Donkers

Sinds we kinderen hebben, is het reisplezier alleen maar toegenomen. Als we reizen, willen we graag wat van het land zien, en op ons eigen tempo. Het zelfstandig organiseren van een reis is voor mij even plezierig als het reizen zelf. Het liefste ga ik voor een bijzondere, authentieke bestemming! Graag wil ik mijn reistips met je delen, omdat we elke keer opnieuw bewijzen dat reizen niet hoeft te stoppen als je kinderen hebt!

Reizen die wij gemaakt hebben een baby en peuter

Een land ontdekken met een baby en/of peuter erbij is anders! Je reist op je eigen tempo en bouwt ook quality time in voor de kindjes. Onderstaande reizen hebben wij gemaakt met een baby en/of peuter, maar kun je natuurlijk ook zonder kids maken.

Reizen die wij gemaakt hebben een oudere kinderen en tieners

Met naar schoolgaande kinderen kun je prima reizen! Jammer dat het in de schoolvakanties moet, maar hé, dat is beter dan niets. Onderstaande reizen hebben wij gemaakt met onze kinderen die op dat moment al best zelfstandig waren (of inmiddels tieners zijn). Deze rondreizen zijn echter uitgeschreven zodat ook mensen zonder kinderen deze route kunnen reizen. Mocht je vragen hebben over reizen met kids, stel dan je vraag bij het betreffende artikel of reisroute!

Spullen die je moet meenemen voor je baby en jezelf!

Natuurlijk hebben we een complete paklijst voor je eerste vakantie met baby en met peuter! Maar onderstaande producten vonden wij erg handig om in het koffer/backpack te hebben.