Jaipur

Tijdens je reis door het noorden van India, mag je Jaipur zeker niet overslaan. Deze roze stad vormt samen met Delhi en Agra de gouden driehoek van India. Jaipur is een heerlijke stad vol cultuur en mooie bezienswaardigheden. In de oude stad vind je veel roze gebouwen omdat een koning de hele stad roze heeft laten verven om de prins van Wales welkom te heten. Aardig toch? Je kan gerust drie dagen in Jaipur verblijven.

Beste reistijd Jaipur

De beste reistijd voor Jaipur is van november t/m maart. De temperatuur ligt dan maximaal rond de 30 graden (minimaal 15) en de kans op regen is klein. Van november t/m mei kun je deze stad ook prima bezoeken. De kans op regen is iets groter, maar het kan wel erg warm worden. Het regenseizoen begint in juni en eindigt in oktober. Er valt dan elke dag een flinke bui of het kan langdurig regen.

Goede hotels

Jaipur is rijk aan gezellige guesthouses en romantische hotels. De meeste accommodaties bevinden zich net buiten de oude stad, dicht bij het treinstation.

Een luxer hotel: Pearl Palace Heritage

pearl palace heritage - the boutique guesthouse Jaipur hotelkamer Pearl Palace heritage Jaipur

Wat een sprookje om hier te slapen! De kamers zijn geheel in Indiase stijl ingericht. Dit guesthouse heeft maar 10 kamers, dus wees er snel bij. Kosten voor een kamer bedragen €40,- per nacht. De bezoekers geven deze accommodatie een 9,2! Dat zegt genoeg toch?

Meer backpackers-style: Sunder Palace Guest House

Sunder Palace Jaipur Kamer Sunder Palace Jaipur

Het dakterras van dit guesthouse is echt een groot pluspunt. De kamers zijn ruim en goedkoop, vanaf €15,- per nacht. Met een gemiddelde beoordeling van 8,7 is dit een prima keuze.

Er zijn zoveel leuke guesthouses in deze roze stad. Bekijk hier het overzicht.

Reisroutes naar Jaipur