Roadtrip maken met een private lease-auto, mag dat?

Op vakantie met een private lease-auto, waar op letten?

Wil je een roadtrip maken vanuit je eigen huis, maar rijd je een private lease auto? Dan is het goed om even stil te staan bij een paar dingen. Mag je wel zomaar vele kilometers maken met deze auto? En waar moet je nu eigenlijk allemaal rekening mee houden? Om het allemaal wat duidelijker te maken, hebben we een aantal belangrijke punten van aandacht voor je op een rijtje gezet.

Controleer altijd het aantal kilometers dat je met de auto mag rijden

Op het moment dat je een leasecontract afsluit, dan zijn er aan aantal zaken waar je natuurlijk altijd op moet letten. Het maken van het aantal kilometers is daar een erg goed voorbeeld van. Want weet jij op dit moment precies hoeveel kilometer je mag rijden met de auto? En past het aantal dat je wilt maken in het buitenland nog wel bij het contract? Veel lease contracten hanteren een max. aantal kilometers per maand, bijvoorbeeld 500, 1000 of 10.000. Heb je lekker veel kilometers in je pakket, dan kun je gerust een roadtrip plannen naar Spanje. Heb je er maar 500, dan is België de beste optie. Let er altijd op dat je deze extra kilometers, die niet in het contact op zijn genomen, moet bijbetalen.

vakantie lease auto

Waar wil je naar toe?

Wat is de reden waarom je dit jaar graag op vakantie gaat met je eigen auto? Misschien worden de kosten voor een vliegticket te duur of je bent simpelweg geen voorstander van de vervuilende factor die daaraan verbonden is. Ondanks dat je niet wilt vliegen, wil je misschien wel ver rijden en bijzondere landen ontdekken. In een leasecontract staat aangegeven in welke landen je wel en niet mag rijden. Wil je het land toch bezoeken met je eigen lease auto, dan moet je soms een machtiging aanvragen.

Check de groene kaart

Maar let er ook op dat je auto in sommige landen niet verzekerd is en dan kom je wel snel van een koude kermis thuis op het moment dat er iets gebeurt. Door je groene kaart erbij te pakken, zie je meteen in welke landen je auto is verzekerd op het moment dat er iets gebeurt. Wist je bijvoorbeeld ook dat je een speciaal vignet moet hebben als je wilt rijden door Duitsland en dat je in Frankrijk altijd in het bezit moet zijn van een alcoholtest? Bekijk daarom altijd goed wat er allemaal verplicht is op het moment dat je naar het buitenland reist.

Laat je van tevoren goed informeren over wat de doen met pech

Je doet er natuurlijk het liefste alles aan om een ongeluk te voorkomen, maar toch kan het zomaar zo zijn dat je met pech langs de weg komt te staan. En weet je al precies wat je moet doen op het moment dat je te maken krijgt met een ongeluk of als je auto kapot gaat? Neem dan altijd zo snel mogelijk contact op met je leasemaatschappij. Hierdoor hoor je meteen wat de vervolgstappen zijn. En voorkom dat er zomaar een reparatie wordt uitgevoerd zonder dat dit in overleg is met de maatschappij. Hierdoor kan het namelijk zo zijn dat deze kosten voor jouw eigen rekening zijn en dat voorkom je natuurlijk het liefste.

Doe altijd een laatste check voordat je op vakantie gaat

En de laatste check? Dat is altijd je eigen verantwoordelijkheid. Dus ga je binnenkort op reis? Controleer dan ook altijd nog even de ruitenwisservloeistof, de bandenspanning en de koelvloeistof. Hierdoor stap je met een gerust hart in de auto en kan je roadtrip pas écht beginnen.

Have fun en reis je vrij ,
Evy

Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

reisblogger evy van kan

Evy van Kan

In India heb ik de eerste keer de ultieme vrijheid van backpacken mogen ervaren! Sindsdien wil ik niet meer anders. Voor elke reis kies ik mijn eigen bestemmingen, route en hotels. Deze tips deel ik graag met jou, hier op Reisjevrij.nl. Have fun!

Meer over Evy van Kan

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *