Rocky Mountain National park: bezienswaardigheden, hoogtepunten en tips!

Rocky Mountain National park: bezienswaardigheden, hoogtepunten en tips!

Het Rocky Mountain National Park is een van de bekende nationale parken in Amerika. De fantastische bergmeren met op de achtergrond de prachtige besneeuwde bergtoppen zijn kenmerkend voor dit nationale park. Dit levert altijd weer mooie plaatjes op. Ook dit park trekt ieder jaar weer miljoenen toeristen en zeker wandelaars kunnen in dit nationale park hun lol op! Als je wilt kun je hier zeker enkele dagen verblijven. In dit blog lees je mijn tips over de hoogtepunten van het Rocky Mountain National Park.

Rocky Mountain NP bezoeken

Het Rocky Mountain National Park is onderdeel van de grotere bergketen de Rocky Mountains, die helemaal vanuit Amerika naar Canada door loopt. Ieder gedeelte in het park heeft zijn eigen charme.
In het Oosten van het park rondom het dorp Estes Park vind je het populaire bergachtige gebied met de besneeuwde bergtoppen, meren en alle fantastische uitzichten. Het Westen boven Grand Lake is een stuk vlakker en bestaat uit graslanden waar je o.a. elanden kunt spotten. Beide delen worden verbonden door de Trail Ridge Road: een van de hoogst gelegen wegen ter wereld.

Je bezoekt het Rocky Mountain NP vanuit Denver (1,5 uur rijden). Plan minimaal 2 volle dagen voor het park in, maar het liefst 3 dagen als je meer tijd hebt.

Highlights Rocky mountain national park

Eerst dit nog

Helaas hebben wij deze trip niet kunnen maken vanwege het coronavirus. Omdat wij onze trip wel al gepland hadden en veel uitgezocht hadden, heb ik besloten deze info toch te delen. Dit artikel is gebaseerd op veel informatie van de officiële website van het Rocky Mountain National Park.

Tips ter voorbereiding op je bezoek

1. Beste reistijd

Het Rocky Mountain NP bezoek je het beste van juni tot en met september. Mede ook omdat de Trail Ridge Road vaak vanaf oktober gesloten is. In de zomer is de gemiddelde temperatuur 20 graden. Houd er ook altijd rekening mee dat het op hoogte in de bergen kouder is en dat het weer in de bergen snel om kan slaan.

2. Plan je route

Als je het Rocky Mountain NP bezoekt doe je dit waarschijnlijk in combinatie met een aantal andere fantastische plekken in Amerika. Bekijk dus vooraf welke plekken je wilt bezoeken en plan vooraf je route. Combineer Rocky Mountain NP bijvoorbeeld met Arches NP, Canyonlands NP, Monument Valley, Bryce NP, Zion NP en Grand Canyon of ga juist de andere kant op richting Yellow Stone NP en Salt Lake City.

3. Reserveer je hotel / camping

Wil je in het Rocky Mountain NP overnachten in een hotel of met je camper op een campground dan is het heel verstandig om te reserveren. Zeker in het hoogseizoen zijn de meest populaire plekken last minute niet meer beschikbaar.

4. America the beautiful pass

Je betaalt voor alle nationale parken in Amerika entree, dit is gemiddeld tussen de $ 10 en $ 25 en geldig voor één voertuig inclusief inzittenden. Bezoek je meerdere nationale parken (4 of meer) dan kun je beter de America the beautiful pass kopen. Deze nationale parken pas kost $ 80,- en is 1 jaar geldig, voor één auto met inzittenden. Je koopt de pas bij het nationale park of vooraf online. Omdat de pas 1 jaar geldig is wordt de pas ook vaak voordelig via Marktplaats verkocht.

5. Neem een creditcard mee

In Amerika wordt heel veel met de creditcard betaald. Je kunt op veel plekken niet betalen met een gewone bankpas. Neem dus een creditcard mee en vergeet je pincode niet.

Overnachten in Rocky Mountain NP

Overnachten in Rocky Mountain NP doe je in het oosten van het park in Estes Park en in het westen van het park in Grand Lake of haar omgeving. Je vind tal van hotels / motels / lodges of campings in het park en je kunt ook gebruik maken van de wilderness campings in het park. Plan minimaal 2 volle dagen voor Rocky Mountain NP in en het liefste een dagje extra.

Hotel tip: Discovery Lodge

De Discovery Lodge is een betaalbare optie in Estes Park die ook nog eens dichtbij het visitor center ligt. Ideaal wanneer je met de Shuttlebus het park wilt verkennen. Een tweepersoonskamer boek je al voor € 138,-.

In de regio Grand Lake overnacht je voor € 145,- per nacht in de Western Riviera Lodge met uitzicht over het Grand Lake meer.

Wanneer je gaat kamperen is Moraine Park Campground een aanrader! Moraine Park campground ligt aan Bear Lake Road en is de enige camping die het hele jaar door open is. Je kunt deze camping 6 maanden vooraf reserveren voor een camper of een tent plek. Je betaalt $ 20 per plek.

Meer informatie over alle campgrounds in Rocky Mountain NP vind je in dit artikel.

Bezienswaardigheden Rocky Mountain NP

Er is zoveel te zien en te doen in Rocky Mountain NP! Het is dus slim om vooraf uit te zoeken wat je wilt zien en doen. Op dit kaartje vind je de populairste bezienswaardigheden van Rocky Mountain NP.

Bezienswaardigheden Rocky mountain national park

Estes Park Regio

Het populairste deel van het nationale park vind je in de regio rondom het gezellige dorp Estes Park. Je vind hier ook het visitor center. Vanuit hier kun je ontzettend veel mooie meren bezoeken. Vraag altijd even bij het visitor center welke wandelingen ze aan raden en wat het weer voor die dag is.

Bear Lake & co

Bear Lake is het populairste meer in deze regio, maar ook Nymph lake, Dream lake, Emerald lake en lake Haiyaha zijn echt pareltjes. Deze prachtige meren en de Alberta Falls kun je combineren in de Four Lake Loop Trail. Tijdens deze wandeling heb je ook nog eens uitzicht op Longs Peak: de hoogste berg in het park (4346 meter). Volgens Alltrails doe je over deze route zo’n 4 uur.

Bear Lake
Rocky Mountain National Park bezoeken
Dream Lake
Watervallen Rocky Mountains
Alberta Falls

Bierstadt Lake

Bierstadt Lake ligt ook op de route van de Shuttle Bus. Deze route is met 5,1 km iets langer, maar zeker goed te doen.

Cub Lake

Cub Lake is zeker ook de moeite waard om te bezoeken. Mede vanwege de mooie wandeling er naar toe. Je wandelt namelijk een groot gedeelte door de bossen. Deze wandeling wordt zeker in de herfst aangeraden. De kortste route vanaf de parkeerplaats is 8,2 km, maar je hebt ook nog opties om je route uit te breiden.

Sprague Lake

Sprague Lake is ook weer een prachtig meer en deze ligt vlak langs de route van de Shuttle Bus. Vanaf de parkeerplaats is het maar een stukje lopen. Je kunt ook de route rondom het meer wandelen, dit is slechts 1,3 km.

hoogtepunten rocky mountain national park

Mills Lake & Jewel Lake

Een wandeling naar Mills Lake & Jewel Lake is bij veel mensen favoriet. Je hebt namelijk vanaf deze meren een fantastisch uitzicht op Longs Peak. De meren zijn via een smalle verbinding met elkaar verbonden. Laat je fototoestel zijn werk maar doen. Een route van en naar deze meren is 8 km. Beter is om een wandeling naar Mills Lake & Jewel Lake te combineren met Bear Lake en de meren er omheen, dan is de route zo’n 15 km. Met een kleine extra omweg pik je ook nog eens het meer The Loch mee.

Neem altijd voldoende water en snacks mee en zorg ervoor dat je voldoende kleding aan  hebt of bij hebt. Het weer in de bergen kan zomaar omslaan.

Mooiste wegen van Rocky Mountain NP

Bear Lake Road

Bear Lake Road is een van de populairste wegen in het Rocky Mountain National Park. De weg brengt je namelijk vanuit Estes Park in 15 km naar het gelijkwaardige Bear Lake meer en de vele andere meren, wandelroutes en campings langs de route. De route op zich met zijn bosrijke omgeving en fantastische uitzicht maakt dat deze weg zo geliefd is. Je kunt de hele route met de auto of camper zelf rijden, maar het is ook mogelijk om de Shuttle Bus te nemen.

Rocky mountain national park hoogtepunten
Bear Lake Road in de herfst

Peak to Peak Highway

De Peak to Peak Highway staat vanwege haar prachtige uitzichten op de bergen van het Rocky Mountain NP bekend als scenic byway. De weg loopt in het oosten van het nationale park van Black Hawk naar Estes Park. Op deze route vind je ook het plaatsje Nederland waar je zeker even een fotostop moet maken. De route is zo’n 95 km lang en je doet hier zonder te stoppen een kleine 2 uur over. Start je jouw rondreis door Amerika in Denver? Rijd dan via de Peak to peak Highway naar Estes Park toe.

Een aantal leuke plekken om te stoppen:

 • Het plaatsje Nederland
 • Indian Peaks Wilderness: wandelgebied met bossen en meren
 • Wild Basin: wandelroutes naar o.a. Ouzel Falls
 • Longs Peak: wandelroutes naar o.a. Longs Peak
 • Two Sisters Peaks: wandelroute
 • Lily Lake
 • Het plaatsje Estes Park
Estes Park bezoeken
Uitzicht op Longs Peak

Trail Ridge Road

De Trail Ridge Road is een van de mooiste wegen van Amerika en ook zeker van het Rocky Mountain NP. Daarnaast is het een van de meest hooggelegen wegen van Amerika!

De Trail Ridge Road verbindt Estes Park met Grand Lake, een rit van 77 km wat met de auto in zo’n 1,5 uur rijdt (zonder stops). Je gaat met deze route flink de hoogte in en rijdt zelfs een lange tijd boven de boomgrens. Het hoogste punt ligt net boven de 3700 meter. Er zijn een flink aantal stops waar je een uitkijkpunt vindt of waar je een wandeling kunt doen, bijvoorbeeld:

 • Many Parks Curve: uitzichtpunt op o.a. Longs Peak en Morraine Park
 • Forest Canyon: uitzichtpunt
 • Rock Cut: hoogste punt op 3700 meter
 • Tundra Trail: wandelroute
 • Alpine visitor center
 • Forest Canyon overlook & Poudre Lake
 • Fairview Curve: uitzichtpunt op Kawuneeche valley & Colorado River
 • Kawuneeche valley: de plek om elanden en herten te spotten
Bezienswaardigheden Rocky mountains

Kawuneeche valley

De Kawuneeche valley ligt in het westelijke deel van het Rocky Mountain National Park. Dit gebied herken je aan de weelderige bossen en groene weides waar je een grote kans maakt om wilde dieren te spotten, o.a. elanden en herten. De Colorado River kronkelt door dit deel van het park. Bezoek vooraf het visitor center voor de wandelingen die je er kunt maken, maar de Coyote Valley Trail is erg populair.

Wat doen in Rocky mountain national park

Grand Lake & Shadow Mountain Lake

Deze twee meren liggen tegen het centrum van de plaats Grand Lake aan. Vanuit hier kun je ook weer verschillende wandelingen doen naar o.a. Adam Falls of de Cascade Falls. Heb je in deze omgeving wat meer tijd, ga dan zeker een van deze twee meren op met een bootje, kajak of peddle board.

Doen in Rocky Mountain NP

Het Rocky Mountain NP is uitermate geschikt voor lange en korte wandelingen naar de prachtige meren, maar er is meer te doen! Ga fietsen, klimmen, vissen of paardrijden in het park. Je zou het misschien niet denken, maar je kunt ook langlaufen of skiën in Rocky Mountain NP. Er zijn daarnaast Ranger programma’s waar je bij kunt zijn. Voor ieder wat wils en ga dus doen wat jij leuk vindt!

Vervoer in Rocky Mountain NP

Het Rocky Mountain NP kun je gewoon met eigen auto of camper bezoeken, maar houd in het hoogseizoen wel rekening met grote drukte in het park. Hierdoor kan parkeren soms lastig zijn. Alle bezienswaardigheden aan Bear Lake Road kun je ook bezoeken met de gratis Shuttle Bus! Ook is er voor het vervoer in Estes Park zelf ook nog een gratis Shuttle Bus.

Dagindeling voor 3 dagen in Rocky Mountain NP

Dag Peak to Peak Highway

Hoogstwaarschijnlijk bezoek je het Rocky Mountain NP vanuit Denver. In dat geval haal je je auto of camper op in Denver en rijd je via de Peak to Peak Highway naar Estes Park. Afhankelijk van de tijd die je hebt kun je op de route een aantal keer stoppen. Bezoek in Estes Park vast het Visitor Center zodat je goed voorbereid bent.

Dag Hiken in Bear Lake Regio

Neem vandaag de Shuttlebus naar Bear Lake regio waar je kunt wandelen naar de verschillende meren in deze regio. Doe bijvoorbeeld de de Four Lake Loop Trail naar Bear Lake, Nymph lake, Dream lake, Emerald lake, Lake Haiyaha en de Alberta Falls. Ben je fanatieker dan kun je bovenstaande meren combineren met Mills Lake & Jewel Lake via de Six Lakes Boulder Loop. Stop voordat je terug gaat naar je accommodatie eventueel nog bij Sprague Lake.

Dag Trail Ridge Road

Vandaag rijd je via de Trail Ridge Road, een van de mooiste wegen van Amerika, naar Grand Lake. Er zijn een flink aantal uitkijkpunten of stops waar je een wandeling kunt doen. Stop zeker bij Rock Cut, het hoogste punt. Kawuneeche valley is ook de moeite waard om wildlife te spotten. In Grand Lake kun je eventueel nog een wandeling doen naar de Adam Falls.

Heb je nog vragen over jouw bezoek aan het Rocky Mountain National Park of je rondreis naar Amerika? Stel je vragen gerust, ik help je graag!

Have fun en reis je vrij ,
Esther

Hey lezer of reiziger! Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Ik doe mijn best om alle reistips up to date te houden en jij kan daarbij helpen. Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

Foto credits: Booking.com, Unsplash & Pixabay
esther blogger reisjevrij

Esther Jacobs

Tijdens mijn eerste backpack reis in 2011 ben ik verliefd geworden op de overvloed aan natuur die de wereld ons te bieden heeft. Mooie kustlijnen, immense bergketens, parelwitte stranden, schitterende meren en ga zo maar door! Voor een reisje midden in de natuur mag je mij 's nachts best wakker maken. En weet je wat top is? Je hoeft niet eens ver weg om te genieten van al het moois dat de wereld te bieden heeft, want in Europa kun je ontzettend veel mooie plekjes vinden! Ik deel graag mijn reistips met jou! Lees je mee?

Meer over Esther Jacobs

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *