Hero background

Hero background

Rusland

Rusland

Rusland is het grootste land ter wereld en ook een heel bijzonder land om naartoe te reizen. Je vindt er wereldsteden vol met kleurrijke paleizen, gouden koepels, kerken en veel historie en cultuur. De meeste toeristen komen voor de wereldsteden Moskou en Sint-Petersburg, het noordpoolgebied, een riviercruise over de Wolga of voor de Gouden Ring die bestaat uit 20 historische steden. Ook kun je in Rusland op de wereldberoemde Transsiberië Express stappen. Reizen naar Rusland is niet heel populair en voor de hand liggend, maar dat maakt deze bestemming juist uniek. Wij hebben de belangrijkste steden bezocht en we hebben Moermansk in het noordpoolgebied bezocht om te jagen op het noorderlicht. Lees onze ervaringen. “Vashe zdoróvje”…Proost!

Handig om te weten

Alle reisblogs en tips

Leuke tours en excursies

Reizen naar Rusland

Rusland is geen voor de hand liggende bestemming, maar dat maakt het juist zo bijzonder. Rusland is ingewikkeld, maar bruisend en steeds moderner. Het is een verrijkende ervaring om naar dit land af te reizen, en óh wat is het mooi. Je vindt er prachtige paleizen met gouden koepels, vele mooie kerken en kathedralen, indrukwekkende theaters, leuke pleinen en parken, heel veel kunst en vodka.

Steden voor een citytrip

De steden Moskou en Sint-Petersburg zijn heel indrukwekkend. In de hoofdstad Moskou ligt het legendarische rode plein met het wereldberoemde Kremlin. Ook in Sint-Petersburg kijk je je ogen uit, bijvoorbeeld de prachtige kerken en het indrukwekkende Hermitage; het op een na grootste kunstmuseum ter wereld. In beide steden zijn culturele en historische schatten te bewonderen. Deze steden zijn perfect voor een stedentrip en perfect om te combineren. Laat je betoveren door de verborgen schoonheid van deze metropolen. Heb je met deze steden nog niet genoeg Rusland gezien?

Cruise dan tussen Sint-Petersburg en Moskou over de langste rivier van Europa: de Wolga. Je reist in een luxe cruiseschip over de rivier naar kleurrijke steden en traditionele dorpjes tussen Sint-Petersburg en Moskou.

Gouden Ring

De Gouden Ring is de benaming voor een verzameling van 20 historische steden in Rusland. Ze liggen allemaal bij elkaar in de buurt in de vorm van een ring op zo een 100 kilometer van Moskou. Wil je kennis maken met het echte Rusland? Bezoek dan een aantal van deze stadjes. Elk stadje heeft zijn eigen historie, bezienswaardigheden en karakter. Een van de populairste steden van de Gouden Ring is ‘Vladimir’. Deze stad staat op de Werelderfgoed lijst van UNESCO en dat is niet voor niets. Vele schitterende kerken, kathedralen en musea wisselen elkaar af in het compacte centrum.

Noordpoolgebied

Het noordpoolgebied is een bijzondere bestemming. Een deel ligt in Rusland, maar ook in omringende landen zoals Finland, Zweden en Noorwegen. De belangrijkste stad in het Russische deel is Moermansk. Dit is niet alleen de noordelijkste stad van Rusland maar ook de grootste stad van noordpoolgebied. Maar liefst 40 dagen lang zijn hier poolnachten; dagen waarbij de zon helemaal niet op komt. Mensen leven de hele dag in het donker. Toeristen komen hier voornamelijk om het noorderlicht te spotten. Daarvoor is Moermansk een top bestemming.

Wat is de beste reistijd?

In principe kun je Rusland het hele jaar door bezoeken. Het hangt af van de activiteiten die je graag wil doen. Wil je bijvoorbeeld het noordpoolgebied ontdekken, noorderlicht zien en huskeytochten maken? Dan zul je tussen november en februari moeten gaan. In december zijn de steden in prachtige kerstsfeer, maar het kan er ook heel koud zijn. In april, mei en juni zijn er al aangename temperaturen in Rusland, maar kun je geen noorderlicht meer zien. In de maanden juli en augustus zijn de temperaturen in de steden vrij hoog en ook in september en oktober is de temperatuur nog vrij aangenaam. In deze maanden is het ook het minst druk in de steden.

Hoe kun je het beste reizen?

In Rusland wordt veel per trein gereisd. Je kunt prima tussen Sint-Petersburg en Moskou reizen met de trein en ook het Noordelijke Moermansk kan per trein worden bereikt. Zelfs de historische stadjes van de gouden ring kun je vanaf Moskou met de trein bezoeken. Je kunt ook met het vliegtuig reizen tussen Moskou, Sint-Petersburg en Moermansk.

Check voor vertrek en het boeken van je reis het actuele reisadvies voor Rusland.