San Ignacio, Belize | Hotel tip: Table Rock Jungle lodge

Waar overnachten in San Ignacio?

Tijdens onze reizen kiezen we meestal één plekje uit om te verblijven dat wat duurder en luxer is. Tijdens onze rondreis door Guatemala en Belize kozen wij ervoor om te verblijven bij Table Rock Jungle Lodge. En hier hebben wij zeker geen spijt van! Deze accommodatie is een pareltje in de jungle. In dit artikel vertellen wij je alles wat je hierover moet weten.

De bijzondere locatie

Table Rock Jungle lodge is een ecologisch paradijs, gelegen op een eigen stuk land op zo’n 8 kilometer van het stadje San Ignacio. Wanneer je met het openbaar vervoer reist zul je in dit stadje aankomen. Het is dan nog ongeveer 20 minuten met een taxi voor ongeveer €18,- (BZD 40). Als je eenmaal het bordje van Table Rock ziet, dan ben je er nog niet. Over een lange laan met aan weerszijde palmbomen rijd je langzaam het stuk land in. Even later rijd je tussen de avocado en sinaasappel plantage en arriveer je in een prachtig stukje ‘privé jungle‘. Je avontuur kan beginnen!

Tips overnachten San Ignacio Jungle Belize
De huisjes van natuurlijke materialen en liggen in het midden van de jungle

Het heerlijke verblijf

De eigenaren Colleen & Alan komen oorspronkelijk uit Amerika, maar tijdens verschillende vakanties zijn zij verliefd geworden op Belize en haar inwoners. Na een paar jaar besloten zij voor langere tijd in Belize te gaan wonen. Wat begon met een eigen citrus boerderij en één tent, is nu uitgegroeid tot een prachtige intieme jungle logde. Langs de oever van de rivier en in de jungle hebben zij met natuurlijke materialen 10 prachtige huisjes gebouwd. Verder wordt er gebruik gemaakt van zonnen-energie en douche je met regenwater. Wij verbleven in een river valley view cabana en deze was werkelijk prachtig! Het huisje is ruim met een XXL-kingsize bed. Er zitten ook geen echte ramen in, waardoor je echt het gevoel hebt dat je één wordt met de natuur en toch de luxe ervaart. Daarnaast is er nog een balkon waar je heerlijk kunt zitten (of liggen in de hangmat) met prachtig uitzicht over de jungle en de rivier. Wij zijn verliefd! Dit is trouwens ook echt een goede optie als je op huwelijksreis bent, maar ook gewoon als je met kinderen reist.

Bijzondere overnachten San Ignacio Belize
De kamers zijn luxe en hebben een XXL-Kingsize bed

In totaal zijn er 10 huisjes beschikbaar die allemaal gebouw zijn met natuurlijke materialen. Er zijn verschillende huisjes beschikbaar: sommigen hebben uitzicht over de jungle en anderen over de rivier. De huisjes bij de rivier beschikken over meer privacy, maar zijn ook het mooist. Prijzen beginnen bij €150,- per nacht en eindigen boven de €250,- per nacht. Houd hun website goed in de gaten, want zeker in het laagseizoen (juli-september) hebben zij leuke acties waarbij je bijvoorbeeld korting krijgt of een nachtje gratis.

Tips bijzonder overnachten Belize
Ook heb je een eigen balkon met uitzicht op de jungle en/of de rivier

Er is natuurlijk ook een restaurant waar je heerlijk kunt eten! Voordat je arriveert vul je online al een vragenlijst in over je eet wensen. Door hun afgelegen locatie en hun duurzame instelling, kun je elke dag kiezen uit twee menu’s. Voor de kleintjes is er een speciaal kindermenu. Ook het eten hier is uitmuntend. Verder hebben wij alleen maar complimenten voor het personeel: ze waren zo lief en behulpzaam. Zij hebben ons verblijf nog beter gemaakt!

Avonturen dichtbij

Bij deze prachtige lodge hoort nog een flink stuk grond waar je allerlei avonturen kunt beleven. Je hoeft hier niet extra voor te betalen. Er zijn verschillende wandelroutes, variërend van een half uur tot anderhalf uur. Je kunt dan een stukje langs de rivier lopen of juist een stuk de jungle ingaan en dieren gaan spotten. Heb je meer zin in de rivier? Dan kun je een kajak huren en een stuk de rivier af kajakken. Geen zin om hard te werken? Dan neem je een band en laat je je zo met de stroming mee weg dobberen. Daarnaast is er ook nog een kinderboerderij met heel veel konijnen en geitjes. Bij de keuken kun je etensresten halen om de diertjes en de ezels te voeren.

San Ignacio Belize hoteltips
Met etensresten van het restaurant kun je de lieve konijntjes voeren

Er is ook nog een leuke speeltuin. Hier kun je ook vogels spotten. Het is de moeite waard om even een rondje te lopen over het terrein, want overal staan bomen met vruchten die je kunt plukken en eten. Je kunt natuurlijk ook gewoon lekker gaan liggen aan het zwembad. Dit is een prachtige zout-water infinitypool met uitzicht over de jungle. Een cocktail en nacho’s erbij, en je bent helemaal gelukkig.

Kajakken in San Ignacio Belize
In de aangelegen rivier kun je heerlijk kajakken

Avonturen wat verder weg

Je kunt je op het terrein van Table Rock heel goed vermaken. Maar er zijn ook nog talloze excursies te boeken. Wij hebben ervoor gekozen om wat meer van Belize te ontdekken. Wij zijn gaan cave tuben! Met een gids ga je lekker in een band zitten en dobber je door de grot heen. Dit is een gave ervaring en je leert er ook nog veel van over de Maya’s. ’s Middags hebben wij nog een zipline parcours afgelegd, dwars door de jungle. Andere avonturen zijn de ATM cave, waarbij je door smalle gangetjes moet klimmen en een Maya tekening kunt bewonderen. Neem vooral even een kijkje op hun website om alle avonturen te zien.

Wat doen in San Ignacio Belize
Bij het cave-tuben dobber je door prachtige grotten

Kijk jij er nu ook naar uit om in dit pareltje in de jungle te verblijven? Boek dan snel een eigen cabana of neem een kijkje op hun website.

Have fun en reis je vrij ,
Carien

Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

Reisbloggers

Carien en Joost

Reizen is voor ons geluk! Dit ontdekten wij tijdens onze eerste reis naar Vietnam. Heerlijk eten, vriendelijke mensen, prachtige dieren en rust in de natuur maken ons ontzettend blij en dankbaar. Wanneer wij thuis zijn, zoeken wij altijd naar nieuwe bestemmingen en fijne plekjes. Wij helpen jou graag op weg!

Meer over Carien en Joost

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!
 • Hi Carien, hebben jullie alle accommodaties vlak van tevoren pas geboekt? Is er dan genoeg plek?

  Renate

  Beantwoorden
 • Hi Carien, dat ziet er mooi uit. Hebben jullie alle accommodaties vlak van tevoren pas geboekt? Is er dan nog plek?

  Renate

  Beantwoorden
  • Hi Renatie,

   Het ligt er een beetje aan wanneer je gaat. Wanneer je in het hoogseizoen reist (dec t/m feb), is het aan te raden om accommodaties van tevoren vast te leggen! Veel plezier alvast!

   Laura de Greef

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *