Lekker schommelen in Bali

Heel vaak zie ik super coole jaw-dropping resorts of activiteiten voorbij komen op Facebook. Zo van OMG waar is dat? DAT wil IK! Bijvoorbeeld fietsen of schommelen boven de jungle, of jaloersmakende zwembaden met een prachtig uitzicht. Jammer is dat er bijna nooit vermeld staat waar het precies is en hoe je er komt. Daarom begin ik een nieuw rubriek op mijn reisblog, namelijk: “Hoe kom ik er?”. Want het is natuurlijk belangrijk om te weten hoe je bij die unieke ervaringen of slaapplek komt. Ik begin met deze coole schommel in Bali! Lees snel verder als je wilt weten waar het is en hoe je er komt.

Waar is het precies?

Deze mega coole schommel vind je in een dorpje vlak bij Ubud. De schommel bevindt zich op het privéterrein van Zen Hideaway. Je kan hier jammer genoeg niet alleen even komen schommelen. Gelukkig is Zen Hideaway een prachtige villa in Bongkasa met uitzicht op de Ayung rivier en jungle. Het dorpje Bongkasa is een echt traditioneel Balinees dorp. Je zult hier dus het échte Bali ontdekken. Bovendien is het hier heerlijk rustig en kun je genieten van de prachtige natuur om je heen. Behalve een paar winkels, zul je verder niet veel vinden in Bongkasa. Binnen 20 minuten rijden ben je in Ubud, waar natuurlijk wel veel te beleven valt.

Er zijn inmiddels veel schommels te vinden rondom Ubud waar je wel (tegen betaling) even kan schommelen. Bij Zen Hideaway heb je de schommel voor jezelf!

Villa Zen Hideaway

Niet alleen de schommel is de moeite waard, de hele villa is fantastisch. De villa is gemaakt van oud (150 jaar) teak hout en ligt aan de Ayung rivier. Zen Hideaway is geschikt voor vijf personen en er zijn twee slaapkamers, een keuken en badkamer. De villa kost minimaal €240,- per nacht exclusief schoonmaakkosten. Je kunt er met vijf personen blijven dus dan betaal je zo’n €48,- per persoon per nacht.

De schommel bevindt zich in de tuin, tussen twee palmbomen. Als je de villa huurt, dan kun je zo vaak een swing maken als je wilt.

Villa zen Hideaway bij Ubud
Hoe mooi is dit!?
Hangmat Bali Zen Hideaway
Als je effe wilt chillen ga dan hierheen en kom niet alleen, want er zijn hangmatten en schommels!
Slaapkamer Zen Hideaway
Wie wil hier nu niet wakker worden?

Hoe kom je er?

Deze privé villa ligt op 20 minuten rijden van Ubud. Als je op een bijzondere locatie wilt overnachten en toch Ubud wilt ontdekken, dan is Villa Zen Hideaway een perfecte accommodatie. Voor 300.000 IDR (€20,-) komen ze je met de taxi ophalen van het vliegveld van Bali (Depansar). Het is ongeveer anderhalf uur rijden vanaf de luchthaven. Neem simpelweg contact op met de verhuurder om dit te regelen (als zij dat niet al zelf gedaan hebben na je boeking). Voor minder dan €5,- per dag kun je een scooter huren zodat je zelfstandig Ubud kan ontdekken. Je kan ook een auto (met of zonder chauffeur) huren voor €28/€45,-. Dit is ideaal als je bijvoorbeeld een tempeltour wilt doen.

Lees hier wat je kunt doen in Ubud!

Of: Bekijk de 12 beste infinity pool hotels van Ubud!

Laat jij mij weten hoe het schommelen was?

Have fun en reis je vrij,
Evy

Hey lezer of reiziger! Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Ik doe mijn best om alle reistips up to date te houden en jij kan daarbij helpen. Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

reisblogger evy van kan

Evy van Kan

In India heb ik de eerste keer de ultieme vrijheid van backpacken mogen ervaren! Sindsdien wil ik niet meer anders. Voor elke reis kies ik mijn eigen bestemmingen, route en hotels. Deze tips deel ik graag met jou, hier op Reisjevrij.nl. Have fun!

Meer over Evy van Kan

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!

Reacties niet mogelijk