Hero background

Hero background

Singapore

Singapore

Singapore ligt in Azië en bestaat uit 63 eilanden tussen Maleisië en Indonesië. Het gelijknamige hoofdeiland bestaat voornamelijk uit de stad Singapore. Naast de stad Singapore zijn er geen andere steden of dorpen. Alleen de stad is dus een bezoek waard en je kunt dit zien als een stedentrip. Wel een heel bijzondere want het is een bruisende metropool, heeft een fantastische skyline, je kunt er goedkoop winkelen en je vindt er bijzondere cultuur. Door de strenge wetgeving zijn de straten altijd schoon en is het veilig. Je kunt Singapore perfect bezoeken in combinatie met Maleisië.

Handig om te weten

Onze reisroute vanuit Singapore

Start je citytrip hier!

Wij verbleven bij: Hotel Bencoolen

Dit moderne 3* hotel met zwembad is centraal gelegen vlakbij de metro, bus en bij een stop van de bekende rode hop-on-hop-off bus. Een 2-persoonskamer kost in het hoogseizoen €60,-. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een goedkoper alternatief.

Alle reisblogs en tips

Leuke tours en excursies

Reizen naar Singapore

Wat is de beste reistijd?

In principe kun je Singapore het hele jaar door bezoeken. Het is er namelijk altijd rond de 30 graden, maar het kan er veel regenen. Ook de luchtvochtigheid is erg hoog in dit land waardoor het altijd een beetje klam is. Februari t/m oktober zijn de beste maanden om naar Singapore te reizen omdat er dan de minste neerslag valt. De meeste regen valt tussen november en januari maar kijk er niet van op als het ook veel regent tussen februari en oktober.

Hoe kun je het beste reizen?

Wij hebben de stad te voet bezocht en met de MRT. Met de toeristenpas kun je onbeperkt reizen voor 1 dag (10 dollar), voor 2 dagen (16 dollar) of voor 3 dagen (20 dollar). Zeker een aanrader want ook al kun je het meeste te voet bezichtigen, je loopt stiekem toch wel heel erg veel dan!

Bekijk voor vertrek het actuele reisadvies. Als toerist met de Nederlandse nationaliteit, mag je maximaal drie maanden (90 dagen) in Singapore verblijven zonder dat je een visum hoeft aan te vragen.

West-Maleisië, Singapore en Borneo combineren

Borneo staat bij velen op hun bucketlist. En dat is geheel terecht: Jungle, unieke wildlife, ongerepte stranden, natuur, nationaal parken en het verrukkelijke eten maken het een van de mooiste bestemmingen ter wereld. In Maleisië kun je ook je hart ophalen aan prachtige natuur en cultuur. Gelukkig kun je beide prima combineren. Vanaf Singapore, Penang of Kuala Lumpur vlieg je in 1,5 uur naar Kota Kinabalu of Kuching. Tickets zijn er al vanaf €20,-. Het zal een onvergetelijke ervaring zijn. Singapore kun je ook eenvoudig combineren met Maleisië; je kunt vanaf Singapore met de bus of taxi de grens over.