Sint Maarten op het water: 8x de leukste en beste watersporten

Reisjevrij app QR
Download de Reisjevrij app Download de Reisjevrij app

Watersport eiland Sint Maarten : 8x Tips

Sint Maarten is naast een fijne bestemming voor een strandvakantie ook perfect voor watersporters! Het eiland heeft maar liefst 37 stranden en biedt enorm veel opties om ook op of onder water te kunnen genieten. Sint Maarten is bijvoorbeeld een goed eiland om te duiken! De mooiste en leukste watersport spots hebben wij voor jou op een rijtje gezet!

1. Surfen / kiten / windsurfen op Sint Maarten

surfen sxm
kitesurfen st maarten

Om te surfen op Sint Maarten kun je het beste naar de baai Le Gallion, aan de Franse kant van het eiland. Hier vind je ook een surfschool waar je zelf materiaal kunt huren of lessen kunt nemen bij de Saint Martin Surf Club. Het hele jaar door is deze baai een goede plek om te surfen op Sint Maarten. De baai is beschermd en heeft geen gevaarlijk rif waar je op zou kunnen belanden. De golven breken wat verder de zee op, een bootje kan je daarheen brengen of je kunt zelf peddelen. Hier zwemmen geen mensen, dus je hebt alle ruimte!

Indien je al een ervaren golfsurfer bent en je eigen materiaal hebt, kun je natuurlijk ook andere stranden uitproberen. Goede golfsurf-stranden op Sint Maarten zijn bijvoorbeeld Guana Bay, Oriënt Bay of Wilderness beach (voor deze laatste moet je wel een stukje wandelen).

2. Watersport op Oriënt Bay Sint Maarten

strand aan franse kant st maarten

Op het brede strand van Oriënt Bay vind je heel veel watersportmogelijkheden. Buiten golfsurfen zie je hier veel kitesurfers en windsurfers. Maar je kunt hier onder andere ook op een banaan of band achter een boot scheuren, jetski’s huren of parasailen. Het is een grote baai dus er is van alles mogelijk! Op het strand zie je verschillende hokjes staan waar je informatie kunt krijgen en materiaal kunt huren.

Hotel tip: Hotel La Plantation ****

Het is leuk om nabij Orient beach te verblijven! Naast het gezellige strand, met veel watersport en strandtenten, kun je er ’s avonds ook lekker eten bij verschillende restaurants. Hotel La Plantation ligt op loopafstand van het strand en heeft ook een lekker zwembad! Als je optijd boekt, kun je er al verblijven voor 160 euro per nacht inclusief ontbijt!

3. Jetski huren Sint Maarten

Jetski’s zijn populair op het eiland en dus ook op meerdere stranden te vinden om te huren. Zoals gezegd vind je ze bij Oriënt Beach, maar ook in Philipsburg (als je over de Boardwalk loopt) zie je verschillende bedrijven die jetski’s aanbieden. Ik heb ze ook zien liggen op Kimsha Beach in Simpson Bay bij de strandtent Roxxy en Buccaneers Beach Bar, of aan de Franse kant bij La Petit Plage. Behalve het zelf huren en besturen van een jetski, is het soms ook mogelijk om een tour rond het eiland te maken op een jetski. Hierbij volg je een gids en ga je van baai naar baai. Behalve jetski’s kun je bij deze bedrijven ook vaak andere dingen huren zoals ‘seabobs’ en kayaks.

3. Duiken op Sint Maarten

Met een watertemperatuur van gemiddeld 29 graden is het ook heel fijn om onder water te vertoeven! Sint Maarten heeft meerdere duikplekken en er is genoeg te zien. Er zijn duikplekken waar het rif heel mooi is, maar je kunt er ook wrakduiken. Wat ik zelf heel leuk vind, is dat je bij iedere duik bijna wel haaien (zwartpuntrifhaaien) tegenkomt. Dit blijft heel bijzonder! Verder zie je natuurlijk vele soorten vissen, kreeften, schildpadden, roggen of inktvissen. Wij hebben goede ervaringen met de duikschool Dive Sint Maarten. Je kunt hier duikopleidingen volgen, maar natuurlijk ook als gebrevetteerde duiker duiken! De duikschool zit op een handige locatie in Philipsburg en gaat altijd naar verschillende duikspots. Dit zijn altijd bootduiken. Het is ook mogelijk om zonder duikbrevet een proefduik te doen!

sint maarten duiken

4. Snorkelen op Sint Maarten

Op Sint Maarten kun je op verschillende plekjes snorkelen. Mijn absolute favoriet is om te snorkelen bij Creole Rock (in de baai van Grand Case), maar hier moet je met een bootje heen. Er worden ook snorkeltours aangeboden en die gaan vaak naar Creole Rock. Zelf snorkelen vanaf het strand is goed mogelijk bij Mullet Beach (bij de rotsen in het water), Little Bay beach (op het strand bij Divi Resort, hier ligt onder andere een helikopter op de bodem!), Dawn Beach (afhankelijk van de stroming) en Baie Rouge (bij de rotsen).

snorkelplekken sxm sint maarten

5. Boottocht Sint Maarten

Er zijn enorm veel aanbieders van boottochten op Sint Maarten. Het is erg populair om een dagje op een catamaran mee te varen en je hebt ze in alle soorten en maten. Zo heb je de echte partyboten, waar je de hele dag onbeperkt kunt drinken en de muziek hard staat, maar ook een rustige zeiltocht is mogelijk. Vaak duren de tochten de hele dag en is er een lunch inbegrepen, ofwel op de boot zelf ofwel bij een restaurant aan wal. Routes varieren en hangt ook af van de weersomstandigheden. Vaak kun je zelf ook een verzoek doen, bijvoorbeeld om het eiland Tintamarre te bezoeken. Als je met een grotere groep bent is het ook mogelijk om de boot af te huren met een schipper. Prijzen liggen tussen de $100-$200 per persoon. Ook heb je ‘Sunset-tours’, die duren meestal anderhalf tot twee uur en dan vaar je een stukje tijdens de zonsondergang, soms met diner. Behalve catamarans kun je ook een dagje mee op een speedboat.

bootje huren sint maarten

Iets dat tussen een jetski en een bootje in zit zijn de grappige tours van Rhino Safari’s!

6. Eigen boot huren Sint Maarten

tintamarre bezoeken sxm
Dit onbewoonde eilandje kun je met je eigen boot bezoeken!

Naast het maken van een boottocht is het ook mogelijk om een eigen bootje te huren op Sint Maarten. Let wel: voor de grotere boten heb je wel een vaarbewijs nodig! Het is niet heel veel te vinden op Sint Maarten, omdat de meeste aanbieders een boottocht aanbieden, maar het is zeker wel mogelijk! Wij hebben zelf goede ervaringen met Tropical Boat SxM in Marigot. Kleinere bootjes kun je hier zonder vaarbewijs huren, de grotere moeten met een vaarbewijs. Wij huurden een boot voor 7 personen voor een hele dag (van 8:30 tot 17:30) en waren 350 euro kwijt aan huur. Daarna werd nog benzine verrekend, totaal kwamen we rond de 400 euro. Je hebt met een eigen bootje de vrijheid om te gaan waar je wil! Wij gingen snorkelen bij Creole Rock, wat eten op het eilandje Tintamarre en hebben gezwommen in Happy Bay.

7. Kayak of SUP huren Sint Maarten

kano st maarten

Net zoals jetski’s zijn er op verschillende plekken op Sint Maarten ook kayaks te huur. Zelf huur ik graag een kayak bij Caribbean Paddling, daarmee kun je dan naar het eilandje Pinel kayaken. Zij verhuren ook SUPS. Maar ook op Kimsha Beach in Simpson Bay kun je kayaks huren! Als je geluk hebt zie je de schildpadden om je kayak heen zwemmen.

Have fun en reis je vrij ,
Sofie

Hey lezer of reiziger! Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Ik doe mijn best om alle reistips up to date te houden en jij kan daarbij helpen. Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

sofie hoebe

Sofie Hoebe

Door de jaren heen ben ik echt reis-verslaafd geraakt! Ik heb al een heel aantal landen van mijn bucketlist mogen afstrepen, maar er staat ook nog genoeg op. Het liefst maak ik actieve reizen: ik ga vaak op wintersport, duik graag en doe op reis zoveel mogelijk excursies en actieve activiteiten. Mijn reizen zijn heel gevarieerd: van all-inclusive hotels tot campings, van touren in een camper tot een zeilvakantie of cruise. Ik heb ruim twee jaar op het Caribische eiland Sint Maarten gewoond, dus ook over die regio kan ik veel vertellen. Ik hoop jullie door deze ervaringen ook verder op weg te helpen!

Meer over Sofie Hoebe

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *