Hero background

Hero background

Sint Maarten

Sint Maarten

Hoewel ongeveer de helft van het tropische eiland Sint Maarten onderdeel is van Nederland, ligt het helaas niet naast de deur. Na bijna 9 uur vliegen, bereik je Sint Maarten en hier krijg je dan ook direct veel voor terug. Maar liefst 37 paradijselijke stranden, een aangename temperatuur, lekker eten en de echte Caribische sfeer. Het eiland wordt niet voor niets ”The Friendly Island” genoemd. Voor iedere strandliefhebber is Sint Maarten écht een droomeiland. De andere helft van het eiland is Frans, dus eigenlijk zijn dit twee vakanties in een! Dit eiland is perfect voor een huwelijksreis of voor vakantiegangers die op zoek zijn naar een ontspannen vakantie, of natuurlijk van mensen die van watersport houden.

Handig om te weten

Alle reisblogs en tips

Leuke tours en excursies

Reizen naar Sint Maarten

Dit kleine eilandje in de Caribbean is heel bijzonder, mede omdat het eigenlijk opgesplitst is in twee landen: Nederlands Sint Maarten en het Franse Saint Martin. Hoewel je niets merkt van de grens, kun je toch het idee hebben dat je in twee verschillende landen bent wanneer je het eiland rondrijdt. Aan beide kanten van het eiland is genoeg te doen. 

Hiken

Op Sint Maarten kun je erg goed hiken! Dit komt mede doordat er op het eiland meerdere bergen te vinden zijn, en deze zijn bijna allemaal te ‘beklimmen’. Er zijn verschillende routes van verschillende moeilijkheidsgraden. Loop bijvoorbeeld een stuk langs het strand of beklim de hoogste berg van het eiland: Pic Paradis. Deze populaire hikeroute begint bij de Loterie Farm, een openlucht zwemparadijs aan de Franse kant. Boven op de berg word je getrakteerd op een prachtig uitzicht!

Strandvakantie

Tja, het kan ook niet anders dan dat Sint Maarten ontzettend veel strandjes heeft. Het eiland mag dan klein zijn, het beschikt wel over maar liefst 37 stranden! Er is voor ieder wat wils: van stranden vol met hippe strandtenten tot kleine, afgelegen strandjes en alles daartussen. Een van deze stranden verdient een aparte plek in deze lijst. Het eiland staat bekend om de bijzondere landingsbaan van de internationale luchthaven die vlak aan Maho Beach gelegen is. Op dit strand komen de vliegtuigen enorm laag aanvliegen om te landen en lijkt het alsof je het vliegtuig bijna aan kunt raken! 

Hoe lang blijven?

Als Nederlander mag je maximaal 6 maanden naar Sint Maarten zonder visum. Ga je voor een strandvakantie met een beetje sightseeing? Verblijf dan minimaal 9 dagen tot 2 weken. Je bent sowieso 9 tot 12 uur aan het vliegen dus dan is een weekje vakantie zeker nodig. Je kunt Sint Maarten ook onderdeel maken van je reis door Midden-Amerika!

Hoe kun je het beste reizen?

Je kunt natuurlijk op verschillende manieren naar Sint Maarten reizen. Eén ding is zeker, je moet het vliegtuig nemen. De makkelijkste manier is om een pakketreis te boeken, waarbij de vlucht, het transfer en het hotel in het pakket zitten. Soms is een pakketreis ook het goedkoopste, bijvoorbeeld wanneer je last-minute wilt reizen, dan is een pakketreis vaker goedkoper dan wanneer je het zelf gaat regelen. Boek bijvoorbeeld via TUI.nl.

Een andere optie is om apart je vlucht en hotel te boeken. In het hoogseizoen (vanaf januari is dit wel het onderzoeken waard om te kijken of het goedkoper is dan een pakketreis. Als je zelf je vlucht boekt via CheapTickets.nl en los je hotel boekt, ben je meestal goedkoper uit.