Snorkelen in Curacao | Stranden, Schildpadden & tips

Snorkelen in Curaçao met schildpadden

Curaçao is een tropisch eiland met wuivende palmbomen, witte stranden en helderblauw water. Tijdens je vakantie kun je elke dag een ander strand bezoeken en genieten van de mooiste zonsondergangen. De onderwaterwereld is ook een absolute ”must see”. Curaçao staat bekend als een van de mooiste en fijnste duik- en snorkelbestemmingen. Hieronder volgen een aantal tips voor mooie stranden waar je goed kunt snorkelen. Plus nog een speciale tip van de locals voor de beste plek om te snorkelen tussen de schildpadden.

Top 4 locaties om mooi te snorkelen met schildpadden

Hieronder een kaartje met de ligging van de 4 mooie duik en snorkelplekken in Curacao. Curacao is een klein eiland, dus met een huurauto ben je er zo!

beste duikplekken en snorkelen curacao kaart
Kaartje met de beste duik- en snorkelspots!

Zelf heb ik onderstaande stranden en baaien ook bezocht. Ik heb nog nooit zo dichtbij schildpadden gezwommen, echt een onvergetelijke ervaring.

1. Strand Porto Marie

snorkelen helder water Curacao
Snorkelen in helderblauw water op Porto Marie

Naar dit strand toe rijden is al een feestje. Tijdens de rit ernaar toe rijd je door het plaatsje St. Willibrordus, een klein lokaal dorpje waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Naast een prachtige gekleurde kerk ligt het dorp aan de zoutpannen, waarin vele flamingo’s wonen. Een prachtig gezicht om deze beeldschone dieren in hun natuurlijke habitat te kunnen zien.

Er is een uitkijkpunt vanwaar je een geweldig uitzicht hebt over het natuurgebied. Je rijdt door dit natuurgebied richting de parkeerplaats van Porto Marie. Hier aangekomen heb je direct een adembenemend uitzicht over de baai en zie je direct hoe helder het water hier is. Omdat het een beschermd natuurgebied is betaal je wel een paar gulden entree, maar dit is het zeker waard. Je kunt zelf je snorkelsetje meenemen of een set huren bij de lokale duikschool. Links en rechts van de baai bevinden zich grote rotspartijen, waar prachtige vissen en koraal onder water voorkomen. Probeer dicht langs de kant te snorkelen voor het mooiste zicht en met een beetje geluk kom je een schildpad tegen.

2. Kokomo beach

snorkelen curacao kokomo strand
Snorkelen tussen zeepaardjes bij Kokomo beach

Kokomo beach is een leuk strand met kraakhelder water. Het ligt op ongeveer 10 minuten rijden van de hoofdstad Willemstad. Een iets kleiner strand met fijne ligbedden en een gezellig restaurant waar je prima kunt eten. Op Kokomo is een duikschool waar je snorkelsetjes kunt huren en hier kun je de ultieme vakantiefoto maken op een van de schommels in het water. Schildpadden kun je hier tegenkomen, al is de kans iets kleiner dan op de andere stranden. Toch mag je deze snorkelspot niet missen! In het water is prachtig koraal te zien, en het schijnt dat hier ook zeepaardjes rondzwemmen. Helaas heb ik ze zelf niet gezien tijdens het snorkelen, maar wie weet heb jij geluk. Het water is erg helder en er zijn prachtige vissen te zien, zelfs dichtbij de kant. Een heerlijke beach spot voor een snorkeldagje.

kokomo beach schommels curacao
De ultieme vakantie foto op Kokomo beach. De schommels bij Kokomo beach.

3. Tugboat/ Caracasbaai

In het gebied bij Jan Thiel beach (waar veel vakantie resorts liggen), aan het einde van de Caracasbaaiweg, vind je een bijzondere duikspot waar je ook kunt snorkelen. Het is geen groot toeristisch strand, maar er bevindt zich een lokale duikschool, waar je een drankje kunt bestellen om even bij te komen na het duiken of zwemmen.

snorkelen curacao
Snorkelen

Op deze bijzonder snorkelspot ligt een gezonken sleepboot in onderwater. Op een aantal minuten zwemmen vanaf de kust kom je uit op deze plek en heb je een bijzondere aanblik. Een unieke snorkelervaring om een gezonken boot van zo dichtbij te kunnen zien met zoveel onderwaterleven er omheen zwemmend. Dit is een van de meest bijzonder snorkelspots waar ik ooit heb gezwommen. Het is even zoeken in het water om de boot te vinden, maar je kunt bij de duikschool naar de locatie vragen. Deze snorkelspot is zeker een bezoekje waard, plus je kunt hier ook schildpadden tegenkomen.

4. Tip van de locals – Playa Grandi

Duiken en snorkelen Curacao
De snorkelspot om schildpadden te spotten!

De absoluut beste snorkelspot om schildpadden te zien is Playa Grandi. Dit lokale strand is gelegen op de weg richting Westpunt. Iedere dag verkopen lokale vissers hier hun vis op de pier en aan het einde van de ochtend rond 12 uur gooien ze de overgebleven resten terug in het water. De schildpadden eten deze vis maar al te graag, dus zijn ze gegarandeerd rond dit tijdstip aanwezig. Een grote familie schildpadden zwemt hier rond in de baai, dus je kunt zowel grote als kleine schildpadden treffen. Nog nooit heb ik zo dichtbij schildpadden gezwommen. Wat een bijzondere en onvergetelijke ervaring. Raak deze prachtige dieren niet aan en probeer ze zoveel mogelijk met rust te laten in hun natuurlijke omgeving. Maar als je ze met respect behandelt en op gepaste afstand blijft kun je hier de snorkelervaring van je leven hebben.

Meer over Curacao?

Ben jij al gaan snorkelen met schildpadden? Of heb jij nog snorkeltips of mooie duikspots ontdekt in Curacao? Of heb je vragen? Stel ze hieronder.

Have fun en reis je vrij ,
Selma

Hey lezer of reiziger! Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Ik doe mijn best om alle reistips up to date te houden en jij kan daarbij helpen. Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

Selma blogger

Selma Hoving

Al ruim 8 jaar vlieg ik als stewardess de wereld rond. Nog steeds ontdek ik nieuwe plekken en word ik erg happy van het ontmoeten van nieuwe mensen. Reizen is mijn passie, geeft me veel energie en mooie bestemmingen deel ik graag met anderen. Ik neem je mee naar leuke reisbestemmingen, toffe hotspots en ik geef je handige reistips.

Meer over Selma Hoving

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *