Hero background

Hero background

Spanje

Spanje

Als we vroeger op vakantie gingen, dan was het meestal naar Spanje. Twee weken lang zon, zee en strand, dat is waar ik Spanje van kende. En natuurlijk een goed feestje in Salou! Inmiddels heb ik Spanje ook op een andere manier leren kennen: een vakantieland met prachtige steden, heerlijk eten, prachtige natuurgebieden én een met tropische eilanden. Een dikke bonus: in Spanje is het bijna altijd mooi weer!

Handig om te weten

Kies een regio

De leukste citytrip tips!

Onze reisroutes

Alle reisblogs en tips over Spanje

Reizen naar Spanje

Spanje is vooral bekend van zon, zee en strand, afgewisseld met tapas en steden zoals Barcelona en Valencia. Maar Spanje is meer: groene kusten in het Noorden, ruige binnenlanden, bergen, mooie steden, echte highlights zoals het Alhambra en de Mezquita en stille dorpen. Als je jezelf wat verdiept in de verschillende regio’s en hun bezienswaardigheden, zijn er heel wat prachtige reizen die je kan maken door Spanje.

Citytrips paradijs

Spanje heeft veel leuke steden die je kan bezoeken tijdens een citytrip. Denk aan hippe steden als Barcelona, Malaga en Valencia. Hierbij kun je stad en strand fijn combineren. Of wat dacht je van een stedentrip naar de hoofdstad, Madrid. Een prima bestemming om er even tussen uit te zijn.

Eilanden

De Spaanse eilanden zijn ook onwijs populair. Zelf bezochten wij enkele Canarische Eilanden waaronder Fuerteventura, Tenerife, Mallorca en Gran Canaria. Hoewel deze eilanden zich perfect lenen voor een luiervakantie, is het zeker de moeite waard om de eilanden te verkennen met een huurauto. Vooral Mallorca en Tenerife hebben waanzinnig mooie vergezichten!

Een zonvakantie, ga all in!

Een vakantie naar Spanje hoeft niet persé heel avontuurlijk te zijn. Het is ook een fijne en zonnige bestemming om helemaal tot rust te komen. Verblijf bijvoorbeeld op 1 plek, heerlijk in een all-inclusive hotel. Die zijn er voldoende in Spanje! Lees hier meer over de voordelen van een all inclusive vakantie in Spanje.

Hoe kun je het beste reizen?

Zelf geven wij 100% de voorkeur aan zelfstandig reizen met een eigen auto of huurauto! De meeste Spanjaarden zijn heel vriendelijk en geduldig in het verkeer. In de steden laten ze je voorgaan als je bijvoorbeeld nog moet invoegen. Ook de wegen zijn over het algemeen erg goed. Onze ervaringen lees je hier. Heb je geen (internationaal) rijbewijs, dan kun je er ook voor kiezen om een groepsrondreis te maken of gebruik te maken van het openbaar vervoer. Dat is prima geregeld in Spanje.

Interessante buurlanden voor een roadtrip Europa

Maak Spanje onderdeel van een roadtrip door Europa. Spanje heeft een aantal interessante buurlanden. Het land grenst aan Frankrijk en Portugal. Ga je met je eigen auto op vakantie? Dan is een rijd je sowieso door België en Frankrijk.