Sri Lanka, Negombo | Tips, bezienswaardigheden en overnachten
Negombo bezienswaardigheden

Tips Negombo: bezienswaardigheden en overnachten

Negombo is een kustplaats vlakbij het internationale vliegveld Colombo Bandaranaike. Dit maakt Negombo de perfecte stop voor de eerste of laatste dag of dagen van je rondreis. Je kunt er heerlijk aan het strand verblijven en je rijdt er op een kwartiertje heen vanaf de luchthaven. Veel vluchten uit Europa komen in de nacht aan, dus dan is het wel zo lekker om snel bij je hotel te zijn en wat tijd te nemen om bij te komen. Tip: Boek je taxi vooraf zodat je bij aankomst na een lange vlucht niet meer hoeft te zoeken naar een taxi en moet onderhandelen over de prijs. Hier kun je je vervoer vooraf boeken tegen een goede prijs. (prijzen vanaf €11,-). Heb je een privéchauffeur? Deze komt je dan waarschijnlijk ophalen. 

Bezienswaardigheden en doen in Negombo

Negombo is niet zo groot maar er zijn leuke bezienswaardigheden. Wil je de eerste of laatste dag van je reis niet relaxen aan het strand? Dan kun je je prima vermaken in Negombo. Wij vonden het fijn om een tour te doen per een TukTuk. In 2 uur tijd hebben wij de belangrijkste bezienswaardigheden bezocht.

Vismarkt

Negombo vismarkt tips

Een van de grootste vismarkten van Sri Lanka is te vinden in Negombo. De visserij is een belangrijke bron van inkomsten. In de nacht en vroege ochtend varen de vissers met hun vissersboten de zee op en keren in de ochtend en vroege middag terug met hun vangst voor de dag. Op het strand wordt de vis te drogen gelegd en verkocht op de markt ernaast. Het is erg leuk om te zien hoe de vis wordt gedroogd, schoongemaakt en verhandeld. Je ziet de vissers en de verkopers aan het werk. Even verderop kun je ook de vissersboten zien liggen.

Dutch fort en Dutch Canals

Nederland in Sri Lanka dutch bezienswaardigheden

De Nederlandse invloeden zijn in Negombo goed te zien. Deze bezienswaardigheden komen uit de Nederlandse koloniale tijd. Het is leuk om een stukje Nederlandse geschiedenis in de stad te zien. Er zijn diverse kanalen aangelegd door de Nederlanders in de koloniale tijd. Je kunt de kanalen bezoeken. Het is ook leuk om een boottocht over de kanalen te maken. Ook het Dutch fort is leuk om te zien. Je kunt de overblijfselen van de toegangspoort bekijken. Het gedeelte erachter wordt tegenwoordig als gevangenis gebruikt.

Lewis Place

restaurant tips centrum negombo

Lewis Place is het hart van het centrum. Dit is een gezellige straat met vele restaurantjes, barren en winkels. Tip: Lords Complex. Het bestaat uit verschillende gelegenheden om te eten en te drinken. Het eten is er heerlijk en ze hebben lekkere cocktails. Daarnaast bieden ze een gratis fish spa voor hun gasten.

Kerken

Kerken Negombo tips

Wanneer je interesse hebt in Rooms-Katholieke kerken, dan kun je in Negombo je hart ophalen. De stad is hoofdzakelijk christelijk. Er zijn diverse kerken en kathedralen te bezichtigen. De mooiste is de St. Mary’s Church in het hart van Negombo. Het plafond is erg indrukwekkend.

Muthurajawela marsh

Negombo boottocht natuur tips

Dit is Sri Lanka’s grootste moerasgebied en ligt 20 kilometer ten zuiden van Negombo. Hier leven 75 soorten vogels en is een uniek stukje natuur. Je kunt een leuke boottocht over dit gebied maken. Je hebt dan kans op het spotten van krokodillen, varanen, schildpadden en apen. Er zijn excursies naar het moeras. Tip: voorkom dat je niet mee kunt en reserveer hier je tickets vooraf!

 

Van het vliegveld naar de stad

Er zijn verschillende manieren om van het internationale vliegveld Colombo Bandaranaike naar Negombo te reizen. Het openbaar vervoer is hier een slechte keuze omdat er geen rechtstreekse verbindingen zijn. In de nacht rijden er ook geen bussen en treinen. Omdat Negombo maar slechts 10 kilometer van het vliegveld ligt, is het aan te raden een taxi of een tuktuk te nemen. De beste manier om naar je accommodatie te reizen is om het vervoer vooraf te boeken bij een taxi bedrijf of je vervoer laten regelen door je accommodatie. Tip: Boek je taxi vooraf zodat je bij aankomst na een lange vlucht niet meer hoeft te zoeken naar een taxi en moet onderhandelen over de prijs. Hier kun je je vervoer vooraf boeken tegen een goede prijs. Heb je een privéchauffeur geboekt voor je rondreis? Dan zal deze je waarschijnlijk komen afhalen.

Negombo bezienswaardigheden centrum

Verder reizen

Vanuit Negombo kun je verder reizen naar andere plekken in het land. Dit kan per openbaar vervoer (bus en trein) of per privé chauffeur.

Bekijk hier een mooie reisroute van Sri Lanka! Bekijk hier alle hoogtepunten van Sri Lanka!

Maak je geen rondreis door Sri Lanka dan zijn er ook diverse dagtrips die de moeite waard zijn. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de bekende leeuwenrots in Sigiriya, aan de stad Kandy, een Safari maken of het Nederlandse VOC stadje Galle bezoeken. Bekijk zeker de mogelijkheden voor een safari in verschillende nationaal parken.

Je vind diverse excursies hier

Safari sri lanka negombo
Minneriya National Park

Hotel tips in Negombo

Omdat Negombo zo’n populaire plaats is onder reizigers is er voldoende keuze in overnachtingsaccommodaties. Voor elk budget is er iets te vinden.

Wij kozen voor: Camelot beach hotel  Dit 4* hotel heeft 2 zwembaden en ligt direct aan het strand. Het is gelegen midden in het toeristische hart van de stad; lewis place. Gasten beoordelen deze accommodatie met een 8,4 en je betaalt ongeveer €50 voor een deluxe kamer inclusief ontbijt.

Negombo hotel tips

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Check voor vertrek de coronamaatregelen van het land. Daarnaast heb je voor sommige landen een negatieve corona PCR test nodig incl. ‘corona vrij verklaring’. Vaccinatie op reis is specialist op het gebied van reisvaccinaties en je kunt er ook terecht voor zo’n coronatest.

Gaan jullie Negombo ook bezoeken? Laat hieronder een berichtje achter.

blogger Debbie

Dit artikel bevat affiliate links, je leest er meer over in de disclaimer. Fotocredits: Debbie & Pixabay.com

Over de auteur

client-photo-1
Debbie Hameleers
Het maken van verre reizen is mijn passie. Ik bepaal graag zelf mijn eigen reisroute en stel deze zelf samen. Het worden altijd unieke routes langs de hoogtepunten van het land, of een combinatie van landen. Deze routes wil ik hier graag met jullie delen. Een grote magnetische wereldkaart is prominent aanwezig in mijn huis en biedt telkens inspiratie voor nieuwe bestemmingen.

Reacties en vragen

Stel hier je vraag of geef een reactie.