Tangalle, Sri Lanka | Tips, bezienswaardigheden en overnachten

Reisjevrij app QR
Download de Reisjevrij app Download de Reisjevrij app

Tips Tangalle: bezienswaardigheden en overnachten

Tangalle is een prachtige kustplaats in het zuiden van Sri Lanka en heeft mooie brede stranden met veel palmbomen. Hier kun je even lekker relaxen tijdens je rondreis door Sri Lanka. Het is ook een prima uitvalsbasis voor diverse plekken zoals bijvoorbeeld een safari naar Yala NP. In de buurt zijn een aantal leuke en bijzondere plekken te bezoeken.

Overnachten in Tangalle

Wij kozen voor: Seven Turtles Resort

Seven Turtles Resort is een 4* boetiekhotel aan de zuidkust van Sri Lanka, uit de drukte van het centrum van Tangalle. Het heeft een zwembad en ligt direct aan een mooi breed strand. De ruime kamers combineren modern gemak en traditionele stijl en hebben allemaal een prachtig uitzicht op de zee. De badkamer is heel ruim en de douche is fijn! Het hotel kan je ook helpen met dagtrips naar diverse attracties die Sri Lanka te bieden heeft. Gasten beoordelen deze accommodatie met een 9,6 en je betaalt rond de €100 voor een kamer inclusief ontbijt.

Bezienswaardigheden en doen in Tangalle

Rekawa Turtle Watch

Sri lanka turtles

Zo een 5 verschillende soorten schildpadden leggen hun eieren op Rekawa beach. Je kunt de Rekawa Turtle watch bezoeken om dit te zien. Vanaf 20:00 kun je bij het bezoekerscentrum terecht. De gidsen patrouilleren op het strand en zodra een schildpad gespot is, is het mogelijk om te gaan kijken. Je loopt dan samen met de gids het strand op en je ziet hoe de reuzenschildpad eieren aan het leggen is. Heel bijzonder. Eerst graaft de schildpad een gat en legt vervolgens tussen de 100 en 200 eieren. Daarna wordt het gat dichtgemaakt en gaat de schildpad terug naar de zee. Wij waren getuigen van dit spektakel! De kosten zijn 1000 rupees per persoon.

Op Safari

Olifanten Sri lanka tips

Als je het niet erg vindt om even in de auto te zitten, kun je een uitstap maken naar Yala NP; een van de belangrijkste safari bestemmingen van Sri Lanka. Lees hier meer over een safari in Yala.

Kelametiya bird sanctuary

Vogels Sri lanka tips

Op een half uurtje van rijden van Tangalle kom je dit stukje natuur tegen. Het is een van de oudste en belangrijkste vogelreservaten van Sri Lanka. Ongerepte natuur en een gevarieerde hoeveelheid vogels uit geheel Azië zijn hier te bewonderen. Er leven meer dan 150 soorten vogels, 20 soorten zoogdieren en 38 soorten reptielen. Je kunt een leuke tour van 2,5 tot 3 uur boeken. Je gaat dan met een gids op pad in een boot op zoek naar al deze dieren. Je kunt de boottocht het beste in de ochtend of in de namiddag maken. Zo heb je meer kans om de dieren te spotten.

Mulkirigala rotstempels

tempels sri lanka zuidkust

Op 16 kilometer – een half uurtje tijden – van Tangalle vind je deze rotstempels. Ze zijn te vergelijken met de tempels in Dambulla. Er zijn 7 tempels te vinden in de rotsen en deze zijn gevuld met boeddha beelden. De entree kost 500 rupees.

Verder reizen

Vanuit Tangalle kun je verder reizen naar andere plekken in het land. Dit kan per openbaar vervoer (bus en trein) of per privé chauffeur.

Have fun en reis je vrij ,
Debbie

Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

Foto credits: Pixabay & Booking.com
reisblogger debbie

Debbie Hameleers

Het maken van verre reizen is mijn passie. Ik bepaal graag zelf mijn eigen reisroute. Het worden altijd unieke routes langs de hoogtepunten van het land, of een combinatie van landen. Deze routes wil ik hier graag met jullie delen. Een grote magnetische wereldkaart is prominent aanwezig in mijn huis en biedt telkens inspiratie voor nieuwe bestemmingen.

Meer over Debbie Hameleers

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *