Hero background

Hero background

Sri Lanka

Sri Lanka

Niet voor niets werd Sri Lanka door Lonely Planet uitgeroepen tot dé reisbestemming van het jaar. Dit groene Aziatische eiland heeft alles in petto om van jouw reis een onvergetelijk avontuur te maken. De meest gastvriendelijke bevolking ever draagt hier zeker aan bij. Als je wilt backpacken of een zelfstandige reis naar Sri Lanka wilt maken, dan ben je hier aan het juiste adres. Meerdere bloggers reisden al af naar Sri Lanka en combineerden het ook met de Malediven. Reisroutes en tips genoeg!

Handig om te weten

Onze reisroutes door Sri Lanka

Sri Lanka is een prima land om zelfstandig te bereizen. Geliefd bij cultuursnuivers en backpackers. Wij maakten meerdere reizen door dit land en hier zijn de complete reisroutes!

Alle reisblogs en tips

Backpacken en reizen door Sri Lanka

Sri Lanka is een klein Aziatisch land en dus fijn te bereizen. Je kunt je hart ophalen in de natuur en de cultuur.  Zo zijn er nationale parken waar je wildlife kunt spotten of lekker kunt wandelen, zijn er prachtige theeplantages en schitterende tempels. En de bevolking is super lief. Sri Lanka heeft dus niet voor niets de bijnaam: ‘De parel van de Oceaan‘. 

Wildife

In Sri Lanka zijn er voldoende opties om wildlife te spotten bij een safari. Er leven veel bijzondere dieren zoals het luipaard, olifanten, waterbuffels, apen, herten en zwijnen en meer. Het Yala National Park is misschien wel het bekendste wildlife park van Sri Lanka. Met een oppervlakte van bijna 1 miljoen vierkante kilometer is het het op een na grootste wildlife park van Sri Lanka. Daarnaast is het ook het meest bezochte park. Naast Yala zijn er ook nog veel andere nationale parken zoals: Wilpattu National Park, Minneriya National Park en het Kaudulla National Park

Natuur

De natuur is hier zeer divers: stranden, watervallen, hoge rotsen en de jungle… Je vindt het allemaal op dit eiland. Sri Lanka is het paradijs van flora & fauna. Ook een van de redenen waarom je hier zoveel wildlife kan vinden.

Geliefde backpack bestemming

Sri Lanka is al jaren in trek bij backpackers. Het eiland is vrij compact en daardoor kun je makkelijk een reisroute uitstippelen. De meeste plaatsen zijn goed bereikbaar per bus of zelf met de tuktuk. Toeristen zijn erg belangrijk voor Sri Lanka, omdat zij een grote bron van inkomsten zijn om het land uberhaupt draaiend te houden. Anderzijds is backpacken in Sri Lanka erg goedkoop! Win-win dus!

Wat is de beste reistijd?

In principe kun je Sri Lanka het hele jaar door bezoeken. Er zijn twee regenseizoenen. Deze regenseizoenen vallen beiden in een andere periode én andere locatie. Het is dus een beetje afhankelijk van de plekken die je wilt bezoeken, wanneer de beste reistijd is. De “Yala Monsoon” loopt van april t/m september en er kan dan een fikse regenbui vallen in het westen, zuidwesten en het binnenland van Sri Lanka. De “Maha Monsoon” loopt vanaf eind oktober t/m maart. Dan regent het aan de oostkust regelmatig.

Omdat de meeste mensen voornamelijk het zuiden en westen van het land willen bezoeken, is december t/m maart de beste reistijd voor de meeste vakantiegangers.

Bekijk voor het boeken van je reis en voor vertrek het actuele reisadvies van Sri Lanka.

Hoe kun je het beste reizen?

Wij hebben veel gereisd met het openbaar vervoer (bussen, treinen en tuktuks), privé taxi’s en toeristenbusjes. Het is erg afhankelijk van je bestemming wat de beste optie is. Het is in elk geval een beleving ansich. Sowieso kun je in Sri Lanka een van de mooiste treinreizen (ter wereld) maken. Ook hebben we ervaring met een privé chauffeur die ons naar alle bestemmingen op het eiland heeft gebracht. Dus of je nu een avontuurlijke backpacker bent, of een luxere reiziger, op Sri Lanka kan het allebei.

Combineren met de Malediven

De Malediven staat bij velen op hun bucketlist. En dat is geheel terecht: witte stranden, een blauwe zee, een prachtig duik- en snorkelparadijs, romantisch op (huwelijks)reis en… droomresorts. Veel mensen combineren Sri Lanka met de Malediven, omdat je er vanuit Sri Lanka binnen een uurtje vliegen bent. Daarnaast is het natuurlijk de perfecte afsluiter van een actieve rondreis en vakantie door Sri Lanka.