St. Lucia nijlpaarden spotten tijdens de Hippo tour

Nijlpaarden spotten in St Lucia

Als je nijlpaarden wilt zien in Zuid-Afrika, dan moet je naar St. Lucia gaan. St. Lucia vond ik een aangename verrassing tijdens onze rondreis door Zuid-Afrika. St. Lucia is echt een heel klein dorpje aan de Oost-kust van de province Kwazulu Natal. Dit was eigenlijk een van de eerste dorpjes die we in lange tijd bezochten. Ondanks dat St. Lucia piepklein is, is er écht veel te doen, waaronder de Hippo tour!

De Hippo tour

Nijlpaarden St. Lucia
Tijdens de Hippo & Croc tour om 16.30u!

St. Lucia is dé plek in Zuid-Afrika om nijlpaarden (Hippo’s) te spotten. Er leven er zo’n 800 in het estuarium van St. Lucia. Dat is een riviermonding waar het zoetwater gemengd wordt met zeewater en dus de zee. Nou daar liggen deze joekels de hele dag te chillen!

Wij deden de Hippo & Croc tour (want er zijn ook krokodillen) op onze dag van aankomst. Je kunt deze tour ter plekke en overal boeken in St. Lucia. Wij deden dat bij Heritage tours & safaris. Je vindt hun kantoor in de hoofdstraat van St. Lucia: Mckenzie Street. De boot vertrekt vijf keer per dag en kost R350 (€17,50 per persoon). Onze boot vertrok om 16.30u en de tour duurt 2 uur. Rond deze tijd heb je mooi licht i.v.m. de ondergaande zon. De boot vertrekt vanaf de pier Siyabonga Jetty. Dat is 10 minuutjes lopen vanaf het kantoor van Heritage Tours, of twee minuten rijden met de auto. Er zijn gratis parkeerplaatsen.

Let wel op! Want er zijn zomer en wintertijden! In de winter (juni t/m aug) vertrekt de laatste boot rond 15.00u! Bekijk hier de vertrektijden.

wat doen in st. lucia
Shoot! Aan de verkeerde kant!

Tijdens de Hippo tour vertelt de ‘kapitein’ vanalles over de nijlpaarden en andere dieren die je tegenkomt. Wij zagen naast nijlpaarden ook een krokodil en veel vogels.

Wist je bijvoorbeeld dat nijlpaarden niet kunnen zwemmen?!

Hippo & croc tour st lucia
Hippo & croc tour met Heritage Tours

Meer over St. Lucia?

Behalve nijlpaarden spotten, kun je nog veel meer doen in St. Lucia! Ook het Hluhluwe Imfolozie park is de moeite waard.

Hotel tips

Wij bleven 3 nachten in St. Lucia, maar dit hadden er gerust 4 of 5 mogen zijn!

Wij kozen voor: Umlilo Lodge ****

Hotel tips St. Lucia
Hotel tip St. Lucia: Umlilo Lodge

Als je van mooie en bijzondere accommodaties houdt, dan is Umlilo Lodge the place to be in St. Lucia. De weg naar je mooie kamer vind je via de houten paden door de tropische tuin, met prachtige bloemen, planten en vijvers. De kamers zijn mooi, ruim en voorzien van airco, klamboes, fijne bedden, een ijstkastje, TV en een grote schone badkamer. Wij hebben nergens fijner geslapen in Zuid-Afrika dan bij Umlilo Lodge! Ook de ligging is perfect en rustig, op twee minuten lopen van de hoofdstraat.

Boeken via hun eigen website over via Booking.com.

Heb je nog vragen over deze tour of hoe je de nijlpaarden kan bekijken? Stel je vraag hieronder.

Have fun en reis je vrij ,
Evy

Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

Geupdate in maart 2023.
reisblogger evy van kan

Evy van Kan

In India heb ik de eerste keer de ultieme vrijheid van backpacken mogen ervaren! Sindsdien wil ik niet meer anders. Voor elke reis kies ik mijn eigen bestemmingen, route en hotels. Deze tips deel ik graag met jou, hier op Reisjevrij.nl. Have fun!

Meer over Evy van Kan

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *