Stedentrip Lissabon: Zien en doen in 3 dagen
highlights lissabon 3 dagen stedentrip

Stedentrip Lissabon: tips en doen in 2 tot 3 dagen

Allereerst begin ik met dat Lissabon een prachtige stad is met veel mooie uitzichtpunten. Niet heel gek voor een stad die op 7 heuvels is gebouwd. Om Lissabon in 3 dagen te bekijken, is moeilijk. Er is veel te zien en te doen in de hoofdstad van Portugal. Er zijn een aantal highlights maar kijk vooral wat bij jou past. Hierbij mijn tips en dagindeling voor een leuke stedentrip in Lissabon.

Waar overnachten in Lissabon

Zelf heb ik maar 2 nachten in het hotel geslapen. Er waren veel opties waaruit ik kon kiezen, bekijk hier al onze hotel tips in Lissabon. Ik heb twee hotels gekozen waar je fijn kan overnachten. In het eerste hotel heb ik zelf overnacht en dit is absoluut goed bevallen!

Hotel tip: Hotel Duas Naҫöes

hotel tip lissabon
Ons hotel in Lissabon

Voor €72 per nacht zit je in het hart van Lissabon. Door de goede isolatie heb je geen last van geluiden van buitenaf. Voor een leuke prijs heb je een kleine en schone kamer met uitzicht op een stukje Rua Augusta. Hierdoor ben je dichtbij de meeste bezienswaardigheden. De ligging krijgt zelfs een 9,2! Via de metro, bus of lopend ben je niet al te lang onderweg. Het ontbijt is simpel maar absoluut goed! Bekijk Hotel Duas naҫöes hier.

Hotel tip: Hotel Turim Av. Liberdade

hotel tips lissabon portugal
Lekker luxe

Een hotel in dezelfde prijsklasse maar totaal anders. Dit moderne hotel ligt 2 km van het centrum af. Met een dichtstbijzijnde metro ben je snel overal waar je naar toe wilt. Op loopafstand is de Praҫa Marquês de Pombal en de hop-on-hop-off-bus. Het hotel heeft een uitstekende service en personeel. Andere gasten beoordelen dit hotel met een 8,2. Dit is natuurlijk erg goed! Bekijk het hotel Turim Av. Liberdade hier.

Wat zien en doen in Lissabon

Genieten van mooie uitzichten, smalle en sfeervolle straatjes en een mooi strand binnen handbereik. Wat wil je nog meer? Er is genoeg te zien en doen in Lissabon.

tips lissabon

Dag 1 – Aankomst Portugal

Vanaf Eindhoven is het 2 uur en 50 minuten vliegen. Natuurlijk kan je ook vanaf Amsterdam. Dit duurt 3 uur. Zelf heb ik gekozen om vanaf Eindhoven te gaan en ook besloten om in de ochtend te vertrekken. Zo was ik rond 10 uur op het vliegveld van Lissabon. Let er wel op dat het in Lissabon één uur vroeger is dan in Nederland. Op het vliegveld heb je meerdere keuzes om in het centrum te komen. Zoals de bus, de metro of de taxi. Ik ging met de metro en dit beviel me wel. Het systeem werkt hetzelfde als hier. Je koopt een kaartje en daar kan je geld opzetten. Wel is het minimale bedrag 3 euro. De metro’s rijden vaak en zo kwam het dat ik binnen 40 minuten in het centrum was.

Met de Lisbon Card heb je gratis toegang tot 23 musea en reis je gratis met het openbaar vervoer!

Nadat ik samen met mijn zus het hotel had gevonden, konden we snel door naar onze volgende activiteit: de vlooienmarkt. Het begint in de Campo de Santa Clara en loopt daarna langs de Panteᾶo Nacional om twee vliegen in één klap te hebben. Je kunt er komen met tram 28; bij halte Voz Operário moet je uitstappen. Zo is er weer een highlight afgestreept!

bezienswaardigheden lissabon
De vlooienmarkt en de Panteᾶo Nacional

Omdat we niet met de tram terug wilden gaan, zijn we rustig terug gelopen via de slingerende straatjes. Het plein Terreiro Do Paso, dat we deze citytrip nog vaak gaan zien, is een groot en mooi plein met één standbeeld in het midden. Het maakt het ook mooi dat de Taag er langs stroomt. Na een rondje plein gingen we de hop-on-hop-off bus in om een snelle indruk te krijgen van de stad. We waren van plan om het hele rondje te blijven zitten, maar we konden de Torre De Belem niet overslaan. Deze toren staat naast de Taag en geeft veel geschiedenis over de stad.

3 dagen lissabon
Torre de Belem

Op een bankje hebben we een ijsje gegeten om rustig de toren te bekijken en te wachten op de hop-on-hop-off bus. Er zijn meerdere organisaties, die allemaal dezelfde soort bussen hebben en dezelfde afbeeldingen op de bus zijn afgedrukt. Dit was voor ons erg verwarrend en we moesten goed opletten!

Één van de uitzichtpunten, die wij hebben overgeslagen, is het uitzicht vanaf de Alameda Cardeal Cerejeira over de Parque Eduardo VII. Vanuit de bus hebben we wel een snelle glimp op gehad, maar onze voorkeur voor uitzichtpunten gingen ergens anders naartoe.

We wilden voor het eten snel naar de Elevador De Santa Justa. De wachtrij was lang, maar de moeite waard. Wij waren niet goed voorbereid en wij konden pas rond half 10 ‘s avonds eten. Voor een leuk restaurant is het plein Rossio een fijn plein. Wij hebben in een zijstraat, vol met restaurants, gegeten. We werden zelfs vermaakt met straatacts. Ik heb nog geholpen met een act van acrobaten. Heel gezellig is het!

Uitzicht van Elevador de Santa Justa avond
Het uitzicht van Elevador de Santa Justa in de avond.

Dag 2 – Lissabon ontdekken

We zijn de dag begonnen met een route die ons veel uitzichtpunten geeft. Omdat we geen energie en puf hadden om de heuvel op te lopen, zijn we weer met tram 28 gegaan om bij dezelfde halte uit te stappen. We liepen wat rond totdat we een uitzichtpunt in Largo Das Portos Do Sol tegenkwamen. Dit punt heet Mirandouro Das Portas So Dol. Ik raad je ook aan om iets verder naar beneden te lopen, om daar een mooi plek in een parkje te vinden. Vanaf hier heb je ook een mooi uitzicht over de Taag en een stukje stad.

highlights lisssabon portugal
Het uitzicht vanaf Mirandouro Das Portas So Dol.

Wat heel fijn is, is dat de Sé-kathedraal en Igreja de Santo António de Lisboa dichtbij elkaar liggen. We kwamen hierachter toen we verder naar beneden liepen. Beiden zijn heel mooi en verschillend. Helaas was er een mist in de Igreja de Santo António de Lisboa en het was omringd met steigers.

Omdat het mooi weer was, wilden we aan de Taag picknicken. Het heeft niet zoals Barcalona een lang zandstrand, maar langs de Taag zijn er veel zitjes gemaakt zodat je wel kan genieten van het uitzicht. We zijn gaan zitten bij het plein Terreiro Do Paso. Als ik richting de Taag keek, zag ik in de verte Ponte 25 de Abril en Cristo Rei. Wat je zeker moet proberen, zijn de Pastéis de Nata (Portugese roomtaartjes). Deze zijn in de vele patisseries te vinden.

Picknicken bij Taag
Goedkoop lunchen bij de Taag!

De beroemde Castelo de Sᾶo Jorge kan echt niet overgeslagen worden. Het is een mooi gebouw maar wel voornamelijk gericht op de uitzichten. Vanaf iedere toren kan je mooie foto’s maken, maar de beste en mooiste foto’s kan je bij het viewpoint maken. We hadden deze dag al veel mooie punten bezocht, maar we waren toch met elkaar eens dat deze plek niet overtroffen kon worden. Schrik niet van de lange rij; rond 5 uur is er bijna geen rij. Wij konden zelfs gelijk doorlopen!

Uitzicht vanaf Castelo de Sao
Het uitzicht vanaf Castelo de Sao. Het mooiste uitzicht die je kan krijgen van Lissabon!

Wij wilden graag een pizza eten en we zijn uiteindelijk terecht gekomen bij restaurant Nosolo Itália. Een restaurant aan het plein Terreiro do Paso. Het was een beetje aan de dure kant omdat het aan een beroemd plein ligt, maar gelukkig niet schrikbarend. De pizza’s waren erg lekker en de bediening was top! Met humor hebben ze ons vermaakt tijdens het opnemen van de bestelling.

Dag 3 – de omgeving van Lissabon

Na wikken en wegen, hebben we besloten om op de laatste dag naar Cascais te gaan. Deze stad staat bekend om de jachten en de mooie villa’s. Ook hier zijn er trouwens mooie en gave uitzichten. Je kan op verschillende treinstations instappen. We wilden eerst via station Rossio gaan, maar we kwamen erachter dat het voor ons handiger was om via station Cais do Sodré te gaan. Je kan dezelfde kaartje gebruiken, die je hebt gebruikt bij de metro. Het is hetzelfde als bij ons de ov-chipkaart is.

De vuurtoren en een mooie villa
De vuurtoren met een mooie villa!

Als je net de trein uitstapt, kan je de hele stoet volgen want iedereen heeft dezelfde plannen. We liepen via het centrum richting de jachthaven. Zelf vond ik de jachthaven niet heel spannend, maar dat kwam omdat de jachten al weg waren. Dat heb je als je in het laagseizoen er naartoe gaat.

We zagen in de verte de vuurtoren en we hebben er een blik opgegeven. Door onze beperkte tijd zijn we doorgelopen. We hadden nog één uitzichtpunt te gaan. De weg er naartoe was al heel mooi maar Boca do Inferno was geweldig om te zien. Deze naam betekent ‘mond van de hel’. Dit komt door de grote kloof in de rotsen is.

Boca do Inferno
Dit was heel dichtbij de Boca do Inferno.

Op de terugweg naar het station heb ik nog snel een duik genomen. Het kan toch niet zo zijn dat ik in Portugal niet de zee induik. Gelukkig was het warm en droogde mijn kleding snel.

Het strand in Cascais
Bij dit strandje heb ik mijn duik genomen!

Na de treinreis hebben we snel souvenirs gekocht in Lissabon en konden we ons opmaken voor de terugvlucht. Voor het eerst in de geschiedenis had ik stress om op tijd te komen bij de incheckbalie. Dat geeft een goede indruk hoe leuk Lissabon is!

Meer lezen over Portugal?

Hopelijk heb je veel aan mijn tips gehad. Laat me het in de reacties weten hoe je Lissabon hebt ervaren of als je nog vragen hebt!

reisblogger stefanie

Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

Over de auteur

client-photo-1
Stefanie Hopstaken
Wat ik echt leuk vind aan reizen, is dat je het ultieme gevoel van vrijheid ervaart. Je doet tijdens de reis precies wat je wilt en je kan gaan staan waar je wilt. Vaak treed je tijdens je reis uit je comfortzone, de ene keer wat bewuster dan de andere. Het enige wat ik kan zeggen is “go with the flow”. Hopelijk zal ik dit gaan ervaren tijdens mijn eerste solo-reis! Wanneer begint jouw solo-reis?

Reacties en vragen

Stel hier je vraag of geef een reactie.