Streetart spotten in Curaçao | Waar moet je zijn voor de mooiste graffiti?

Mooie streetart spotten in Willemstad

Kleurrijke wijken, turquoise zee en witte stranden, Curacao is een vrolijk kleurenpalet! Overal zie je het levendige Caribische sfeertje. Deze kleuren vind je ook terug in de streetart van Willemstad. Vooral in de wijken Otrabanda, Punda, Pietermaai en Scharloo zijn veel mooie parels te vinden. Uiteraard ging ik op pad om deze muurschilderingen te spotten, kijk gauw mee naar de prachtige kunstwerken en waar je ze kunt vinden!

Streetart tour

Je kunt net als ons op eigen houtje op zoek gaan, maar het is ook erg leuk om een stadswandeling te boeken bij Dushi Walks. Zo vind je niet alleen alle verborgen parels maar leer je ook nog eens een hoop over de muurschilderingen en de geschiedenis van Curacao. Een stadswandeling kost en een deel van de opbrengst gaat naar de bewoners van de wijk.

Kaya Kaya Festival

In de wijk Otrobanda vindt elk half jaar de Kaya Kaya street party plaats dat is opgezet als ‘community builder’. Elke keer wordt er een straat aangepakt en de hele buurt doet mee om deze te versieren met kunst. Het resultaat wordt gevierd met muziek, kunst, theater, eten en dans tijdens het festival.

graffiti willemstad

Waar vind je de mooiste streetart?

Streetart, ik hou er zó van! Tijdens elke trip ga ik op zoek naar de mooiste graffitiwerken en murals. Zo ook weer in Curacao. De wekker op tijd, op pad zolang het nog niet té heet is, en gaan met die banaan! Sommige wijken zijn echt een openluchtmuseum van kunst, super gaaf om te zien! De meeste streetart bevindt zich in de wijken Punda, Otrabanda, Pietermaai en Scharloo. Hieronder een heleboel foto’s van streetart met daarbij de plek waar je ze kunt spotten. Sla de straten op in bijvoorbeeld de app Maps.Me en zo kun je je eigen streetart route maken!

Punda

Een gezellige wijk vol winkeltjes, restaurants en cafés. Behalve veel leuke streetart, vind je hier ook de welbekende ‘Curacao’ en ‘Dushi’ letters, deze liggen aan het Koningin Wilhelminaplein. Wandel zeker eens een keer (of meer) door Punda en laat je verrassen door de mooie streetart en gezelligheid!

waar streetart curacao

We beginnen met deze Dushi mural, die je vindt in een van de zijstraatjes van Punda. Hij zit tussen de Windstraat en de Passaatstraat. Leuke bloemen en meteen je eerste lesje Papiamento 😉

waar vind je streetart in curacao

Dichtbij de Koningin Emmabrug, ook wel Pontjesbrug, vind je deze toffe muurschildering. Volg de Waterfortstraat en loop zo langs het water af, dan kom je deze vanzelf tegen.

willemstad curacao streetart

Deze toffe mural ligt naast bovenstaande streetart dichtbij de Pontjesbrug aan de rand van het centrum van Punda.

murals curacao

Bij Plaza Jo-jo Correa vindt je deze mooie adelaar. Hij is gemaakt door kunstenaar Garrick Marchena, die meerdere murals heeft gemaakt in Willemstad. Op het pleintje staan ook drie leuke kunstige vogels die ook een fotootje waard zijn!

murals curacao

Mooie traditionele vrouwen aan de Wolkstraat in het gezellige Punda.

curacao tips

Aan het pleintje dichtbij de Keukenstraat staan deze toffe vogels op de muur. Super gaaf gedaan, zo in 3D!

streetart in willemstad

Ook deze ligt aan hetzelfde pleintje als bovenstaande. Echt heel knap gemaakt!

graffiti willemstad

Dit 3D kunstwerk vind je in een zijstraat van de Breedestraat in Punda.

graffiti willemstad

In de Windstraat vind je dit prachtige kunstwerk van Frida Kahlo. De Mexicaanse Frida Kahlo (1907-1954) is zonder twijfel een van de bekendste en meest geliefde kunstenaars ter wereld. Haar indrukwekkende kunstwerken, opvallende verschijning, roerige leven en bijzondere levensstijl doen Kahlo uitgroeien tot een wereldwijd icoon én cultfiguur.

Otrabanda

In deze wijk is veel streetart te vinden. Ook het museum Kura Hulanda ligt in Otrabanda, wat zeker een bezoekje waard is om meer te leren over de geschiedenis van Curacao.

streetart in willemstad

Deze kleurrijke trap doet het sowieso goed op je instafeed! 😉 Je wordt er spontaan vrolijk van, toch? Je vindt de trappen aan de Van Lennepstraat in Otrabanda.

streetart in willemstad

Misschien zag je het al staan, deze streetart vind je aan de Willemstraat/Ferdinandstraat.

Curacao mooiste plekken

Deze drie prachtige dames vind je in een zijstraat van de Willemstraat. De drieluik is gemaakt door Loiza. De vrouwen hebben gekleurde doeken en een bloem in hun haar. Loaiza raakte geïnspireerd door de Afrikaanse wortels van de Caribische cultuur, wat in dit drieluik duidelijk terug te zien is. Hele toffe streetart deze, vind ik!

streetart willemstad

Dichtbij de kleurrijke trappen vind je ook deze kale kip, op de Hoogstraat. Ik vind hem een beetje vies en grappig tegelijk, dus hij moest sowieso op de foto haha!

waar streetart curacao

Op de Frederikstraat vind je deze mooie graffiti. Er zijn maar liefst drie huizen naast elkaar die geschilderd zijn door Sander van Beusekom. Hij is geboren en getogen op Curacao en nu één van de populairste kunstenaars. Dit huis met het danspaar en de tekst ‘Life is a beautiful struggle’ was mijn persoonlijke favoriet van de drie!

Pietermaai

Deze kleurrijke en hippe wijk mag je zeker niet overslaan tijdens je bezoek aan Curacao! Het was voorheen niet zo’n gezellige wijk, maar inmiddels is hij flink opgeknapt en zie je overal mooi gekleurde huizen waar je zo zou willen wonen! 😉

adres streetart in curacao

In Pietermaai vind je ook meerdere streetart, zoals deze bij restaurant Cana (waar je overigens ook lekker kunt eten) aan de Lombokstraat. De kleuren die gebruikt zijn vind ik heel tof!

streetart in pietermaai

Weer een kunstwerk van Garrick Marchena. Zijn hyperrealistische, kleurrijke werk is inmiddels overal op het eiland te bewonderen. Hij is een echte lokale bekendheid. Geïnspireerd door zijn vroegere helden als Superman en Spiderman, maar ook door de schoonheid van de natuur van Curaçao maakt hij de meest prachtige creaties.

pietermaai curacao

In de wijk Pietermaai vind je behalve wat gave streetart, ook ontzettend veel kleurrijke huizen. Hoe leuk! Deze zijn natuurlijk ook super tof om op te foto te zetten en geven je insta-feed ook een heel vrolijke touch! 🙂 Navigeer naar Scuba Lodge en je komt uit bij deze mooie huisjes!

Scharloo

Street Art Skalo is een project in de wijk Scharloo. Deze wijk heeft lange tijd te kampen gehad met verval, armoede en criminaliteit. Intussen zijn er diverse investeringen gemaakt en is de wijk op de meeste plekken opgeknapt. Het Street Art Skalo project zorgde voor mooie kunstwerken die de wijk meer leven in blies. Het is een plek die creativiteit inspireert en mensen samenbrengt door middel van kunst.

streetart in curacao

Op de parkeerplaats aan de Bitterstraat is deze toffe mural te vinden, net als de twee die hierna komen. Ik vind deze zo mooi gemaakt, wel een favorietje hoor!

streetart willemstad

Heel gaaf ook, deze streetart. Het heeft een beetje een 3D effect en is gemaakt door kunstenaar Garrick Marchena.

graffiti in curacao

Aan de parkeerplaats ligt ook deze blauwe mural 🙂

streetart in curacao

Dit toffe streetart huis, versierd door Francis Sling, ligt aan de Van Raderstraat, om de hoek van de Bitterstraat. Francis Sling is een beeldend kunstenaar uit Curaçao. Van 2000 tot 2004 studeerde hij grafisch ontwerp aan het Grafisch Lyceum te Amsterdam. Naast grafisch ontwerpen is schilderen altijd een deel van zijn passie gebleven. Het idee achter het kunstwerk is een kibrahacha in bloei waar prikichi’s af- en aanvliegen. Het staat voor vrijheid, maar ook voor een plek om tot rust te komen, te groeien en uit te kunnen vliegen als je weer aangesterkt bent.

Streetart in Curacao

Dit waren de mooiste murals die wij gezien hebben in Curacao. Er is nog veel meer te zien, dus ga zeker lekker op pad! Heb je nog vragen, stel ze gerust! Hopelijk heb jij dankzij dit artikel een mooie streetart route in elkaar kunnen zetten. Ik zou zeggen, zorg voor een volle batterij en lege sd-kaart in je camera en veel plezier met het spotten van alle pareltjes!

graffiti in curacao

Auto huren Curacao

Veel van deze streetart is op loopafstand van elkaar, maar het is wel erg warm overdag dus mogelijk wil je ook sommige stukjes lekker in de airco afleggen 😉 Een auto huren is sowieso een must op Curacao, in welke wijk je ook overnacht. Het openbaar vervoer in Curacao is niet zo goed geregeld en zonder huurauto kom je niet op de mooiste plekjes en heb je totaal geen vrijheid om lekker rond te touren.

Een huurauto heb je al vanaf €30 per dag! Zelf wil ik ook altijd zo goedkoop mogelijk huren en ik heb daarom prijzen opgevraagd bij de volgende vergelijkers:

  • Rentalcars.com = vaak de goedkoopste en we hebben er goede ervaringen mee
  • Sunnycars.nl = all-in prijzen, geen eigen risico etc dus zorgeloos rijden, deze kozen wij de afgelopen keer
  • Easy-Terra = heeft ook vaak voordelige prijzen
  • Direct bij de aanbieders zoals Europcar, Hertz, Budget, Sixt

Meer Curacao?

Have fun en reis je vrij ,
Laura

Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

Reisjevrij blogger Laura

Laura de Greef

Reizen is voor mij een feestje! Het begint al bij de voorpret en het plannen, en eenmaal op de plek van bestemming is het helemaal genieten! Nieuwe geuren en smaken, verschillende culturen leren kennen en de mooie natuur opzoeken.. ik word er blij van! Ik hou vooral van actieve vakanties en ga er dan ook graag op uit in een land. Naast reizen ben ik ook gek op fotografie, interieur, festivals en katten! Mijn motto? Don't let your dreams be dreams!

Meer over Laura de Greef

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *