SunnyCars.nl betrouwbaar? Onze ervaring

Auto huren via SunnyCars.nl: onze ervaringen

Wanneer je voor het eerst een auto gaat huren in de buitenland, kan dat best overweldigend zijn. Zoveel aanbieders, zoveel waar je op moet letten. Daarnaast gaat het om bedragen (en borgsommen) die vrij hoog zijn, dus beter let je goed op bij wie je de auto huurt. Wij hebben meerdere malen een auto gehuurd via het platform SunnyCars.nl. Wat zijn onze ervaringen en is het bedrijf betrouwbaar? We delen het graag!

Is SunnyCars.nl betrouwbaar?

In het kort: JA, SunnyCars.nl is een betrouwbaar autoverhuurder (tussenpersoon)! Sterker nog, SunnyCars.nl heeft de meest uitgebreide en betrouwbare service in autoverhuur-land, dat is onze ervaring! Waar je bij andere verhuurders vaak op de kleine lettertjes moet kijken, houden ze hier bij SunnyCars.nl totaal niet van. Je kunt hier dus gerust een huurauto boeken. Wij hebben als fervente reisbloggers inmiddels vaak een auto gehuurd in Europa, maar ook ver daarbuiten. We boeken altijd graag bij SunnyCars.nl, maar hebben ook ervaring met andere partijen zoals Rentalcars.com of EasyTerra.nl. Onze ervaringen met alledrie deze autoverhuurders zijn goed!

sunnycars ervaringen auto huren

Tussenpartij autohuur: de vergelijkers

SunnyCars.nl is een soort tussenpartij en matcht de autohuurder aan de verhuurders. Het is een vergelijkingswebsite waar je ook kan boeken, net zoals Rentalcars.com of EasyTerra.nl. Ze hebben zelf geen huurauto’s in bezit. SunnyCars.nl vergelijkt dus alle auto’s en prijzen van de grote internationale autoverhuurders zoals Europcar, Hertz, Avis etc. maar ook de kleinere lokale autoverhuurders zoals Italy Car rent of Dollar. Zodoende hoef jij niet zelf te vergelijken én heb je alle beschikbare auto’s in een overzicht.

Waarom niet direct bij het verhuurbedrijf boeken?

Zelf heb ik nog nooit een auto direct bij een verhuurder geplaatst, maar altijd via een vergelijker zoals SunnyCars.nl of EasyTerra.nl. Waarom? Omdat de vergelijker betere voorwaarden biedt zoals een X-aantal dagen gratis annuleren van de wagen, de vergelijker een veel goedkopere all-risk verzekering aanbiedt en overall meestal iets goedkoper is.

Waarom boeken bij SunnyCars.nl?

Er zijn een aantal redenen waarom je absoluut voor SunnyCars.nl moet kiezen wanneer je een auto gaat huren in het buitenland.

1. Heldere en transparante all-inclusive prijs

SunnyCars.nl is de enige autoverhuurder (die ik ken) die all-inclusive prijzen laat zien. Dit betekent dat de prijs die je ziet, ook de prijs is die je gaat betalen. Er komen geen extra verzekeringen bij, zoals andere vergelijkers wel altijd doen. Zelfs als je brokken maakt met de huurauto, dan ben je 100% verzekerd en krijg je zelf je eigen risico (waarborg) terug.

2. Gratis wijzigen en annuleren

Bij Sunny kun je de huurauto tot 1 uur voor aanvang annuleren. Gratis. Dat is heel bijzonder!

3. Bijzondere extra opties

SunnyCars.nl heeft als enige een aantal bijzondere services die zij kunnen aanbieden. Bijvoorbeeld dat de huurauto wordt afgeleverd bij je accommodatie. Hoe relaxed is dat? Een andere service die ik zelf superfijn vind, is de ‘fastlane’ service: Met deze service sla je de wachtrij over en haal jij je huurauto extra snel op. Vliegtuig uit, snel je huurauto in en dat zonder wachtrij. Ook bijzonder is de “Geen waarborg service“. Sunny neemt het risico voor de borg volledig over en staat voor jou garant bij de lokale wagenparkaanbieder. Je hebt dan geen credit card nodig! Er zijn genoeg redenen waarom je een auto moet huren bij SunnyCars.nl!

Huurauto Sevilla Sunny Cars
Onze Citroën C1 in Sevilla!

Is SunnyCars.nl de goedkoopste?

Mijn tip is voor het vastleggen van een huurauto, diverse vergelijkingssites te vergelijken. SunnyCars.nl is zeker niet de goedkoopste aanbieder die je online kan vinden. Vaak zijn ze toch enkele tientjes duurder dan andere partijen, maarja voor zo’n waanzinnig goede service betalen veel mensen ook graag iets extra’s.

Vergelijking:

Omdat SunnyCars.nl zo’n unieke services biedt, is het lastig om prijzen 1-op-1 te vergelijken. Echter als ik de prijzen vergelijk voor huurauto’s incl. all-risk verzekering en geen eigen risico, dan zijn dit resultaten: De goedkoopste huurauto in Ibiza voor 1 week incl. volledige verzekering:

 • EasyTerra.nl: €257,80
 • Rentalcars.com: €260,56
 • K10 rent a car ibiza (de verhuurder zelf): €275,75
 • Sunnycars.nl: €340

Nog een willekeurige vergelijking voor een huurauto in Sardinië*:

 • EasyTerra.nl: €169,29
 • Rentalcars.com: €187,37
 • Noleggiare.it (de verhuurder zelf): €235,55
 • Sunnycars.nl: €288

*Deze vergelijking heb ik in april 2022 gedaan voor autohuur op dezelfde plek, data, auto en verzekeringspakket. Wil je de goedkoopste aanbieder? Kijk dan bij EasyTerra.nl.

Hoe zit het met die autoverzekering?

verzekering huurauto
In Spanje reed blogger Carien de berm in…met een auto van SunnyCars.nl.

De meeste horrorverhalen over autohuur beginnen wanneer je geen goede verzekering afsluit. Krijg je een ongeluk, of maak je schade, dan ben je zelf verantwoordelijk om deze schade te betalen en ben je je borg kwijt. Deze borg van zo’n €800 tot €3000 (afhankelijk van de auto) wordt bij het ophalen van de huurauto op je credit card gereserveerd. Wordt de huurauto gestolen of rijd je hem total loss? Dan ben je hiervoor altijd standaard verzekerd, maar ben je dus wel de borg kwijt bij andere verhuurders.

Bij SunnyCars.nl kun je alleen auto’s huren die all-risk verzekerd zijn! Geen zorgen dus om geld of borgsommen die je niet terugkrijgt. Bij schade aan de huurauto schiet je vaak het eigen risico eerst voor en daarna stort Sunny het bedrag op je bankrekening terug.

Mijn ervaring met SunnyCars.nl

Wij hebben al meerdere keren een auto gehuurd via SunnyCars.nl. Sommige bloggers van Reisjevrij.nl kiezen steevast voor hun vanwege de zorgeloze huurvoorwaarden en service. Zelf huurde ik in Malta en in Sicilië een auto via SunnyCars.nl. Beide keren maakte ik gebruik van de ‘fastlane’ service en dit is écht i-de-aal! Geen nutteloze uren wachten totdat je de huurauto meekrijgt, maar gewoon direct geholpen aan de balie en gaan… Heerlijk!
In Malta krijgen wij overigens autopech! Op de veerboot richting Gozo startte de auto opeens niet meer. Er bleek ook een defect in de versnellingsbak. Waar je bij andere vergelijkers contact moet opnemen met de autoverhuurder zelf, deed ik dit bij SunnyCars.nl niet. Ik belde SunnyCars.nl en moet enkel onze locatie doorgeven. Zij regelden de rest. Dat hield in dat wij de volgende dag een andere auto voor de deur van onze accommodatie afgeleverd kregen! Topservice noem ik dat!
Een andere blogger van Reisjevrij.nl reed ooit met een auto van SunnyCars.nl de berm in. De auto was daarna flink beschadigd. Ze kregen direct een andere auto en hebben nooit €1 hoeven betalen voor de schade. Een huurauto boeken via SunnyCars.nl is dus zeker een aanrader!

Heb jij ook ervaringen met Sunnycars.nl? Of heb je vragen over het huren van een auto? Deel je mening en vragen hieronder!

Have fun en reis je vrij ,
Evy

Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

reisblogger evy van kan

Evy van Kan

In India heb ik de eerste keer de ultieme vrijheid van backpacken mogen ervaren! Sindsdien wil ik niet meer anders. Voor elke reis kies ik mijn eigen bestemmingen, route en hotels. Deze tips deel ik graag met jou, hier op Reisjevrij.nl. Have fun!

Meer over Evy van Kan

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!
 • Wat een super site is dit. Wij zijn al dagen aan het twijfelen of we het aandurven om zelf een reis te plannen (we zien door de bomen het gras niet meer) of ons over te geven aan “exclusieve reisplanners” die ons “ontzorgen”. Daar staat dan wel een “prijsje” tegenover zoals ze dat noemden.
  Al surfend op internet kwam ik jullie site tegen en ik kreeg meteen een goed gevoel bij de beschrijving van de reis van Evy (west Canada) die helaas door corona niet door kon gaan. Ik werd steeds enthousiaster en kreeg steeds meer het idee dat we het ook zelf kunnen plannen door de goede tips en aanwijzingen voor overnachtingen en bezienswaardigheden. In plaats van “vakantiestress” ga ik nu plezier ervaren om onze reis in te vullen. Ik maak graag gebruik van jullie kennis en ervaringen en zal graag contact opnemen als we vragen hebben.
  Maar voor nu al heel hartelijk dank voor de goede informatie.

  Carolien

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *