Hero background

Hero background

Tanzania

Tanzania

Tanzania is een uniek vakantieland in Oost-Afrika. Vooral het noorden van het land en het eiland Zanzibar zijn geliefde bestemmingen bij toeristen uit de hele wereld. Bij een vakantie in Tanzania denk je meteen aan een safari. Dit is natuurlijk hét hoogtepunt van je rondreis door Tanzania.

Zanzibar is een bounty eiland aan de oostkust van Afrika en behoort tot Tanzania. Zanzibar is de ultieme plek om je rondreis door Tanzania af te sluiten op hagelwitte stranden met kristalhelder water. Je vindt er sfeervolle vissersdorpjes, luxe resorts, een fascinerende onderwaterwereld en paradijselijke vergezichten. Ook is het de perfecte bestemming voor een zonvakantie in de winter. De gemiddelde temperatuur in Zanzibar is het hele jaar 28°C. Wat wil je nog meer? 

Vergeet niet een goede verrekijker mee te nemen. Geweldig tijdens de safari’s!

Handig om te weten

Onze reisroutes door Tanzania

Door Tanzania kun je niet echt een zelfstandige roadtrip organiseren omdat je altijd met een ervaren gids en jeep de wildparken in moet.

Tanzania reisblogs en tips

Reizen naar Tanzania en Zanzibar

Reizen door Tanzania is een onvergetelijke ervaring vol natuurlijke schoonheid, wildlife en culturele diversiteit. Gelegen in Oost-Afrika, biedt dit land een unieke mix van savannes, bergen, meren en tropische kusten. De Serengeti, een van ’s werelds bekendste wildreservaten, is de thuisbasis van de grote migratie van wildebeesten en zebra’s, een spectaculair spektakel om te aanschouwen. De Ngorongoro-krater biedt een geconcentreerde populatie van wilde dieren in een adembenemend landschap. De Kilimanjaro, het hoogste punt van Afrika, trekt avontuurlijke reizigers aan die de uitdaging willen aangaan om deze iconische berg te beklimmen. Een supergroot pluspunt is dat je in Tanzania heel gemakkelijk je safari kan mixen met een prachtige zon, zee en strand vakantie.

Is het veilig?

Een vraag die wij vaak krijgen is of Tanzania wel veilig vakantieland is. Hierop antwoord ik altijd dat ik me nooit onveilig gevoeld heb, maar dat ik wel op mijn hoede was. Loop niet rond met te veel bling-bling, sluit altijd je auto af en ga ’s avonds laat niet pinnen, zijn enkele tips. Gebruik je gezonde verstand en geniet vooral van al het moois dat dit land en de mensen te bieden hebben!

Houd ook rekening met malaria en andere muggen die je behoorlijk ziek kunnen maken tijdens je reis.

Bekijk hier het actuele reisadvies Tanzania.

Wildlife safari’s

De Serengeti is het belangrijkste en meest bijzondere wildpark van het land. Naast de Serengeti vind je in het noorden van Tanzania meer prachtige wildparken die wereldwijd bekend staan om hun spectaculaire landschap en wildlife. Deze parken bieden je allemaal unieke safarimogelijkheden en de kans om de meest bijzondere wilde dieren van Afrika in hun natuurlijke habitat te bewonderen.  

Leuke buurlanden?

Een rondreis door Tanzania kan perfect gecombineerd worden met enkele interessante buurlanden. Zo wordt Tanzania vaker gecombineerd met Oeganda, Kenia of Rwanda.