De tempels van Angkor bezoeken – Tips

De tempels van Angkor bezoeken

’s Werelds grootste religieuze monument staat in de oude stad Angkor, op zo’n 10 km van Siep Reap. Angkor Wat is de hoofdtempel van de stad en het pronkstuk van Cambodja. Naast de mooie Angkor Wat tempel, staan er nog zo’n 100 tempels in Angkor. Je kunt hier dus dagen of zelfs weken alleen maar tempels bekijken als je dat leuk vindt. Zelf ben ik één dag naar Angkor Wat geweest en bezocht ik de drie bekendste tempels. Wil je weten hoe je er komt, wat de kosten zijn en de mooiste tempels? Lees hier mijn tips.

Vervoer – Hoe kom je in Angkor?

Je kan de tempels van Angkor Wat op verschillende manieren bereiken. Met de fiets, motor (met driver) of de remork (lijkt op een tuktuk). Omdat de tempels ver uit elkaar liggen, is het handig als je je snel kan verplaatsen. Je kan prima met de fiets naar Angkor gaan omdat de wegen goed en vlak zijn. Houd er wel rekening mee dat het flink warm kan zijn. Mijn voorkeur ging daarom uit naar een tuktuk/remork. Ik betaalde hem 15 dollar voor een hele dag. Ze halen je dan op bij je hotel, brengen je van tempel naar tempel en dan weer terug naar je hotel. Het voordeel is ook dat de chauffeur precies weet waar elke tempel ligt.

Wij verbleven bij: Memoire Siem Reap Hotel

Dit is echt een heerlijk hotel! De ligging is ideaal, je loopt in 10 minuten naar het centrum en Pub Street. Ook zit er een zwembad bij. Niet voor niets scoort Memoire Siem Reap Hotel een 9,2 op Booking.com. Je betaalt zo’n €75 per nacht en daarbij zit ook een heerlijk ontbijt inbegrepen. Ook is er een luchthavenshuttle beschikbaar.

hoe kom je er Angkor Wat
Met de remork naar Angkor

Kosten

Om het tempelcomplex van Angkor te betreden, moet je een ticket kopen. Je komt het ticketloket vanzelf tegen op weg van Siem Reap naar Angkor. Het lijkt op een soort van tolweg waar je langskomt. Je kan kiezen tussen een dagpas, drie-dagenpas of een weekpas. De zogenaamde “Sunset tickets” zijn geldig na 17.00u tot en met de volgende dag. Je kan dan de zonsondergang zien vanaf een tempel.

  • 1 day-pass = $20
  • 3 day-pass = $40
  • 7 day-pass = $60

Op vertoon van je ticket kun je alle tempels bezichtigen, behalve de Phnom Kulen en Beng Mealea. Als je de drie bekendste tempels wilt bezoeken (Angkor Wat, Ta Prohm en Bayon) dan heb je aan één dag genoeg. Vertrek vroeg zodat je voldoende tijd hebt.

De drie populaire tempels van Angkor Wat bezoeken

Het werelderfgoed Angkor is 400 km² groot en bezaaid met mooie tempels. Dit zijn de top drie tempels.

3. Bayon tempel

Bayon Angkor Wat Siem Reap
Een van de vele gezichten van Bayon

De Bayon tempel mag je zeker niet missen. De tempel bestond oorspronkelijk uit 54 torens, waarbij elke toren gemaakt is van vier grote lachende gezichten. Nu zijn er zo’n 40 torens over. De lachende gezichten zouden afgeleid zijn van het portret van Jayavarman VII, de koning die de tempel rond 1190 liet bouwen. De Bayon is in tegenstelling tot andere tempels een boeddhistische tempel met hindoeïstische elementen. Van ver af vond ik deze tempel het indrukwekkendst. Ook van dichtbij is de tempel erg interessant. Elk gezicht is uniek en je ziet veel details.

2. Angkor Wat

Angkor Wat zonsopkomst Cambodja
Prachtige zonsopkomst bij Angkor Wat

WAT! Staat Angkor Wat op nummer twee? Persoonlijk viel Angkor Wat een beetje tegen. Ik vond de tempel minder mooi dan verwacht en het was er super druk. Misschien waren mijn verwachtingen gewoon te hoog, dat kan ook. Op TripAdvisor en elk ander reisblog, wordt Angkor Wat namelijk wel bekroond tot dé bezienswaardigheid van Cambodja.

Angkor Wat is een hindoeïstische tempel en heeft een oppervlakte van 1 km2. De tempel bestaat uit 3 verdiepingen. In totaal is de tempel zo’n 65 meter hoog. Met deze afmetingen is de Angkor Wat een van de grootste religieuze bouwwerken ter wereld. Als dat niet indrukkend is!

Angkor Wat tempel
Jump @ Angkor Wat

1. Ta Prohm – Jungle tempel

De Ta Prohm tempel vond ik echt bijzonder en mysterieus. De jungle groeit gewoon door de tempels heen en laat zien hoe krachtig de natuur is. De bomen en hun enorme wortels groeien gewoon in en door de ruïnes van Ta Prohm heen. Hierdoor kreeg ik het gevoel dat de tempel echt mega oud was (gebouwd in 1186). Je vraagt je af wat er vroeger allemaal is gebeurd. Ik zag het helemaal voor me hoe de tempel eerst bewoond werd door priesters en andere dienaars. Iedereen leeft er vredig totdat er plots het kwaad opduikt. Iedereen verlaat de tempel in paniek en keert nooit meer terug. Er gaan jaren overheen en de jungle claimt stukje bij beetje haar terrein.

Zo zal het uiteraard niet gegaan zijn, maar ieder mag zijn eigen fantasie hebben toch? Leuk om te weten is dat de film Tomb Raider van Angelina Jolie in de Ta Prohm tempels is opgenomen.

Ta Prohm Jungle tempel Angkor
Ta Prohm

Tip! Bekijk hier mijn complete reisroutes Cambodja

Ben jij al in Angkor Wat geweest? Welke tempels vond jij het mooist of welke zou jij nog graag bezoeken?

Have fun en reis je vrij ,
Evy

Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

reisblogger evy van kan

Evy van Kan

In India heb ik de eerste keer de ultieme vrijheid van backpacken mogen ervaren! Sindsdien wil ik niet meer anders. Voor elke reis kies ik mijn eigen bestemmingen, route en hotels. Deze tips deel ik graag met jou, hier op Reisjevrij.nl. Have fun!

Meer over Evy van Kan

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *