Hero background

Hero background

Thailand

Thailand

Thailand is meestal de eerste kennismaking met Azië. Het land van de glimlach is ook een allemansvriend. Heel anders dan Nederland, maar niet zo extreem dat je een cultuurshock ervaart. Een reis door Thailand zal erg divers zijn als je dat wenst. Cultuur en avontuur kun je goed afwisselen met ontspanning en mooie stranden. Veel van onze bloggers hebben Thailand al bezocht en toch zijn wij er nog niet uitgereisd.

Handig om te weten

  • Beste reisperiode: november t/m maart
  • Je betaalt hier met de Thaise baht. €1 ≈ 40 THB

  • Reisvaccinaties aanbevolen.

  • Gratis visum bij aankomst voor korte reizen.

  • Reisstekker voor stopcontact type A, B & O nodig.

  • Minimaal 16u vliegen. Wij betaalden €650 retour.

  • Maak gebruik van de bus, trein en tuktuks.

  • Wij boekten onze hotels online via Booking.com.

Kies een bestemming

Onze routes door Thailand

Thailand is een geweldig land om zelfstandig rond te reizen en is geliefd bij gezinnen, luxe reizigers en natuurlijk backpackers. Wij maakten meerdere reizen door dit land en hier zijn de complete reisroutes!

Alle reisblogs en tips

Reizen en backpacken in Thailand

De Thaise bevolking is altijd gastvrij, ondanks dat er het hele jaar door hordes toeristen rondlopen. De majestueuze tempels van Thailand trekken je naar binnen en je kunt niet anders dan aangetrokken worden door de cultuur van dit alles. Thailand heeft een prachtige en ongerepte jungle waar je uren kan hiken op zoek naar wildlife en watervallen. Daarnaast kun je eindeloos eilandhoppen en neerstrijken op een van de vele prachtige stranden die de perfecte touch geven aan je droomreis. Je vindt het allemaal in amazing Thailand. Het is een ideaal land om alleen naar toe te gaan, zeker als je voor het eerst gaat backpacken. Reis je liever niet alleen naar Thailand? Dan kun je je eens verdiepen in een groepsreis Thailand.

Van noord tot zuid, Thailand heeft heel veel interessante bestemmingen. Bangkok, Chiang Mai, Koh Phi Phi en allemaal andere mooie eilanden. Kun jij nog kiezen? Ik help je graag met het plannen van je ideale route.

Populaire eilanden

Op het vaste land van Thailand zijn veel avonturen te beleven, maar een vakantie naar Thailand is niet compleet zonder een bezoek aan een mooi eiland.

Koh Samui

Koh Samui is het bekendste eiland van Thailand. Koh Samui heeft eindeloos veel stranden om uit te kiezen. Daarnaast is er op dit eiland ook de nodige cultuur te vinden met tempels en heel vele boeddha’s. Op dit eiland vind je prachtige resorts waar je ongetwijfeld een heerlijke vakantie tegenmoet gaat.

Koh Tao

Ko Tao is hét duik- en snorkeleiland van Thailand. Dus… wat wil je nog meer weten? Het is een klein eiland en minder druk dan het buureiland Koh Samui. Ook als je niet persé van duiken of snorkelen houdt, dan is Koh Tao een chill eiland om een paar dagen uit te rusten.

Koh Phi Phi

Dit wordt vaak het mooiste eiland van Thailand genoemd. De stranden en het turquoise water zijn als een magneet voor backpackers. Niet gek is dat dit ook een van de drukstbezochte eilanden is van Thailand. Goed voor 2 nachtjes en daarna lekker verder reizen.

Koh Lanta

Koh Lanta is wat minder bekend en daarom iets rustiger. Je bezoekt dit eiland als je houdt van relaxen en mooie stranden. Op het eiland is een mooi nationaal park te vinden. Met een huurauto kun je dit gedeelte van Thailand goed ontdekken.

Ook voor gezinnen

Thailand is zeker geliefd bij gezinnen, zelfs met jonge kinderen. De Thai zijn super gastvriendelijk en hebben een zwak voor kinderen. Tijdens onze rondreis kwamen wij opvallend veel gezinnen met kids tegen. Wat boffen die kinderen zeg met zo’n reislustige ouders. Sommige mensen huren een auto in Thailand om zich te verplaatsen.

Hoe kun je het beste reizen?

Wij hebben veel gereisd met het openbaar vervoer (bus en trein), privé taxi’s en toeristenbusjes. Echt de backpackers-stijl. Het is erg afhankelijk van je bestemming wat de beste optie is, maar een treinreis van Bangkok naar Chiang Mai is een bijzondere ervaring. Natuurlijk kun je ook een binnenlandse vlucht nemen. Reizen met de toeristenbus of de trein is ook erg goedkoop.

Bekijk voor het boeken van je reis en voor vertrek het actuele reisadvies voor Thailand.

Interessante buurlanden

Thailand is vaak één van meerdere landen die backpackers bezoeken tijdens hun rondreis door Zuid-Oost Azië. Verblijf minimaal 2 weken in Thailand om een goede indruk te krijgen van het land, bij voorkeur 4 of 5 weken voordat je verder reist. Wij combineerden Thailand met buurland Cambodja, maar Laos of Maleisië worden ook vaak gecombineerd in één rondreis.