Auto huren in Mexico: Tips voor een goedkope huurauto

Huurauto Mexico: Tips en ervaringen auto huren en rijden

Hoewel Mexico ook prima met openbaar vervoer te doen is, blijft het toch het fijnste om een huurauto in bezit te hebben. Dit geeft je de ultieme vrijheid om te gaan en staan waar jij wil. Ook zit je niet vast bepaalde bus-tijden en kun je bijvoorbeeld extra vroeg op pad om zo de bezienswaardigheden in alle rust te bezoeken. Het vinden van een goedkope en goede huurauto, kan soms lastig zijn. Er zijn zoveel verhuurmaatschappijen en in Mexico is zeker niet elke partij betrouwbaar. Graag geef ik je mijn tips over het huren van een auto in Mexico.

Hoe is het om te rijden in Mexico?

Auto rijden in Mexico is erg makkelijk, de wegen zijn goed en het is meestal niet te druk op de weg. Tussen de steden liggen veel brede (snel)wegen en die zijn allemaal goed geasfalteerd. Op sommige plekken kunnen er wel wat gaten in de weg zitten, maar dat is vaak meer in een gehucht en niet op de grote weg. Als je daar wat rustiger rijdt, is er niets aan de hand! De meeste verkeersregels zijn hetzelfde als in Nederland. Het kan voorkomen dat je wordt aangehouden in Mexico. Zorg dus dat je al je papieren bij de hand en in orde hebt, dan is er vaak niets aan de hand. Navigeren doe je met Google Maps (offline kaarten downloaden) of met Maps.me, een app die je offline kan gebruiken nadat je de betreffende kaarten hebt gedownload.

mexico auto huren

Welke auto huren in Mexico?

Elke auto is in principe geschikt! Een Ford Fiesta, Volkswage, Renault of Nissan… allemaal prima te doen. Klein of groot, elke auto is geschikt om de klus te klaren. Houd wel rekening met het aantal personen en je bagage. Een kleine auto zoals een Volkswagen Up met twee kinderen en 2 grote koffers wordt krap. Als je een huurauto gaat zoeken via een vergelijker zoals Rentalcars.com, EasyTerra of Sunnycars.nl, dan kun je filteren op “autoklasse”. Hiermee doelen ze op de grootte van de auto, bijvoorbeeld mini, economy, compact, intermediate (soms ook klein, comfort of groot) etc. Reis je met twee personen, dan zou ik voor een kleine auto (mini of economy) gaan waarbij je de reistas eventueel op de achterbank kunt zetten. Reis je met kinderen, dan zou ik kiezen voor een grotere auto.

Mijn tips:

 • Vermijd de verhuurder Mex Rental Car, en andere hele goedkope lokale partijen.
 • Huur een automaat: superhandig in het buitenland, je kunt je goed op de weg concentreren!
 • Verblijf je vaak in het centrum van een stad: huur een kleinere auto. Dat is handiger met parkeren én evt smalle straten.
 • Zorg altijd voor een goede autoverzekering!
mexico auto huren

Let op voor oplichters: hoge verzekeringen en schade

In Mexico komen veel toeristen voor onverwacht hoge kosten te staan wanneer je hun huurauto willen ophalen of terugbrengen. Dat is zeker geen leuk begin of afsluiter van je reis door Mexico. Bij veel maatschappijen is het verplicht om de huurauto te verzekeren. Heb je geen verzekering, dan verplichten ze je sowieso een hele dure verzekering. Maar ook als je al een huurauto met verzekering hebt afgesloten via Rentalcars of EasyTerra (of hebt via je ANWB Creditcard), zullen sommige verhuurders het proberen, dit toch direct via hun af te laten sluiten. Eigenlijk is Sunnycars.nl in deze de veiligste optie, maar ook direct de duurste optie. Wij betaalden voor 14 dagen ruim €1100 voor een grote huurauto incl. all risk verzekering. Ga je speuren naar de goedkoopste auto, dan kom je ook huurauto’s tegen die je voor €250 excl. verzekering kan huren. Weeg voor jezelf even het risico af: kies je een goedkopere huurauto en ben je bereid om ter plaatse een all-risk verzekering af te sluiten voor bijv. €30 tot €50 per dag? Ik heb bedragen gehoord van +€600 voor twee weken en +€800 voor 3 weken. Of kies je direct voor een zorgeloos autoverhuur via Sunnycars.nl, en betaal je ook direct een fors bedrag.

Een andere manier om je geld af te troggelen is door een deel van je borg in te houden voor de schade die jij zogenaamd gemaakt hebt.

Oplichting voorkomen

Goedkoop is duurkoop, zeker in Mexico. Sommige lokale partijen, maar ook internationale namen zoals Europcar of Hertz, proberen je dus een extra verzekering af te dwingen. Dit komt vaak voor wanneer jij afhankelijk van hun bent. Bijvoorbeeld, na een lange vlucht kom je in de avond uren aan en je wilt gewoon de huurauto ophalen en vertrekken. Of je hebt de huurauto al betaald, dus je bent sowieso dat geld kwijt, dan loop je niet direct door naar de concurrent. Indien je graag vooraf de auto wilt huren, dan is huren met Sunnycars.nl de veiligste optie. Zij hebben elke partij waar zij mee samenwerken gecheckt en er zijn duidelijke afspraken. Bovendien hebben wij een geweldige service!

Sunnycars zegt naar aanleiding van mijn mail over deze oplichtingszaken: “Online vindt u ook reviews over schades die onterecht bij klanten in rekening worden gebracht. Ook hier hoeft u zich bij Sunny Cars niet druk om te maken, dit is namelijk afgedekt. Onze lokale partners zullen niet snel onterecht schade in rekening brengen. Zij weten namelijk dat wij alle schade keurig per kenteken bijhouden. Een schade twee keer in rekening brengen? Dat hebben wij zo door. En doen ze dit toch? Dan hoeft u zich nergens zorgen om te maken. U bent namelijk nog steeds all-in verzekerd. De kosten krijgt u dus gewoon van ons terug! Natuurlijk spreken we onze lokale partner dan ook aan op dit gedrag. Het staat dan ook buiten kijf dat wij alleen samenwerken met gerenommeerde maatschappijen. “

Mijn tip is ook om altijd foto’s en een video te maken van de huurauto, nog voordat je er in gereden hebt. Ook bij het terug inleveren maak je foto’s en een video van de huurauto.

Tips om de goedkoopste en beste huurauto te vinden

In Mexico is goedkoop vaak duurkoop. Denk aan een torenhoge borg of verzekering die je moet betalen, anders krijg je de auto niet mee. Het is belangrijk om een betaalbare auto te vinden, maar kies hier ook zeker voor een betrouwbare verhuurder!

Wij horen veel negatieve verhalen over MEX Renta Car. Blijf hier dus zeker weg!

1. Boek ruim van tevoren

Hoe langer je wacht met boeken, hoe hoger de dagprijs van de huurauto zal zijn. Hoe eerder je boekt, hoe goedkoper. Leg bij voorkeur 3 tot 6 maanden voor je reis je huurauto al vast. Als ik nu zoek naar een huurauto voor over 3 maanden, is de goedkoopste auto maar €17 per dag via EasyTerra.nl! Ga echter niet voor de goedkoopste optie, maar kies een betrouwbare verhuurder zoals Enterprise, Europcar of Alamo!

2. Vergelijken loont

Vergelijk de ‘vergelijkers’ EasyTerra.nl, Rentalcars.com en Sunnycars.nl. Dit zijn niet de autoverhuurders zelf, maar verzamelwebsites waarop het aanbod van alle verhuurders vergeleken wordt. Nu blijkt dat ook deze vergelijkers verschillende prijzen hanteren, dus ook hier is het goed om het aanbod even te checken.

3. Sluit de verzekering af via de vergelijker

Zoals gezegd is het bij het huren van een auto wel verstandig om een autoverzekering af te sluiten. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Van de tientallen keren dat wij achteraf de verzekering niet nodig bleken te hebben, waren we ook een paar keer heel erg blij met de all-risk verzekering! Wanneer je een verzekering afsluit via de vergelijker dan ben je vele malen goedkoper uit dan de verzekering bij de verhuurder.

Prijsverschillen

Je ziet vaak dat de geadverteerde prijzen veel lager liggen dan de uiteindelijke huurprijzen. Dit kan verschillende redenen hebben. Bijvoorbeeld de reisperiode waarin je gaat. Reis je in het echte hoogseizoen, dan betaal je de hoofdprijs per dag. Verder denk ik dat de coronacrisis de verhuurprijzen erg omhoog heeft gedreven. De autohuurders hebben natuurlijk flink verlies gedraaid in deze periode en kunnen nu de schade een beetje inhalen.

Onze ervaringen met de autoverhuurders

Inmiddels hebben wij al veel auto’s gehuurd in diverse landen. Met alle drie de onderstaande vergelijkers hebben wij goede ervaringen, maar let wel goed op bij welke verhuurder je uiteindelijk boekt. Wij horen veel negatieve verhalen over MEX Renta Car. Blijf hier dus zeker weg!

EasyTerra blijkt de goedkoopste huurauto’s aan te bieden (wij vergeleken de prijzen voor het laatst in februari 2024 bij verschillende aanbieders). Hun website is heel overzichtelijk en tijdens het boeken kun je extra wensen zoals een babyzitje of tomtom aanvinken. EasyTerra is een vergelijker en kijk daarom ook even goed naar de beoordelingen van de verschillende verhuurders!

Rentalcars.com heeft ook goedkope auto’s vanaf €21, vaak anders dan die van EasyTerra. De prijzen die je ziet zijn zonder verzekering. Met de meeste auto’s kun je onbeperkte kilometers rijden en zie je wat wel en niet verzekerd is. Ik heb er goede ervaringen mee en al meerdere auto’s via hun gehuurd. Het is wel super belangrijk om een verzekering af te sluiten!

Ook met Sunnycars.nl hebben wij hele goede ervaringen en in Mexico is dit je veiligste keuze als je niet voor verrassingen wilt komen te staan. Zij staan écht met stipt op 1 als het om service draait. Je betaalt vaak iets meer voor een huurauto, maar bent dan wel helemaal gerust. Zij bieden alleen huurauto’s aan inclusief volledige dekking/verzekering. Vaak heb je ook geen eigen risico, of kun je dit afkopen.

huurauto mexico

Overige kosten om rekening mee te houden

Naast het huren van de auto maak je nog meer kosten.

Met de huurauto naar het buitenland

Wanneer je met de huurauto ook naar buurlanden wilt rijden, dan moet je dit aangeven. Een huurauto mag je namelijk niet zomaar de grens overnemen. Geef het dus aan bij de verhuurder wat je reisplannen zijn en betaal eventueel een toeslag.

Verzekering

Zoals reeds uitgelegd, moet je een verzekering nemen.

Borg

Controleer van tevoren goed hoeveel borg je moet betalen voor de huurauto. Afhankelijk van de huurauto betaal je meestal een bedrag rond de €200 tot €1800. Deze borg moet je via een creditcard betalen en het bedrag krijg je terug zodra je de huurauto ongeschonden retourneert. Lees altijd goed de voorwaarden door.

Eenrichtingstoeslag

Als je je huurauto ophaalt in Cancun en je wil hem ergens anders inleveren, dan kan de verhuurmaatschappij een ‘eenrichtingstoeslag’ in rekening brengen. Je haalt de auto op in de ene stad en brengt hem terug in de andere stad.

Tolwegen en Benzine

Sommige autosnelwegen in Mexico zijn tolwegen. Vaak betaal je maar een paar euro per keer. De benzineprijs in Mexico ligt een stuk lager dan bij ons. In februari 2024 betaalde je ongeveer €1,30 per liter!

De auto verhuurder rekent extra kosten als je de auto met een legere tank inlevert dan je hem hebt opgehaald. Zorg er dus altijd voor dat je de tank hetzelfde inlevert als hoe je hem gekregen hebt.

Parkeerkosten

Op veel plekken kun je gratis parkeren. Vaak kan dit gratis bij je hotel, en ook bij een aantal bezienswaardigheden zoals Chichen Itza en veel cenotes. Wel verwachten de parkeerwachters een fooi, iets van 20 pesos (€1) is voldoende. Als je met de veerboot naar Isla Holbox wilt gaan, moet je je auto parkeren in Chiquila bij een van de parkeerhavens. Dit kost meestal iets van €5 per dag. In grote steden zoals Merida en Valladolid kun je prima langs de weg parkeren. Langs de strandweg in Tulum is er bijna geen parkeergelegenheid op straat, daar zul je dan moeten betalen voor een van de privéparkeerplaatsen langs de weg. Dit kost meestal 100 pesos voor 24 uur.

Als je naar een parkeerplaats zoekt, kijk dan naar borden met de hoofdletter E (estacionamiento)

autohuur mexico

Nog meer tips

Inmiddels heb ik echt al heel vaak een auto gehuurd op vakantie. Deze tips wil ik je nog meegeven!

Wacht op de bevestiging

Zodra je een huurauto boekt, dan is deze boeking nog niet definitief. De verhuurder moet namelijk eerst de boeking accorderen. Soms duurt het een paar minuten, maar soms ook een dag. Controleer daarom altijd of je auto ook daadwerkelijk voor jou gereserveerd is. Je ontvangt hier meestal een e-mail over en ontvangt een voucher!

De huurauto snel ophalen

Wanneer je met het vliegtuig komt en op de luchthaven de huurauto gaat ophalen, dan is de kans groot dat je lang moet wachten voordat je daadwerkelijk in de auto zit. Als je wachtrijen zo goed mogelijk wilt voorkomen, dan kun je je het beste opsplitsen zodra je het vliegtuig uit komt. De één wacht op de koffers/backpacks en de ander (de bestuurder) gaat met alle papieren naar het verhuurloket.

Bij Sunnycars kun je vaak ook kiezen voor een “fastlane huurauto”. Ideaal. Je kunt dan de wachtrij skippen en wordt direct geholpen! In Mexico is dat momenteel niet het geval.

Controleer de huurauto op bestaande gebreken

Voordat je ook maar 1 km met de huurauto gaat rijden, is het verstandig om foto’s te maken van de huidige staat van de auto. Bijna elke huurauto heeft lakschade en om te voorkomen dat ze deze schade op jou willen verhalen, is het verstandig om alles vast te laten leggen. Maak foto’s van alle schade, ook die op de bumper en onder de auto. Laat deze schade ook in het systeem zetten door de medewerker, of laat de medewerker de schade invullen op een formulier. Schade controleren kost tijd, maar voorkomt een discussie naderhand.

Lees hier al onze artikelen over Mexico voor nog veel meer tips!

Heb je nog vragen of wil je jouw eigen ervaringen delen? Laat hieronder een reactie achter!

Have fun en reis je vrij ,
Laura

Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

Reisjevrij blogger Laura

Laura de Greef

Reizen is voor mij een feestje! Het begint al bij de voorpret en het plannen, en eenmaal op de plek van bestemming is het helemaal genieten! Nieuwe geuren en smaken, verschillende culturen leren kennen en de mooie natuur opzoeken.. ik word er blij van! Ik hou vooral van actieve vakanties en ga er dan ook graag op uit in een land. Naast reizen ben ik ook gek op fotografie, interieur, festivals en katten! Mijn motto? Don't let your dreams be dreams!

Meer over Laura de Greef

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!
 • Hi een vraagje, heb je een internationale rijbewijs nodig om in Mexico te rijden?

  Shailis

  Beantwoorden
  • Hi Shailis,

   Nee, dat is niet perse nodig. Het Nederlandse rijbewijs is gewoon geldig in Mexico en een internationaal rijbewijs is dus niet vereist, maar soms wordt deze toch wel aangeraden in verband met mogelijke taalproblemen..!

   Laura de Greef

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *