Tips Siem Reap in Cambodja | Wat doen en zien

Bezienswaardigheden & doen in Siem Reap

Siem Reap is een perfecte uitvalsbasis voor je bezoek aan de tempels van Angkor. Daarom is het een van de bekendste steden van Cambodja. Ook wij verbleven in Siem Reap om andere andere Angkor Wat te bezoeken. Maar er is meer leuks te doen in Siem Reap! Je vindt in dit artikel meer tips over de bezienswaardigheden, hotel tips, vervoer en kosten. Enjoy!

Tips Siem Reap wat doen en zien

Grote kans dat Siem Reap in jouw reisroute zit omdat het een goede uitvalsbasis is voor een bezoek aan de tempels van Angkor. Toch is er in Siem Reap zelf ook nog van alles te zien. De handigste manier om veel van Siem Reap te zien is om een tuktuk met chauffeur te huren, dit kost zo’n $15 voor een dag. Hij weet alle plekjes te vinden en kan je zo van alles in en rondom deze stad laten zien, ideaal! Lees hieronder mijn tips voor 2 á 3 dagen Siem Reap!

1. The Killing Fields & Tempels bezoeken

Siem Reap kent verschillende mooie tempels. Degene die het meest indrukwekkend is, is Wat Thmey, beter bekend als The Killing Fields.

Tips killing fields Siem Reap
Vele schedels van de overledenen van de Rode Khmer.. een bizar beeld

De meest bekende Killing Fields liggen niet in Siem Reap maar in de hoofdstad Phnom Penh. Als je ook naar Phnom Penh gaat, zijn deze zeker een bezoek waard, net als de S21 gevangenis. Wij bezochten Phnom Penh niet, maar wilden wel graag Killing Fields bezoeken, dus voor ons werd het Wat Thmey.

Daar staat een monument wat is ingericht ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Rode Khmer. Er zijn naar schatting zo’n 1.386.734 mensen omgekomen, verschrikkelijk! In het monument liggen de schedels van mensen die hier in massagraven waren begraven. Bizar om te zien…

Wat Thmey ligt redelijk dicht bij Angkor Wat en is gratis te bezoeken. Wij zijn er zo’n half uur tot drie kwartier geweest.
Net als de andere bezienswaardigheden is deze gemakkelijk te bezoeken met een tuktuk.

Siem Reap wat doen en zien
Er staan prachtige tempels in Siem Reap
Tips Siem Reap bezienswaardigheden
Veel pagodas rondom de tempel
Tips Cambodja Siem Reap
De ‘poort’ richting de tempel

Behalve Wat Thmey bezochten we ook nog wat andere tempels. Deze mooie hierboven kwamen we per toeval tegen toen we vanuit het Tonle Sap meer terug reden richting het centrum van Siem Reap. Kijk dus altijd goed om je heen wanneer je in Siem Reap rond rijdt; er is genoeg moois te zien!

2. Bezoek een Floating Village

Wat doen Siem Reap
Een floating village op het Tonle Sap meer

In het Tonle Sap meer ligt dit drijvend dorp. Deze manier van wonen is populair onder de armste bevolking van Cambodja. Ze mogen hier gratis hun onderkomen op het water bouwen.

Siem Reap wat doen en zien
Een vervoersmiddel in het drijvend dorp 😉

Met een bootje vaar je rond in het dorp. Je ziet er niet alleen woningen, maar ook kerken, winkels en een school! Best bijzonder om te zien hoe deze mensen leven. De kosten van het bezoek aan het Tonle Sap meer zijn zo’n €20 per persoon. De tour duurt ongeveer 2 uur.

3. Dwaal rond over de Night Market en kijk je ogen uit op Pub Street

Cambodja Siem Reap
Gezellige sfeer op de Night Market!

De sfeer is erg goed in Siem Reap. Zo ook op Pub Street en de Night Market. Op de Night Market vind je veel kleding, souvenirs en streetfood. Voor nog geen €2 heb je al een bakje vol heerlijke sushi! Smullen maar! En ook fijn; de verkopers zijn er niet opdringerig!

Siem Reap doen en bezienswaardigheden
Welke zou jij kiezen?

Op Pub Street zijn veel leuke bars en restaurants te vinden. Het is altijd open maar vooral ’s avonds gezellig druk. Vergeet niet een vogelspin of slang te eten. In Cambodja eten ze deze ‘lekkernijen’ als een snack voor tussendoor. Verleg je grenzen en probeer het ook eens!

De Pub Street en de Night Market zijn gemakkelijk te vinden. Ze bevinden zich op de hoofdstraat van het centrum van Siem Reap. Ook hangen er grote verlichte letters die het aankondigen, niet te missen dus.

4. Kijk je ogen uit bij de tempels van Angkor

Siem Reap Angkor Wat
Het mooie tempelcomplex Angkor Wat

Natuurlijk je hoogtepunt van het bezoek aan Siem Reap; de tempels van Angkor! Bezoek Angkor Wat, Ta Prohm, de Bayon tempels en nog veel meer prachtige bouwwerken. Vergeet ook de zonsopkomst niet, wat een magische beleving!

Lees hier meer tips voor je bezoek aan de tempels van Angkor.

Angkor Wat zonsopkomst Tips
Prachtige zonsopkomst bij Angkor Wat


Hotel tip Siem Reap

Siem Reap heeft veel leuke hotels en ook genoeg goedkope hostels. Verblijf zeker 3 nachten om Siem Reap te ontdekken. Heb je een extra dag? Dan krijg je die zeker om!

Heerlijk overnachten: Memoire Siem Reap Hotel

hotel tips siem reap cambodja

Dit is echt een heerlijk hotel! De ligging is ideaal, je loopt in 10 minuten naar het centrum en Pub Street. Ook zit er een zwembad bij.
Niet voor niets scoort Memoire Siem Reap Hotel een 9,2 op Booking.com. Je betaalt zo’n €75 per nacht en daarbij zit ook een heerlijk ontbijt inbegrepen. Ook is er een luchthavenshuttle beschikbaar. Boek dit hotel hier.

De beste reistijd Siem Reap

Je kunt Siem Reap / Cambodja eigenlijk wel het hele jaar door bezoeken, maar de beste reistijd is van november t/m februari. Dit is het droge seizoen en het is er niet te warm. Nog steeds zitten de temperaturen tussen de 25 en 30 graden, maar ten opzichte van 35 graden is dit toch wel een verschil.

Vervoer in de stad

De meest gebruikte vervoermiddelen zijn tuktuks, taxi’s en minibusjes. De tuktuk kost binnen de stad maximaal 2 tot 3 dollar voor een trip. Wij gebruikten deze optie regelmatig! Leuk ook, omdat je zo echt tussen de locals zit.

Tips Cambodja Siem Reap wat doen en zien
De TukTuk, een ideale manier van vervoer in Siem Reap!

De meeste reizigers huren een tuktuk of taxi/huurauto voor een of meerdere dagen, om zo ook meteen alle tempels binnen het Angkor tempelcomplex te kunnen zien. Wij hebben dit ook gedaan. We hebben één dag een tour gedaan langs verschillende bezienswaardigheden in en rondom Siem Reap, en een andere dag de tempels van Angkor bezocht. Ideaal met een tuktuk + chauffeur! De kosten hiervan variëren tussen de €15-€25 per dag.

Kosten vliegticket

Er zijn meerdere manieren om naar Siem Reap te reizen. Zo is een vlucht vanaf Nederland of Duitsland een optie, maar in sommige gevallen is het goedkoper om vanaf één van de buurlanden te vliegen. Wij vlogen vanaf Bangkok naar Siem Reap, dit kan al vanaf zo’n €60. Ideaal om deze twee landen te combineren tijdens je reis! Ook kun je vanaf verschillende landen per bus naar Cambodja reizen. Kijk voor de prijzen op 12Go.Asia.

Tips Cambodja Siem Reap wat doen en zien
Monniken bij een van de tempels


Tot zover mijn tips over Siem Reap!

Meer lezen over de tempels van Angkor? Ook daar heb ik een artikel over geschreven! Combineer je Cambodja met een reis door Thailand? Dan zijn de volgende artikelen wellicht ook nog interessant voor je;

Heb je nog vragen? Stel ze gerust!

Have fun en reis je vrij ,
Laura

Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

Reisjevrij blogger Laura

Laura de Greef

Reizen is voor mij een feestje! Het begint al bij de voorpret en het plannen, en eenmaal op de plek van bestemming is het helemaal genieten! Nieuwe geuren en smaken, verschillende culturen leren kennen en de mooie natuur opzoeken.. ik word er blij van! Ik hou vooral van actieve vakanties en ga er dan ook graag op uit in een land. Naast reizen ben ik ook gek op fotografie, interieur, festivals en katten! Mijn motto? Don't let your dreams be dreams!

Meer over Laura de Greef

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *