Tips Den Haag: Bezienswaardigheden en overnachten

Reisjevrij app QR
Download de Reisjevrij app Download de Reisjevrij app

Wat doen, wat zien en waar overnachten in Den Haag?

Den Haag is dé stad van het Koninklijk huis en onze politiek, ook wel de Hofstad genoemd. Bezoek paleis Noordeinde, het Vredespaleis, het Binnenhof en zelfs de Eerste en Tweede kamer. Los van dit is Den Haag ook gewoon heel gezellig en je vindt er bijzondere museums. Erg leuk is de boulevard in het stadsdeel Scheveningen. Den Haag is een combinatie van cultuur, ontspanning, zee en strand. Perfect voor een vakantie in eigen land!

Overnachten in Den Haag

Je kunt ervoor kiezen om in Den Haag te overnachten of in Scheveningen. Wij verbleven in Den Haag.

Onze keuze: Boutique Hotel Corona ****

Dit fijne boutique hotel is gevestigd in een 17e-eeuwse gebouw. Het ligt aan het buitenhof in het hart van de stad. Je wandelt in enkele minuten naar alle bezienswaardigheden van de stad. De kamers zijn modern en uniek. Je boekt al een kamer vanaf €100,- per nacht.

Wat te zien en te doen in Den Haag?

Escher in het Paleis

museums den haag
escher in den haag

In het voormalige winterpaleis van koningin Emma is een permanente tentoonstelling gevestigd van de kunstenaar M.C. Escher. Er zijn ruim 500 kunstwerken te zien waaronder de bekende ‘Dag en Nacht’ met de Hollandse vogels en ‘Klimmen en Dalen’ met de oneindige lus trappen. Ook is er een interactief gedeelte waarin je wordt uitgedaagd te kijken als Escher met optische illusies. Je denkt beweging te zien die er niet is. Wij vonden dit erg leuk en hebben hier een paar uurtjes doorgebracht. Voor kinderen zijn er speurtochten beschikbaar. Het museum is gesloten op maandagen. De rest van de week is het open van 11:00 tot 17:00. De entreeprijs is €11,50 en er zijn kortingen voor kinderen, scholieren, CJP pashouders en groepen.

Paleis Noordeinde

paleizen den haag

Dit is het werkpaleis van de Koning en ligt midden in het centrum van de stad, aan Noordeinde; een van de mooiste winkelstraten. Paleis Noordeinde doet ook dienst als kantoor voor de medewerkers van het Koninklijk Huis en tevens als ontvangstruimte voor binnen- en buitenlandse gasten. De voormalige koninginnen Wilhelmina en Juliana zijn in dit paleis geboren. Bij het paleis horen ook de mooi aangelegde tuinen en de Koninklijke stallen. Paleis Noordeinde is over het algemeen niet toegankelijk maar tegenwoordig wordt het een aantal dagen in de maand augustus opengesteld voor publiek. Wij hebben het niet van binnen bezocht, maar wel van buiten gezien. Dat is al heel bijzonder!

Links van Paleis Noordeinde op nr. 66 bevindt zich het voormalige woonhuis van koning Willem- Alexander. Hier heeft hij gewoond tot aan zijn huwelijk met Maxima.

Het Binnenhof, de Ridderzaal en de Tweede Kamer

Binnenhof Den Haag

Een politieke plek midden in het centrum van Den Haag. Wij vonden het reuze interessant. Het Torentje is een van de bekendste werkplekken van Nederland. Dit is namelijk het kantoor van de minister president. Het ligt mooi aan de Hofvijver en is al te zien vanaf de binnenplaats.

Om de Ridderzaal en de Tweede Kamer te kunnen zien moet je een rondleiding boeken. Wij hebben dit gedaan en vonden dit zeer de moeite waard en erg leuk om een keer te zien. Je kunt dit boeken bij ProDemos en je kunt kiezen uit verschillende tours waarbij je de Eerst Kamer of de Tweede Kamer kunt bezoeken. Een bezoekje duurt 60 minuten en kost €6. Kijk hier voor de rondleidingen.

Let op! Voor een bezoek aan de Tweede Kamer geldt een aanmeld- en identificatieplicht. Zonder aanmelding en geldig ID-bewijs kun je de Tweede Kamer niet bezoeken.

Het Mauritshuis

kunst museums den haag

Aan het Binnenhof ligt het Mauritshuis. Dit museum toont een wereldberoemde overheidscollectie van meer dan 800 stukken van de Nederlandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw. Bekijk het bekende ‘Meisje met de Parel’. Het Mauritshuis is de meest populaire attractie in Den Haag volgens Tripadvisor. Wij zijn het hier helemaal mee eens! Het museum is elke dag geopend. De toegangsprijs is €19 en er zijn kortingen voor kinderen, scholieren ,CJP pashouders en groepen. Museumkaarthouders hebben gratis toegang.

Panorama Mesdag

Dit panorama is het grootste schilderij van Nederland. Je kunt 360 graden in het rond kijken naar dit enorme schilderij. De afmetingen zijn 120 x 14 meter. Panorama Mesdag is een van de oudste nog bestaande panorama’s ter wereld en is een uniek cultuurhistorisch monument. Het is een vergezicht op de Noordzee, de duinen, Den Haag en Scheveningen. Panorama Mesdag is elke dag geopend van 10.00-17.00 uur maar is gesloten op feestdagen. De entreeprijs is €15. Museumkaarthouders hebben gratis toegang.

Het Kunstmuseum

Museum tips den haag
musea den haag tips

In dit museum kun je topstukken bekijken van onder anderen Picasso, Monet en Mondriaan. Dit museum heeft de grootste collectie schilderijen van Mondriaan met als hoogtepunt de welbekende ‘victory boogie woogie’. Ook is er een bijzondere stoel en jurk van Mondriaan te zien. Het museum is open van dinsdag t/m zondag van 10:00 tot 17:00. Een entreeticket kost €16,-. Er zijn kortingen voor kinderen, scholieren ,CJP pashouders en groepen. Museumkaarthouders hebben gratis toegang.

Madurodam

attracties den haag
Het station in Valkenburg in miniatuur in Madurodam

Madurodam is natuurlijk wereldberoemd in Nederland! Wie kent het niet? Madurodam, een stad vol miniaturen, doe-dingen en attracties. In een paar uur tijd kun je heel Nederland zien en beleven. De laatste jaren is Madurodam opgeknapt en veel interactiever geworden. Erg leuk is dat je een marsje kunt kopen in de marsfabriek en je klompjes kunt laten maken. Ook kun je bij de DJ Tafel je eigen beats mixen, of leer vliegen als een piloot op Schiphol. Leuk voor jong en oud! Madurodam is elke dag geopend en en entreekaartje kost €21,50.

Parkeren in Den Haag

vervoer den haag

Kom je niet met de trein maar met de auto naar Den Haag? Kijk dan of je bij je hotel kunt parkeren. Is dit niet het geval, dan zijn er een aantal opties om goedkoop te parkeren. Als eerste parkeergarage Helicon. Reserveer je parkeerplek en parkeer een hele dag op loopafstand van het Malieveld voor maar €10 per dag. Op het Malieveld zelf kun je op zaterdagen 7 uur parkeren voor €7,-. In Scheveningen parkeer je het beste bij Berkenbosch Blokstraat in het centrum. Je betaalt hier maximaal €27 per 24 uur. Of kijk voor P+R opties in de buurt.

Scheveningen combineren met Den Haag

Je kunt Scheveningen en Den Haag prima combineren. Neem tram 9 om in een kwartiertje tussen Den Haag centrum of centraal station en Scheveningen te reizen.

Kijk hier voor mijn tips in Scheveningen

Meer Nederland?

Wat vinden jullie van Den Haag? Laat hieronder een berichtje achter, dat vinden wij leuk.

Have fun en reis je vrij ,
Debbie

Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

Foto credits: Pixabay & Booking.com
reisblogger debbie

Debbie Hameleers

Het maken van verre reizen is mijn passie. Ik bepaal graag zelf mijn eigen reisroute. Het worden altijd unieke routes langs de hoogtepunten van het land, of een combinatie van landen. Deze routes wil ik hier graag met jullie delen. Een grote magnetische wereldkaart is prominent aanwezig in mijn huis en biedt telkens inspiratie voor nieuwe bestemmingen.

Meer over Debbie Hameleers

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *