Tips en Highlights in Melaka

Reisjevrij app QR
Download de Reisjevrij app Download de Reisjevrij app

Melaka bezoeken in 1 dag

Melaka is een historische stad in het zuiden van Maleisië en mag zeker niet ontbreken aan je rondreis door Maleisië. Wij vonden het een van de leukste stadjes in Maleisië. Er hangt een aangename sfeer en je kunt er heerlijk eten. Ook liggen er mooie bezienswaardigheden met Nederlandse invloeden. Het centrum van Melaka staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Dit stadje is dus een perfecte en interessante plek om je een dag te vermaken!

Overnachten in Melaka

Er zijn genoeg mogelijkheden om te overnachten in Melaka. Wij willen graag in het centrum verblijven, maar dit wel betaalbaar doen.

Wij verbleven in: The Sterling hotel Melaka ****

TheSterlinghotel
The Sterling hotel Melaka

Dit is een 4* luxe hotel midden in het centrum. De prijs is ongeveer €56 per kamer inclusief ontbijt. De kamers zijn ruim en vrij luxe van opzet. Het hotel heeft een restaurant op het dak met uitzicht op de skyline van de stad Malaka. Je kunt je huurauto hier gratis parkeren.

Goedkoper alternatief: The Pillohouzzze ***

hostels Melaka

Melaka is geen dure stad. Er zijn tal van goede en goedkope hostels in het centrum van Melaka te vinden. The Pillohouzzze hostel biedt 3* faciliteiten en is erg populair. Een tweepersoonskamer kost minder dan €20 en dit hostel wordt beoordeeld met een 9,5.

5x zien en doen in Melaka

1: Bezoek de Nederlandse gebouwen in de stad

Melaka Maleisië tips

De kerk is niet te missen en zeker een bezoekje waard. Met zijn mooie rode kleur valt deze kerk ontzettend op. Hij staat in het midden van het centrum, op Dutch Square. De kerk is gebouwd met bakstenen uit zeeland! Het nabijgelegen stadhuis is een van de oudste Nederlandse gebouwen in het oosten dat nog bestaat en is een replica van het voormalig stadhuis van Friesland. Wij vonden het erg leuk om de Nederlandse invloeden te bekijken.

2: Shoppen en eten in Jonker Street

streetfood Melaka

De night market op Jonker street is erg leuk. In de smalle straat staan veel stalletjes met heerlijke streetfood, maar ook met kleding, tassen en sierraden. In het weekend is het nog gezelliger want dan is er live muziek. Wij scoorden hier leuke souvenirs en aten hier voor een paar ringgit lekkere satéstokjes die vers voor je worden gebarbecued.

3: Wandel naar de top van Bukit st Paul

uitzichtpunt melaka
nederlandse invloeden melaka

Een korte wandeling brengt je naar de top van de heuvel waarop de ruïnes van de St Paul kathedraal te vinden zijn. Leuk om te zien is dat er op de stenen oude Nederlandse teksten staan. Vanaf boven heb je tevens een mooi uitzicht over de stad!

4: Maak een ritje in een trishaw

fietstaxi melaka

De meeste bezienswaardigheden liggen in het kleine compacte centrum en is goed te voet te doen. Je kunt er ook voor kiezen een Riksja te pakken; een fietstaxi. Voor een paar enkele ringgits wordt je door de hele stad gefietst! Op meer plekken in Azië kun je dit doen, maar in Melaka is het wel heel bijzonder. De fietsen zijn namelijk over de top versiert met slingers, knuffels, lichtjes etc. Het zijn af en toe net kermisattracties. Je kunt zelfs je eigen muziek afspelen in de fiets. Heel grappig!

5: Ga street art spotten!

street art melaka
riviercruises melaka

Overal waar je kijkt vind je prachtig gekleurde gebouwen en grote muurschilderingen. Vooral langs de rivier zie je coole plekken. Je kunt langs de rivier wandelen, maar je kunt ook een leuke riviercruise maken. Wij vonden dit erg leuk! De riviercruises duren 45 minuten en varen dagelijks van 9 uur in de ochtend tot 23 uur. Boeken kun je ter plekke of vooraf via deze website.

Hoe kom je in Melaka?

melaka bezoeken maleisië

Vanaf Amsterdam, Düsseldorf of Brussel kun je zowel rechtstreeks als met een tussenstop vliegen naar Kuala Lumpur. De prijs van een retourtje Kuala Lumpur kost gemiddeld €750 per persoon in het hoogseizoen.

Melaka is eenvoudig te bereiken vanaf Kuala Lumpur. Je kunt de stad ook met een huurauto in 2,5 uur bereiken. Wij bezochten Melaka juist voordat we naar Kuala Lumpur reisden. Wij kwamen vanaf Singapore. Vanaf het grensplaatje Johor Bahru bereik je Melaka ook in 2,5 uur rijden met je huurauto.

Heb je geen huurauto? Dan kun je Melaka met de bus bereiken vanaf Kuala Lumpur of vanaf Johor Bahru. Bussen vertrekken dagelijks vanaf de grote busstations op verschillende tijdstippen. Vanaf Melaka kun je eenvoudig met je huurauto doorreizen in Maleisië naar bijvoorbeeld de Taman Negara of de Cameron Highlands.

Je kunt ook eenvoudig een dagtrip boeken vanaf Kuala Lumpur inclusief vervoer en lunch!

Meer Maleisië

Have fun en reis je vrij ,
Debbie

Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

Foto credits: Pixabay en Booking.com
reisblogger debbie

Debbie Hameleers

Het maken van verre reizen is mijn passie. Ik bepaal graag zelf mijn eigen reisroute. Het worden altijd unieke routes langs de hoogtepunten van het land, of een combinatie van landen. Deze routes wil ik hier graag met jullie delen. Een grote magnetische wereldkaart is prominent aanwezig in mijn huis en biedt telkens inspiratie voor nieuwe bestemmingen.

Meer over Debbie Hameleers

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *