Plitvice meren bezoeken: tickets, routes en watervallen

10 tips om de Plitvice meren te bezoeken: uitgebreide route info, watervallen en kaartjes!

De Plitvice meren vormen het grootste nationaal park in Kroatië en zijn één van de bekendste toeristische trekpleisters. Het nationaal park bestaat uit 16 meren die met elkaar verbonden zijn via watervallen. Een bezoek aan de Plitvice meren en watervallen stond al een lange tijd op mijn bucketlist. Nu wij door de corona pandemie in Europa moesten blijven, was onze keuze voor Kroatië snel gemaakt. In dit artikel geef ik je alle tips en informatie over je bezoek aan de Plitvice meren. Ook vind je in dit artikel verschillende kaarten van de Plitvice meren en de wandelroutes.

Meerdere bloggers hebben de Plitvice meren al bezocht. Ook vind je diverse roadtrip reisroutes op de website die wellicht interessant voor je zijn! Zie hier de route door Istrië en eilanden van Kroatie.

Hoe kom je er?

De Plitvice meren liggen vrij centraal in het land. Zelf bezochten wij de Plitvice watervallen vanuit Zadar. Deze kustplaats ligt op 1 uur en 40 minuten rijden van het nationaal park. Wij hadden een huurauto, dat is het makkelijkst. Vanuit Split ben je ruim 2 uur en 45 min onderweg met de auto. Vanuit Zagreb ben je er in 2 uurtjes en ook vanuit Slovenië kun je er makkelijk komen.

Ben je afhankelijk van het openbaar vervoer? Dan kun je het beste vertrekken vanuit een grotere stad zoals Zagreb of Split. Vanuit deze plaatsen rijden er bussen naar het park. Een andere optie is om met een tour operator op pad te gaan. Vanuit heel veel plaatsen worden er namelijk tours aangeboden naar de Plitvice meren. Vanuit Zadar betaal je bijv. €54 per persoon (excl. entree ticket) en vanuit Split betaal je €98 incl. ticket.

De beste reistijd voor de Plitvice meren

Reistijd plitvice jerzera
Foto via Pixabay. Herfst.

Je kunt de Plitvice meren het hele jaar door bezoeken. Wij bezochten de watervallen halverwege september. Alles is dan mooi groen, maar de watervallen zijn iets minder ‘vol’ omdat er weinig regen valt in de zomer. In de lente staat alles in bloei en heb je kans op grotere ofwel vollere watervallen. In de herfst kleuren de bladeren en dat geeft ook een bijzonder effect. In de winter is er kans op sneeuw en bevroren watervallen en dan mis je toch een beetje de pracht en praal van het park.

De Plitvice meren zijn altijd drukbezocht. De maanden juli en augustus zijn top maanden en de kans is groot dat de paden vol met toeristen staan. Ook in september hebben wij nog ‘in een treintje’ gelopen, achter de meute aan om een waterval te zien. Hoe laat je het beste kan gaan, daar kom ik nog op terug.

Plitvice meren bezoeken met baby of peuter?

plitvice meren met baby
Plitvice meren & baby = draagzak meenemen!

Yes, we did it! Wij bezochten de Plitvice meren met onze baby van 11 maanden en peuter van 2,5 jaar. Wij zijn vanuit Zadar naar het nationaal park gereden. Achteraf gezien zou ik zeker aanraden om dichtbij het park te overnachten (hebben babybedjes). Dat is fijner voor de kinderen en jezelf. Wat verder nog erg belangrijk is om te weten: het park is niet te doen met buggy of kinderwagen! Niet alleen krijg je te maken met hoogteverschillen, ook zijn er kiezelpaden, veel trapjes en is rijden over de geribbelde houten paden écht niet fijn. Neem je baby mee in de draagzak. Wij hadden ook een draagzak voor onze peuter en dat vond hij geweldig. Het park is mijn inziens ook zeker niet geschikt voor mensen in een rolstoel.

Ik heb de draagzak van Tula, versie Explore met mesh. Je kindje kan hier vanaf de geboorte in en kan op drie manieren gedragen worden (buik-buik, buik-rug, en rug-buik). Op de foto zie je mij met de draagzak van BabyBjorn die ik geleend had van een vriendin. Ook deze draagzak is er fijn. Ik heb geen ervaring met goedkopere draagzakken.

Ons originele plan was om wandelroute B te lopen (een complete route van 3 tot 4 uur). Eenmaal op weg, besloten wij nog even door te gaan. Route B werd route C. Wij hebben er 5 uur over gedaan, vanuit de parkeerplaats en weer terug. Je loopt best veel in de schaduw, dat is fijn. Ons uitstapje naar de Plitvice meren was zeker één van de leukste vakantiedagen.

Plitvice meren kaart

plitvice meren kaart
Kaart van de Plitvice meren. Klik om te vergroten.

Hierboven zie je de plattegrond van de Plitvice meren. Ingang 1 inclusief de cirkel, zijn de beneden meren. Vanaf ingang 2 kom je snel bij de boven meren. Het meer van Kozjak ligt in het midden van het park en hier is een bootverbinding tussen de beneden- en boven meren. Bij Lake Kozjak en pier 3 vind je ook een extra ingang. Klik op de kaart om hem te vergroten.

Hierbij mijn 10 tips en andere belangrijke informatie voor je bezoek!

1. Vooraf en online entreetickets kopen

Sinds april 2019 is het verplicht om je tickets online te reserveren. Dit kan via de website van Viator in het Nederlands of op de website van Plitvice Nationaal Park zelf, de kostprijs is hetzelfde. Via de officiële website, reserveer je in het Engels en betaal je met een creditcard. Het aantal bezoekers dat dagelijks wordt toegelaten is beperkt, dus reserveer in het hoogseizoen ruimschoots van te voren je tickets. Wij kochten de tickets in september, twee dagen van te voren.

Goed om te weten:

 • Bij het reserveren van je tickets moet je een ingang (1 of 2) kiezen en je aankomsttijd. Hier kom ik later op terug in dit blog.
 • Entreeprijzen variëren afhankelijk van het seizoen. In het hoogseizoen betaal je zo’n 250 Kuna / €33.
 • Kinderen onder de 7 jaar zijn gratis
 • Studenten, minder validen en kinderen boven de 7 jaar betalen minder
 • Bij het kaartje zit inbegrepen: boottochtjes, pendelbus vanuit het park, toilet bezoek.

2. Drie ingangen en parkings

Plitvice meren ingang

Overal staan maar 2 ingangen gepresenteerd, maar wat veel mensen niet weten is dat het Plitvice nationaal park 3 ingangen heeft. Het park is opgedeeld in twee delen: de benedenmeren en de bovenmeren, ook wel Lower en Upper lakes genoemd.

 • Ingang 1: start bij de beneden meren
 • Ingang 2: start bij de boven meren
 • Extra ingang: start bij de boot P3 (pier 3) – Auxiliary entrance II – Flora

De twee hoofdingangen liggen ongeveer 40 minuten lopen / 6 minuten rijden van elkaar af. Bij elke ingang is een grote parking voor je auto of camper. Je betaalt voor de auto 10 Kuna / €1,35 per uur. Vanaf de parkeerplaats is het nog maar 5 minuten lopen naar de ingang van het park. Welke ingang je moet kiezen is afhankelijk van de wandelroute die je wilt gaan doen. Wij kozen voor ingang 1. Dit is volgens mij ook de meest gekozen ingang. Let ook even op want ingang 2 is niet het hele jaar door open, maar gesloten in de winter.

De extra ingang

Ingang 3, ookwel de extra ingang, bereik je te voet vanuit het dorpje Plitvice Selo. Mogelijk is deze ingang niet het hele jaar open, maar alleen in het hoogseizoen. Ideaal wanneer je in dit dorp blijft overnachten. Vanuit het dorp kun je te voet naar de Plitvice meren. Je komt binnen via de extra ingang en de looproute begint dan bij P3 (staat voor pier 3, de boot, geen parkeerplaats!). Je kunt hier direct de boot nemen en bijvoorbeeld wandelroute B, C of K volgen. Bij ingang 3 is geen parkeerplaats. Je kunt de auto ‘gratis’ in de berm parkeren, of bij de accommodatie in Plitvica Selo. Er is geen speciale parking!

Bij ingang 3 kun je geen tickets kopen aan het loket. Je komt het park dus alleen binnen als je online al tickets hebt gekocht (ingang 1 of 2 maakt niet uit). Vervolgens moet je je tickets verzilveren via ingang 1 of 2. Een vreemde procedure, maar ook als je de tickets online koopt, moet je even langs een van de hoofdingangen om de tickets dus te verzilveren. Wat je het beste kan doen is een dag van te voren de tickets even verzilveren via de hoofdingang, dan kun je de dag daarna gewoon te voet (of daarna per boot) verder het park verkennen.

3. Kies uit 7 routes door de Plitvice meren

Dit is wellicht de belangrijkste keuze die je moet maken. Welke van de 7 routes kies je? Er zijn 7 verschillende wandelroutes in het Plitvice Meren Nationaal Park. Route K kan zowel van ingang 1 als 2 gevolgd worden en tellen wij hier als één route, anders zou je kunnen zeggen dat er 8 looproutes zijn. Van kort tot lang, van boven tot onder meren en welke watervallen zie je tijdens welke route? Wij wilden route B lopen (ingang 1 – de ondermeren), maar hebben uiteindelijk route C gelopen (ingang 1 – de onder en boven meren). Ik zal je proberen zo goed mogelijk uit te leggen wat de verschillen zijn.

Alle routes loop je in complete rondjes, dus welke route je ook neemt, je komt altijd weer uit bij het startpunt. Ook wanneer je start vanuit de extra ingang bij P3, kun je alle routes volgen. Je begint alleen al halverwege.

 • Beneden en boven meren route verdeling

Vanaf ingang 1, begin je bij de beneden meren en een prachtig uitzichtpunt van bovenaf (zoals de header foto van dit artikel). Alle 4 de routes die starten vanaf ingang 1 beginnen dus bij de beneden meren. Uiteraard kun je wel ook vanaf ingang 1 het gehele park bezoeken, dus ook naar de boven meren lopen (of varen). Wil je enkel de boven meren zien, dan kies je sowieso voor ingang 2, route E. Wat mij betreft ook direct het mooiste deel van het park met de mooiste watervallen. Vanuit ingang 2 heb je de keuze om óf eerst de boven meren te bezoeken en door te lopen naar de beneden meren, óf om ook alleen de beneden meren te bezoeken (maar in tegengestelde richting aan de route vanuit ingang 1).

 • Routes A, B, C en K – vanuit ingang 1

Plitvice routes
Vanuit ingang 1: route A, B, C en K. Klik om te vergroten

Route A: 2 tot 3 uur – volledig te voet

Deze route is ideaal als je kleine kinderen hebt en niet afhankelijk wilt zijn van de boten in het Plitvice nationaal park of de pendelbus. Sowieso hadden de boot en pendelbus voor mij niet echt veel toegevoegde waarde. Bij route A loop je langs prachtige delen van de Lower lakes. Met de kinderen in de draagzak kun je deze route makkelijk in twee uur lopen, inclusief mooie foto stops. Wat zie je tijdens deze route?

plitvice meren uitzichtpunt

Elke route vanaf ingang 1 start bij dit mooie uitzichtpunt! Je hebt een prachtig uitzicht over Veliki Slap (the big waterfall). Daarna ga je afdalen en kun je de Veliki waterval van dichtbij bekijken.

Big waterfall Veliki slap
Veliki slap (Big waterfall).

Verder vind je langs wandelroute A kraakheldere meren en vooral wat kleinere watervallen. Ofja, sommige watervallen liggen te ver weg om ze goed te kunnen zien. Wanneer je naar Veliki slap loopt, zul je ook een trap zien. Je kan hier naar boven klimmen om naar diverse mooie viewpoints te lopen.

Plitvice meren route A
Plitvice watervallen
In de verte zie je de Milanovacki waterval.

Uiteindelijk loop je bij route A tot aan Lake Kozjak. Daarna draai je om en loop je weer terug naar de ingang = de uitgang.

Route B: 3 tot 4 uur – incl. 2 boottourtjes en pendelbus

Simpel gezegd is Route B hetzelfde als route A. Je ziet dus hetzelfde deel van het park. Alleen draai je hier bij Lake Kozjak niet om, maar loop je een langer stuk langs het meer en neem je de boot. Je vaart met de boot over het grote meer. De vaart duurt ongeveer 15 minuten, en de boot vertrekt sowieso elke 30 minuten of vaker. De boot brengt je naar het andere deel van het park, waar de Upper lakes beginnen. Je kunt nu kiezen om van route B route C te maken, of om terug te keren naar de uitgang 1. Om naar de uitgang te gaan, neem je nog een boot (heel kort stuk) en vervolgens neem je de ‘panoramische pendelbus’. Die bus rijdt ook sowieso elke 30 minuten, in het hoogseizoen frequenter. Vervolgens is het nog maar een kleine 15 minuten lopen naar de parkeerplaats.

lake Kozjak
Lake Kozjak

Nog een optie: na de bootvaart een korte detour maken naar de mooiste waterval Veliki Prstavac! Daarna loop je terug naar de opstapplek om de boot te nemen naar P1 en de bus.

Boot Plitvice watervallen
De boot over Lake Kozjak

Ons plan was om route B te doen. Echter waren wij na 1,5 uur lopen al bij de opstapplek voor de boot. Daarom besloten wij om onze route aan te passen en verder te gaan met route C. Dit kan heel makkelijk omdat er veel overlap is tussen de meeste looproutes.

Route C: 4 tot 5 uur – incl. boottourtje en pendelbus *onze keuze

Als je een goede indruk wil krijgen van het gehele park, dan is route C de beste en snelste optie. Deze route combineert de Lower en de Upper lakes. Route C heeft veel overlap met route A en B. Echter na de bootvaart over Lake Kozjak, ga je weer te voet verder. Nu kom je snel langs een aantal prachtige watervallen! Wij vonden dit het mooiste deel van het hele park.

Plitvice mooiste watervallen
Plitvice mooiste waterval: Veliki Prstavac

Al snel kom je langs de mooiste waterval van Plitvice – vond ik tenminste – en dat is Veliki Prstavac. Het is de op een na hoogste waterval, maar de vorm en ligging maken het zo mooi. Wij waren rond 15u bij deze waterval. Op dat moment staat de zon echt pal boven de waterval, waardoor het lastig is om foto’s te maken.

watervallen plitvice kroatie

Een stukje verder lopen en je komt weer een prachtige waterval tegen. De Galovac waterval.

Plitvice route C
Galovac waterval

Verder loop je via route C langs diverse kleinere meren en ook een gedeelte door het bos. Vervolgens bereik je de opstapplek voor de bus terug naar de ingang/uitgang.

Plitvice route E

Wij hebben van begin tot eind, 5 uur over de gehele route C gedaan. Hierbij hebben we ook een tijdje op de boot moeten wachten (20 minuten) en ook zo’n 20 minuten moeten wachten op de bus terug naar de ingang. Wij hebben de route gelopen met een baby van 11 maanden en een peuter van nog geen 2,5 jaar. Beide de hele tijd in de draagzak, behalve tijdens onze eetmomentjes en luierwissels.

Route K: 6 tot 8 uur – 98% te voet en kort stukje boot

Route K is voor de die-hards. Bij deze route loop je zo’n 18 KM en loop je door het gehele park. Alle bezienswaardigheden van route A, B en C krijg je dan te zien én nog meer. Bij route K loop je het lange stuk langs Lake Kozjak. En ook bij de Upper lakes, skipp je de busreis terug naar de ingang en neem je de benenwagen. Route K kun je zowel vanaf ingang 1 als 2 lopen. Beide routes zijn hetzelfde, alleen dus in tegengestelde richting.

 • Routes E, F en H en K – vanuit ingang 2

Kaart routes Plitvice watervallen
Looproutes vanuit ingang 2. Klik om te vergroten.

Misschien ziet dit er heel verwarrend uit omdat het bijna dezelfde routes lijken als B C en K. Nou dat is ook zo. Het zijn, met uitzondering van route E, dezelfde routes als B, C en K, maar dan in de tegengestelde richting. Hier en daar zul je zien dat je een paar honderd meter extra moet lopen tenopzichte van de routes B, C en K vanuit ingang 1. Ik schat dat dit te maken heeft met de ligging van de parkeerplaats.

Route E: 2 tot 3 uur – incl. boottourtje en pendelbus

Route E is een hele mooie route! Zeker als je weinig tijd hebt, of niet te lang wilt lopen is dit de ideale route. De route start met een hele korte boottocht. Vervolgens kom je snel langs de mooie watervallen zoals beschreven in route C! De watervallen en bezienswaardigheden zoals beschreven onder route A en B ontbreken wel in route E. Die mis je dan… Deze route binnen 2 uurtjes lopen is goed haalbaar.

Route E Plitvice lakes

Route F: 3 tot 4 uur – incl. boottourtje en pendelbus

Route F is dus hetzelfde als route B, maar dan vanuit ingang 2. Je loopt in tegengestelde richting van route B. Je bezoekt dus de Lower lakes vanuit de andere ingang.

Route H: 4 tot 6 uur – incl. boottourtje en pendelbus

Deze route is gelijk aan route C, maar dan andersom en vanuit ingang 2. Qua bezienswaardigheden en watervallen zie je dus alles wat je in dit artikel ziet. Wij liepen deze route in 5 uurtjes.

Route K: 6 tot 8 uur – 98% te voet en kort stukje boot

Route K vanuit ingang 2, precies hetzelfde als Route K vanuit ingang 1.

Looproutes Plitvice lakes
De looproutes staan goed aangegeven.

4. De boottochten en bus

Wanneer je het gehele national park wilt zien, of juist delen ervan, dan moet je al snel een stukje afleggen per boot en/of bus. Hoe werkt dat nu en hoeveel tijd ben je er aan kwijt?

Wij waren in september in het park en hebben zowel een boottochtje gemaakt als de bus genomen. Met de boot steek je Lake Kozjak over en dit bespaart je behoorlijk wat kilometers lopen. De lange boottocht van P2 naar P3 en vice versa, duurt ongeveer 15 minuten. In het hoogseizoen, of bij drukte, vaart de boot de hele tijd heen en weer. Wij hebben zeker 20 minuten in de rij moeten staan, voordat wij op de boot konden! Vanuit P2 kun je verder lopen richting de Upper lakes, of je neemt een andere boot naar P1. Een boottochtje van enkele minuten.

Plitvice meren bus
De panoramische bus.

Daarnaast is er ook nog een pendelbus die je vanuit twee plekken weer terug kan brengen naar de ingang. De bus rijdt op en neer en vervoert daarbij continu mensen. Ook hier hebben wij 20 minuten in de rij gestaan voordat we in de bus zaten. De bus rijdt helemaal door van ST3 naar ST1 (en andersom), en stopt tussendoor bij ST2. Je hoeft tussentijds niet over te stappen zoals bij de boot. De rit van ST3 naar ST1, duurt zo’n 15 minuutjes.

5. Eten en drinken in het park

Er zijn 3 eetgelegenheden in het park: bij alle ingangen en bij P3, bij Lake Kozjak. Je kunt op die plekken een broodje kopen, drinken, een ijsje etc. Ook zijn hier toiletten. Moet je nodig gaan? Wacht dan niet lang want er zijn niet zoveel toiletten in het park. Wij hadden onze lunch overigens zelf meegenomen. De prijzen voor het eten en drinken zijn uiteraard hoger in het park, maar niet buitensporig. Voor 2 cornetto’s betaalden wij €3,25. Je kunt overal betalen met de pin.

6. Hoe vermijd je de drukte?

Tja, dit is bijna niet te doen. De Plitvice meren zijn onwijs populair en drukbezocht. Er zijn wel tijdstippen waarop minder mensen aanwezig zijn in het park. Dat is héél vroeg, direct bij opening om 7u én na 16/17u. In het hoogseizoen worden na 17u namelijk geen mensen meer toegelaten in het park terwijl het park tot 19 of 20u open is. Per periode kunnen andere openingstijden gelden.

De meeste mensen arriveren tussen 10u en 11u in het park. Dit zijn mensen die met tour operators reizen, of komen vanuit Zadar of Split. Als je vroeg vertrekt, is het vanuit Split toch een dikke 2,5 uur rijden. Bij voorkeur bezoek je de Plitvice meren ook niet in juli of augustus.

Ga het park binnen via ingang 2 (Ulaz 2). Aan ingang 2 zijn de wachtrijen meestal korter dan aan de hoofdingang 1. Wel even opletten dat ingang 2 niet het hele jaar door open is, maar gesloten is van oktober tot maart.

Drukte vermijden Plitvice

Wij waren om 12.30u in het park, dus net na de piek. Het eerste gedeelte was niet zo druk, maar het tweede gedeelte – na de boottocht – wel. Dit komt natuurlijk omdat er heel veel mensen op de boot kunnen. Je stapt gezamenlijk uit en moet dan op een pad van 1 meter breed je weg vinden naar de watervallen. Dus als je voor een wandelroute gaat met een boot of bus, dan heb je gegarandeerd andere mensen op je foto’s staan.

7. Overnachten bij de Plitvice meren

Het is echt een aanrader om dichtbij de Plitvice-meren te verblijven! Zo kan je voor de grote toeristenstroom het park in. En bovendien hoef je er dan niet eerst uren voor te rijden. Ideaal als je kleine kinderen hebt. Hierbij enkele hotel tips.

Keuze van Chris: Villa Rubcic

hotel plitvice

Villa Rubcic ligt op slechts 8 km van Nationaal Park Plitvice Jezera. Het is daarmee een perfect gelegen én betaalbaar hotel. Je hebt keuze uit meerdere types van accommodatie, die allemaal voorzien zijn van airco. Een lekker zwembadje krijg je er zomaar bij. Een nachtje in Villa Rubcic kost €111 voor vier personen. Dit complex scoort een 8,7 op Booking.com.

Bij de ingang 2: Hotel Plitvice

accommodatie Plitvice

Het Plitvice Hotel ligt praktisch naast ingang 2 van het nationale park. Vanuit het hotel bereik je gemakkelijk de ingang van het park. Het klassieke hotel beschikt over 51 ruime en nette kamers. Hier overnachten kan vanaf 83 euro. Sommige kamers hebben zelfs een bad.

8. Wat meebrengen bij je bezoek?

 • goede wandelschoenen of -sandalen
 • fotocamera of mobiele telefoon
 • zonnecrème
 • zonnebril
 • voldoende water
 • hoofddeksel
 • lunchpakket, zodat je het park niet uit hoeft om te eten
 • Bij route K kunnen sommige stukken van het wandelpad soms onder water staan. Waterdichte schoenen zijn aangeraden.
 • geen kinderwagen, maar een draagzak; er zijn veel trappen en de paden zijn soms hobbelig
 • geen zwempak helaas; je mag niet zwemmen in de meren!
 • Honden mogen aangelijnd mee.

9. Bootje huren op Lake Kozjak

boot huren plitvice

Wil je een bijzondere ervaring hebben in het Plitvice nationaal park? Dat kun je ook zelf een roeibootje huren. Je mag bootje varen over Lake Kozjak, voor 70 Kuna / €9,50 per uur. Deze roeibootjes kun je huren bij P1-dok.

10. Concreet advies voor de beste ervaring?

Leuk en lang verhaal, maar wat is nu het advies? Ga in mei, juni of september. Neem route C vanuit ingang 1, of neem route H vanuit ingang 2. Overnacht in de buurt van het nationaal park en zorg dat je om 7u IN het park bent. Trek een sprintje zodra je uit de bus of boot stapt om niet in een ‘mensentrein’ te belanden.

Meer tips over Kroatië?

Plitvice met peuter

Dit waren mijn tips voor een bezoek aan de Plitvice meren. Ga jij binnenkort ook een rondreis maken door Kroatië, en staat deze bestemming ook hoog op jouw lijstje? Met je eigen auto of huurauto kan je een prachtige rondreis maken in Istrië én eilandhoppen in drie weken, waarbij je ook de Plitvice meren bezoekt. Met deze tips hoop ik alvast dat ik jou voldoende info heb gegeven voor een geslaagd bezoek!

Lees al onze artikelen over Plitvice!

Heb jij na het lezen nog vragen, of merk jij op dat er bij jouw bezoek toch dingen waren veranderd? Laat hieronder zeker een berichtje.

Have fun en reis je vrij,
Evy

Hey lezer of reiziger! Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Ik doe mijn best om alle reistips up to date te houden en jij kan daarbij helpen. Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

Foto credits: Evy, Booking.com en Pixabay.
reisblogger evy van kan

Evy van Kan

In India heb ik de eerste keer de ultieme vrijheid van backpacken mogen ervaren! Sindsdien wil ik niet meer anders. Voor elke reis kies ik mijn eigen bestemmingen, route en hotels. Deze tips deel ik graag met jou, hier op Reisjevrij.nl. Have fun!

Meer over Evy van Kan

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!
 • Mijn man is slecht ter been. Is het mogelijk om zo min mogelijk te lopen en met de boot alles te zien desnoods met een Prive boot als dat kan. En welke ingang moeten we dan zijn?
  Mogen huisdieren mee? We hebben een klein hondje.
  We horen graag van u.

  Met vriendelijke groeten Rianne.

  Rianne Wissink

  Beantwoorden
  • Hi Rianne,

   Een hondje mag aangelijnd mee. Er zijn mogelijkheden voor minder valide personen, maar ik durf niet te zeggen of het park dan de moeite waard is om te bezoeken. Je kunt een roeibootje huren, en er gaan ook pondjes over het grote meer (Lake Kozjak)… maar heel bijzonder is dat niet. Je ziet dan niet de mooie watervallen. Het beste kun je even contact opnemen met het park zelf om meer informatie hierover te krijgen.

   Groetjes,
   Evy

   Evy van Kan

   Beantwoorden
 • Goedemorgen
  Wij gaan in Juli met een grote groep ( 11 pers ) maar hebben veel aan deze informatie, bedankt

  Huub koch

  Beantwoorden
  • Wat leuk om te horen Huub! Alvast heel veel plezier met zijn allen deze zomer!

   Laura de Greef

   Beantwoorden
 • Wat leuk om je verhalen te lezen!
  Wij zijn benieuwd of er nog verschil is qua hoogtemeters (veel klimmen) en je daarom nog beter kunt kiezen voor ingang 1 of 2?

  Britt

  Beantwoorden
  • Hi Britt,

   Vanuit Ingang 1 loop je naar beneden. Je moet wel af en toe wat trappen op en af lopen, maar het is zeker geen klim (voor mensen met een normale conditie). Wij hebben zelf route C gelopen (met kinderen) vanuit Ingang 1.

   Groetjes,
   Evy

   Evy van Kan

   Beantwoorden
 • Hallo, hoe kun je een entree ticket voor 2 daten kopen? Via de officiele site lukt het me niet. Of is er een manier die iemand weer?

  Jet

  Beantwoorden
  • He Jet,

   Je moet gewoon de eerste entree dag selecteren en de tijd. Daarna naar beneden scrollen en dan vink je ADULTS- 2 DAYS aan. Je moet dus even voorbij Adults, children, students scrollen. Het is de vierde optie.
   Dat kost dan €60 voor twee dagen.

   Groetjes,
   Evy

   Evy van Kan

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *