Tips Ronda | Wat doen en waar overnachten

Bezienswaardigheden en doen in Ronda in 1 á 2 dagen

Ronda is een populair dorpje in Andalusië, gelegen tussen Sevilla en Malaga in. Ronda wordt in tweeën gesplitst door een kloof, wat spectaculaire beelden geeft. Wij vonden het een super leuke tussenstop tijdens onze roadtrip door Andalusië. Lees hier waarom!

Je kunt er voor kiezen om Ronda in één dag te bezoeken vanuit Sevilla of Malaga, of te gebruiken als tussenstop als je van Sevilla naar Malaga rijdt. Natuurlijk is dit ook een prachtige omgeving om even te blijven hangen als je meer tijd hebt. Wij hebben het laatste gedaan, maar wij hadden hier nog wel wat langer willen blijven hangen!

Wat zien en doen in Ronda
Ronda is een leuk dorpje voor een dagtripje of om nachtje te blijven hangen

Hoe kom je er?

Waarschijnlijk kom je in Ronda aan met je eigen huurauto. Vanuit/naar Malaga is dit nog ongeveer 100 kilometer rijden. Vanuit/naar Sevilla is dit nog ongeveer 2 uur rijden. Je kunt de auto gratis parkeren aan de rand van de stad of voor een parkeergarage kiezen. Wij hebben gekozen voor een parkeergarage: Martinez Astein Parking (adres: Martínez Astein Avenue, Ronda) en je betaalt hier ongeveer €2,- per uur. Vanuit hier loop je zo de winkelstraat in en die komt weer uit bij de Plaza de Torros. Hier vind je ook gelijk het toeristeninformatiepunt waar je een gratis kaart kun halen.

Tips bezoek ronda spanje
Naast het toeristeninformatiepunt heb je spectaculair uitzicht over de vallei

Tip: Haal bij het toeristeninformatiepunt naast de Plaza de Torros een gratis kaart van Ronda.

De hoogtepunten van Ronda

De kloof & Puente Nuevo (brug)

Dit is waar Ronda haar bekendheid aan te danken heeft! De kloof splitst Ronda in tweeën. De brug, Puente Nuevo, verbindt de Noord- en Zuidkant van het dorp. Er zijn verschillende plekjes waar je een mooi uitzicht hebt op deze brug. Je kunt ook een super mooie wandeling maken door de vallei en een deel van de kloof. Helaas was voor ons het weer te slecht. Voor €5,- kun je bij het toeristeninformatiepunt een kaart halen met verschillende hikes in de omgeving.

Wat doen en zien in Ronda
Er zijn verschillende plekjes in Ronda waar je mooi zicht hebt op de brug

Plaza de Tores (stierenvechtarena)

De stierenvechtarena vonden wij erg bijzonder om te bezoeken. Deze arena is één van de oudste van heel Spanje en vormt een bakermat voor de cultuur. In dit stadion zijn 5000 zitplekken en je vindt er bijzondere details. Je kunt een entreekaartje kopen voor €7,- en daarnaast eventueel het museum bezoeken. Je kunt de kaartjes ter plekke kopen.

Wat doen en zien Ronda
De stierenvecht arena is bijzonder om een keer te zien.
Hoogtepunten Ronda
Je mag overal rondlopen en alle mooie details bekijken

De bovenstaande bezienswaardigheden hebben wij binnen twee uurtjes bezocht. Voor een wandeling (wat ik zou aanraden) kun je beter op een hele middag rekenen.

Overige bezienswaardigheden

Heb je nog tijd over? Er zijn in Ronda nog genoeg andere dingen te zien. Zo kun je heerlijk ronddwalen in het oude centrum, de Arabische baden bezoeken of een wijnhuis in de buurt.

Tips wandeling Ronda
Tijdens een wandeling door het oude centrum kom je mooie dingen tegen: Arco de Felipe V

Setenil

Op ongeveer 15 kilometer en 30 minuten rijden vanaf Ronda ligt nog een ander leuk dorpje: Setenil. Dit dorpje bestaat voornamelijk uit rotswoningen en dit is bijzonder om een keer te zien. Je kunt hier een uurtje rond lopen en een drankje drinken. Daarna kun je je reis voorzetten naar Sevilla of Malaga. Je kunt de auto gratis parkeren in dit dorpje.

Tips mooie dorpjes andalusië
De rotswoningen zijn bijzonder om te zien.

Waar overnachten in Ronda?

Wij begrijpen het helemaal als je een nachtje blijft hangen in Ronda. Wij moesten helaas keuzes maken, dus zijn doorgereden naar Malaga.

Hotel tip met prachtige locatie: La Escondida Ronda

Dit B&B in Ronda ligt op een perfecte locatie met prachtig uitzicht over de vallei. Het wordt gerund door een lief echtpaar. Alle kamers hebben een eigen badkamer met douche. Het beschikt ook over een terras waar je lekker kunt zitten. Na je heerlijke ontbijt geven de eigenaren je graag tips om te wandelen of te fietsen in de omgeving. Een kamer is beschikbaar vanaf €80,- per nacht. Andere gasten beoordelen hun verblijf met een 9.5.

Wij hebben genoten van Ronda. Helaas zat het weer bij ons niet mee. Ga jij Ronda bezoeken?

Have fun en reis je vrij ,
Carien

Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

Reisbloggers

Carien en Joost

Reizen is voor ons geluk! Dit ontdekten wij tijdens onze eerste reis naar Vietnam. Heerlijk eten, vriendelijke mensen, prachtige dieren en rust in de natuur maken ons ontzettend blij en dankbaar. Wanneer wij thuis zijn, zoeken wij altijd naar nieuwe bestemmingen en fijne plekjes. Wij helpen jou graag op weg!

Meer over Carien en Joost

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *