Tips weekend in Zeeland: bezienswaardigheden en overnachten

Tips voor een weekendje Zeeland: wat zien en doen en waar overnachten

In eigen land lekker een weekend er tussenuit. Wij deden dit in Zeeland. Omdat wij niet konden kiezen tussen alle mooie plaatsen in Zeeland combineerden wij deze gewoon in een weekend. We overnachten in Middelburg, maar gingen ook een dagje naar Vlissingen en we bezochten een van de beroemdste werken in de wereld: de Deltawerken.

Wat te zien en doen in Zeeland?

Deltapark Neeltje Jans

Vanuit de omgeving Eindhoven reden wij in ongeveer 2 uur naar Zeeland. Voordat we naar ons hotel in Middelburg gingen bezochten we de Deltawerken. De Deltawerken zijn misschien wel een van de beroemdste werken in de wereld. Om een herhaling van de watersnoodramp van 1953 te voorkomen zijn de Deltawerken gebouwd. Bij Deltapark Neeltje Jans kun je de geschiedenis opnieuw meemaken. De entree voor het park kost € 25,- en voor kinderen € 15,-. Met een aquapark een rondvaart, een zeeleeuwen & zeehondenshow en een aquarium kun je hier jezelf prima een hele dag vermaken.  Ik was echt onder de indruk van dit stukje techniek dat Nederland tegen het water beschermt.

Weekend weg in Zeeland

Middelburg

Wij kozen ervoor om in Middelburg te overnachten. Wanneer je naar Middelburg gaat kun je eigenlijk niet om het stadshuis van Middelburg heen. Het is een imponerend historisch gebouw en staat op de markt van de stad. Het stadshuis is gebouwd in een gotische stijl en is het zeker waard om gefotografeerd te worden.

Middelburg bezoeken

Een ander gebouw waar je bijna niet omheen kunt is de Abdij van Middelburg. Tegenwoordig is hier het Zeeuws Museum gevestigd. De toren van de abdij staat bekend als De Lange Jan. Als je het aan durft om 200 smalle treden te beklimmen dan word je getrakteerd op een fantastisch mooi uitzicht over Middelburg en omgeving.

Middelburg bezoeken

Wil je een historisch stukje Middelburg zien, bezoek dan zeker de Kuiperspoort. Boek een rondvaart wanneer je Middelburg vanuit het water wilt zien. Ga ook vooral genieten van de leuke terrasjes in Middelburg.

Vlissingen

Hoewel het nog geen echt strandweer was brachten wij wel een bezoekje aan het strand van Vlissingen. Wanneer je over de boulevard van Vlissingen loopt kun je niet om het verdedigingswerk het Keizersbolwerk heen. Ben je een museum fan dan kun je terecht bij het Zeeuws Maritiem Museum of bij de Reptielenzoo Iguana. Vlakbij de boulevard vind je het Bellamypark: het bruisende centrum van Vlissingen. Hier vind je tal van gezellige restaurants en cafés. Wij sloten de middag af op een van de terrasjes voordat we weer terug naar het hotel in Middelburg reden.

Weekend weg naar Vlissingen

Domburg en Veere

Wil je nog meer van Zeeland zien breng dan nog een bezoekje aan de bekende badplaats Domburg of het historische en mooie Veere.

Overnachten in Middelburg

Wanneer je optimaal van je weekend wil genieten kies je voor een accommodatie in het centrum van Middelburg.

Onze tips:

Hotel Brasserie de Huifkar

Dit hotel ligt midden in het centrum van Middelburg. Je kunt er ontzettend lekker eten en het hotel heeft zelfs een eigen terras. Ideaal voor de zonnige zomerse dagen. Andere gasten zijn zeer tevreden over de fijne bedden. Houd er wel rekening mee dat er geen lift aanwezig is en dat je op straat moet parkeren. Een tweepersoonskamer boek je voor € 112,- inclusief ontbijt.

Overnachten in Middelburg

Liever goedkoper overnachten?

Wil je liever goedkoper overnachten? Kijk dan eens naar deze opties:

Bed & breakfast benbzeeland: centraal gelegen en voor maar € 79,- per nacht.

Hotel Bruno: centraal gelegen en modern ingericht, voor maar € 77,- per nacht.

Op een bijzondere plek overnachten

De Gevangentoren Suite

Heb je iets te vieren? Of wil je eens op een bijzondere plek overnachten. Kies dan voor De Gevangentoren Suite in Vlissingen. Dichterbij de zee kun je niet overnachten. Deze ronde suite is luxe ingericht. Ontspan in het bubbelbad en geniet daarna met een drankje op het balkon van de ondergaande zon. Deze fantastische plek heeft wel een prijskaartje: voor € 664,- per nacht boek je deze tweepersoonskamer. Maar soms heb je geluk want ik zag een aanbieding voor € 398,- per nacht.

Andere citytrips in Nederland:

Esther reis blogger

Dit artikel bevat affiliate links. fotocredits: Esther, Pixabay en Booking.com. Wij hebben in dit artikel 100% onze eigen mening geschreven. Je leest er meer over in de disclaimer.

Over de auteur

client-photo-1
Esther Jacobs
Tijdens mijn eerste backpack reis ben ik verliefd geworden op de overvloed aan natuur die de wereld ons te bieden heeft. Mooie kustlijnen, uitgestrekte vlaktes, immense bergketens, parelwitte stranden, schitterende meren en alle prachtige dieren in deze gebieden. Hier krijg ik nooit genoeg van! En jij?

Reacties en vragen

Stel hier je vraag of geef een reactie.