Tips Weekendje Leuven: Wat doen en zien, waar overnachten?

Weekend Leuven: Bezienswaardigheden, wat te doen en hotel tips

Leuven is een gezellige Vlaamse stad in het hart van België. Doordat Brugge, Antwerpen en Brussel echte trekpleisters zijn, worden andere pareltjes, zoals Leuven en Gent, dikwijls overgeslagen. Dat vinden wij best onterecht, Leuven is een verkenning waard! Het centrum staat vol met mooie gebouwen en het is erg compact. Naast historische erfgoed kan je er ook goed winkelen, voor elk wat wils: van de grote winkelketens op de Bondgenotenlaan tot echte speciaalzaken in de Mechelsestraat.

Daarnaast is Leuven een echte universiteitsstad en dus een erg dynamische, levendige, creatieve stad. Ten slotte is Leuven ook de stad van het bier: AB Inbev, het grootste bierconcern ter wereld en ook dat vind je overal terug: van cafeetjes, waar je werkelijk elke biersoort kan uitproberen, tot wandelingen in het teken van bier, maar wist je dat je in Leuven ook de langste toog ter wereld kan vinden? Voeg daarbij dat je hier ook heerlijk kan eten en je hebt de perfecte mix voor een weekendje weg!

Overnachten in Leuven: onze hotel tips

Overnachten in Leuven? Dat kan natuurlijk en om alle bezienswaardigheden te zien, raden we toch minimaal twee (beter drie als je pas ’s avonds aankomt) nachten en twee volle dagen aan. Sowieso is accommodatie in België niet erg goedkoop, dus het is even zoeken geblazen naar betaalbare accommodatie. Wij hebben hieronder een selectie gemaakt, waarvan we vinden dat ze qua prijs-kwaliteit zeer goed scoren. Alle genoemde hotel tips liggen in het centrum, of er vlak naast.

Goede prijs-kwaliteit: Hotel Ladeuze

hotel leuven
Zeer centraal gelegen

Dit is een erg centraal hotel, wat 8 scoort op Booking.com. Je slaapt hier midden in het centrum van Leuven en alhoewel de kamers niet groot zijn, zijn ze ruim genoeg om alles in kwijt te kunnen. Je auto parkeer je gewoon onder het Ladeuzeplein, de meest centrale en vreemd genoeg ook goedkoopste parking van Leuven. Van daaruit wandel je in twee minuten naar het hotel. Aan het Ladeuzeplein ligt ook de universiteitsbibliotheek en in 5 minuutjes wandelen ben je op de Oude Markt. Veel centraler dan dit wordt het niet, en toch is het hier rustig. Het ontbijt kan je ter plekke bij boeken of tevoren mee reserveren. Je boekt een vierpersoonskamer vanaf €140 per nacht, INclusief ontbijt. Voor twee personen betaal je €98 (inclusief ontbijt). Je krijgt hier veel, voor relatief weinig geld!

Buiten het centrum: The Lodge Heverlee

hotel leuven
Prachtig en rustig tegelijkertijd

Dit is een keuze voor rustzoekers, die graag een beetje luxe willen. Dit hotel ligt in Heverlee, dus niet in het centrum, maar we willen het hier erg graag vermelden, want het is prachtig! The lodge is een oude, traditioneel verbouwde boerderij, voorzien van alle comfort. Kamers zijn ruim, hebben airco en zijn mooi ingericht. Het hotel biedt parkeergelegenheid aan en het lekkere ontbijt is inclusief. Fijn is dat je je ook kan laten verwennen; er is een sauna ter plekke, die je kan boeken als je aan komt. Dit hotel scoort een 8 op Booking.com en kamers voor twee personen boek je vanaf €141 per nacht, inclusief een erg goed ontbijt. Voor vier personen dien je twee kamers te reserveren. Boek The Lodge Heverlee hier

Stijlvol: Begijnhof Hotel

overnachten leuven
Fantastisch hotel aan het Begijnhof

Dit hotel heeft het allemaal: rust, binnen de ring gelegen, en een sfeervol, historisch kader. Je slaapt op 200 m van het Groot Begijnhof en het centrum ligt op 10 à 15 minuutjes wandelen langs een leuke weg (winkeltjes en restaurantjes). Dit hotel scoort hoog in gastvrijheid: het personeel is er erg vriendelijk. Je kan er gebruik maken van de sauna, of je ontspannen in de tuin. Parkeren is geen probleem. Het ontbijtbuffet is exclusief, maar je kan het bijboeken, indien je wenst. Voor een tweepersoonskamer beginnen de prijzen vanaf €109 per nacht. Begijnhof Hotel scoort een 8,5 op Booking.com!

Voor gezinnen: Getaway Studios Leuven

overnachten gezin leuven
Geweldige optie met het gezin

Dit is één van de betere opties als je met kids wil overnachten in het historisch centrum. Het zijn appartementen, voorzien van alle comfort. Je hebt dus veel ruimte, fijn met kids, en je kan zelf koken, mocht je dat wensen. Het geheel is kraaknet! Getaway Studios Leuven is een kindvriendelijk adresje, maar ook leuk om te overnachten als stelletje. Kamers vanaf €154 voor vier personen, vanaf €99 voor twee personen. Deze accommodatie scoort 7,9 op Booking.com.

Wat zien en doen in Leuven

We appreciëren het dat Leuven niet wordt overspoeld door toeristen. Wij gingen ernaartoe met onze kinderen en hadden een heel leuk weekend. Hieronder geven we je de leukste tips qua bezienswaardigheden en activiteiten.

1. Ontdek Leuven al wandelend

Leuven kaart bezienswaardigheden
Leuven is goed te voet te ontdekken!

De stad Leuven laat zich het beste wandelend ontdekken. De binnenstad heeft veel cultureel erfgoed uit alle tijdperken; je vindt er art deco, middeleeuwse gevels en kerken, barokke pareltjes, en moderne gebouwen allemaal op wandelafstand van elkaar. Er zijn prachtig versierde woningen van rijke middeleeuwse burgers, tal van mooie kerken en moderne kunstwerken te bekijken. Natuurlijk mag je ook de universiteitsgebouwen van de stad, niet overslaan: als je onder de monumentale poort van het Pauscollege stapt, waan je je een student van ver vervlogen tijden.

Leuven is ook een erg levendige stad. De aanwezigheid van de universiteit is overal voelbaar en je ziet dus veel studenten. Vele mooie gebouwen bieden nu plaats aan cafés, restaurants, winkeltjes en musea, waar het goed toeven is.

Er zijn ook een aantal leuke winkelstraten met grote winkelketens, maar je hebt ook kasseistraatjes met speciaalzaken, waar je je ogen uitkijkt en waar je beslist eens binnen moet gaan. Wijzelf worden altijd vrolijk van stripwinkel Gobelijn, een klein, maar fijn winkeltje!

Wij raden dan ook voor een eerste kennismaking een fikse wandeling aan, waar al dat moois zich vanzelf laat ontdekken. Je kan je voor de wandeling beperken tot de highlights, of je kan een combinatie maken van wat jij interessant vindt. Een leuke site om inspiratie op te doen, of om je route al wat te plannen, is de website van Visit Leuven

2. Beklim de toren van de universiteitsbibliotheek

Zoals al gezegd, Leuven is een echte studentenstad en overal vind je universiteitsgebouwen, zowel modern als erg oud. Het bekendste ‘slimme’ gebouw, is wel de universiteitsbibliotheek! Dit mooie gebouw ligt centraal aan het Ladeuzeplein en dateert uit 1921-1928. Niet zo heel oud, maar het gebouw lijkt veel ouder omdat het in renaissance-stijl is opgetrokken.

De oorspronkelijke universiteitsbibliotheek werd in 1914, aan het begin van wereldoorlog I, in de as gelegd door de Duitse aanvallers. Het gebouw is een geschenk van de USA aan België. Je kan mee op een gegidste tour en ziet  er onder meer de prachtige leeszaal. Letterlijk hoogtepunt is de beklimming van de universiteitstoren. Heel wat trappen, maar je wordt beloond met een adembenemend uitzicht over Leuven.

Op de website van visit Leuven kan je hiervoor tickets kopen.

3. Volg een rondleiding door het stadhuis

Als je in Leuven bent, is dit een absolute must! Dit is dé trots van Leuven en toegegeven, een pareltje. Het is één van de bekendste én mooiste gothische stadhuizen ter wereld, daterend uit 1439. Op dit moment wordt het stadhuis niet meer gebruikt door de stadsdiensten, maar enkel nog voor feestelijkheden en evenementen.

Met een gids kan je het interieur van het stadhuis bezoeken en dat is een echter aanrader. Van buiten is het stadhuis erg mooi; vanbinnen heeft elke ruimte zijn eigen verhaal en de gids weet zeer boeiend te vertellen. Je wordt meegenomen doorheen de verschillende salons, de raadzaal, de trouwzaal, het vroegere kabinet van de burgemeester enzoverder. Overal is wel een leuke anekdote, of een onverwacht hoekje.

Je kan tickets voor rondleidingen bestellen op de website van visit Leuven. Hier koop je ook combitickets voor stadhuis en universiteitsbibliotheek. Wij waren er met onze kids van 12 en 9 jaar. Ze hingen beiden 1,5 aan de lippen van de gids; dus zeker een aanrader met kinderen!

4. Verwonder je over de details van ‘Het laatste avondmaal’ van Dirk Bouts

Eén van de mooie kerken in Leuven

Dirk Bouts was een middeleeuwse schilder. Samen met onder meer Jan Van Eyck (en het sublieme Lam Gods) en Rogier Van Der Weyden, behoorde hij tot de Vlaamse primitieven. Dat is de benaming van een groep kunstschilders uit de 15de en begin 16de eeuw, die woonden en werkten in de bloeiende steden Brugge, Gent, Leuven, Brussel en Doornik.

Hij was de stadsschilder van Leuven en alhoewel het Lam Gods van Jan Van Eyck dat in de Sint-Baafskathedraal van Gent dé nummer 1 is, is ‘Het Laatste Avondmaal’ van Bouts absoluut een topstuk. Je kan het bezichtigen in de Sint-Pieterskerk in Leuven. Deze kerk, met belfort, staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Via mixed reality wordt het schilderij letterlijk tot leven gewekt – een leuke ervaring voor jong en oud.

5. Sta even stil bij het graf van Pater Damiaan

Wereldberoemd in België, relatief onbekend in het buitenland: is pater Damiaan. Hij werd in 2005 verkozen tot grootste Belg aller tijden en in 2009 heilig verklaard. Deze pater, die ook missionaris was, is bekend geworden door zijn inzet voor leprapatiënten. Hij is dan nu ook de beschermheilige van melaatsen en aidspatiënten.

Damiaan ging na zijn studies aan de slag als missionaris op Hawaï. In 1864 was Hawaï arm en lag het ver van de bewoonde wereld. Ziektes kwamen er nog veel voor, waaronder melaatsheid of lepra. Men was bang van de ziekte en de mensen die eraan leden, bang om het ook te krijgen. Daarom werden alle zieken naar een eiland, Molokai genaamd, gebracht. Ze bleven er zonder enige vorm van hulp, wachtend op het einde.

De pater trok zich het lot van de leprozen aan en trok naar Molokai, waar hij een georganiseerde gemeenschap stichtte, met degelijke huizen, scholen, een ziekenboeg, en strenge hygiëne-wetten. Ook vroeg hij de ganse wereld om hulp en aandacht voor de vreselijke ziekte.

In 1884 werd er bij hemzelf ook lepra vastgesteld, maar hij weigerde te vertrekken uit Molokai en een behandeling in Europa te ondergaan. Hij werkte voort in de gemeenschap tot 14 dagen voor zijn dood in 1889, 49 jaar oud. In 1936 werd zijn lichaam overgebracht naar België en uiteindelijk begraven in de crypte van de Sint-Antoniuskapel aan het pater Damiaanplein, een kapel van zijn kloosterorde. Later, in 1995 werd zijn rechterhand teruggestuurd naar Molokai en daar begraven.

Zijn verhaal en zelfopoffering blijven fascinerend. Zelfs als je niet gelovig bent, loont het de moeite even te blijven stil staan bij zijn graf en zijn leven.

6. Waan je terug in de middeleeuwen in het Groot Begijnhof

Een netwerk van geplaveide straatjes, kronkelweggetjes, pleintjes, kleine parkjes en tuinen, kerken, mooie geveltjes en de altijd aanwezige Dijle; dat lijkt de Middeleeuwen wel. En dat is het ook, in het Groot Begijnhof van Leuven. Dit begijnhof dateert al uit de 13de eeuw en op het hoogtepunt woonden er wel 360 begijntjes, of vrome vrouwen.

Nu wonen er studenten, professoren, universiteitsmedewerkers,…. maar het geheel is prachtig bewaard gebleven en vormt een oase van rust in de stad. Je maakt hier een tijdreis naar de Middeleeuwen. Sinds 1998 prijkt het Groot Begijnhof op de UNESCO-werelderfgoedlijst en de site is vrij toegankelijk.

7. Bezoek het grootste bierconcern ter wereld

AB Inbev is het grootste bierconcern ter wereld. Dé oerbrouwerij, waar het allemaal begonnen is, is de Stella Artois-brouwerij in Leuven. Nog steeds is de brouwerij-site een belangrijk onderdeel van Leuven, en bijna alle cafés hebben wel Stella van het vat op hun bierkaart staan. Je kan deze brouwerij ook bezichtigen, elke zaterdag en zondag is er een rondleiding. Natuurlijk sluit je af met een, jawel, Stella!

8. Geniet van een drankje aan de langste toog ter wereld

Ook gezellig: de Grote Markt, vlak naast de Oude Markt

Het ligt een beetje in de lijn van het vorige: voor een biertje ben je in Leuven aan het juiste adres. Maar ook voor andere drankjes (ook non-alcoholische) moet je zeker aanschuiven aan ‘de langste toog ter wereld’. Zo wordt de Oude Markt van Leuven namelijk genoemd.

Nergens ter wereld vind je op zo’n kleine oppervlakte zo’n verscheidenheid aan cafés. Van bruine cafés tot hippe bars, van rock- tot danscafés, van heerlijk ijs tot een stevige maaltijd: de prachtige gevels van de Oude Markt herbergen tal van horecazaken. Voeg daarbij de middeleeuwse aandoende omgeving, de aanwezige studenten, de talrijke terrasjes en de gemoedelijke sfeer en je hebt dé plek bij uitstek om een drankje te doen.

Neem ook zeker een kijkje in de straatjes en de pleintjes rondom de Oude Markt: hier vind je nog meer barretjes en restaurants! Het is lekker eten en drinken hier!

9. Trek erop uit met de fiets

Abdij van Park

Op onze laatste dag Leuven huurden wij een fiets bij Leuven Leisure. Je kan bij hen ook begeleide fietstochten boeken, maar deze zijn ingesteld op volwassenen en dus niet zo handig voor gezinnen. Ben je echter enkel alleen, als koppel of met vrienden in Leuven, dan kan je perfect aansluiten bij zo’n begeleide tour. Je kan echter Leuven Leisure ook contacteren voor fietsverhuur (ook kinderfietsen).

Onze trip ging langs de Leuvense abdijen: de Sint-Geertruiabdij, Abdij Keizersberg, de Abdij van Vlierbeek en de Abdij van Park. Je vertrekt vanaf de Oude Markt naar de Sint-Geertruiabdij, die nog binnen Leuven ligt. Voor de Abdij Keizersberg ga je naar de rand van Leuven en maak je een flinke klim. De Abdij van Vlierbeek ligt in Kessel-Lo; hier kan je even halt houden in horecazaak In Den Rozenkrans (jawel). Laatste stop (en indrukwekkendste) is de Abdij van Park in Heverlee, waar je ook iets kan nuttigen in de Brasserie aan de abdij (brasserie Abdijmolen).

De totale fietsroute bedraagt 14 km, wat eigenlijk perfect te doen is met kinderen vanaf 6 jaar. Er zijn voldoende stops onderweg en het parcours is niet moeilijk. Je rijdt langs rustige wegen, en meestal op afgescheiden fietspaden in het groen. De fietsroute gratis downloaden, doe je hier.

10. Shop till you drop

Last but not least: om je weekendje helemaal af te maken, kan je ook reuzegoed shoppen in Leuven. Grote winkelketens, maar ook exclusieve zaken vind je vooral op de Bondgenotenlaan. De Diestsestraat is ook een erg leuke, autovrije winkelstraat, het shopwalhalla van Leuven met lokale zaken en de grote ketens zij aan zij. Zelfs al beperk je je shopping tot enkel deze straat, dan kan je hier een paar uren besteden!

‘Trendy’ en smaakvol past dan weer meer bij de Mechelsestraat: hier zijn piepkleine winkeltjes vol snuisterijen (strips, handgemaakte juwelen,…) gemengd met winkels, waarbij de etalages alleen al je willen doen proeven van al het lekkers! Een straatje om je tijd voor te nemen en door te slenteren.

De website Visit leuven geeft je meer info over de verschillende shoppingmogelijkheden en je kan er ook een shoppingplan downloaden. Handig!

Eten in Leuven

Hierboven hebben we het al uitgebreid gehad over het Leuvense bier en de eindeloze mogelijkheden om een drankje te nuttigen, maar wat is België zonder eten? Dat geldt ook voor Leuven! Natuurlijk zijn er een aantal erg lekkere, Belgische restaurants en bistro’s, maar Leuven heeft een heerlijk veelzijdig aanbod! Hieronder een aantal leuke eetgelegenheden:

Sakura: Sushi is nog steeds hot en hip in Leuven! Dit is dan ook een typisch Japanees restaurant, waar je heerlijke sushi kan eten. Wij namen er de titanic boat en we moeten zeggen dat het uiteindelijk niet de boot was die zonk, maar wij die niet meer konden! Overheerlijke sushi voor een schappelijke prijs!

Masalatop: Al lang een gevestigde waarde in Leuven. Geweldige Indiase keuken en een leuk concept. Men doet aan homestyle cuisine, wat betekent dat er gewerkt wordt met een open keuken, waar je een kijkje mag komen nemen! De gerechten worden verhit in een traditionele Indische kleioven of tandoorioven. Naast prima smaak en kwaliteit staat het personeel graag voor je klaar om meer uitleg te geven bij de recepten, hoe alles gemaakt wordt enzovoort. Leuk adresje!

Burger Folie: Dit is het enige echte burgerrestaurant in Leuven. En burger maken is hier tot een kunst verheven, en er wordt getracht met zoveel mogelijk lokale producten te werken. Elke burger is een kunstwerkje en er zijn meer dan 20 burgers te verkrijgen. Bovendien een echt familierestaurant. Aanrader met kinderen, maar wel grote porties!

Baracca: Dit is een hip en trendy restaurant. Een heerlijke, strakke, industriële inrichting en een overheerlijke Italiaanse keuken. Zowel voor een kleine hap als een grote hap geschikt. Iedereen kan op de menukaart iets van zijn gading vinden. Leuk zijn de social bites, om te delen!

Natuurlijk is dit maar een kleine greep uit het aanbod! Als je wandelt, kom je vanzelf wel een paar fijne eetgelegenheden tegen. Dit vonden wij zelf echter zeer fijne of originele plekjes, waar wij en de kids genoten hebben!

Bereikbaarheid Leuven

Hier nog een woordje over hoe je Leuven het beste kan bereiken. Er zijn verschillende mogelijkheden. We zetten ze hieronder even op een rijtje.

Met de auto naar Leuven

Leuven ligt in hartje België en is met de auto bereikbaar door de snelweg E314 te nemen, die loopt van Leuven tot Aken in Duitsland. De E314 sluit aan op de E40 vanuit Brussel. Kom je vanuit het oosten, dan ben je het snelste in Leuven. Kom je vanuit het westen, dan is het onvermijdelijk om in ieder geval de ring van Brussel en, voor het noorden, ook de ring van Antwerpen, te nemen.

Plan je trip buiten de spitsuren. Wij kozen ervoor om op een vrijdagavond om 19.00 te vertrekken, en wij konden gewoon doorrijden.

Het circulatieplan en de lage emissiezone?

In een aantal steden in België geldt een lage emissiezone. Vervuilende voertuigen mogen niet binnen in deze steden, of dienen een compensatie te betalen. We kunnen je gerust stellen: in Leuven is dat voorlopig zeker niet aan de orde! Je kan dus met een gerust hart de stad inrijden.

Daarnaast is het zeker wel de bedoeling om koning auto zoveel mogelijk te weren uit het stadscentrum. Auto’s kunnen via een aantal toegangswegen Leuven inrijden en via een aantal andere wegen terug uit rijden. In het centrum zelf is het de bedoeling de auto zoveel mogelijk te laten staan. Dit is het zogenaamde circulatieplan, waarbij veel straten éénrichtingsverkeer zijn.

Het komt niet alleen de luchtkwaliteit ten goede, maar het is ook veel leuker en veiliger slenteren in een autoloos/luw centrum. Bovendien is Leuven te voet verkennen écht goed doenbaar en leuk!

Een aantal tips: vraag tevoren aan je hotel hoe je hen het beste bereikt. Indien je hotel geen parkeerplaats heeft, vraag hen dan welke parkeerplaats het dichtstbij is en hoe deze te bereiken. Opgelet: parkeerkosten kunnen hoog oplopen in Leuven en zijn niet altijd gelinkt aan de ligging. Eén van de goedkoopste parkings ligt gek genoeg centraal in Leuven, parking Ladeuze. Meer info over parkeren, vind je hier.

Met de trein naar Leuven

In dit mooie station kom je aan!

Leuven heeft een spoorwegstation, dat aan de rand van de stad ligt, en je wandelt zo te voet de gezellige straatjes in. Vanuit heel België is het relatief eenvoudig om naar Leuven te reizen. Soms is er een rechtstreekse verbinding, soms zijn er wat overstappen en wat geduld, maar algemeen ben je steeds binnen 2 uur in Leuven vanuit elke Vlaamse stad/dorp met een treinstation. Je checkt best de site van de NMBS, de Belgische Spoorwegen. Hier kan je ook online tickets kopen.

Vanuit Nederland kan je eveneens met de trein naar Leuven. Zowel vanuit Amsterdam-Centraal als Rotterdam-Centraal vertrekken er op geregelde tijdstippen internationale treinen. Prijzen vergelijken en online aankopen kan via deze site. Als je niet gebonden bent aan het weekend, of bepaalde tijdstippen, loont het echt wel, om hier even goed te zoeken. Je vindt hier enkeltjes voor €35 pp, maar je vindt er ook al voor €17! In Leuven zelf betaal je dan ook geen parkeerkosten meer. Voor ons gezin van vier, was het gebruik van de auto goedkoper.

Met de bus naar Leuven

Een laatste alternatief is met de bus naar Leuven. Een retourtje Amsterdam-Leuven heb je al voor €35 per persoon. Deze willen we alleen aanraden, als je geen auto hebt, en dus geen alternatief. En veel tijd. Een rit van Amsterdam naar Leuven duurt immers al snel zeven (!) uren. Kortom, de bus vinden wij een minder goede keuze. Deze website kan je gebruiken voor het zoeken naar en aankopen van bustickets.

Ook vanuit België vinden wij het een uitdaging om met de bus naar Leuven te reizen; niet omwille van de duurtijd (alhoewel), wel omdat het toch wel een gepuzzel is om te weten welke bussen je allemaal moet nemen om er te geraken. De Lijn heeft wel een online-routeplanner, maar het is toch een uitdaging om je busreis te plannen.

Tips Leuven

Dit waren mijn tips voor een bezoekje aan Leuven. Wij kwamen veel vriendengroepen tegen, die er in de eerste plaats waren om te genieten van cultuur, maar zeker ook voor het culinaire en het bier proeven! Wij bezochten Leuven met onze kids van 12 en 9 jaar en hebben er een heerlijk weekend gehad. We hebben geen speciale activiteiten voor de kinderen opgenomen; er is genoeg te zien en te beleven, wat leuk is voor iedereen!

Meer België?

Heb je nog vragen? Stel ze gerust hieronder!

Ga jij binnenkort ook naar Leuven en heb jij nog leuke tips? Laat ze hieronder achter!

Have fun en reis je vrij ,
Chris

Hey lezer of reiziger! Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Ik doe mijn best om alle reistips up to date te houden en jij kan daarbij helpen. Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

Foto Credits: Chris, Booking.com & Pixabay
blogger Chris Donkers

Chris Donkers

Sinds we met de kinderen een roadtrip door Mexico hebben gemaakt, zijn we een beetje reisgek! Als we reizen, willen we graag wat van het land zien, op onze eigen manier en op ons eigen tempo. Het zelfstandig organiseren van een reis, het vele uitzoekwerk, het verslinden van reisgidsen.... is voor mij even plezierig als het reizen zelf. Ik heb nog een lange wishlist: uitstapjes dichtbij, leuke city-trips in Europa, maar ook roadtrips en verre bestemmingen, ik hou van de wereld! Graag wil ik mijn reistips met je delen, zodat ook jij geïnspireerd geraakt.

Meer over Chris Donkers

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *