De Westhoek, mooie regio in België | Wat doen en zien, waar overnachten?

Reisjevrij app QR
Download de Reisjevrij app Download de Reisjevrij app

Wat doen en zien in De Westhoek en waar overnachten?

Door corona zagen wij het afgelopen anderhalf jaar zo’n drietal vliegvakanties in het water vallen. Zodra het terug mogelijk was, ondernamen we met ons gezin terug weekendjes in eigen land. Zo hebben we onder meer het mooie Haspengouw, Bastenaken en omgeving, Dinant en omgeving én de Westhoek bezocht. De laatste zelfs tweemaal! We kwamen elke keer tot de volgende conclusie: dicht bij huis zijn er erg mooie plekjes te ontdekken! De Westhoek doet in België zeker wel een belletje rinkelen, in Nederland is het nog vrij onbekend. Denk aan mooie stadjes, een landelijke omgeving (met mooie wandel-en fietsmogelijkheden), indrukwekkende Wereldoorlog I-plaatsen en veel kindvriendelijke activiteiten. De Belgische kust ligt bovendien amper op 30 minuten rijden. Dat is de Westhoek in een notendop. In deze blog geven we de belangrijkste bezienswaardigheden van deze omgeving weer, inclusief plekken om te overnachten.

Vervoer naar en in de Westhoek

De makkelijkste manier om deze regio te bezoeken is met de auto. Op deze manier rijd je gemakkelijk van A naar B en kun je meerdere plekken op één dag bezoeken. De Westhoek is namelijk de ideale streek om mooie rondritten te maken langs de vele oorlogsgraven, en-monumenten. Op vele plekken parkeer je gewoon gratis en dichtbij de bezienswaardigheden. In Ieper, Veurne en Diksmuide moet je misschien even zoeken, maar ook daar is er gratis parking te vinden.

De stadjes zijn zo klein dat je gemakkelijk overal te voet komt. Buiten de stadjes zijn er mooie wandelingen uitgezet. Er is nog veel natuur, en je kan zo op één dag gemakkelijk stad en natuur combineren. Westtoer is een goede website, waar je een aantal wandelingen op kan terugvinden.

Een ander vervoersmiddel, waar je zeker gebruik van kan maken in de Westhoek, is de fiets! Ook met de fiets kan je mooie rondritten maken, waarbij je natuur, monumenten en begraafplaatsen combineert. Je kan je eigen fiets meenemen of huur ter plekke een fiets. Je kan een fiets huren voor gans je verblijf, maar wijzelf vonden één volledige dag zeker voldoende. 

♥Een fiets kan je huren op verschillende plekken! Het is fijn om een fiets te huren in Ieper en van daaruit de streek te verkennen. Kijk even rond op Biking Box Cycle Tours.

Doen en zien in de Westhoek

De Westhoek is verrassend veelzijdig. Je kunt er mooie stadjes en dorpjes bezoeken, vele oorlogsmusea,-begraafplaatsen en -monumenten bekijken, al wandelend of fietsend genieten van de mooie natuur, een pretpark bezoeken met je kids of gewoon typisch Belgisch: lekker eten en drinken! Een uitstekende plek voor een korte vakantie!

zien en doen Westhoek West-Vlaanderen
Zien en doen in de Westhoek!

Liever dicht bij huis, maar op zoek naar iets anders? Leuven en Gent zijn leuke steden en Haspengouw is een andere erg mooie streek in Belgisch Limburg!

1. Veurne: klein maar fijn 

Veurne is een gezellig, West-Vlaams stadje, met maar 12.000 inwoners. Er is niet echt een monument, museum of bezienswaardigheid waardoor je naar Veurne moét. Maar het rustige, vredige karakter en de tijd die hier lijkt te hebben stil gestaan, maakt een bezoek de moeite waard. Je kan hier een mooie stadswandeling maken van zo’n 4,6 km. Deze komt voorbij alle plaatselijke highlights en pakt ook meteen een stukje groen mee. Neem je picknick mee, je loopt deze route op eigen gelegenheid en kan even blijven hangen in een park.

De stadswandelroute is bewegwijzerd met iets meer dan 120 metalen klinknagels. Hierop is een silhouet van de Markt van Veurne te zien. Wij vonden het niet zo duidelijk en zouden toch aanraden om de kaart met de rondwandeling even aan te schaffen (3€). De kaart met deze route kan je verkrijgen bij de Dienst Toerisme van Veurne.

Je rondwandeling start op de Grote Markt, hier is ook de dienst toerisme gevestigd. Op deze route zie je onder meer:  het Stad- en Landshuis, de Sint-Niklaaskerk, het Belfort, het Vauban- en het Sint-Walburgapark en de Jachthaven van Veurne.

Je kan je bezoek aan Veurne prima combineren met het kasteel van Beauvoorde, dat vlakbij ligt.

2. Ieper: het centrum van de Westhoek

Ieper

Wie Westhoek zegt, kan niet om Ieper heen. Dit is de grootste stad van de Westhoek, al is dat nog relatief: zo’n 35.000 mensen wonen er. Je kan jezelf prima een volle dag vermaken in het stadje zelf. Je parkeert de auto aan de rand van de stad en loopt zo het stadje binnen. Alles is op korte wandelafstand van elkaar. Een prettige manier om Ieper te verkennen, is ook hier met een uitgestippelde stadswandeling. Deze is 6,6 km en komt voorbij alle highlights en minder bekende plaatsen van de stad. De stadswandeling is ook met klinknagels aangegeven, maar wij vonden het ook hier duidelijker en handiger om een plannetje te kopen met de wandeling in detail (3€). Het ligt misschien aan ons, maar routes met klinknagels doen het niet zo goed bij ons. We zijn meer bezig met zoeken, dan kijken 🙂

Met kinderen zijn er ook nog leuke, andere wandeltochten te maken. Deze zijn meestal korter en hebben een thema, meestal een zoektocht of raadsel dat opgelost moet worden. De zoektochten gaan zowel in Ieper door, als in een natuurdomein net buiten Ieper, de Palingbeek. Voor meer info kijk je op Toerisme Ieper/zoektochten

Bezienswaardigheden Ieper

in flanders fields museum bezienswaardigheden ieper
In Flanders Fields museum

In Ieper zelf zijn er een aantal bezienswaardigheden, die je eigenlijk niet over mag slaan. De lakenhallen zijn er daar ééntje van, en toevallig is daar, je raadt het al een oorlogsmuseum in gevestigd. In Flanders Fields heet het, een mooi museum als je meer wil weten over de verschrikkelijke Eerste Wereldoorlog. Wat mooi is aan dit museum, is dat het het conflict langs alle kanten belicht. Daarnaast is er vooral oog voor het leed van de soldaten en de burgers en wat deze allemaal hebben moeten doorstaan in die vier jaren, 1914-1918. 

Wij vonden het een mooi museum, maar je kan hier gewoonweg niet alles bekijken en lezen. Er wordt zoveel info gegeven, dat je moet kiezen. Wij waren er vol enthousiasme aan begonnen, maar na 1,5 u begon onze dochter van 11 jaar toch af te haken, omdat er simpelweg te veel indrukken op haar af kwamen. Desondanks is het een mooi en pakkend museum.

Nog een bezienswaardigheid van formaat, waarvoor je tot 20.00 ’s avonds moet blijven: de ‘last post’ aan de Menenpoort. Al sinds 1928 wordt hier elke dag de last post geblazen, stipt om 20 u, in weer en wind. Dit is een eerbetoon aan alle soldaten die omkwamen in Wereldoorlog I. Op de Menenpoort staan de namen van bijna 55.000 (!) gesneuvelde soldaten uit het grote rijk dat Groot-Brittannië toen was (met Australië, Canada en tal van andere landen), die nooit zijn teruggevonden, of die niet geïdentificeerd konden worden.

Op Tyne Cot Cemetery, in Zonnebeke, liggen nog eens 35.000 onbekende Britse soldaten van het Britse Gemenebest. Die getallen zijn gewoonweg niet te geloven. Hier word je toch stil van en het is goed om daar even bij stil te staan.

3. Diksmuide: prachtig centrum, Ijzertoren en Dodengang

Nog kleiner dan Veurne is Diksmuide. Dit stadje heeft nog geen 10.000 inwoners en een indrukwekkend oorlogsverleden. Vlakbij Diksmuide ligt de Ijzertoren. In de Ijzertoren vind je zowel vaste tentoonstellingen als tijdelijke tentoonstellingen. De vaste tentoonstelling vertelt over Wereldoorlog I, hoe het zover is kunnen komen, en de verschrikkingen van deze oorlog. Daarnaast wordt ook het verhaal verteld van Vlaanderen en de Vlaamse gedachte.

Je krijgt over 22 verdiepingen verspreid veel info. Op een gegeven moment lijk je ook in een loopgraaf terecht te komen, waar je bestookt wordt met bommen. Voor kleine kinderen kan dit wel even schrikken zijn, want het is echt luid. Wij zouden een bezoek dan ook enkel aanbevelen vanaf 8 à 9 jaar voor kinderen, die veel willen weten van de oorlog. Wil je je beperken tot één museum, waar de info compact wordt weergegeven? Bezoek dan Memorial Museum Passchendaele.

Ijzertoren combineren met…

Vanaf de Ijzertoren kan je in 25 minuten naar de Dodengang wandelen, langs de Ijzerdijk. Dit is het enige bewaarde Belgische loopgravenstelsel uit Wereldoorlog I, maar wat voor één. Het is zeer uitgebreid en vooraleer je in de Dodengang terecht komt, wandel je door het interpretatiecentrum, waar je meer uitleg krijgt. Dit is een grote hit met kinderen, omdat ze kunnen rennen door de nauwe loopgraven, verstoppertje (of soldaatje) kunnen spelen, of wie weet wat nog allemaal? Voor volwassenen is het ook indrukwekkend om op dezelfde plek te staan als de Belgische soldaten meer dan 100 jaar geleden!

bezienswaardigheden westhoek
Langs de Ijzerdijk in Diksmuide

Dodengang combineren met…

Als je zowel de Ijzertoren als de Dodengang hebt bezocht (of één van de twee), dan loont het echt de moeite om Diksmuide zelf te bezoeken. Dit is een klein en slaperig stadje, een fel contrast met het bloederige verleden. In het stadje is een rondwandeling uitgezet van 3,2 km, de Stadslink. Je volgt deze ook door de klinknagels te volgen.

Al met al is dit een heel gevulde dag als je Diksmuide combineert met de Dodengang en de Ijzertoren. Wij raden aan om Diksmuide op het einde te bezoeken. Dit is namelijk een lieflijk stadje, mét leuke cafeetjes en restaurantjes. Een leuk einde van een bewogen dag vol oorlogsgeschiedenis.

4. Bezoek de oorlogsmusea, -begraafplaatsen en -monumenten

wat doen westhoek west-vlaanderen memorial museum passchendaele 1917

We hebben het hierboven al eens aangehaald, maar de Westhoek is vooral in het buitenland (en dan zeker in UK, Canada en Australië) bekend omwille van de Eerste Wereldoorlog of ook wel ‘Groote Oorlog’ genoemd. Nederland deed niet mee, dus misschien is dit wat onbekender, maar het speelde zich echt wel vlakbij af.

België en Noord-Frankrijk waren één groot slagveld. In totaal kwamen er in de Westhoek, een piepklein stukje grond, ongeveer 600.000 mensen (soldaten en burgers) om, vooral Britten (en bij uitbreiding Canadezen, Australiërs, Nieuw-Zeelanders,…) en Duitsers, maar ook veel Belgen en Fransen.

Je kàn deze plek dan ook niet verlaten, zonder één van de vele oorlogsmusea, -begraafplaatsen en – monumenten te hebben bezocht. Ik geef hieronder een aantal tips. Het is zeker niet de bedoeling om alle bezienswaardigheden, gerelateerd aan Wereldoorlog I, op te sommen, maar om je een idee te geven van wat je zou kunnen zien/doen.

Monumenten:

  • Ijzertoren in Diksmuide (ook een museum)
  • Dodengang in Diksmuide (met interpretatiecentrum)
  • Menenpoort in Ieper

Musea:

  • Memorial Museum in Passendale: aanrader met speciale rondgang voor kinderen!
  • In Flander Fields museum in Ieper
  • Hooge Crater Museum in Zillebeke (Ieper)
  • Talbot House in Poperinge: hier kwamen de soldaten als ze even konden ontspannen, een soort clubhuis. De moeite waard om eens van een andere kant naar de oorlog te kijken.

Begraafplaatsen:

  • Tyne Cot Cemetery in Passendale: begraafplaats van het Britse Gemenebest met bijna 12.000 graven en een monument voor nog eens 35.000 nooit teruggevonden of geïdentificeerde soldaten.
  • Studentenfriedhof in Langemark: Duitse begraafplaats met meer dan 44.000 gesneuvelden.

Probeer dit niet allemaal te bezoeken. Kies een aantal zaken uit. Bij sommige bezienswaardigheden kan een bezoek je echt raken, dus plan alles niet te vol. 

5. Doe een zoektocht met je kinderen in een kasteel

wat zien westhoek west-vlaanderen
bezienswaardigheden westhoek west-vlaanderen

Wil je eens iets anders dan Wereldoorlog I-plaatsen bezoeken? Ben je met kinderen in de Westhoek? Bezoek dan eens een kasteel! Je kan kasteel Beauvoorde bezoeken, en combineren met een potje jeu-de-boules in het kasteelpark. Kinderen krijgen een aparte audioguide mee, met allerlei opdrachten en dingetjes die ze moeten zoeken. Ouders krijgen een audioguide, met meer uitleg over het leven van ridder Arthur, een vrij excentrieke ridder uit de 19de eeuw, die het kasteeltje liet optrekken in de stijl van de 17de eeuw. Hij was geen fan van de moderniteit, dat is duidelijk.

Ondanks dat dit wel degelijk eerder een activiteit is voor kinderen van de lagere school, amuseerde ook onze oudste zich hier kostelijk, vooral met de zoekopdrachten. Zij waren op sommige plekken langer bezig aan hun opdrachtjes dan de ouders! Dit kasteeltje is een aanrader en goed te bezoeken in combinatie met het vredige stadje Veurne.

6. Leef je uit in een pretpark

activiteiten westhoek west-vlaanderen

Onze kinderen zijn al een tijdje fan van pretparken. De ouders worden er echter niet zo wild enthousiast van, dus we proberen de boot zoveel mogelijk af te houden. Ik word nogal snel misselijk in erg snelle, ronddraaiende attracties. Lees: 75% van alles wat een pretpark te bieden heeft. Zonde van het geld, vinden wij dat. Daarom proberen we ofwel enkel te gaan als er bepaalde acties zijn (1 betalen, 1 gratis), ofwel schrijven we onze kinderen in voor buitenschoolse activiteiten of kampjes, waar ze ook naar een pretpark gaan. Dat werkt meestal geweldig, maar dit verlengd weekend moesten we er toch aan geloven. De oudste werd 14 jaar tijdens ons verlengd weekend in de Westhoek en wilde graag naar Bellewaerde

wat doen westhoek west-vlaanderen

Laat dit pretpark nu op het grondgebied van Ieper liggen… zo gezegd, zo gedaan dus, en we trokken voor één dagje naar Bellewaerde tijdens ons tweede verblijf in de Westhoek. Dat is een kleine 10 minuutjes vanaf het centrum van Ieper en heel centraal gelegen ten opzichte van Diksmuide en Veurne.

Het is een leuk pretpark, en omdat hier attracties worden afgewisseld met dierenpark, én omdat je niet overdonderd wordt met de meest wilde en nog wildere roller coasters, was het ook voor de ouders een fijne dag. Wel hadden we het gevoel dat het échte seizoen nog moest beginnen, en dat er nog heel wat zaken een likje verf konden gebruiken 🙂

Op zoek naar een ander pretpark? Het geweldige Plopsaland De Panne ligt op 40 minuutjes rijden. Plopsaqua ligt ernaast. Zeer geschikt ook om met kleuters naartoe te gaan

7. Wandel of fiets erop los!

Wie de Westhoek zegt, die moet toch ook eens gewandeld of gefietst hebben in deze mooie streek. Beide keren dat wij er waren, was het weer uitzonderlijk slecht, zowel voor oktober als voor mei. Wij hadden gehoopt om een dag een fietstocht te kunnen maken, of een bezoek te kunnen brengen aan de Blankaart. Hier kan je ook een zoektocht op kindermaat doen, en je kan er erg goed vogels spotten. Helaas was het weer te slecht hiervoor, omdat het om de haverklap begon te regenen, dus je zou gewoon wegzakken in de modder. In mei, hielden we het enkel tijdens onze uitstap naar Bellewaerde droog, onder een dreigende wolkenhemel. 

Wat hebben we dan wel gedaan? Gewandeld! In de steden Diksmuide, Veurne en Ieper deden we de stadswandeling. Verder wandelden we van de Ijzertoren naar de Dodengang en terug. Op de laatste dag bezochten we Memorial Museum Passchendaele en we deden van daaruit de luswandeling van 8 km over vlak gebied langs Tyne Cot. We hadden twee stortbuien onderweg, en verwarmden ons nadien op het terras van Koklikoo, een fijn restaurant op het grondgebied van het Memoriaalpark.

tyne cot cemetery bezienswaardigheid ieper
Tyne Cot Cemetery, via een luswandeling vanuit het Memoriaalpark

Je merkt, wij wandelden ondanks het weer heel wat af, en dat is nog maar een fractie van wat je eigenlijk allemaal kan ondernemen! Contacteer je accommodatie, zij kunnen je vast ook heel wat wandeltips geven! Snuffel zeker ook op de website Westtoer. 

Er is een uitgebreid aanbod van wandelingen en fietsroutes. Minpuntje: er zijn ook heel wat wandelroutes, die je voor 3€ per stuk dient aan te kopen. Voor ons viel die uitgave wel mee, omdat wij van plan zijn om nog terug te keren naar deze streek en omdat we tevoren wisten welke route we wilden lopen(en vooral: welke routes niet). Anders riskeer je misschien teveel routes aan te kopen en uiteindelijk maar een deeltje daarvan te kunnen wandelen of fietsen.

8. Veel en goed eten en drinken 

eten en drinken westhoek west-vlaanderen
Hmm, ziet er goed uit!

Nu is België sowieso al het land van bier, wafels en frietjes, maar je kan eigenlijk bijna overal lekker, en veel eten en drinken. Dat is in de Westhoek niet anders. Ieper, Veurne en Diksmuide barsten van de gezellige cafeetjes en restaurants. Maar ook op het platteland vind je veel lekkers. Zo vonden wij restaurant Koklikoo in het Memoriaal Park, naast het Memorial Museum van Passchendaele, waar we echt uitstekend hebben gegeten. Voor kinderen is er altijd wel keuze uit een aantal gerechten, dus je zit zeker niet altijd vast aan kippennuggets met frietjes 🙂  (of wel, als ze dat graag lusten).

Trappist West-Vleteren

Wist je dat er ook een heel bekend bier wordt geproduceerd in de Westhoek? Het gaat om Trappist Westvleteren, die wordt gebrouwen in de Sint-Sixtusabdij in West-Vleteren dus. Dit bier is zo populair dat je moet reserveren via de webshop. Daarbij kan je kiezen voor levering (in de buurt natuurlijk) of afhalen. Je kan zo maximaal twee kratten per keer afhalen, om iedereen de kans te geven om het bier in huis te halen. Je identiteit wordt streng gecontroleerd; je dient je nummerplaat door te geven van het voertuig waarmee je de afhaling doet en deze wordt effectief gecontroleerd! Waarmee we maar even de gekte rond dit biertje willen aantonen… Probeer dit bier zeker te proeven als je in de Westhoek bent en een terrasje doet.

Jules Destrooper

Daarnaast kan je ook nog wat leren over koekjes in de Westhoek. De in België wereldbekende Jules Destrooper heeft zijn thuisbasis in Oostkamp/Ruddervoorde. Jules Destrooper begon al in 1886 met het produceren van koekjes en ondertussen is er een heel gamma aan lekkernijen beschikbaar. Heel leuk is dat je Jules Destrooper kan bezoeken! Tijdens dat bezoek leer je meer over de geschiedenis van het koekjes maken, over het proces zelf, én je mag natuurlijk proeven. Leuk voor ouders én kinderen, en een fijne afwisseling met het zwaarmoedige oorlogsverleden van deze streek.

Overnachten in de Westhoek: onze hotel tips

Overnachten in de Westhoek? Dat kan natuurlijk! Om een glimp van de Westhoek op te vangen, kan je je beperken tot drie nachten. Dan laat je best wel het pretpark achterwege (dat is een dagvullende activiteit), zodat je meer tijd over houdt voor de streek zelf. Heb je wat meer tijd te besteden? Goed zo, je kan hier gerust een mini-vakantie van een dag of vijf doorbrengen.

Wij waren het afgelopen anderhalf jaar twee keer in de Westhoek te vinden en verbleven er twee keer drie nachten

Accommodatie in België is niet erg goedkoop, en dat geldt ook voor deze streek. Waar overnacht je nu het beste? Welk verblijf ligt lekker centraal? Hieronder geven we een aantal opties – voor elk wat wils!

In Ieper: Interbellum

hotel ieper

Dit is een appartement, wat in het hartje van Ieper ligt, op 550 m van de Lakenhallen en 10 minuutjes wandelen van de Menenpoort. Het scoort maar liefst 9,8 op Booking.com! Je slaapt hier immers in het midden van het centrum van Ieper en dan in een prachtig appartement! Je auto parkeer je gratis vlakbij en je hebt de beschikking over de volledige eerste verdieping van het huis. Het appartement is met veel zorg en liefde ingericht, met veel oog voor leuke details. Heel fijn is dat je ook een fietsenberging ter beschikking hebt, voor als je je eigen fiets zou meenemen.  Voor een nachtje betaal je €125, de prijs geldig tem vier personen.  Een heel erg leuk adresje!

In Diksmuide: T’Klein Gewin

hotel west-vlaanderen

Voor vakantiegangers, die graag in een kleinschalig hotelletje willen overnachten, is dit een goede keuze. Dit hotelletje heeft drie appartementen en ligt aan de rand van Diksmuide en de dijk. Je wandelt dus zo naar de Ijzertoren en Dodengang. Je parkeert gratis en privé bij de accommodatie zelf. Je fietsen kan je overdekt en afgesloten stallen. Daarnaast kan je er op zondagochtend heerlijk ontbijten, verder hebben ze ook een bistro, waar je lekker kan eten. Wel even tevoren contact opnemen.

Dit hotelletje scoort een 9,3 op Booking.com en een appartement voor twee personen boek je vanaf €127 per nacht. Voor vier personen dien je twee appartementen te reserveren. Boek T’Klein Gewin hier.

In Veurne: Hotel De Loft

hotel westhoek

Dit hotel heeft het allemaal: een lekker ontbijt, vriendelijk personeel, een ligging in het centrum van Veurne, én gratis parkeergelegenheid. Van hieruit bereik je gemakkelijk de Westhoek, maar ook de kust! Zo liggen Oostende en Brugge maar op 30 minuten rijden. Als je hier verblijft, kan je dus gemakkelijk een volle week vullen, met nog meer bezienswaardigheden dan enkel de Westhoek! Dit hotel is kleinschalig: er zijn maar een tiental kamers, waardoor alles gemoedelijk verloopt.  Voor twee personen betaal je €110 per nacht, inclusief heerlijk ontbijt, voor vier personen heb je keuze tussen een appartement, een vierpersoonskamer of twee onderling verbonden kamers. Deze heb je vanaf €160 per nacht, inclusief ontbijt. Hotel De Loft scoort een 8,2 op Booking.com!

In Langemark: Apartment & Garage De Reünie

overnachten west-vlaanderen

Dit is een tof appartement voor een gezin tot vier personen en het ligt in het centrum van Langemark! Dit is vlakbij Ieper gelegen en in het centrum van de Westhoek. Van hieruit bereik je gemakkelijk alle bezienswaardigheden die de streek te bieden heeft. Het appartement is goed en gerieflijk ingericht en voorzien van alle comfort. Er is gratis parkeergelegenheid in de buurt. Je kan je fietsen stallen in een afgesloten fietsenstalling, die bij het appartement aanwezig is. Om de hoek bevindt zich een supermarkt, superhandig.  Apartment & Garage De Reünie is een fijn adres, met een score van 9,1 op Booking.com.  Dit appartement heb je al vanaf €90 per nacht voor twee personen, voor €110 per nacht voor vier personen. Je dient hier wel twee nachten aansluitend te boeken, maar daar zit je natuurlijk al wel snel met een weekendje Westhoek.

Tips Westhoek

Dit waren mijn tips voor een bezoekje aan de Westhoek. Wij bezochten deze streek met onze kids van 13 (14 jaar tijdens ons verlengd weekend in mei) en 11 jaar. Zoals gezegd waren we tweemaal in de Westhoek te vinden het afgelopen anderhalf jaar, telkens drie nachten. Dit is eigenlijk nog te kort om àlles te kunnen zien, je zal keuzes moeten maken. Of gewoon een keertje terugkomen 🙂 Het waren heerlijke (verlengde) weekendjes weg!

Have fun en reis je vrij ,
Chris

Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

Foto Credits: Chris, Booking.com en Pixabay
blogger Chris Donkers

Chris Donkers

Sinds we met de kinderen een roadtrip door Mexico hebben gemaakt, zijn we een beetje reisgek! Als we reizen, willen we graag wat van het land zien, op onze eigen manier en op ons eigen tempo. Het zelfstandig organiseren van een reis, het vele uitzoekwerk, het verslinden van reisgidsen.... is voor mij even plezierig als het reizen zelf. Ik heb nog een lange wishlist: uitstapjes dichtbij, leuke city-trips in Europa, maar ook roadtrips en verre bestemmingen, ik hou van de wereld! Graag wil ik mijn reistips met je delen, zodat ook jij geïnspireerd geraakt.

Meer over Chris Donkers

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *