TV-opname in New York bijwonen: hoe doe je dat en tips

Reisjevrij app QR
Download de Reisjevrij app Download de Reisjevrij app

Bezoek een live TV-opname: hoe regel je dat en tips

In the Big Apple is enorm veel te doen! Naast de bekende bezienswaardigheden, zoals een bezoekje aan het Vrijheidsbeeld en het Empire State Building, staat New York City ook bekend als een stad waar veel TV-opnames plaatsvinden. Zo hebben grote netwerken als NBC en ABC broadcasting er meerdere studio’s, waar dagelijks opnames plaatsvinden. Het gaat dan voornamelijk om opnames van nieuwsprogramma’s of talkshows, maar bijvoorbeeld ook van spelshows. Het is mogelijk om die opnames bij te wonen! In dit blog lees je hoe je dit kunt regelen.

tv opname bijwonen new york
live opname bijwonen new york

Opname bijwonen New York City

In 2022 ging ik voor de derde keer naar New York City en had ik dus veel van de bezienswaardigheden al gezien en gedaan! Daarom was ik op zoek naar iets nieuws en unieks om te doen in New York. Graag wilde ik een tv-opname bijwonen in één van de studio’s in New York City! Het lijkt wat ingewikkeld om aan tickets te komen – je bent natuurlijk niet de enige die dit eens wil meemaken – maar uiteindelijk is het mij gelukt. Ik help je in dit blog op weg!

Wees flexibel

Mijn eerste tip is om flexibel te zijn: natuurlijk wil je het liefste een bekende show bijwonen zoals ‘The Tonight Show’ met Jimmy Fallon of ‘Saturday Night Live’, of heb je een andere specifieke opname waar je graag bij wil zijn. De meeste opnames zijn echter zeer gewild en ze zitten dus snel vol. Ik heb mij uiteindelijk ingeschreven voor alle mogelijke opnames in de periode dat ik in New York City was, en werd uitgenodigd voor maar één show die ik niet eens kende. Het gaat om de ervaring, en niet zozeer om de show zelf! Uiteindelijk was het een hele leuke talkshow en kwam er zelfs een bekende special guest: niemand minder dan Sean Paul!

hoe tv opname bezoeken new york
talkshow bijwonen new york
Wij bezochten de talkshow van Tamron Hall!

Maak een account aan bij 1iota

Het is van belang om een account te maken bij 1iota. Dit boekingsprogramma wordt door alle netwerken gebruikt voor het verdelen van tickets voor shows. Alle netwerken maken gebruik van 1iota, dus het is niet nodig om de websites van alle netwerken af te struinen. Zodra je daar een account hebt, kun je je per show inschrijven en kom je op een soort interesselijst. Als jij bent uitgekozen, ontvang je na enige tijd een mail. Als je niets hoort, dan ben je niet uitgekozen om de opname bij te wonen. Spreid dus zoals hierboven beschreven je winkansen! De website heeft een handige agenda waarbij je precies kunt zien wat er wordt opgenomen op bepaalde data – meestal tot drie maanden van tevoren. Op het moment van schrijven, zie ik bijvoorbeeld dat er binnenkort opnames voor The Voice worden gemaakt! Als je een mail ontvangt met het goede nieuws dat je bent uitgekozen voor het bijwonen van een opname, moet je nog bevestigen dat je inderdaad zult komen. Handig, als je bijvoorbeeld net bent uitgenodigd voor een opname terwijl je ondertussen ook al iets anders gepland hebt! Wees dus niet bang om je citytrip naar New York City verder in te delen, je kunt altijd toch nog weigeren.

Het is aan te raden om je ruim van tevoren in te schrijven voor de shows! Vaak maken de shows ongeveer 3 maanden van te voren de opname data bekend en vanaf dat moment kun je je inschrijven. Voorkom dat de inschrijving al vol zit!

Sommige shows bieden nog een laatste kans op tickets voor tv-opnames: zogenoemde ‘standby-cards’. Dit houdt in dat er nog tickets uitgegeven worden op de dag van de show zelf. Hiervoor dien je in een rij te staan en geldt ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. Het is dus het proberen waard, als het vooraf niet gelukt is om tickets te bemachtigen. Maar, op=op!

shows bijwonen nyc
talkshow bijwonen in new york
waar tv opname tickets new york
Wij bezochten de talkshow toen mondkapjes nog verplicht waren

Als je eenmaal hebt bevestigd dat je zult komen, word je per mail op de hoogte gehouden en ontvang je alle informatie, zoals de tijden en locatie van de opname. Soms staan er nog meer aanwijzingen zoals kledingvoorschriften (wij mochten bijvoorbeeld geen felle kleding dragen). Naast live-opnames in New York City, kun je op de website van 1iota ook tickets kopen voor bijvoorbeeld festivals, film-premieres en sportwedstrijden, ook in andere Amerikaanse steden!

Wil je in New York een speciaal persoon in het echt zien? Via de website van 1iota kun je zelfs zoeken op bekende personen!

Kosten live-opname bijwonen NYC

De meeste shows zijn gratis bij te wonen, sommige shows vragen een (vaak klein) bedrag. Deze informatie vind je ook op de eerdergenoemde website van 1iota. Deze activiteit in New York City is dus ook heel erg budgetproof!

Ervaring tv-show bijwonen New York City

hoe tv show bezoeken new york
Achteraf online even teruggekeken of we nog in beeld kwamen!

Ik vond het echt een hele leuke ervaring om eens bij een live tv-opname te zijn, in een echte studio in New York City! Heel grappig om te zien hoe dat gaat. Wij hadden een leuke aflevering te pakken, dat ging over een aantal boekentips voor de komende zomer en zoals gezegd kwam Sean Paul optreden. We hadden verder veel lol, omdat je heel uitbundig moest klappen en joelen wanneer je dat werd opgedragen. Het publiek werd vooraf en in de reclameblokken ook echt een beetje enthousiast gemaakt en een soort instructies gegeven over hoe je je moest gedragen in het publiek (NIET recht in de camera kijken!!). Al met al een hele leuke ervaring!

Kijkje achter de schermen tv-studio New York City

studio bezoeken nyc

Is het niet gelukt om kaartjes te bemachtigen voor een live-opname? Dan kun je er altijd nog voor kiezen om een tour te doen in één van de studio’s. Op die manier heb je wel een kijkje achter de schermen, alleen niet tijdens een opname. Andere leuke tips als je meer wil zien van films en series die zijn opgenomen in New York City, zijn de tours langs opnamelocaties of herkenbare plekken uit films en series. Bijvoorbeeld deze Gossip Girl tour, waarbij je met een gids langs verschillende locaties komt die je herkent uit de serie!

Have fun en reis je vrij ,
Sofie

Hey lezer of reiziger! Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Ik doe mijn best om alle reistips up to date te houden en jij kan daarbij helpen. Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

sofie hoebe

Sofie Hoebe

Door de jaren heen ben ik echt reis-verslaafd geraakt! Ik heb al een heel aantal landen van mijn bucketlist mogen afstrepen, maar er staat ook nog genoeg op. Het liefst maak ik actieve reizen: ik ga vaak op wintersport, duik graag en doe op reis zoveel mogelijk excursies en actieve activiteiten. Mijn reizen zijn heel gevarieerd: van all-inclusive hotels tot campings, van touren in een camper tot een zeilvakantie of cruise. Ik heb ruim twee jaar op het Caribische eiland Sint Maarten gewoond, dus ook over die regio kan ik veel vertellen. Ik hoop jullie door deze ervaringen ook verder op weg te helpen!

Meer over Sofie Hoebe

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *