Van Hanoi naar Cat Ba (Halong Bay)

Hoe ga je van Hanoi naar Cat Ba – Halong Bay

Halong Bay mag je natuurlijk niet overslaan tijdens je rondreis door Vietnam. Halong Bay is één van de highlights van Vietnam en de meest ‘georganiseerde’ bestemming van Vietnam. Wij reisden naar Cat Ba, het grootste eiland in Ha Long Bay en daarmee de perfecte uitvalsbasis voor tours in dit prachtige natuurgebied. Het groene eiland Cat Ba zelf is een rustige plek met veel natuur en activiteiten. Er zijn verschillende manieren om naar Halong Bay / Cat Ba te reizen.

Halong Bay

Halong Bay tour
Halong Bay tour

Er zijn verschillende plekken waar je naar toe kan om de boottour te maken door Ha Long Bay. Omdat wij het leuk vonden om wat langer in de natuur te blijven, kozen wij voor het eiland Cat Ba. Dit is een mooi eiland met strand en je kunt hier gerust een paar dagen blijven! Op het eiland kun je ook boottochten regelen, vaak door mooiere en rustigere gedeeltes dan de tours vanuit Hanoi.

Een andere optie is om een georganiseerde tour (€25) te doen vanuit Hanoi, of om zelfstandig te reizen naar Ha long (Bai Cháy) en daar zelf de tour te regelen.

Nachttrein van Sapa naar Halong Bay

Het ligt er maar net even aan waar je precies bent. Vanuit Sapa moet je eerst met de trein terugreizen naar Hanoi en ga je vervolgens door naar Halong Bay. Neem de laatste trein van Sapa (Lao Chai, op 38 km van Sapa, taxi €17, – 1 uur) naar Hanoi. Je slaapt dus in de trein. De laatste nachttrein vertrekt rond 21.00u. Een “soft bed” kost €17 per persoon en de reis duurt ruim 8 uur. Slaap lekker! De treintickets hebben wij vooraf geboekt via Bao Lau en is dus betrouwbaar.

Bus van Hanoi naar Halong Bay

De nachttrein uit Sapa komt rond 05.30u aan in Hanoi. Vervolgens neem je een taxi (30 min) naar het busstation Nước Ngầm Bus Station (Luong Yen bus station is gesloten). Hier neem je de Hoang Long bus. Hoang Long company biedt bus + boot tickets (€12) aan naar Cat Ba. De totale reis duurt ongeveer 4,5 uur. Als je de bus van 07.20u neemt, dan ben je nog voor 12.00u in Cat Ba! Je kunt vanuit twee dorpen naar Cat Ba reizen. Vanuit Haiphong en Ha Long. Haiphong is beste optie omdat de boten die vanaf daar vertrekken direct aanmeren in Cat Ba town. Neem je de boot vanuit Ha Long, dan kom je aan de “verkeerde” kant van het eiland aan en moet je nog 2 uur met de bus reizen om in Cat Ba town te komen.

Cat Ba - Halong Bay
Cat Ba – Halong Bay

Slapen in Cat Ba (Halong Bay)

Overnacht hier twee nachten (of 1 nacht op een boot).

Mijn tip: Lepont Bungalow Hostel

Bungalow met zeezicht vanaf €26 per nacht!

Zeker niet de meest luxe keuze, maar wel ontzettend leuk! Deze bungalows hebben uitzicht op de baai en de haven. Ook van binnen zijn deze bungalows erg cool! Je slaapt hier al met twee personen voor €26 per nacht inclusief ontbijt. Deze accommodatie is beoordeeld met een 7,9! Ze liggen wel iets verder van de hoofdstraat in Cat Ba.

Overnachten op een boot

Overnachten Boot Ha Long Bay
Overnachten op de boot in Ha Long Bay

Catba Sisters Cruise is gevestigd in Cat Ba. Als je deze accommodatie boekt, dan is dit een tour van 2 dagen inclusief 1 overnachting. Kosten €75 per persoon inclusief alle maaltijden, entreefees en kajakken! Tijdens de tour ga je ook snorkelen!

Liever een luxere cruise? Check Rosa Cruise!

Have fun en reis je vrij ,
Evy

Hey lezer of reiziger! Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Ik doe mijn best om alle reistips up to date te houden en jij kan daarbij helpen. Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

reisblogger evy van kan

Evy van Kan

In India heb ik de eerste keer de ultieme vrijheid van backpacken mogen ervaren! Sindsdien wil ik niet meer anders. Voor elke reis kies ik mijn eigen bestemmingen, route en hotels. Deze tips deel ik graag met jou, hier op Reisjevrij.nl. Have fun!

Meer over Evy van Kan

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *