Van New York City naar Aruba: een ideale combinatie

De voordelen van een combinatiereis New York City en Aruba

New York City
De leukste tips op Aruba

De meeste reizigers gaan naar New York City voor een stedentrip en naar Aruba voor een strandvakantie. Maar wat dacht je van een combinatie van deze twee bestemmingen? Twee verschillende werelden met elkaar combineren in één reis. Voor deze reis had ik zelf nooit over de combinatie New York City en Aruba nagedacht. Maar wat vond ik het heerlijk om eerst tijd de spenderen in een wereldstad en daarna te ontspannen op een Caribisch eiland. Ik leg je hieronder graag uit wat de voordelen zijn van deze combinatie.

Een ideale vliegroute

Statue of Liberty
Combinatie New York City en Aruba
Boardwalk Boutique Hotel

Door New York City en Aruba te combineren heb je ook meteen een ideale vliegroute te pakken. Vanuit Nederland vlieg je in ongeveer 8 uur naar New York City. En vanuit deze wereldstad vlieg je in slechts 4,5 uur naar het tropische eiland Aruba. Het voordeel hiervan is, is dat je niet weer eerst terug hoeft naar New York City om naar Nederland te vliegen. Vanuit Aruba vlieg je namelijk rechtstreeks of met een tussenstop in Bonaire terug naar Amsterdam. Deze vlucht duurt ongeveer 11 uur. Houd er rekening mee dat je voor New York City van te voren een ESTA moet aanvragen. Voor Aruba hoef je geen visum aan te vragen.

Je bespaart geld

Staan zowel New York City als Aruba of een ander Caribisch eiland nog op je bucketlist? Dan ben je voordeliger uit door deze twee bestemmingen te combineren met elkaar. Je betaalt dan slechts een keer voor een internationale vlucht in plaats van twee keer. Boek 6 tot 7 maanden voor vertrek je vliegticket voor de beste prijs. Prijzen voor vliegtickets kunnen in de gaten worden gehouden via Skyscanner. PLAY Airlines vliegt momenteel dagelijks naar NYC met een overstap in IJsland. Dit is een nieuwe route en erg voordelig. Een vliegticket kun je al kopen vanaf €179. Daarnaast is het goed om te weten dat de low budget luchtvaartmaatschappij JetBlue vanaf eind augustus rechtstreeks naar New York City vliegt.

Het verwerken van indrukken

Malmok beach Aruba
Skyline New York

New York City noemen ze niet voor niets The City that never sleeps. Het drukke en bruisende stadsleven waar zo veel te zien en te doen is. Je kijkt continue je ogen uit en doet zoveel indrukken op. Waarschijnlijk ga je voor of na het ontbijt de deur uit en ben je ’s avonds laat pas weer terug in je hotel. Oftewel geen tijd om alle indrukken te verwerken. Reis je door naar Aruba dan heb je hier alle tijd voor. Aruba is namelijk het eiland waar relaxen en ontspanning op nummer 1 staat. Helemaal tot rust komen aan het strand of aan het zwembad. 

Het contrast tussen een citytrip en een strandvakantie

Van de drukte in de miljoenenstad met imponerende gebouwen en architectuur naar het tranquilo leventje op een eiland met de mooiste stranden. Een groot contrast tussen beide bestemmingen maar wat is het een fijne aanvulling op elkaar. Door een citytrip met een strandvakantie te combineren heb je een hele diverse en unieke reis. Ik zou je aanbevelen om eerst naar New York City te gaan en daarna pas naar Aruba. In New York City voelde ik de druk om in een korte tijd zoveel mogelijk te zien. Hierdoor waren de dagen ook erg lang en had ik last van een jetlag. In Aruba ging ik in de relaxmodus en daardoor kwam ik heerlijk ontspannen thuis. Maar de reis is natuurlijk ook andersom mogelijk. Eerst ontspannen en je voorbereiden op het drukke stadsleven.

Er is geen tijdsverschil

Je komt in een andere tijdzone terecht als je van Nederland naar de Verenigde Staten vliegt. In de zomertijd is er met New York City een tijdsverschil van 6 uur. Het is daar dan 6 uur vroeger. Je kunt hier in de avond last van krijgen omdat het in Nederland dan al midden in de nacht is. Het voordeel van de combinatiereis naar de Caribbean is dat er geen tijdsverschil is. Je hoeft dus niet nog een keer te wennen aan een tijdsverschil. 

De reis uitbreiden

Arikok nationaal park
Oculus New York
Restaurant Barefoot

Ben je van plan om niet zo lang op reis te gaan dan is de combinatie New York City en Aruba helemaal prima. Heb je bijvoorbeeld drie weken de tijd dan kun je er ook nog voor kiezen om naar een ander eiland te gaan. Vanuit Aruba ben je in no time in Bonaire of Curaçao. Een vlucht naar beide eilanden duurt ongeveer een half uur. Maar je kunt ook nog naar een van de vele andere Caribische eilanden.

Een andere optie is om langer in New York City te blijven en de wijken buiten Manhattan te verkennen zoals Brooklyn en Queens. Ook hier zijn meer dan genoeg bezienswaardigheden en is er van alles te doen.

Seizoenen met elkaar combineren

New York City heeft net als Nederland door het jaar heen 4 seizoenen. Aruba heeft daarentegen geen seizoenen. Het zonnetje schijnt daar vrijwel altijd en doordat het eiland beschermd ligt door de andere eilanden heeft Aruba geen last van orkanen. De combinatiereis van een wereldstad en een tropisch strand is al ideaal, maar hoe fijn is het als je in de winterperiode naar New York City gaat en vervolgens de tropische temperaturen in Aruba gaat opzoeken. Je moet dan wel voor twee seizoenen kleding inpakken of je hebt een goed excuus om te gaan shoppen.

Twee werelden

San Nicolas
Rockaway beach
Yoga bij zonsondergang

New York City en Aruba zijn totaal het tegenovergestelde van elkaar maar dat maakt deze combinatie juist zo leuk. Bij beide bestemmingen kun je namelijk hele andere dingen zien en doen. Zo kun je in New York City activiteiten doen zoals een fietstour, een helikopter vlucht, winkelen, naar een musicalvoorstelling gaan, wandelen in een park en nog veel meer. Terwijl je in Aruba vooral ontspannen activiteiten kunt doen zoals aan het strand of zwembad liggen, yoga bij zonsondergang, snorkelen, een boottocht maken of een van de vele watersporten.

Toch zijn er ook overeenkomsten. In Brooklyn kun je in de Caribische sfeer komen door een bezoek te brengen aan Little Caribbean. Je kunt ook naar Queens gaan voor een stranddag en eventueel een surfles nemen bij Rockaway Beach of een bezoekje brengen aan Coney Island.
Op Aruba vind je de Amerikaanse invloeden terug bij Palm Beach vanwege de hotels, maar ook vanwege de Amerikaanse restaurantketens zoals Wendy’s of Domino’s. Daarnaast kun je in San Nicolas de prachtige street art bewonderen net zoals in Bushwick.

Ben je overtuigd om deze twee bestemmingen met elkaar te combineren? Graag hoor ik je mening. Heb je nog vragen? Stel ze gerust hieronder!

Meer over New York City en Aruba

Have fun en reis je vrij ,
Anne

Hey lezer of reiziger! Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Ik doe mijn best om alle reistips up to date te houden en jij kan daarbij helpen. Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

anne reis blogger

Anne Claessens

In 2017 heb ik mijn eerste solotrip gemaakt en sindsdien grijp ik elke kans aan om te kunnen reizen. Het plannen en maken van reizen geeft mij veel energie en daarbij maakt het voor mij niet uit of dit verre reizen, korte reizen, weekendjes weg of dagtripjes zijn. Daarnaast heb ik mijn passie voor fotograferen ontdekt. Mijn foto’s deel ik al geruime tijd met anderen maar nu wil ik ook niets liever dan mijn verhalen en reistips met jullie delen. Ik hoop dat ik jullie net zo enthousiast kan maken.

Meer over Anne Claessens

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *