Van Rome vliegveld naar het centrum

Reisjevrij app QR
Download de Reisjevrij app Download de Reisjevrij app

Van Rome luchthaven naar het centrum

Vanuit Eindhoven kun je goedkoop vliegen naar Rome (Ciampino of Fiumicino airport). Het is een directe vlucht van Ryanair en hij duurt 2 uur. Als je een beetje flexibel bent qua dagen, dan boek je voor €60,- p.p. een retourtje Rome. Hoe kom je vervolgens van het vliegveld naar het centrum en bij je hotel?

Van Rome vliegveld Ciampino naar het centrum

Belangrijk om te melden is dat Rome meerdere luchthavens heeft. Ciampino is een van deze vliegvelden en ligt op 15 km van Rome. Je hebt verschillende opties om van Ciampino airport naar het centrum en je hotel te gaan:

De taxi

De taxi is de duurste optie en niet persé sneller. Een taxi naar het centrum kost minimaal €35 en de rit duurt zeker 30 minuten. Zelf heb ik goede ervaringen met Welcome Pickups. Je weet van te voren de prijs voor de taxi wanneer je het adres van je hotel in toetst. Ook laten ze je van te voren weten welke chauffeur jou komt ophalen, dan weet je meteen naar wie je moet zoeken op de luchthaven.

De shuttlebus

Wij hebben hele goede ervaringen met de shuttle bus van Terravision. Een enkeltje kost €6 per persoon en een retourtje kost €11! Kinderen onder de 4 jaar reizen gratis mee. De shuttle bus vertrekt meerdere malen per uur, dus je hoeft nooit lang te wachten. Je kunt van te voren een kaartje kopen via de website. Mocht je vlucht vertraging oplopen, dan mag je met je ticket gewoon de volgende bus nemen. Het duurt ongeveer 40 minuten voordat je in Rome bent. Zie hier de reistijden van de bus.

Komen de reistijden van Terravision jou niet uit? Kijk dan eens bij deze busmaatschappij. Zij hebben andere reistijden. Kaartje retour kost €11.

Tipo! Schaf de Rome Tourist Cart aan. Met de Rome Tourist Card krijg je alles wat je nodig hebt om de tophighlights van Rome te ontdekken. Entree + skipp the line voor de belangrijkste bezienswaardigheden!

Bus rome vliegveld naar centrum
Bustijden van Ciampino airport naar het centrum

Je wordt afgezet bij het grote trein (en bus) station van Rome: Termini. Vanaf het station kun je eventueel de lokale bus nemen of de metro om naar je hotel te gaan. Koop eventueel alvast een Metro&Bus Kaart op het Termini station. Met zo’n kaart kun je bijvoorbeeld 3 dagen (€18) met alle metro en buslijnen reizen. Activeer de kaart pas op de dag van gebruik (stempelen bij metro of bus).

Mijn tip is echter om ook te overnachten in de buurt van het treinstation Termini. Je kunt dan vanaf het treinstation naar je hotel lopen. De buurt van het treinstation is namelijk ideaal omdat je met de bus of metro Rome makkelijk kunt ontdekken.

Mijn hotel tip: Amoroma Suite

Een mooi guest house met moderne kamers. Amoroma Suite ligt op 500 meter van het treinstation en vanuit daar kom je overal in Rome. Prijzen zijn heel schappelijk. Vanaf €113 per nacht inclusief ontbijt! De kamers hebben airco en een eigen badkamer. Gasten beoordelen deze accommodatie met een 7,7!

Van Fiumicino vliegveld naar het centrum

De andere luchthaven is Fiumicino. Dit is de grootste luchthaven van Rome. Je hebt verschillende opties om van Fiumicino airport naar het centrum en je hotel te gaan:

De taxi

Fiumicino airport ligt op zo’n 30 KM afstand van Rome. De taxi is de duurste optie en niet persé sneller. Een taxi naar het centrum kost minimaal €50 en de rit duurt minimaal 40 minuten.

De shuttlebus

Vanuit Fiumicino kun je ook met de shuttle bus van Terravision of worden afgezet bij het treinstation middenin Rome. Een enkeltje kost €6 per persoon en een retourtje kost €11! Kinderen onder de 4 jaar reizen gratis mee. De shuttle bus vertrekt meerdere malen per uur, dus je hoeft nooit lang te wachten. Je kunt van te voren een kaartje kopen via de website. Mocht je vlucht vertraging oplopen, dan mag je met je ticket gewoon de volgende bus nemen. Het duurt ongeveer 55 minuten voordat je in Rome bent. Zie hier de reistijden van de bus.

Komen de reistijden van Terravision jou niet uit? Kijk dan eens bij deze busmaatschappij. Zij hebben andere reistijden. Kaartje retour kost €11.

Fiumicino airport naar Rome centrum
Fiumicino airport naar Rome centrum

Trein

Vanuit Fiumicino airport (FCO) kun je ook met de trein naar het centrum (Rome Termini) gaan. Om het halfuur vertrekt er een Leonardo Express-trein naar het centrale treinstation van Rome: Roma Termini. Deze treinrit duurt ongeveer 30 minuten. Tickets voor de trein, kun je online kopen of op het station zelf. Een kaartje kost €14 p.p. Het treinstation bevindt zich tegenover de aankomsthal van Terminal 3. Vanuit het station kun je dan met de metro of bus naar de buurt waar jouw hotel ligt.

Ook interessant

Vragen of een eigen ervaring delen? Plaats hieronder een reactie.

Have fun en reis je vrij ,
Evy

Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

reisblogger evy van kan

Evy van Kan

In India heb ik de eerste keer de ultieme vrijheid van backpacken mogen ervaren! Sindsdien wil ik niet meer anders. Voor elke reis kies ik mijn eigen bestemmingen, route en hotels. Deze tips deel ik graag met jou, hier op Reisjevrij.nl. Have fun!

Meer over Evy van Kan

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!
  • Handig bericht is dit! Zelf destijds voor de Leonardo Express gekozen. Het is de duurste optie maar wij vonden het ideaal. in een half uurtje sta je in het centrum van de stad!

    iLoveRome

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *