Hero background

Hero background

Verenigd Koninkrijk

Verenigd Koninkrijk

Wanneer je aan het Verenigd koninkrijk denkt, dan denk je al gauw aan pubs, rode telefooncellen, afternoon tea’s en de groene landschappen. Britten ontmoeten elkaar bijna dagelijks in de pubs. Je kunt er, naast drank en een lekker hapje, ook een hele maaltijden nuttigen. Eet eens een wereldberoemde English Breakfast met eieren, bacon en witte bonen. Ook de welbekende afternoon tea’s met de heerlijke sandwiches, scones en zoetigheden mag niet ontbreken. De hoofdstad London is absoluut het hoogtepunt van je bezoek aan het Verenigd Koninkrijk. Het is een van de leukste steden ter wereld.

Denk eraan! Je hebt nu een paspoort nodig om het land in te komen. Een identiteitskaart is niet meer geldig hier.

Handig om te weten

  • Beste reisperiode: het gehele jaar
  • Je betaalt met de Britse pond. €1 ≈ 0,85 GBP.

  • Je hebt een paspoort nodig!

  • Je hebt een reisstekker nodig voor type G.

  • London is 1 uur vliegen. Wij betaalden €100 retour.

  • De UK bereik je ook met je eigen auto en eventueel de veerboot!

  • Boek je hotel vooraf en zelf via Booking.com.

Alle reisblogs en tips

Reisroute

Leuke tours en excursies

Reizen naar de UK

Het Verenigd Koninkrijk kent mooie natuur en leuke steden, elk met hun eigen charme.

Natuur

Engeland heeft diverse natuur. Er zijn veel beschermde natuurgebieden waarvan een aantal nationaal parken. In de wetlands vind je prachtige watervogels. De nationaal parken zijn wandelend te bezichtigen, op de fiets of te paard. Het is mogelijk om natuurreizen te maken naar het Verenigd Koninkrijk waarbij de nadruk ligt op wandelen en fietsen in de natuur. Verder is er de exotische kust van Cornwall in het Zuiden waar vakantiegangers komen voor de lange zandstranden en de magische kliffen. De golven zijn erg geschikt voor watersporters. 

Steden

Bekende steden in het Verenigd Koninkrijk zijn Londen, Manchester, Newcastle, Leeds en Liverpool. Allemaal hebben ze een eigen karakter en zijn ze een bezoek meer dan waard. Liverpool is een historische stad. Newcastle is een kustplaats die je vanuit Nederland kunt bezoeken met een minicruise. Heel leuk! Leeds is een moderne stad waar veel te beleven is. Manchester is de stad van de musea, kunst en voetbal. Liverpool is een van de meest bruisende steden van Engeland en natuurlijk bekend van The Beatles. Welke steden wil je zien en waar heb je interesse in? Engeland heeft voor ieder wat wils.

Wat is de beste reistijd?

In principe kun je Engeland het hele jaar door bezoeken. De maanden juni, juli en augustus hebben de aangenaamste temperatuur en het minste neerslag. De maand mei is ook een fijne maand omdat je dan het massatoerisme voor bent. Londen is ook erg sfeervol in de maanden november en december waarbij de stad in kerstsfeer is gehuld en de winkels prachtige etalages hebben ingericht.

Hoe kun je het beste reizen?

Binnen de steden kun je eenvoudig reizen met de metro en met ander openbaar vervoer. Wil je reizen tussen de steden? Dat kan met de trein of met het vliegtuig.

Combineren met andere landen in Groot-Brittannië

Je kunt een bezoek aan Engeland eenvoudig combineren met andere landen in Groot-Brittannië. Wat dacht je van een stedentrip Dublin of een trip door de Schotse hooglanden? Dat zijn voor veel mensen echte bucketlist bestemmingen, ook voor ons!